Kjære våre gjenferd..

Jøss som det henger her? Som det ene vinduet mitt, det har slått seg. Da jeg kom inn på kontoret her i ettermiddag etter en snabbtur i en butikk, satt det en tyrkerdue på skrivebordet. Den hadde hatt det morsomt og veltet det halvfulle kaffekruset, en blomstersak i vase, den nedre venstre høytaleren til pc’en – samt lagt igjen et visitkort midt på stolen min med det lekre trekket. Men den var veldig søt så jeg bare smilte og viste den veien ut vinduet igjen.

Jeg var innom her tidligere, tenkte jeg skulle vise etpar morsomme bilder, men da lå det et innlegg av virre her som slettes ikke var morsomt. Så jeg bare gikk ut igjen og tenkte dette vrøvlet gidder jeg ikke, er nok med gjenferdene som er ankommet igjen. Ser virreinnlegget er borte nå, men fatter ikke hva du tuller med virre? Ikke var det særlig morsomt heller – mer platt som fra en fjortis i testosteronrus.

Det var våre gjenferd. Bloggens gjenferd. Det har alltid vært noen, ikke mange forsåvidt. De få dukker opp når et eller annet trigger. Er blitt nokså forutsigbart for de få av oss gamlinger som enda er her tror jeg. Vi har vært her noen vinterdager før. Og nå er de på besøk igjen og huuiijer rundt i diverse blogger med sine fabulistiske teser og julehilsner. På en måte er de litt søte og. Kommer an på hvilken profil man ser de i.

For nye bloggere fortoner det hele seg nok merkelig, og sikkert undrer de på om noen av oss som har litt bloggmose på kanskje er noe rare vi og. Jeg forstår det – for de vet ikke helt hvordan de skal lese reklamen fra gjenferdene, den er jo i delvis kode, og nøkkelen har ikke de nye. Men jeg kan trøste dere nye med at gjenferdene ikke er farlige, så dere behøver ikke ta på vernesko og sikkerhetsbeltet.

Personlig taler jeg gjerne med bloggens gjenferder, men det er litt mye enveis tale derfra og noe tåkeprating – kanskje noe ørevoks og. Hva de vil er noe usikkert – hvis de vil noe konkret da? Kanskje skremme litt, dog vet jeg ikke om noen er overtroisk her – jeg er ihvertfall ikke. Så konkret: Hva vil dere gjenferdene våre?

Hva med å bli jordiske igjen? Og ikke skjule seg dårlig bak noe gjennomsiktig? Er en god start det, og fortjener litt applaus i såfall.

For egen del kan jeg bare straks si at jeg kan ikke blindt støtte en person i 4. potens som har noe ugjort med en i 7. potens. Jeg stoler på min egen dømmekraft og har godt syn. Meget godt, vidsyn. Og langsyn. Og kortsyn når jeg bruker lesebriller. Er det ikke akseptabelt at ikke alle er enige med meg? Enig ja, jeg og. Men.. det burde da vel og gjelde deg? At du bør akspetere at ikke alle er enige med deg.. eller andre.

Å være her i lengden, på bloggen – overleve med skrivelysten, krever en mest mulig rettferdig balansekunst. Samtidig kan ingen støtte eller være enig med alle i alt, det er umulig, det samme gjelder å være 100% rettferdig med alle, det er umulig for hvem som helst. Ja selv om man ønsket det umulige..

Så hva vil dere – gjenferdene? Er det bare kødd og pur faenskap – da gidder ikke jeg ofre en god tanke på dere..

Spytt ut som voksne, og bli ferdige..

26 kommentar to “Kjære våre gjenferd..”

 1. Anonym Says:

  Dua Hva skjedde med dua da mann???
  Akkurat nå håpa jeg at du hadde hatt kameraet klart og fått tatt bilde av den🙂

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Trodde jeg skrev at jeg Trodde jeg skrev at jeg skysset den omsorgsfullt ut vinduet igjen Anonym? Den veien den hadde kommet inn mens jeg shoppet. Den hadde ikke tid til å vente på at jeg fant kameraet dessverre..

  Tor

 3. davyen Says:

  hvemhvahvor i ett ord Tor genferdene hva eller hvem er det ? .jeg er sikkert korka ,men forstod ikke helt.Spesielle personer eller ?
  davyen

 4. Anonym Says:

  Er du noe bedre da Tor? Vet om flere som har sluttet pga deg å ditt evinnelige mas om tall å andre ting!
  Men gud forby man kan jo ikke si alt skalden selv er sjalu på andre sine tall, selv om du henger deg på de som en innpåsliten liten klegg!

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er endel av disse Det er endel av disse vanlige anonyme som har hele fasiten visst davyen, men er feige nok til å ikke ta av seg det gjennomsiktige de tror de er skjult bak. Men ikke tenk på det, det er bare noe gammelt rusk som noen aldri blir ferdige med. Dog synd at de forpester andres blogger med sitt tåkeprat.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 21:32
  Tja, først er Anonym 21:32

  Tja, først er jeg ihvertfall tøff nok til å stå for mine meninger uten å måtte liksom skjule meg. Jeg vet ikke om noen annen enn 1 person som måtte slutte herfra pga at jeg ikke godtok vedkommendes totale mangel på respekt for alle på bloggen. Dvs Sol kastet vedkommende ut, ikke jeg. Men du kan kanskje være mer konkret? Er veldig lett å kaste ut anonyme påstander uten korrekt substans.

  Ahh tallene? Men det er en sak rettet mot Sol, ikke noen bloggere. Kanskje vanskelig å forstå for en som ikke blogger her selv?

  Tor

 7. davyen Says:

  Hola Tor Takker og bukker for oplysningene.
  God helg min venn
  davyen

 8. Anonym Says:

  Har sett dine virkelige sider Å kommer ikke til å gi deg mer vann på mølla, gjennomskuet er du å funnet liten i mine øyne!

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God helg selv davyen..
  Tor God helg selv davyen..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 22:04Det synet får Anonym 22:04

  Det synet får være din mening i fred, men er du stolt av å komme med slike ord anonymt? Om det hadde gjaldt en annen ville jeg sagt det var rimelig feigt gjort av deg. Hva hadde du selv følt dersom noen gjorde det samme mot deg anonymt?

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Bare så det er nevnt så Bare så det er nevnt så stenger jeg innlegget for gjenferd før jeg legger meg og åpner ikke før i morgen.

  Jeg gidder ikke svare på en masse nattefyllerøre i morgen. Så har dere noe konkret å si så si det her og ikke hos andre det ikke gjelder.

  Tor

 12. Anonym Says:

  Anonym 21:32 Tja, først Anonym 21:32 Tja, først er
  Av Jærskalden Tor Vidle den 5 desember, 2009 – 22:02
  Jeg vet ikke om noen annen enn 1 person som måtte slutte herfra pga at jeg ikke godtok vedkommendes totale mangel på respekt for alle på bloggen. Dvs Sol kastet vedkommende ut, ikke jeg.

  Bare 1 person som ble kasta ut ?? Miraspisani ble utestenkt etterpå men d er kanskje fortrengt ? Et fenomen kan være atte huskinga blir som d passer ? Et anna fenonem er at mannfolk gjerne kan bli sjalu på anderen mannfolk som skriver godt. Et kvinnfolk som later til å degge litt for et mannlig ego vil naturligvis ?? bli forsøkt beskytta ? D var vel i grunn d du prøvde på. Men d husker du kanskje ikke. Slutta på grunnen av Total mangel på respekt sir du ? Så dem andre som SLUTTA *!!!* hadde respekt for andren og oppførte seg eksemplarisk da ??

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 22:52
  Jeg er ikke Anonym 22:52

  Jeg er ikke sikker på hva du vil frem til? Jeg har ikke del i at andre enn den ene jeg nevnte har blitt kastet ut herfra, og slettes ikke mira ihvertfall. Så der må du sende spørsmålet i en annen retning enn til meg. Tror du misforstod hva jeg svarte og svarte på?

  En annen sak som kanskje få vet, er at det er uhyre sjeldent jeg klager på noen til Sol, den eneste jeg kommer på er faktisk den jeg nevnte tidligere. Men der var det og mange andre som hadde klaget mange ganger.

  En ting er og at endel ikke helt later til å forstå at Sol selv følger mer med enn mange tror, de ser jo ip’ene også. Dermed ofte og hvem som opptrer anonymt dersom det er noen "kjente".

  Resten av det du skriver forstår jeg ikke hva har med meg å gjøre, tror du roter i sammen litt vel mye nå.

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Grunnen til dette innlegget Grunnen til dette innlegget er for å prøve å få dere "anonyme" i tale på en folkelig måte, få frem fakta fremfor synsing og rykter, baksnakking osv uten rot i virkeligheten. Å gå i anonym modus og drive på slik dere gjør synes jeg lite om, dessuten løser det ingenting.

  Ikke tror jeg at mye av det dere spinner på har noe med fakta å gjøre heller, enten det gjelder det ene eller det andre – den eller den personen. Ikke forstår jeg helt hva dere vil oppnå heller med å prøve å sverte andre. De aller fleste har heller ingen eller få muligheter til å forsvare seg mot anonyme som driver på slik.

  Jeg tror at mye er kun oppspinn av det som serveres, men noe er kanskje pga uenigheter om ofte egentlige ubetydelige ting. Jeg synes man må tåle som voksne å være uenige om mange ting. Rent menneskelig betyr slike disputter ofte ikke noe. Men det er nesten umenneskelig å drive på anonymt og prøve å sverte andre.

  Og igjen: Jeg tror bestemt enkelte undervurderer Sol’s rolle oppi endel saker her, de kjører sitt løp og følger med og forstår mer enn garantert flere aner eller ante..

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Da stenger jeg for natten, Da stenger jeg for natten, og vennligst ikke svar på dette innlegget i noen av mine andre innlegg, slike vil bli promte slettet i morgen.

  Jeg er i grunnen skuffet av dere, hadde trodd dere hadde mer guts, og kunne stått frem med fakta og som den dere er. Jeg fordømmer dere ikke, men synes dere bør tenke på at det tross alt er mennesker dere prøver å sverte med alt deres oppspinn og baksnakking. Ikke forstår jeg at den aktiviteten tilfører dere selv noe positivt heller.

  Tor

 16. bramaputra Says:

  man kan ikke forvente annet en at det vil være utfordrene å gidde å blogge til tider-  spøkelser
  finnes ikke,- man innbiller seg lett mye rart- det er ikke vits å bruke energi på dette, verden er desverre blitt som den er blitt-og det er jaggu mye triste greier,men også mangen andre valører,heldigvis- for en stund siden skrev du om hvordan det hadde vært å gå gjennom prosessen som ny blogger og utviklingen- den syntes jeg var intresang å lese.
  du har min hele og fulle respekt jærskald
  det er jaggu mye rare greier med disse menneskene

  man må nok være litt tøff for å overleve som blogger
  for ikke og å si man må være litt selvplager-
  for å holde på i lengden

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tror det sliter mer på Jeg tror det sliter mer på mange enn vi tror i lengden bramaputra. Det at det stadig ligger noen og vaker her i bakgrunnen og benytter enhver sjanse til å prøve å sverte noen anonymt. Når man så prøver å få til en dialog med disse for få en ende på den aktiviteten så blir det mer eller mindre taust, og på en måte ikke rart fordi det er kun stort sett røre og oppspinn de holder på med.

  I sum sliter dette på mange, og flere har gitt opp her siden det aldri blir fred for gamle feider som burde vært gravlagte for lenge siden. Antagelig er målet å ødelegge bloggmiljøet med å skape mistanker anonymt mot flest mulig. Og nye som kommer her uten å vite historien til bloggen kan jo ikke vite hva som er hva, og dermed kanskje blir usikre på mennesker som de ikke burde være det omkring.

  Jeg sier her lite konkret selv, men jeg er ikke født i fjor, og aner konturene av hva som foregår, det er snakk om kun et lite knippe mennesker som aldri blir ferdige og har en agenda som tydeligvis er å skremme bort/slite ut gamle bloggere og skape utrivsel for nye. For min del som har vært her så lenge er det rimelige gjennomskubart det spillet som skjer.

  Hadde håpet de var såpass tøffe at de våget stå frem som den de er og tatt diskusjonen og blitt ferdige, men det er de ikke. Dessuten har de egentlig ikke noe særlig av betydning å fare med når alt koker ned til rene fakta.

  Å blogge skal være positivt, og bloggerne skal slippe å ha slike problemer som aldri tar en ende.

  Tor

 18. Lillesøster Says:

  Potens, det har du fra Potens, det har du fra matematikken, ikke sant? Har du ikke vinduer i huset, siden duene flyr "villmann"? Da får du i hvert fall frisk Jærluft til jul, med jærbakstduft, kanskje? 

  Lillesøster

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Potens er flere saker Potens er flere saker forsåvidt Lillesøster, hehe. Har en haug med vinduer, hvor mange husker jeg ikke, men det er nok ihvertfall. Baksten kommer litt etter litt, brune og hvite kakemennesker og ville dyr, hehe

  Tor

 20. Anonym Says:

  Nei – for det er jo du som Nei – for det er jo du som kjenner historien til sol og folkene sånn som du gir et inntrykk av ? For det er gjerne slik når en får høre at alle andre liksom tar feil mens det «noen» mener er det rette. Mona Lisa fikk ikke en gang et svar på d hun spurte om så vidt jeg fikk md meg ?
  Du som liksom inviterer det som kalles gjenferd og så siler du ut det som passer en best .
  Besserwissere kaller vi sånne. Det er slike som ikke gir en finger en gang men salter alt over på andre. For vi er heller ikke født i går. Tenk.

 21. Lillesøster Says:

  Har du ingen Har du ingen mulatter?

  Lillesøster

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 15:01
  Det er bare å Anonym 15:01

  Det er bare å stå frem og fortelle dine meninger og inntrykk. Ingen hindrer deg eller andre det, men jeg synes det er feigt å skjule seg bak en anonym drakt. Vil du bli tatt seriøs så vær seriøs i måten du gjør ting på.

  Jeg siler ikke ut noe, og synes du forvrenger det alle kan lese i denne tråden. Jeg ba om fakta, noe med substans i, og ikke bare en masse tåkeprat og skjellsord.

  Resten får stå for din regning, men det du sier viser vel noe av det jeg mener angående dere anonymes måte å være på.

  Tor

 23. Anonym X Says:

  Dommetor er du Gi deg me detta doblespillet ditt mens leiken er god no Tor.

  Vi alle som vert hær ei stunn veit at det er du sjøl som som heile tia før va Mona-lisa leikeannonymt, å som no har regga deg som hu, å lissom konkrerer med deg sjøl for å kome på topplista uansett som ‘kem’, åsså lissom leite etter gammle jenferd.

  Vi anner er ikke heller dummere enn deg må du tru, enn att vi jennomskuer deg lett fordet vi ha sett deg gjør det samma før når noken ha ‘trua’ possisjonen din på topplista å elles.

  Å koffor gjør du detta når du sjøl si at inngen av dem nye sjønner noke av detta? Du prata mot deg sjøl uten å vetta det, å da virke du åsså stokke dom som du kanske egentli er.

  Å det er bærre du aleine som stadi bejynner ijenn og ijenn å skriv om alt sånte tåpelie ting å håpa å få me deg anner i møkkspilet ditt. Åsså bli du dritskuffa når du sjer at ingen lenger gidde bry seg enig me deg å vil ikke bli me på tullet dit.

  Så slut å leike kvinfolk eller andere, vi andere syntes du er dom nokk som du er fra før.

 24. Cerridwen Says:

  Dua da? Jeg var den første anonyme her i går Tor, men ikke resten. Joda jeg så at du hadde sluppet den ut, men jeg savnet fælt et bilde. Skjønner at du ikke hadde lyst til å legge ut et rasert kontor, men det ville sikkert vært et artig skue🙂
  Kanskje du heller skal slippe inn gulmeisen?🙂

 25. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym X (jøss, en med en Anonym X (jøss, en med en bokstav, neste blir gjerne med et nick?):

  Hvorfor snakker en anonym ofte på vegne av flere? Har dere hatt møte og du da ble valgt som talsperson? (Tyder på det siden dialekten din har biter fra hele Noreg)

  Men ellers kommer du med gamle nyheter, følger du ikke med? Alle vet jo at hele bloggen er jo kun en person? Meg. Også alle kommentarene er mine, din og vet du jo. Og på debatt er det og jeg som skriver alle innlegg og alle svar, på chatten er det kun meg som snakker med meg, jeg har hele kontoret tapetsert med skjermer og katten hjelper til med å gå på gulvet som er et heldekningsteppe av tastaturer. Tror sannelig du er rimelig utdatert?

  Jeg kan betro deg en sak mellom bare oss to, men den må du ikke gå videre med da, ok?: Du vet han Solmannen som bor inni skjermen din? Jeg er han og.. 

  Alvorlig talt, tror du/dere virkelig at noen tar dere seriøst? Dere har kun et mål, spy ut mest dritt om de som blogger her for å ødelegge slik at de gir opp. Og nå ser det ut til at nok en av de gamle bloggerne er i ferd med å gi opp pga dere anonyme såvidt jeg leser av hennes innlegg. Er dere stolt av det? Stolt av å kun lage problemer for andre, skulle pokker ikke tro dere var voksne.

  Om den ekte Mona Lisa ikke er her lenger, så er hun enda på Sol med et annet nick, men det nicket kommer aldri jeg til å røpe. Og mulig du/dere tror jeg er korka, gjerne fortsett med det dersom dere har glede av det, men selv korka mennesker skal ha normal respekt..

  Vann blomster og bygg noe konstruktivt heller i steden for å herje med andre mennesker..

  Tor

 26. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Her flyr fugler inn og ut Her flyr fugler inn og ut rett som det er Cerridwen, men en due kan lett skade seg dersom den får panikk, så jeg måtte forsiktig bare få den ut før det skjedde..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: