En ordinær vintersøndag..

Og der må jeg skrive alt på nytt, koselig – det forsvant i det blå når han i baren til Sol dukket opp med sin koselig melding om at han spiste innlegget.

Jeg ønsker meg snø på juleaften, ellers er det ok at det ligger en liten time unna på fjellet og lar oss ha grønne plener og blomster. Men snø på juleaften skjer ca hvert 10. år. Nå har jeg pynta med smålys ute på busker og trær, får håpe det ikke blåser bort til presten, det er nok glorie der over hans kåk fra før av.

Det er en vanlig Jærvinterdag med pluss 10 grader og masse levende skyer som leker seg i en middels halv storm. Fugler flyr ut mening i alle retninger. Og sola titter frem annen hvert minutt i hullene i skydekket.

Denne syntes jeg var stilig og morsom:

http://www.kk.no/829383/naa-skal-de-ha-monster

Så hva sier dere kvinner på bloggen? Noe dere kan ønske dere til jul? Er vel litt bedre de der enn de vanlige kjedlige brune strømpebuksene? hehe

Her er en som er sur i dag for at han ikke får komme inn:

Samtidig ser jeg at vinduene må vaskes for saltråk fra havet igjen..

.

Jeg har blant annet poser med nøtter i hengene på frømateren, men i det siste har det stadig gått hull på nettet og nøttene ned på bakken. En stund lurte jeg på om det var noe feil med nettene, men så dukket synderen opp i går. Han hakket i halvmørket hull i den ene nøtteposen og da rant alt ut, men det var såpass mørkt da at jeg ikke kunne ta bildet av han på fersk gjerning og sende anmeldelse til onkel.

Men siden han er morsom der han freser opp og ned stammene så tror jeg ikke jeg vil la han arresteres allikevel.

Her er en annen banditt på jakt etter en steik, han tror visst at han er kamuflert og sitter og venter helt musestille på de flygende frokoster. Jeg aner ikke hvem det er, min ligger som vanlig og sover..

.

Dette ble noe amputert innlegg pga det første ble spist av serveren som hadde pause, og jeg gidder ikke skrive alt på nytt igjen..

Ha en fin søndag med eller uten strømpebukse..

13 kommentar to “En ordinær vintersøndag..”

 1. tante BØ Says:

  Herre du min skaper for noen Herre du min skaper for noen "hysteriske" stømpebukser.
  Det der finner du neppe denna tanta utspjåka i ,
  men nå går jeg heller aldri i no annet enn dongrbukser.
  (ikke en gang den dagen da jeg gifta meg)
  Han tassen på vindu der .. han ser jo faktisk litt streng ut.
  Ser du meg ikke ??
  Her får vi jo ikke mate fuglene på grunn av rotter.
  Men på hytta kan jeg jo, men der blir jeg robba nesten med en gang.
  Skjæra tar alt. Hu revner de netta på sekunder. Tømmer frømatern på sekunder. Jeg har gitt opp. Det er en av de flotteste fugla jeg veit om, men  fader heller : ))
  .
  Opplever no fryktelig med heng her innimellom.
  Det er vel ikke lenge før dei paier helt igjen.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tror du hadde passet i en Tror du hadde passet i en slik tante B? hehe

  Ja han er her hele tiden og banker på vinduene en meter unna, lukker jeg opp et bare bittelitt er han inne med en gang. Dvs det er flere av de som vil inn.

  Rotter? Ok, men her finnes ingen rotter heldigvis, kan ikke huske sist jeg så en. Synd for det er mye morro og koselig å se på alle fuglene.

  Her holder skjærene seg helst på bakken og plukker opp restene, foreløpig da. Men det hender ei kråke eller en måke stikker av med en hel meisebolle, de slukhalsene blir jo aldri mette.

  Ja henger mye nå for tiden, får håpe de ordner det snart, blir slitsomt når det går over et visst nivå.

  Tor

 3. Lillesøster Says:

  Navnet på den øverste Navnet på den øverste lærte gubben meg i går til middag. Det er en kjøttmeis, ikke sant? Jeg lurte på om den heter gulmeis, men den gang ei. Hvorfor heter den kjøttmeis, da? Er det godt kjøtt på den? Den bruker visst å like å stå oppå dyr og spise flott og litt mer kjøtt enn det óg; litt fra ryggen til bøffelen, eller? Det er vel noe som heter gulspurv, kanskje? Men den vet jeg ikke hvordan ser ut. Hva heter fuglen under, da? Fine bilder!

  Lillesøster

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei det er en blåmeis Nei det er en blåmeis Lillesøster. Som du ser er det endel blått på den.
   
  Kjøttmeis kalles mye lokalt, også "talgokse" fordi den liker talg. Jeg er litt usikker på hvorfor den fikk navnet "kjøttmeis" – jeg burde vite det, men det er bare å google litt hvis du må vite. Men her er bilde av de begge sammen og du ser at kjøttmeisen til høyre er helt annerledes enn blåmeisen til venstre. Kjøttmeisen er og større. Men begge er de noen hissigpropper. Det er et dårlig bilde, jeg har bedre, men har ikke tid å lete akkurat nå.


  .
  Ja det er en fugl som heter gulspurv, spesielt de gamle hannene er vakre med all sin gulfarge. Den "teller" liksom til 7 med sin sang gulspurven, og kalles og "syvtelleren" jeg har skrevet et innlegg om den tidligere:
  http://blogg.sol.no/blogg/syvtellerens-erkjennelser

  Den andre i innlegg her over er en flaggspett, den vanligste hakkespetten i Norge.

  Tor

 5. Anonym Says:

  lille søster Å, ja. Den jeg så hadde en veldig tydelig svart rand på magen, fra halsen og ned, men den du har bilde av har faktisk veldig lite svart på brystet i forhold. Så nydelig blåfarge på ryggen! Gud kan skape!🙂 Syntes det var et veldig fint bilde, jeg! Gulspurven ser jo ut som en løve! Kan ikke huske å ha sett den har i nabolaget.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kjøttmeisen har en slik Kjøttmeisen har en slik stripe nedover brystet som er veldig tydlig. Ja blåmeisen heter ikke blåmeis for ingenting, den er meget vakker i fargene.

  Gulspurven er ikke så lett å få øye på, den er rolig og gjør lite av seg. Men om våren kan du lett kjenne dens sang.

  Tor

 7. bramaputra Says:

  er der amfibier der nede? jeg syntes du er litt heldig som bor så fint-

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja bramaputra, er amfibier Ja bramaputra, er amfibier her av alle type, dog er det minket på salamanderne de siste årene.

  Tor

 9. Anonym Says:

  😀 Hvem er det Tor ønsker å lokke til seg denne gangen mon tro?

 10. tante BØ Says:

  Han klarte å lokke til seg Han klarte å lokke til seg deg da ….
  smartingen.

 11. Smartingen Says:

  😛 Men tante har du husket å ta fellesvasken?

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jo det skal jeg si deg Jo det skal jeg si deg Anonym 18:20, jeg prøver å lokke til meg en flokk Pyrrhula pyrrhula, de er veldig flotte, særlig de gamle hannene med sine røde bryst. Men de er kresene og vanskelige å få lurt ned på brettet hos meg siden der er mye naturlig mat å finne enda.

  Men jeg er kjent for å ikke gi opp i hverken storm eller ørken, så det går nok til slutt..

  Tor

 13. Anonym Says:

  ;-)) Det var akkurat DET svaret jeg var ute etter😛 (sikter da til ditt siste avsnitt.)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: