Mad World?

Når man ser på alle sikkerhetstiltakene som gjøres kun for at Herr Obama skal innom og hilse på i en forbifart i det snille nisselandet Norge, så må man bare undre seg på hvor gal verden må ha blitt. Amerikanere har nok sin egen oppfatning av verden utenfor deres eget reir – og ordet "paranoid" har alltid hatt ypperlige grobetingelser i USA.

Men allikevel – her stenger de snart halve Norge og innegjerder hele den lille ruten han skal kjøre med sin forkledde tanks. Og ørten fly med ukjent antall livvakter og andre fulle av våpen og mørke solbriller har landet for lenge siden. Egentlig har de overtatt styringen av Norge inntil Herr Obama er i neste land som de har okkupert.

Opp igjennom menneskets historie har den bestått av mange berømte og store menn. Et av de største, ja kanskje det aller største, var Winston Churchill siden vi nok må regne han som den som frgjorde verden fra Hitler og hans medløpende land. Og dermed mannen som også har gitt oss vår nåværende frihet – uten Churchill ville vi antagelig i dag vært et banansak under Stortyskland som da nåværende Europa ville blitt kalt – eller en utpost av Russland.

Men hvordan var så sikkerhetstiltakene rundt vår moderne tids antagelig viktigste enkeltmenneske? Sett i mot Herr Obama’s tiltak i det fredlige lille Norge var sikkerhetstiltakene rundt Churchill selv i krigstid null. Han reiste overalt med sin hjerne og sigar uten 50 fly med sikkerhetstiltak. Ja han kjørte rundt i selve krigsfronten i en helt ordinær åpen jeep, eller fløy rundt i et gammelt bombefly sovende på en madrass i lasterommet.

Ellers spaserte Mr. Churchill rundt både i hjemmelige og fiendlige gater med sin sigar og spaserstokk for å selv føle folket og det ekte livet på kroppen. Straks etter den allierte landgangen i Normandie for Churchill over for å være nær begivenhetene – krigsskueplassen, og da uten noe vi kaller i dag sikkerhetstiltak. Det kan fortelles uttallige situasjoner som disse omkring Churchill. Og ikke bare han, selv den galne Hitler spradet rundt egentlig ubeskyttet mellom folkemassene.

Er verden i dag farlige enn under siste verdenskrig? Selv den gangens amerikanske president, Franklin D. Roosevelt, reiste stort sett rundt slik Churchill gjorde. Og da var Amerika i en omfattende verdenskrig. Om ikke for alle – så må dagens Amerikanere ihvertfall mene at verden er mye farlige i dag – selv i lille Norge som i tillegg er og alltid har vært deres allierte..

Nei takke fanden for å heller være en unik, men fri skald fra utkanten..

3 kommentar to “Mad World?”

  1. Anonym Says:

    Kennedy ble da skutt 22. Nov Kennedy ble da skutt 22. Nov 1963 da han kjørte rundt i åpen bil… Vanlige dødelige har vel lettere tilgang til våpen i dag. Sikkert langt flere med alvorlige psykiske lidelser pga samfunnsstrukturen vi har i dag. Norsk politi er bevæpnet til oppover ørene, men tviler på at de tør bruke våpnene sine om det blir behov. Da blir de vel saksøkt. Mon tro om det blir blodbad i Oslo i morgen? Tviler. Clinton overlevde.

  2. Anonym Says:

    Kennedy ble da skutt 22. Nov Kennedy ble da skutt 22. Nov 1963 da han kjørte rundt i åpen bil… Vanlige dødelige har vel lettere tilgang til våpen i dag. Sikkert langt flere med alvorlige psykiske lidelser pga samfunnsstrukturen vi har i dag. Norsk politi er bevæpnet til oppover ørene, men tviler på at de tør bruke våpnene sine om det blir behov. Da blir de vel saksøkt. Mon tro om det blir blodbad i Oslo i morgen? Tviler. Clinton overlevde.

  3. Anonym Says:

    clinton var ikke her som clinton var ikke her som sittende president. hadde glømt det


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: