Hvor ble snøen av?

Den store juletrehoggedagen var i dag, og ypperlig kaldt og vindstille med dyp blå himmel, men hvor ble snøen av? Jeg hadde håpet at det endelig ble perfekt – og så for meg å hogge ned juletre med deilig pyntesnø på for så å dra treet og den lille tassen oppå en trekjelke med villmannsbrøl og sladd i svingene mens hun hylte av glede. Som vill stammehøvding må jeg jo ha ansvaret for å lære det ville opp i slekten, både i små og store.

Tross den manglende snø kom treet i hus på en tradisjonell måte, jeg er jo en tradisjon selv og. Eller noe i den duren. Men først var jeg innom med den lille krølltoppen og hennes mamma for at de skulle få den berømte vaksinen. Og så lenge de har et snev av villblod i seg flirte de bare når søster Oline presset inn nålen. Etterpå ble det noe snadder. Så skogen, så hjem, så mye annet. Til slutt endte jeg med å spise nykokt kreps ved siden av reketråleren mens de som vanlig løy om det de hadde fanget i forjor.

Jeg håper vi får noe snø når vi først har fått en sjelden tur med minus så det holder, de stundene pleier ikke vare. Ski og kjelker står klar – dessuten er det jævla gøy å frese snø med snøfresedingsen til en nabo. Men jeg har bestilt vår i februar som vanlig.

Da jeg fyrte opp pc’en når jeg kom hjem lå endelig bekreftelsene på at første trinn i mitt nye prosjekt er i boks. Jeg var litt redd for at myndighetene på området ikke ville godta søknaden – de har strammet mye inn i regelverket de siste årene, men antagelig våget de ikke noe annet – å få skalden på nakken fristet nok ikke. Trinn 2 kan nå starte, dvs først lang og nøye planlegging – samt vridning av den kreative delen av hjernen.

Men det var den manglende snøen, selvfølgelig kan jeg svippe en tur til fjells når som helst, det tar bare en liten time, men hjemmesnø 1 gang i året er jo gøy det. Nå skjer ikke det hvert år da. I fjor vinter hadde en ikke hatt særlig bruk for å ta av sommerdekkene engang. Får ta slikt som trim.

Her er så mange fugler nå i hagen pga min mating at butikken har gått tom for frøblandingen jeg bruker. De sultne fuglene eter nå ca 4 kg pr dag. Pluss diverse fettballer og poser med nøtter. Skal det fortsette i dette tempoet må jeg kanskje vurdere egenimport av frø levert på trailer, og en frømater med trippel kapasitet. Rett før det ble mørkt herjet to flaggspetter etterhverandre opp og ned en stamme. Skikkelig morsomt å se på.

Nei, tid for en omgang pudding..

8 kommentar to “Hvor ble snøen av?”

 1. Ingeborg Says:

  Ja, fugler er morsomt … men gratis moro er det ikke. Jeg har kjøpt sekker med frø og bøtter med boller på Europris.
  Hver gang jeg fyller opp så husker jeg "å takke" for at jeg har råd til dette.
  mvh

 2. Edb.Regadog Says:

  Hm….. Skal prøve å få sendt noe av snøen her til deg. *gliser*
  Men pleier dere å ha noe snø der i det hele tatt da`?
  Her har det sett ut som et postkort i dag. Nydelig blå himmel og sol. Snø på trærne og nok på bakken til å dekke alt det stygge.
  Det er meldt mere snø her, så jeg tror det blir en hvit jul.
  Kunne vært litt mildere.
  Minus 17 er det her nå.
  Jeg har kjøpt masse fuglesnadder som ligger i bilen og bare venter på å bli hengt opp på Haremyra.
  Da blir nok fuglene og ikke minst ekorne som bor der glade.
  De pleier å komme et par timer etter vi har kommet.
  Har jeg ikke lagt ut fuglematen da, ja da kjefter de som bare det.

  Håper du får en fin jul
  Spennende med slike prosjekt……🙂

 3. trultemor- Says:

  eg og vil ha snø!
  Kanskje vi kan håpa at da dette ner nåken filler iløpet av nattå??

  Treet mitt e ikkje sjølhogd, men i år et da iallefall ekta type…og da står på akklimatisering i boden…aukar temperaturen litt dag for dag:)

  No e krumkakene endelig i boks her!

  Ha ein fine kveld:)
  klem

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg synes det gir mye Jeg synes det gir mye levende varme i sjela tilbake for de kronene Ingeborg. Men klart at slik det er nå så går det snart nær en hundrings til dagen, hehe. Hva får man for en skarve hundrings i dag i glede? Ekte glede.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det hender det kommer noen Det hender det kommer noen cm et år om annet Edb, så nå er det på tide med en ekte halvmeter, hehe. Men nei, det er sjelden vare her nede på flaten. Vi klager ikke, det er kort vei til en meter eller så dersom en ønsker det. Skulle visst bli mildere i morgen igjen her ihvertfall, så da kommer det kanskje noe som smelter om ettermiddagen igjen.

  -17 er en del, ser det er -9 her akkurat nå, men det er jo nydelig ute, vindstille og stjerneklart.

  Ja dere reiser vel til Haremyra til jul? Må være en drøm å kose seg der dere to i jula. Husker det var slik når jeg var liten på hytta i Sirdalen og, straks vi kom så ventet fuglene på mat, selv om vi ikke hadde vært der på minst en måned.

  Ja, jo – det er noe jeg har ruget på en stund – ikke noe forretningsgreier egentlig, men nettbasert "greie". Får nok vite det når jeg er klar.

  Håper dere og får en flott jul med mye kos og glede, og hils den heldige..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg og trultemor, men da må Jeg og trultemor, men da må den gi gass mens det enda er minus, hehe. Jo, det kan snu kjapt, det stemmer, så jeg håper jeg våkner til nok for skiene i morgen.

  Lurt det å ta det inn gradvis, holder lenger da sier de. Synes det er bare ekte som duger jeg, men er vel kanskje en vane? Vet ikke. Kikket på et nettopp som stod i en butikk, de er jammen blitt veldig like et ekte tre etterhvert.

  Krumkaker er godt, men best var de bestemor lagde.

  Ha en fin kveld du og, og en klem tilbake..

  Tor

 7. Anonym Says:

  Fuglerabalder er det beste jeg vet. Når den eller den kommer å forlager… tapp, tapp, tapp på ruten, så er det bare å hive seg rundt.
  Makan til stabeist. Her er det kun de gjeldende frø som gjelder. Er det tomt for det så sitter de nesten i stua mi og mener ting.

  Glemte meg: AV mirapisani
  Mira ;))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Rett som det er at noen Rett som det er at noen sitter og banker med nebbet på vinduet her og mira, og står et på gløtt er de kjappe inn. I dag var det full panikk når de ikke fant igjen noe i snøen, så jeg måtte ut og måke opp forplassen og fylle til topps med frø og annet.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: