Kontraster i gryningen..

Opp i svarte morgenstund, på med kaffen og tankene. Kikker ut og venter, stille renner brune dråper ned mens blå øyne venter. Sakte våkner gryningen – sola er enda under dynen og såvidt med øynene over kanten. Gryningens lys, morgengryet – slik ser det ut i Skaldeland en 3. dags desember:

.

Kler på etter dusjen har vekket skroget, taust – er tankefull og rolig i dag. Spiser en banan – så en 3. dags sjoko i luke. Venter. Venter på 2 ting nå. At sola skal vise seg og vekke verden – og på klokka, det nærmer seg kjøretur som er lovet.

Sakte forandres alle farger, det blå viskes nesten ut, det skarpe lyset fra lav morgensol lurer øynenes mulighet for å følge med – se alle fargene, og man tror det ble mørkere fordi øyene blendes av kontrastene. Spiser en skive og ser sola vise seg og sin styrke før alt blir daglys og alle farger synlige igjen..

.

I den digitale tidsalderen kan vi få frem det øynene ikke ser, også i bildet over. Under viser markeringer tydelig alle fargene som er i bildet over, men du ser de ikke i virkeligheten – selv menneskeøyet har sine begrensninger..

.

Det er mye mennesket ikke ser av naturlige årsaker, men det er og mye enkelte mennesker ikke vil se. Særlig politikere, en forbannet gjeng mange ganger – en gjeng tafatte ørkesløse drittsekker en av og til skulle ønske en kunne tatt i skole med harmfull stemme for å ikke gjøre den jobben de har hovedansvar for. Bare se her, dette er og det vakre paradiset, navlelandet Norge med stappfull sparegris og ufyselige politikere som sprader i gullskinnet i utlandet:

http://www.nettavisen.no/nyheter/article2769816.ece

Mennesker fryser ihjel i Norge, rett og slett en skam jeg ikke finner sterke nok ord til å si hva jeg mener om. Det er direkte tragisk – og rett og slett jævlig at politikere ikke kan ta ansvaret og skape menneskelige forhold for de som sliter mest her i landet. Det finnes ingen unnskyldninger, absolutt ingen, hører du Jensedusten? Pokkers bleike feige uansvarlige proteksjonistiske mørkeredde navlebeskuende kapitalistiske selvdigger!

Vel, det er noe annet i Skaldelandet. Her finnes bare mennesker med bein i nesa og små navler, noe annet godtas ikke. Bare se her, se på de to på bildet på mopeden som er på rånetur. Studer ansiktene, den ene er ordfører, den andre er en kjent bedriftseier. Synes jeg ser Jens og den andre dusten som styrer sparegrisen vår hadde vært tøffe nok til å vise sitt sanne indre..

http://www.ingeborgskrudland.no/galleri/portrett/168.html

Over til ellers:

Værmeldingen for Skaldeland er deilig ymsevær med alt mulig unntatt vanning, tempen er not too bad, sånn omtrent 7 grader, kommer an på hvor en måler. Badetempen ventes på da den utsendte mållisten enda ikke er ankommet fra morgenbadet på en av Jærens mange vakre strender.

En viktig melding:

Bollene på det lokale bakeriet ble i dag akkurat passe stekt, også de med tørkede druer inni. Det meldes at man er gått tom for Berlinerboller med eggekrem – omegnens stilige villmann krevde hele beholdningen, men som trøst er det enda 3 og et kvart brett igjen av deres søstre med bringebærsyltetøy på.. åsaking: Det siste skulle være med bringebærsyltetøy i – i for iskosing..

Og nå er det forsinket lunsj med kontrastbasert meny..

3 kommentar to “Kontraster i gryningen..”

 1. Anonym Says:

  JA. Er helt enig med deg,så jeg har bestemt meg for å bare støtte blåkors og frelsesarmeen heretter. Vi må gjøre litt for at hjemløse og rusmisbrukere får det bedre her i landet, når ikke jensemann bryr seg.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Egentlig er det samfunnet Egentlig er det samfunnet ved politikerne som vi har valgt til å ta ansvaret som skal ordne opp i slike forhold Anonym. Det er en skam at de ikke tar sitt ansvar, og en skam at de ikke er mer medmenneskelige enn kun i valgkampen..

  Tor

 3. Lillesøster Says:

  Jeg har hørt at det er Jeg har hørt at det er mange narkomane som faktisk opp gjennom de siste årene har hatt lyst til å dra til Evangeliesenteret, som hadde plass til dem, men sosialkontorene nektet å gi dem støtte til det, for de ville heller at de skulle dra på en ikke-kristen institusjon, som ikke hadde plass til dem… Jeg sier ikke at Evangeliesenteret nødvendigvis er så mye bedre enn andre steder, men det er mange som har fått hjelp, og hvis mennesker ønsker å dra dit men ikke får lov fordi de møter ateistiske sosialkuratorer, så blir det jo nesten diskriminering pga tro? Ludvig Karlsen fikk jo faktisk ærestittel som "dr" ved et universitet i USA, fordi han til da hadde hjulpet 15.000 narkomane, alkoholikere, prostituerte, osv. opp fra gata.

  Lillesøster


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: