Lameller..

Han tok en godt voksen litt bøyd norsk augurk ut av joggebuksa og sa AU! når tapen rev av noen av de standard hårene som vokser i det området. Etterpå lo vi av apekatten. De lokale damene i rundtbåletfiskermannsfesten, som jeg ikke ante hvem hadde bestilt, besvimte nesten, etterpå så de rent sørgmodige ut – alt er ikke hva en tror alltid, selv det øynene ser..

Går ut med noen småsprell:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ loop=»true» play=»true»>

.

Blandingsdøgn i utkanten. Jula er knapt innom i tankene – enda. Dette året gleder jeg meg til å være nisse og for en liten krølltopp, ellers gleder jeg meg mest til 1. januar 2010. Nå sier værprofetene at det muligens blir snø til jul, og fint det med lilla margeritter og røde roser som skinner opp av hvit silkesnø som symbol på at på Jæren slutter det ikke å spire om kalenderen melder om nisser eller skjømt. Dog blir det 10cm eller mer er det fare for at en villmann på ville ski freser rundt i omegnen til fare for forvilla byfanter på luftetur.

"Du ser det du Tor’en, hu Marianna kausar og limar seg fast åt moen så ein beint fram varte nervøsen for atte hu dreg asted med tungå. Og du Tor’en; hu spredlar og gnegar så ein reint får gnegesår – så eg mått jaga hu asted for å overleva." Han visste ikke hvor heldig han var.

Neste:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ loop=»true» play=»true»>

.

På det ene fotoforumet mobber de meg for å stadig ville ha et større objektiv. Dog vennskaplig mobbing, og det er veldig ok synes jeg, har stor sans for morsom selvironi. Jeg gidder ikke å gå rundt å forestille meg å sitte på en silkepute på en håndlaget pidestall og knerte ned alle med en mauser som våger besudle min hellighet. Så jeg fikk denne under her servert – om ikke den passet for meg? Jeg ble rent forelsket med en gang, selv om prisen er en liten familiekjerre og vekta rundt 15 kg. Eneste var fargen jeg syntes ikke stod i stil med meg, noe som er viktig at den gjør – så det blir vel ingen handel da, sukk..

.

Jeg skiftet en parkettstav for en her i uka. Parkett kan som kjent fikses dersom man ved uhell f.eks ødelegger en av stavene. Det hele er enkelt, man får tak i en ny stav, bruker hoggjernet rett og hogger ut den ødelagte staven og tilpasser og limer inn den nye. Det er litt pirk og man bør være litt forsiktig så man ikke ødelegger nabostavene. Vanlig parkett er jo lameller under og så den tynne staven oppå.

Mens jeg holde på med å renske opp i den undeliggende lamellen – mennesker er jo og som lameller på en måte, lag på lag, og mye skjult. Bare at hos menneskene er dybden uendelig, når man først har lært neste å kjenne, er det en ny under der igjen. Og med årene bygger vi på oss mye lameller av livserfaring – noen lyse som bjørk, noen mørke som ibenholt, noen rosewood osv osv. Alt er der, hele livet, alle inntrykk, alle følelser..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

Av og til elsker jeg ikke meg selv – kanskje må det bare være slik for å forstå alle aspekt i seg selv? Som menneske er det så pokkers lett å feile, selv om man trodde at man gjorde det i beste mening. Men så kommer tvilen – og man forbanner seg selv og gjemmer seg en stund for å behandle sine svakheter. Som om det hjalp. Og hva er svakheter? Skal ikke de være der? Ellers ender man jo på pidestallen – og hvem orker å spy av seg selv til slutt oppå pidestallen man blindet trodde man satt på? Helt til noen var så generøse og saget av et bein, fallet derfra er nok som på granitt..

Av og til føler jeg at ingen på hele planeten kjenner meg, selv om mange kjenner meg – tror de. Og greit – la de få ha sin tro, men de kjenner meg ikke. Ikke der inne hvor jeg egentlig er – bor. Det er mye falsum og pokkers fasader i verden. Hvorfor går vi ikke heller opp på nærmeste fjelltopp og brøler ut: "Gi meg frihet til å bare være meg!" – fordi, ja fordi vi er feige, og tar så mange hensyn til andre at vi selv til slutt er ugjenkjennelige for oss selv.. 

Jo mer moderne og velstående mennesket blir, jo større blir fasadene og jo lengre glir det bort fra sitt egentlige jeg..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

Jeg gjør mye dumt, ja jeg innrømmer gjerne det – men ingen skal med rett kunne si at jeg gjør ting av ondskap – i såfall understreker det bare at de ikke kjenner meg som menneske. Noen ganger prøver jeg gjerne før mye, men bedre det enn å ikke prøve, eller bare gi faen fordi noe kan bli ubehagelig siden det er lett å misforstå og verden er full av mennesker som tror alle er onde eller har agendaer som skal ramme de. Vet ikke hvorfor verden – menneskene, stadig øker sine mistenksomme deler og dermed låser inne det åpne sinn og forståelse..

"Fanden er min beste venn" sa en kvinne en gang til meg – jeg er enda usikker på hva hun mente at fanden ga henne som venn? Jeg kjenner ikke fanden.

Over to the lyse side of this life.

I går var det et eventyr på besøk her, som den eventyrelskende jeg er så måtte jeg bare forevige eventyret. Noen ganger er himmelen ubeskrivelig i solnedgangen. I går var alle farger tilstede – himmelvelvet i lilla og blåfarger der det orange og gule ikke dominerte. Det var rett og slett fantastisk. Så fantastisk at jeg tok stigen og gikk opp på taket for å få komme enda nærmer eventyret. Jeg tok ca 1000 bilder i alle retninger, men et bilde dekker bare litt av synet. Og jeg har problemer med å velge et for alle er like utrolige..

Fargene fortsetter på hver side i nesten hele horisonten mot havet, her er bare en liten del. Men den er rett mot der solen er gjemt og der lyset kastes opp i en tydelig sti i det blålilla mørke med rosa små skyer på. Bilder kan aldri gi den følelsen som en selv får når en står der under velvet. Ikke kan den følelsen beskrives heller. Hadde det vær mulig å vise dette i veggstørrelse ville en gjerne følt noe av det..

Naturen svikter ikke om vi mennesker gjør, den er alltid bare nakne seg selv..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

10 kommentar to “Lameller..”

 1. bramaputra Says:

  flott jærskald Det er noe jeg har lært i livet at hovmod står for fall-vi er bare mennesker -alle som en-  jeg har en venn som er lutfattig- han har 7X6 mymaya og en åndsvak svær linse til- klinkende galen vil jeg si- han bare må ha sånt+ masse annet utstyr- har du råd-så bare kjøp en- lever bare en gang-og denne optikk industrien er det flott å støtte-

 2. May-Britt Says:

  hei Tor=) Sier ganske enkelt hei, og god natt til deg jeg, fine bilder og tekst som vanlig=)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En får får vel kanskje la En får får vel kanskje la eget hovemod falle først før en messer for andre bramaputra? Vi mennesker har så lett for se andre i lavt lys..

  Vel det objektivet jeg viser må en nesten ha bærer til, hehe. Det leveres på en trepalle(!) i en diger foret koffert. Litt vanskelig å rusle rundt og kose seg når en skal måtte ha hjul på objektivet, hehe..

  (men lukter på nytt med 400- eller 500mm brennvidde, og det er og rimelig bigge saker..)

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Alltid så koselig når du Alltid så koselig når du stikker innom May-Britt, mangler noe her når du er borte..

  God natt til deg og..

  Tor

 5. Et realt rotehue Says:

  Hei i natten Tor.
  Jeg hang Hei i natten Tor.
  Jeg hang med lenge her,
  men så sleit trøtten i øya meg ut,he he
  Men jeg kover å lese ferdig i morra da.
  God natt.
  Klem

 6. Lillesøster Says:

  Vet ikke om verden ville Vet ikke om verden ville blitt et bedre sted om vi var oss selv 100%, men et mer ærlig sted. Man  ønsker jo ikke f.eks at alle skal leve ut sine lyster; at pedofile gjør de de har lyst til, at mordere utfolder seg… Kan være bra å beherske seg.

  Lillesøster

 7. bramaputra Says:

  ja tjekkov hadde noe sånt det eneste som nytter er å ta seg sammen

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe rotis, regner ikke med Hehe rotis, regner ikke med at alle skal følge med når jeg skriver. Som standard har jeg alltid problemer med å skrive kort, og å holde samme tema gjennom alt, ofte begynner det med epler og ender med hva som bor under grønne steiner på 3000 meters dyp utenfor østsiden av Australia, hehe

  Klem

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda Lillesøster, men de Joda Lillesøster, men de aller fleste mennesker er fredlige og vil andre bare godt. En kan ikke ta så mye hensyn til andre alltid at en utraderer seg selv til slutt..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Ta seg sammen» er splitta "Ta seg sammen" er splitta bramaputra, man kan ta seg sammen på feil måte og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: