Kverulant? Jeg? Hehe.. hm…?

Tanken har jeg hatt flere ganger: Hva er en "kverulant"? Antagelig er det personlige oppfatninger av begrepet. Og garantert kan jeg nok oppfattes som kverulerende (selv om jeg mener jeg ikke kverulerer) for andre i gitte tilfeller – og garantert kan jeg med vilje kverulere bare fordi det er morsomt å erte andre helt til de eksploderer når de er tomme for argumenter, hehe..

Jeg er på endel fotoforum, og der er det sterke meninger, sabla sterke mange ganger, og alle har selvsagt rett. Det handler mye om at det er mange sterke fanboys av sitt kameramerke (og for noen rene avguden), såpass sterke fanboys at de er blindet av seg selv, og da kommer ofte med utsagn som ikke henger på greip i virkeligheten. Dermed er det åpnet for frydefulle replikker fra meg som er nøytral og ser blindhetens tale.

Ofte krangler de over detaljer og tull på en slik måte at de roter seg helt bort i universet. Så gliser jeg innvendig og serverer en jordboers replikk. Ofte blir det da taust etterpå. Og "diskusjonen" (les: kranglingen, eller krigen) dør ut – til neste gang.

Noen ganger erter jeg de største fanatikerne, og når de slipper opp for jordiske argumenter så er det da lett å slenge ute at motparten (jeg i det tilfellet) bare "kverulerer" – liksom når de er tomme for reelle motargumenter prøver de å vinne diskusjonene ved sleivspark under stilongsens strikk på magen. Selvsagt passer det å kverulere litt omkring de jordiske elementer når enkelte er skikkelig på himmeltur og ikke ønsker å bli jordnære.

En gang i en uendelig krangletråd noen hadde, de var til slutt så langt ute i Melkveien at man skulle tro de var totalt vektløse, serverte jeg er replikk av jord, vann og luft. Så ble det stille, en dag etterpå sier en til meg: "Faen, du dreper jo alle diskusjoner med din faens fornuft!" Etterpå lo flere enn meg..

En annen gang til meg: "Begriper ikke at du og ikke kan la deg rive med! Må du alltid være så korrekt og seriøs? Uangripelig er hva du er!" Hva skal en svare til slikt? Jeg bare trakk på skuldrene med et ikon som ga det inntrykket, hehe.

Egentlig liker jeg ikke å kverulere, men når jeg gjør det av og til er det ofte bare for å erte noen. I mine øyne finnes det mennesker som kverulerer, og ikke for å erte. Men det er mine oppfatninger, og som nevnt så mener sikkert noen at jeg og kan kverulere, selv når jeg selv mener seriøst at jeg ikke kverulerer. Ihvertfall ikke bevisst. 

En annen "merkelig" sak: Jeg skrev et innlegg i går om Sol’s påvirkning av den ene listen her på bloggen. I tillegg sendte jeg en apost til Sol og ba de se på saken, og svare i tråden helst hva de mente om dette. Foreløpig har de ikke svart her eller der. Men i stedenfor har de i dag lagt meg på fremsiden, litt av et sammentreff? hehe.. Uansett mener jeg det samme i dag som i går, selv om de la meg på fremsiden hver dag resten av året..

20 kommentar to “Kverulant? Jeg? Hehe.. hm…?”

 1. tante BØ Says:

  Hehe … var det løsningen Hehe … var det løsningen de valgte : ))
  De regna kansje med at anonyme ville gi deg pepper da : ))
  .
  Fatter var kverulant … helt uten humor.
  Jeg er kan åsså være en kverulant, men med humor.
  Elsker å kverulere med kara i garasjen ansikt til ansikt,
  men gjør det aldri her på bloggen der man bare har bokstaver og
  ikke kroppsspråk …. hvis du skjønner : ))

 2. tante BØ Says:

  Jeg misforstod jeg : )) Jeg misforstod jeg : )) Trudde det var den bloggen du skreiv til Solredaksjonen de hadde lagt på forsiden jeg : )) hehe
  Den de har lagt der, den fortjener jo en plass på forsiden. Den er bra : ))
  Og jeg er enig med deg der : ))

 3. davyen Says:

  Å nei Du er da ingen kverrulant. Du er da som den reneste speidergutten akkuratsom jeg som også er på forsiden i dag.Bryr jeg meg om det ?Ja.
  davyen.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei så tøffe er de ikke Nei så tøffe er de ikke tante B at de hadde våget å lagt det innlegget som angår de selv på førstesiden, hehe

  Du sier vel det rette der for min del og: Kverulant med humor i blikket.

  Men for noen er alltid diskusjoner dødsalvorlige. Og dødsviktig å alltid ha rett, ellers blir det et sterkt personlig nederlag.

  Er litt vanskeligere med kverulerende humor med bare skrevne ord som du sier, mange vil nok kanskje ikke da se det som det var ment å være.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sier du det davyen? Tror du Sier du det davyen? Tror du bare er "snill" med meg, hehe.

  Vel, jeg bryr meg null om jeg er på forsiden, men er opptatt av at alle skal føle seg likeverdig behandlet her. Også de Solredaksjonen ikke ser..

  Tor

 6. bramaputra Says:

  begrepet kverulant burde vært forbudt kverulanter er som safran/,morgenkaffe ,mammas kjærlige bryst-eller en nydelig sommerdag- livet er meningsløst uten-

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, og en måte å se det Hehe, og en måte å se det på bramaputra..

  Tor

 8. Qvinde Says:

  Du er da ingen Du er da ingen kverulant.

  kverulant (av lat. querulari, klage, klynke), kranglefant; person som stadig føler seg forurettet og mener seg urettferdig behandlet etc. — kverulere, stadig klage og si imot. 

  (caplex.no)

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Åh jo Qvinde, dvs jeg kan Åh jo Qvinde, dvs jeg kan kverulere for å erte, hehe Og noen tar ofte ertingen for seriøst alvor, men ikke alle har så lett for å se humoren treffe oss.

  Tor

 10. Lillesøster Says:

  Det med frem-, for- eller Det med frem-, for- eller baksiden, hva det nå enn er, skjønte jeg ikke. Til og med Jesus kunne sikkert virke kverulerende når han ofte stilte nye spørsmål i stedet for å svare det de ville at han skulle svare. Det er liksom ikke lov å strekke tankegangen eller ta en bro over i en annen retning, for da mener de at man ikke holder seg til temaet, men det var nettopp det man gjorde, det var bare et nytt eksempel som motbeviste det de sa, for eksempel. Vi mennesker skal bestandig ha hverandre inn i en boks: "Du er slik andre forventer at du skal være." Nei, det er jeg ikke. Ikke alltid, i hvert fall. Sikkert preget av oppvekst og "press", men hvis man liker sannheten; det man selv mener er sannheten om ens liv er, så kommer man hele tiden til å være i "opposisjon" i andres øyne, for de vil at du skal være slik de mener at du er. Tror John Lennon var inne på noe da han sang: "Just give us some truth, all we want is the truth".

  Lillesøster

 11. nysjerrig Says:

  sols rangering Jeg leste det du skrev om sol’s påvirkning. Det jeg ble sittende å lure på var om de påvirket spesielle typer innlegg, eller virker rangeringen helt tilfeldig?

  Kan det være at dette er tildels softwarestyrte funkjsjoner og at sporadiske og tilfeldige «klikk» gjør at vektingen blir gal den grunn?

 12. Mona-Lisa Says:

  Kverulant? Vi er alle kverulanter til visse tider. Og jeg, som du, elsker å kverulere (med humor da) når jeg anser situasjoner som "egnet". Ellers kjenner jeg en som faktisk ble uføretrygdet med diagnosen kverulantisk personlighetsforstyrrelse! Ikke ante jeg at slikt gikk an, men men…

  Mona-Lisa.

 13. bramaputra Says:

  kverulant er den måten samfunsfiender karakteriseres om de må legges inn  fra høyere press- slik tar  samfunnet folk som blir farlig nok
  som enkelte av disse tingene Kogi så glimrende presangterer.
  jeg har studert bruken av det- for jeg har levd lenge-

  kverulanten er en person som kan fungere meget godt

  det er ikke tvil om at sinnsykdom er mye mer utbredt

  bland begavede mennesker-   vi hadde vært lutfattig kulturelt uten de gale

 14. ¨bamse¨ Says:

  Det er jo litt gøy å Det er jo litt gøy å kvervulere i blant.
  Spesiellt over såkalte "besserwissere"

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kverulerer gjerne med Jesus Kverulerer gjerne med Jesus jeg Lillesøster, men først må noen da finne han. Tankenes vei styrer vi ikke, de lever etter sine egne kart. Det er noe alle bare må akseptere, ellers forstår de lite, eller vil innse lite..

  Jeg selv er ikke alltid slik jeg selv ønsker, eller trodde..

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Solredaksjonen velger (etter Solredaksjonen velger (etter deres smak) innlegg de ønsker å fronte på deres fremside, nysjerrig. Dermed får man kanskje flere tusen besøk bare på 1 innlegg mens det normale er 2-300. Dermed er det klart at det er Solredaksjonens smak som vises på listen over mest leste, ikke de rene blogglesernes besøk..

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok «Mona-Lisa».. Ok "Mona-Lisa"..

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Alle har nok en liten Alle har nok en liten kverulant i seg av og til bramaputra..

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du er inne på det der ja Du er inne på det der ja bamse, hehe

  Tor

 20. Lillesøster Says:

  Hvis du ber han komme, så Hvis du ber han komme, så kan han komme!🙂

  Lillesøster


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: