Husa på..

Det er mye som reker på fjøler i dag, mye mer enn før. Nå har jeg sittet i 2 timer og diskutert en spesiell fugl jeg nettopp har tatt bilde av. Om den er første gang i Norge, eller om den er ordinær med totalt uordinær forkledning strides eksperten om.

Jeg er usikker på hva jeg vil foretrekke, enten den første i Norge som ny art – eller den første i Norge med hittill usett forkledning. Berømmelse er ikke noe jeg higer etter uansett, er jo berømt allerede siden jeg kun finnes i et eksemplar i hele universet med omegn.

Men det er mye som reker på fjøler forkledd med rompa bar som katten mjauet.

Vi tar en julesang:

I godstolen sitter Skalden med sin rømmegrøt,

sin rømmegrøt / så god og søt.

Han humrer, og han traller, og han er så glad,

for rømmegrøten vil han gjerne ha.

Men rundt omkring gnåler alle de små gjenferd,

og de skotter, og de skotter.

"Vi vil også gjerne ha litt julegodter!"

Og de maser, maser rundt i ring.

Men Skalden, se han truer med sin store skje:

"Nei, bare se, og kom avsted,

for grøten min vil jeg få lov å ha i fred,

og ingen, gjenferd vil jeg dele med."

Men gjenferdene, de tyter, og de kaver,

og de skribler, og de banner,

og de klorer efter grøten og de stanser,

og de står om Skalden tett i ring.

Men Skalden ja han er en liten hissigprop,

og med sin kropp / han gjør et hopp.

"Jeg henter teksten hvis dere ikke holder opp!

Når ordene kommer, skal det nok bli stopp."

Da springer alle gjenferdene så redde,

å, så redde, å, så redde,

og de snur seg og hyler noen ganger,

og i en-to-tre så er de vekk.

Well – today eg smilte to the speil. Eg even kissa the speil. Ja det gjorde eg. Endeleg visa det meg slik eg va med dei tøffe nye solbrillane, de passa særs godt i lag med den nye stilongsen min. Og hårstrånå stod i adle retningar slik så på hu Eli H. Sjølv om hu då he nok hår te 5 av meg.

Ein Skald fodle av spøk og gleip ska ein ikkje skua på ordå, då får ein bringå omfavna udan forvarsle. Hvis de e ei dama då. E det ein gubbe så freistar skjebnå då må han eda sine bokkastavar mens Skalden gnir seg på den manglande ølvommå og flirar i det stilige skjegget.

Ka? He du ikkje høyrd om bokkastavane? Då he du ikkje truffe særs månge trodl frå fjørå. Tangtrodlå veit du. Kjenn du ein råden eim ner du vandrar i fjørå då e det berre eit Tangtrodl så he rapa. Berre gå itte loktå så finn du nok trodle udkledd så ein råden tarahaug. Luktå minnar og litte veda om ein uvaska pels i løypetiå. Tangtrodle e ikkje farligt, berre sjå strengt på det, så stikk det snarest råd ud på holmå si atte. Men der kaukar og ber det seg, tøffar seg te veit du. Berre le av det og la det stå der og nauda seg te.

Snufs..? Her luktar gammal salta sur pels framleis… Vel, eg treng kanskje eit nytt trekk på mopedsede? Eg får sjå, men he ikkje ti nå te å flå pels.

Det stundar mod jul. Den tiå me adle ska vera gidle. Men koffor ska me berre vera gidle te jul?

Oh jes, give me a budeia te jul! Nei, dei e visst ein udgådde sort.

Okey, ei huldre då? Nei, dei høyrar te i landskaben..

Hm.. liga vanskeleg å skriva den listå kvart år..

Ting og tang, me druknar i ting og tang,

men ka ska me med ad …. hm nå kom eg ud av rytmå.. augo fall på ein dings eg berre må ha ein nyare av! Jess! Give me dingsar te jul!

Oleee!

Høyrt om frilands dyrking? Frilands ord..

Blei ein del utaktar i rolls og royce heran, eg mønar av med ein trall for å bedra udsiktå… Skjynt eg he sanneleg våre seriøse oppte fleire gongar i det sista, det får vera grensar..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ height=»160″>

.

.

Itteord: Husa på å vera gidle… med deg sjølve og..

9 kommentar to “Husa på..”

 1. Anonym Says:

  ska prøva å vera gidle med meg sjøl og Tor Det var en koselig blogg, men ka for fugl va det du såg???klem og fortsatt god førjul . Mariee53

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk marie, jeg kan ikke Takk marie, jeg kan ikke bare skrive "seriøst" hele tiden, det blir for kjedelig for min del. Det er en måkeart, selv tror jeg bare det er en ordinær hettemåke med uvanlig vinterdrakt og ekstra lange bein og nebb. Det finnes merkelige avvik i fugleverden og.

  Håper du har det bra og lite smerter, og koser deg nå mot jul. Og at du snart er tilbake her igjen, ikke la ondskapen som rusler i kulissene her vinne over deg.

  Klem

  Tor

 3. bramaputra Says:

  du er klar over at setterdu ut slike rykter- så hiver tyskere spanjoler,engelskmenn-russere seg på flyet øyeblikkelig, for å komme å se fuglen om den virkelig er en ny  – disse fugletitterne er klinkende gale-
  de samler på å se sjeldne arter-om det skulle være det-
  forsjellen på 50 og 51  sette fugler er formidabel for dem-
  det er artige greier det dær.

 4. Lillesøster Says:

  Du trenger vel ingen budeie Du trenger vel ingen budeie til jul, du som er opptatt? Bokkastavene kan være fæle noen ganger, men de er verst når de rammer barn, eller mennesker som er som barn, du vet, de som skal arve himmelriket? Det er bra at du kan ta ifra deg, eller slette dem med ‘delete’-knappetm eller simpelthen ignorere dem. Du er heldig som ikke har ølvom, i allefall. God helg!

  Lillesøster

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror ikke det er noen fare Tror ikke det er noen fare for det i dette tilfellet bramaputra, og mange nordmenn er minst like ekstreme på å få et kryss på lista til, hehe

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Budeier kommer i mange Budeier kommer i mange formater Lillesøster. Ja takk og pris for deleteknappen, hehe. Jo jeg er fornøyd uten ølvom – og tror neppe jeg får en heller..

  Ha en god helg du og..

  Tor

 7. Anonym Says:

  Unnskyld, jeg bare tullet Unnskyld, jeg bare tullet med deg.

 8. Lillesøster Says:

  For alt jeg vet kan du jo ha For alt jeg vet kan du jo ha gård og trenge budeie. Det var ikke vondt ment, jeg bare fleipet. (Beklager at jeg glemte å signere, for jeg var ikke pålogget, rett over)

  Lillesøster

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe nei jeg forstod det Hehe nei jeg forstod det Lillesøster – at det ikke var vondt ment. Så slapp av.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: