Bloggtanker..

Jeg er litt spent på Sol’s "kraftige oppgraderinger i hele bloggtjenesten" som de kalte det. Jeg håper inderlig det kan bedre mye for brukerne, og kanskje få flere til å bli værende. Og flere nye.

Årsaken for egen del til forhåpningene er at jeg stadig savner mer og mer alle muligheter som ikke finnes her. I det siste har jeg seriøst vurdert andre løsninger. Det er lite man kan med dagens opplegg gjøre for å personifisere ens blogg – det eneste er som på toppen her med skalden i høstskog som kan byttes litt.

En blogg i dag er det som en hjemmeside før var, bare at en blogg har man ofte da i en sammenslutning med andre bloggere, et slags kollektiv om man vil. Uansett system er man så i et miljø sammen med andre. En hjemmeside må man selv fronte. Å bygge en hjemmeside er ikke noe problem. Men hva skal man med den hvis den er druknet i hjemmesidehavet i den store verden?

Jeg har vært innom Blogspot og WordPress før. Å sammenligne de rent bloggtekniske mulighetene mellom de 2 og Solbloggen er som å sammenligne Word med Notisblokken i Windows. Eller en moped med en Mercedes og en Rolls Royce – alle 3 kan brukes til A-Å, men…  ja…

Min favoritt som bloggverktøy er uten tvil WordPress, ofte blir det slik med alle som har prøvd den saken. Som blogger er det nesten som å komme til himmelen med alle mulighetene og fremdeles etter lang tid finne at en kun har brukt bare 10% foreløpig. Man kan og hanke kroner inn der for de som er opptatt av det, og da med reklamemuligheter. Om noen blir rike er noe annet. For egen del er jeg ikke særlig opptatt av det så lenge jeg ikke styrer alt selv og har rene utgifter på bloggingen.

Men det er som sagt alle de muligheter man har til å personliggjøre bloggen – mer eller mindre som en hjemmeside som er savnet mitt her. Også kategorisere som man selv bestemmer og styrer helt fritt. Ja mulighetene er veldig mange i et godt utbygd bloggverktøy og det tilhørende system som man så tilhører. Å blogge får da en annen dimensjon, og blir enda mer inspirerende for de fleste. Selvsagt må de fleste da lære seg noe nytt, men det går kjapt.

Kom i rette øyeblikk den opplysningen fra Sol for min del. Men så spørs det hva de ender opp med, blir det som forrige gang er jeg redd flere går som den gangen, men jeg tror de lærte noe selv av det. Og klart at for Sol er det nok og et kostnadsspørsmål, og bloggen her er liten i antall brukere. Men, den kan vokse dersom de rette grep foretas. Personlig mener jeg de bør tenke langsiktig og se litt på andre som er i forkant.

Selvfølgelig vil det være noen som synes det er ok og greit nok i dag, men når man har holdt på en god stund og kanskje og sett hva andre verktøy gir av muligheter, så tror jeg flere ville sett det litt som meg.

Personlig mener jeg (tror jeg) at blogg er fremtiden dersom man ikke driver rent salg, og hjemmesider er bedre ved salg. Dog bør man nok tillate "småsalg" ala husflid selv på et bloggsystem som dette, men da at det kun er en bidel av selve bloggingen. Nå kan en vel drive fritt på de store systemene, men det ville blitt feil her på dette lille samfunnet. Da får man heller eventuelt linke til en hjemmeside hvor salget skjer og la dette bli blogging heller.

Kanskje – jeg bare tenker høyt inn i fremtiden – man skal aldri ha så bastante og blinde meninger om alt at de ikke kan justeres – dette er ikke politikk. Sol’s stilling som portal er sterk, dermed burde det og ligge potensialer i et bloggsystem – sett fra denne siden. Sol skal jo få noe ut av det de og – sett fra deres side siden de sitter med utgiftsdelen. Men, et vitalt sunt bloggsystem bør trekke inn lesere som da gir noe og til Sol.

Å ha et aktivt og bra bloggsamfunn bør sees på som noe positivt da det tilfører noe som er unikt, noe man ikke finner i aviser, blader osv, men som her: Kun hos Sol – og ny ferskvare hver dag..

16 kommentar to “Bloggtanker..”

 1. Mona-Lisa Says:

  Interessante betraktninger dette. Men jeg kan ikke med min beste vilje forstå hvorfor du er på "elendige" Sol om alt er så fælt som du sier? Du skryter jo veldig av WordPress og Blogspot, så hvorfor forble du ikke der hvis alt var så fantastisk som du vil ha det til? I mine øyne snakker du litt mot deg selv nemlig! Personlig trives jeg godt med systemet Sol har, og det har jeg inntrykk av at majoriteten ellers også gjør. Og hvorfor skal alt absolutt være så veldig avansert alltid? Ikke alle av oss har "ingeniørutdannelse" for å bruke slike avanserte systemer vet du. Det blir som å bruke dagens mobiltelefoner, som nesten ikke er mobiltelefoner lenger, men små datamaskiner…
  Nei, dagens Solsystem holder for meg, og sikker 90 % av de andre også!

  Mona-Lisa.

 2. bramaputra Says:

  for mitt vedkommende er å få bruke den kompliserte og fantastiske mac en til skrivemaskin- så for meg er det heller ikke så viktig med tekniske oppgraderinger- jeg skulle gjerne kunne lagt inn bilder av og til- men jeg er en gammel brev var best romantiker- bli ferdig med disse stridighetene- tilgi hverandre om det er noen floker- og gå videre i fred- mona lisa-tor
  sol er nok intresert i å tjene mer penger- en haug med shampointreserte tenåringer trekker reklameintekter

 3. fritanke Says:

  vel… jeg får ikke byttet bilde på toppen, skrev til sol og om problemet. men de svarte at det eneste man kunne bytte på var templatene… så hvordan gjør du det?
  Jeg skulle og gjerne ha sett noe mer brukervennlighet når det kommer til min side. god blogg🙂 nå og ellers

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok «Mona-Lisa».
  Tor Ok "Mona-Lisa".

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå var det Sol som kom med Nå var det Sol som kom med den nyheten bramaputra. For min del er det som sagt i innlegget en god nyhet. Positivt at Sol viser vilje til å utvikle bloggen.

  Og jeg er ihvertfall for utvikling og modernisering på slike områder..

  Tor

 6. Tineling Says:

  Hvem,hva, hvor? Hvor i verden blir WordPress adminisrert fra?
  Har en kjennsle av at hver gang jeg roter meg inn på et område der de  skal ha mailadressen min tyter det ut spam-mailer med viagra og penisforlengere og noe klokker.. Det er til å spy av.  Trenger aldeles ikke penisforlenger.. garantert!

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei du må lage en heading Nei du må lage en heading selv fritanke, eller hva du vil kalle det dersom vi snakker om det bildet øverst som her hos meg.

  Du lager et bilde som er ca 770 x 225 piksler, lager det i et bildeprogram med tekst osv.

  Så laster du det opp til en eller annen gratis bildeserver (som f.eks picasa som jeg bruker). Deretter tar du den url’en som er embed og kopierer og limer inn på rett sted under innstillinger for bloggen og lagrer endringen.

  Grunnen til at du ikke kan laste det inn hos Sol og så inn på bloggen er at Sol’s bildelagring ikke støtter den størrelsen som egentlig er et bannerformat.

  Jeg, og andre har forklart fremgangsmåten tidligere og, men husker ikke om vi laget et eget innlegg om det(?)

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er mange bloggsystem som Det er mange bloggsystem som er basert på WordPress, enkelt kan du si Tineling, at det er et program – et bloggprogram som andre program.

  Veldig enkelt sagt.

  Normalt kan du stoppe slike mailer ved å kontakte siden de kommer fra. Men ellers tar jo som regel spamfilteret i virusprogrammene seg av direkte spam og sletter den auto.

  Tor

 9. fritanke Says:

  det gav faktisk mening. takk for opplysningen🙂

 10. Anonym Says:

  Jeg syns også at du klager Jeg syns også at du klager fryktelig her inne. Enig med Mona-Lisa i at du i stedet for å klage kan dra dit du føler at nettverktøyet er sånn du vil ha det. Så syns jeg at Mona-Lisa også fortjener et ordentlig svar fra deg når hun kommenterer blogginnlegget på en skikkelig måte.
  Du som sier at folk bør kommentere med regga nicker og så vil du ikke engang gi henne et ordentlig svar? Merkelig.
  Sånn du driver på nå så ser det ut som om du er sjef på hele Sol. Eller at du vil bli sett på som noe sånt. Innspilla teknisk går vel an å skrive til dem direkte i stedet for å male md d her. Men du er antagelig ‘best’ i det meste ? Jeg savner ydmykhet og respekt for andre.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Javel Anonym 09:29. Men Javel Anonym 09:29. Men dette innlegget er positivt ment for det er positivt at Sol har planer om å oppgradere bloggen. At jeg så har mine mening om bloggverktøy burde være en kurant sak, noe alle må få ha.

  Jeg synes det er mest korrekt når det gjelder bloggtekniske saker som da gjelder oss alle her, at det tas opp slik at alle får mulighet til å si sine meninger, jeg er ikke alene her, men må som andre få ha mine meninger. Og det er ikke bare meg over tid som har tatt opp slike saker.

  Det finnes ingen "sjef" her – om man har meninger om forskjellig så er man ikke "sjef" fordi man har meninger.

  Som sagt var dette positivt ment, for det er positivt for oss alle at Sol ønsker å utvikle bloggens muligheter.

  Tor

 12. SOL redaksjonen Says:

  Interessante tanker Det er interessante bloggtanker og gode innspill du har, Tor. Det setter vi pris på og noterer oss de innspill du, og andre brukere, har. Blogging har helt klart et enormt potensiale, så dette er for oss et klart satsningsområde på lik linje med andre brukergenererte tjenester. Nettopp derfor ønsker vi å oppgradere tjenesten.

  Vi kan foreløpig ikke si så mye om oppgraderingene vi planlegger, men vi kan forsikre brukerne om at vi gjør vårt beste for at det faktisk kommer dere til gode. Som du har vært litt inne på, er det også noen tekniske utfordringer i forbindelse med oppgraderingen fra det eksisterende systemet som må jobbes med. Mer informasjon om dette kommer.

  Å sammenligne oss med Blogspot og WordPress, er naturlig, men man må huske på et par ting:

  – Blogspot eies av Google, et millard-konsern med 17 000 ansatte.
  – WordPress er en publiseringsløsning basert på åpen kildekode, noe som betyr at det er utviklere fra hele verden er med på å utvikle den.

  SOL har i underkant av 30 ansatte, hvor et begrenset antall av disse er utviklere. Da sier det seg selv at man ikke får utviklet tjenestene i samme tempo og på samme nivå som "konkurrentene".

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Solredaksjonen:
  Takk for Solredaksjonen:

  Takk for kommentaren.

  Jeg synes som sagt før at det var en positiv overraskelse at dere fremdeles vil satse på bloggen, og da utvikle den videre. Bare det å få slike opplysninger gir nye og forsterkete impulser og mer positive tanker om fremtiden her.

  Jeg tror jeg forstår den forskjellen som nevnes, allikevel er de to nevnte vel en slags "standard" å se mot når en utvikler og tenker nytt.

  WordPress kan vel strengt tatt brukes uten at selve opplegget koster skjorta? Hvordan det kan gjøres sett mot Sol’s oppbygging og fremtidsplaner er vel en annen sak, og noe jeg ikke har forutsetninger for å vite noe om.

  Personlig mener jeg at det burde være bedre for en eier at brukerne på forhånd lufter tanker omkring hva de ønsker, ser for seg er optimale løsninger til felles nytte og glede. Så må det bli opptil eieren (Sol) selv å vurdere hva som er praktisk mulig å få til og mest hensiktsmessig. Og lengden på stegene fremover.

  Tor

 14. SOL redaksjonen Says:

  Absolutt! Som sagt, det er Absolutt! Som sagt, det er bare å følge med videre og kom gjerne med innspill og tanker som dette!

 15. Lillesøster Says:

  Jeg gleder meg bare over Jeg gleder meg bare over bildene dine og trivelige historier. Er ikke ute etter kronestykker.🙂

  Lillesøster

 16. ¨bamse¨ Says:

  Veldig bra at SOL er åpne Veldig bra at SOL er åpne for nye inspill.
  Men eventuelle forandringer må ikke gjøres for vanskelig for brukerne.
  Ikke alle som er data-genier…..
  Men jeg er allikevell åpen for forandringer til det bedre på en enkel måte.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: