The levelman..

Det eneste som er sikkert er at Obama ihvertfall skal fly mot Norge, kanskje og lande. Og ta av igjen. Hvem er "Obama"? Han må jo være noe siden det er umulig å ikke tytes ned om fyren bare man ser noen skarve nyheter eller i ei blekke. Noen som vet hva han har gjort? For meg kan han like greit vinke ned fra flyet når han vipper innom grensen.

Hm.. spørsmålet er vel om han har tid til å vinke da? Tror Jenseguten vil bli veldig lei seg hvis han ikke vinker ned.

Nok om den oppblåste mediaballongen. – eller balkongen, velg selv. Kostbar er den ihvertfall. På flere måter, også i kroner og øre..

I dag har jeg utført mange bedrifter, alt fra å fabulere til å kverne opp et berg av greiner jeg har kappet fra den berømte skogen jeg skrev om en gang tidligere. Samt å klippe av skjøteledningen til min utmerkete greinbarkebillekuttedings. Den er gul og har et fattig navn, selv om den var kostbar.

Men da ble hele kåken svart – når jeg kuttet ledningen. I grunnen var det ganske interessant for jeg kuttet den sakte med min enorme greinbarkedivelkuttedings som er mega og den største de hadde. Den er svart og grønn og heter noe jeg ikke vil huske, og kostbar selvfølgelig. Ledningen er brannrød og jeg ikke fargeblind. Men da jeg kuttet den i mellom alt det som skulle kuttes så freste og lynte det nedi der. Stilig! Og veldig tøft! Nykkingen i armen var som hos massøren. Til slutt sa det ekte "Poff!" og "FREEESSSsssssss…." så døde alt..

Ellers var det rene vårværet i dag.

En gang bakover var jeg i et møte med både store og små karer. Alle stridende og jeg meglende på en måte. Men så manglet en, han hadde ikke meldt avbud, og jeg fikk ikke tak i han på telefonen heller. Litt dumt, for han var en del av nøkkelen for at møtet skulle ende med shake hands all together. Mens vi småpjattet og ventet med håp om at den fortapte skulle dukke opp, snur den ene fisefine herre seg til meg og spør hviskende: "Hva level er han på? Vet du Vidle?" "Han" var da ment som han som vi ventet på.

"Level"? Først tenkte jeg at han mente om han var lett å forhandle med – eller en stabukk uten gangsyn og med strømgjerde rundt. Men nei, uvitende meg fikk da en leksjon i "level"s forståelse eller begrep: Personlig smak, type biler, grad av formue, eiendomsmasse, familie (kjent/ukjent), spesielle aktiva pluss en del jeg ikke husker lenger. Altså en slags nivåstatus på en person – en slags type samfunnsstatus med de nevnte ingredienser summert etter en kode jeg ikke helt forstod meningen i. I et slikt system er kongen på topp, så går det nedover til et visst startsted.

Nå var han som spurte fra en annen landsdel, og ikke lokalkjent, ellers ville han visst at vedkommende kun var en ordinær bondeknøl med div mer eller mindre slitt utstyr og en standard besetning og antall mål. Altså ikke målbar i hans levelverden. Nå svarte jeg ikke på spørsmålet til slutt – tenkte han kunne finne det ut selv. Den savnede kom endelig og møtets "level" ble av den vellykkete typen, samt at The Levelman måtte justere ned sitt levelkrav da den ikke målbare var om ikke annet stridig med egne sunne tenner.

Jeg stusset litt på det med "type biler" – flertallsformen var nok en selvsagt greie, men "type"? Senere da jeg var blitt litt klokere omkring levelmennesker og deres måte å tenke på, verdisette i deres båser, så fant jeg jo ut at typen bil sa visst mye om en persons karakter og stil. Det merkelige var at det hele syntes å følge en vedtatt standard, som om alle som vurderte var like, som om det var en bibelsk sannhet i de uskrevne kriterier og betydninger.

På en måte summerer vi vel alle våre inntrykk av andre mennesker for å skape et bilde av personen, men da på våre egne unike måter, ikke fra en vedtatt fasit. Tror jeg? Jeg innbiller meg ihvertfall at jeg ikke gjør det. Eller ser en eventuell fasit. Den største forskjellen fra levelverdens verdier og mine er at mine er basert på menneskelige sider som hovedvektleggere, mens de er på verdinivåer, altså enkelt sagt kroner og trynefaktor.

Antar at Obama nok er på topp sammen med kongen hos levelmenneskene – selv om han ikke lander engang..

11 kommentar to “The levelman..”

 1. tante BØ Says:

  Hehe … Obama ja : ))
  Jeg Hehe … Obama ja : ))
  Jeg veit hvertfall at jeg var der før ham : ))
  Om han har fått gjort no siden han kom dit ??
  Mer enn meg håper jeg 

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe tante B, du passer Hehe tante B, du passer bedre i den settingen enn en kjedelig Obama. Ville nok rusket opp i mye tror jeg, hehe. Stilig bilde – skulle gjerne pekt og prediket selv til verden derfra, men tror noen ville skutt meg kjapt, hehe Dvs før jeg tok de..

  Obama – ja hva kan han ha gjort? Kan ikke huske en president som har vært så usynlig? Tam. Kjedelig, ikke noe å henge på han – ikke en skarvete sekretær-bak-palme-liten-skandale en gang, absolutt null, hehe.

  Og programmet hans her i Norge er snart utradert til å kun bli en forbihilsen fra oven. Finnes Obama? Kanskje han bare er en illusjon..

  På en måte bedre med Bush, for å ikke snakke om Clinton, ble som regel noe action da om ikke annet, hehe

 3. Ingeborg Says:

  Heia, Tante Bø … jeg husker bildet.
  Også fikk jeg meg en god latter når han Skalden tok den brannrøde ledningen. Herre min hatt, det var sånt som jeg sjøl kunne gjøre.
  Ungene mine har kommet på en fin måte å forklare slikt på:"Mamma tar en liten omvei før ferdig resultat".
  Stå på Tor, det blir bra til slutt.

 4. tante BØ Says:

  Ja jeg satt her å flira Ja jeg satt her å flira litt av det jeg og Ingeborg, men ville liksom ikke pirke mer i den "blemma" der : ))
  .
  Men jeg ble ikke helt klok på om det var en eller to ledninger.
  Synes det står om både en gul og en rød ledning jeg Tor.

 5. Moonlight Says:

  .
  Har også en "blemme" på samvittigheten vår det gjelder mørklegging ..

  Vaska kaffetrakteren på jobb, fylte på vann og kaffe og trykka den på ..

  Da ble der mørkt gitt ..

  Alt lys og alle dataskjermene i hele kontorbygget gikk i svart ..

  Enda verrre ble det da formennene kom inn fra produksjonen og lurte på hva vi holdt på med, der var også mørkt nemlig  ..

  Der sto nå jeg med denne hersens trakteren ..

  Men kaffien ble go den, og mye morsomt ble det ut av det ..

  Moonlight

 6. Lise L. Says:

  ha-ha-ha.. Ja stilig da ha-ha-ha.. Ja stilig da ledningen ble kappa???… Ler, ser tydelig det bilde, men stilig….

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er en av de få gangene Det er en av de få gangene (host) det har skjedd Ingeborg, til mitt forsvar må det jo huskes på at jeg er født vill, effektiv og distre, hehe

  Ja fydda for en skrikende farge på den ledningen? Tror du at det kan være fargens skyld? At den blindet meg?

  Ok, så du og har gjort samme eksperiment? Hehe

  (Og uten tvil så passer tante B bedre i den settingen på bildet enn Obama, skal vi sponse en tur over på henne mens Obama holder på å fly over alle landene i Europa? hehe)

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ler dere av meg tante B? Ler dere av meg tante B? hehe..

  To ledninger? Nei det som er gult er greinbarkebillekuttedingsen. Den er helt super – eh & kremt – var super, men det er en annen historie.. Men skal sikkert klare å fikse den!

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Moonlight, men Hehe Moonlight, men ufattelig at også strømmen gikk i produksjonsdelen?
  Var verre før i pc’ens barndom og de tidlige Windowsutgavene dersom det ble strømbrudd. Jøje meg men det kunne skape problemer og tidsbruk i gjennoppretting.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ler du og Lise? hehe – men Ler du og Lise? hehe – men du skulle sett den stilige blå gnistringen og hørt freselydene, hehe.

  Normalt skulle det røket med en gang, men siden jeg nok var dårlig jordet og kun først skrellet litt i overflaten til ledning før den ble endelig delt så ble det kanskje ikke nok kortslutning til å slå ut i skapet med en gang.

  Tor

 11. Lillesøster Says:

  Jeg blir mest glad i og Jeg blir mest glad i og imponert over mennesker som klarer å snakke til meg uten å se nedsettende på meg fordi jeg går litt fattigslig kledt. Det var som en historie jeg hørte en gang om en selger som hadde gjort det så utrolig godt; han hadde klart å selge enormt mye, mer enn alle andre; en suksesselger, og derfor ble han invitert til å holde tale for alle de andre selgerne (puh, mange komma). Alle nesten gispet av forbauselse da det kom en liten "tass", vet ikke om han var høy eller lav, men en helt vanlig mann som gikk litt lurvete kledd. Han snakket stille og rolig, og jer tror poenget med hele historien, som visstnok er sann, er at han var flink til å lytte til folk når han kom på deres dør for å selge støvsugere, eller hva det var han solgte. Flink til å lytte, ikke flink til maratonprating, som man kanskje vanligvis forbinder med selgere på gata eller på kjøpesenter?

  Jeg tror Barack Obama er redd for sikkerheten på en Nobelkonsert. Er nok redd for å bli skutt. Samtidig må han vel synes alt er ganske flaut siden han ikke vil la seg bli intervjuet av en kjekk, høflig amerikansk journalist engang (fra CNN?). Vet nok at journalistene kommer til å prøve å lage "hakkemat" av Fredsprisvinneren… som har Afganistan, Iran og Midtøsten i tankene, Nord-Korea og hvem vet hvor mye problemer den stakkaren har å bale med når han skal prøve å sove om natta. Bruker sikkert sovepiller for å få seg noen timer med fred….🙂 Noen ganger må man kutte kabelen for at det skal bli mørkt. Mørke kan være deilig, men andre ganger er mørklegging ikke så gøy… som du erfarte. Bra du overlevde, ellers hadde vi ikke fått sett mye til deg her! Så nå kan du se ut? Godt at trærne er vekk?

  Lillesøster


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: