Ekte gleder..

Og så spreller vi rundt og oppi en julegran. Adventslys tennes i de norske hjem. Noen sågar pynter opp hele kåken og hagen med vår tids mangfold i lys – før var det bare hos Donald i Andeby og de andre eventyrlandene. Samme hva – jula var annerledes før. Nå er den på grensen til overkommersiell og kunstig.

Men viktigst er at barn føler at det er jul på rette måten. Men gleder de seg på samme gode måten i dag? Eller blir det bare en dag hvor de drukner i pakker med leker som føyer seg inn i rekkene av de andre tusen leker i hyller og kasser? Nå får man som julenisse detaljspesifiserte lister på leker de ønsker seg, og på en måte forståelig når man har sett utvalget i rene leketøybutikker som i dag dekker en fotballbane i størrelse.

Den største og dyreste gaven jeg fikk da jeg var liten var en kasettspiller som kunne ta opp, jeg hadde ønsket den lenge for å ta opp fuglesanger. Tror de spleiset på den. En liten firkantet sak med håndtak og en løs mikrofon – brun og grå var den. Den var årets gave for meg. Før fikk en og mange flere pakker som noen hadde laget, personlige ting. De var alltid ekstra koselige å få. Selv gir jeg av og til og ting jeg har laget, eller kanskje noen av mine malerier i tillegg til de vanlige kjøpepakkene.

Men det er mye vanskeligere i dag å vite hva man skal gi til hvem av ting man selv har skapt, for mennesker er blitt mer kresne og skal ha den og den stilen på alt, selv en skarve sokk deres mor har strikket, eller heklet gryteklut. Uansett håper jeg da inderlig at alle viser en oppriktig glede ved å få noe unikt de ikke kan dra kortet for å få, og særlig ovenfor ting barn stolt har skapt. Selv et gedigent gullsmykke med 6 ukers håndpolert galaksestein på når ikke opp til det barna lager.

Som voksen med egne kontoer og sans for dingser året rundt er her min siste i den gruppen som fortalt i forrige innlegg. Nå kan kun fotografen beskyldes dersom bildet ikke blir som ønsket. Dette er det beste kameraet med den størrelsen sensor som pr i dag finnes.

.

.

For anledningen er dingsen påkledd det objektivet jeg bruker til å ta bilder av fugler med. Er de ikke vakre sammen? hehe.. Og tenk den heavy nye dingseduften. I tillegg til å ta bilder på alle tenkelige og utenkelige måter kan det og filme i ekte HD-kvalitet. Dessverre glemte jeg å slå på skjermen bak da jeg tok bildet, den er og selvsagt den beste. Men jeg kan bare enkelt si at det kan alt, antagelig så mye er det av muligheter i alle menyer og former at jeg aldri når igjennom alt før neste dings kommer, hehe.. (ok, litt "gal" må man få være med egne hardt ervervete midler enten de er skjulte eller ikke, de skal jo gi noe glede tilbake).

Her er en som ville foreviges av det nye vidunder:

.

Jeg nevnte grana i begynnelsen, tenne julegrana og høre småtasser juble av glede. Så noen runder rundt bygdatreet. Vi må aldri bli for voksne eller moderne til den typen julemarkering. Saken var at da høvdingen satte på strømmen funket ikke lysene på den ene siden, en eller annen dust hadde ikke satt fast nok koblingen mellom kjedene der oppe. Behøver vel ikke nevne hvem som "beveget" seg kjapt opp i den utsøkte grana for å smokke i koblingen?

Ellers har jeg vært her på bloggen lite i det siste av ymse årsaker som travelt, liten skrivelyst osv – samt den dufter noe svidd lettsaltet kjønnsskiftet pels for tiden, en odør som ikke tiltaler meg særlig. I tillegg har Sol hengt andre ganger jeg har prøvd å komme inn, så nå er det visst en ny runde i sirupen, og som kjent er jeg særdeles lite tolmodig når det skjer.

Under, et bilde jeg tok i går kveld mot Jærhavet da fargene var der i sine minutter.

.

Fargene lyset og dets brytninger skaper er endeløse, for å vise noen av fargene limer jeg inn denne videoen med sammensatte bilder av nordlys, det er bare fantastisk å se på..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

18 kommentar to “Ekte gleder..”

 1. Ingeborg Says:

  Åh, som jeg savner nordlyset … jeg som vokste opp nprdpå. Vi ungene sprang ute på skaresneen om kveldene, i hjemmelagde ull-lugga (filt). Vi vifta lyset ned til oss.
  En anna ting. De dingsene dine, de måå du ha. Du som er så god til å ta bilder. De ser herlige ut (du er jo en god fotograf).
  ps. min den "Tingen" eller dingsen som jeg kjøpte. Den snakker også. Det oppdaget jeg i går, men det var ikke et språk jeg skjønte.
  Jeg liker jula. Vi tente grana i kveldinga med gløgg og venner, her i hagen min. Selvplantet og er nå høgere enn huset.
  Ha en fin adventstid.

 2. Annaps Says:

  Jepp Jeg måtte smile da du nevnte den kassettspilleren, for en sånn hadde jeg og. Noe av det fineste jeg fikk som barn og jeg var ikke bortskjemt. Husker jeg tok opp sanger på kassetter som jeg tapet over de små hullene i hjørnet, for når de  seglene var brutt så gikk det ikke å ta opp sanger og derfor tapen. Utrolig flotte bilder med det nye kameraet ditt,forresten, særlig det nederst, helt fantastisk.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Eneste jeg savner her jeg Eneste jeg savner her jeg bor er nordlys Ingeborg, dvs det hender at det kan vise seg, men er sjeldent.

  Jepp, må ha dingser vet du, hehe. Jeg samler ikke penger på kistebunn. Selvsagt bruker jeg en viss fornuft i forhold til hva jeg har, men penger skal og gi noe tilbake, noe glede. Og når en er gjeldfri som meg så gir det og en god frihet.

  Hva slags dingseting er det du har kjøpt som snakker? hehe. Få høre! hehe

  Joda, passe doser jul er koselig, men når man får den på maten samme hvor en er i både november og desember er det fare for overdose. Jeg prøver å ta vare på de få dagene som virkelig er jul for meg. Dessuten – når jula er over (og nyttår) så speider jeg etter våren, den beste gaven jeg får..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Husker ikke hva navn det var Husker ikke hva navn det var på den Annaps, det var sjeldent den gangen med kasettspiller som gikk på batterier. Jeg hadde utrolig mye utbytte og glede av den. Tror forresten den brukte de største runde batteriene? Ja husker det med tapen over hullene, hehe.

  Takk for skryt. Nå tar det gamle (eh kjøpte det i vår, hehe) kameraet og veldig bra bilder, men dette nye har liksom alt +++++ og et tilbud fristet over evne. Så det "gamle" er nå reserve, eller til bruk når det er praktisk med 2 kameraer med forskjellige objektiver på i enkelte situasjoner.

  Tor

 5. Ingeborg Says:

  Har kikket enda engang på nordlyset. Du den dingsen jeg mente var robot støvsugeren. Herlig ting.
  Den fuglen din forteller at du fortjener de dingsene du kjøper.
  Så ser de også så flotte ut. Lekre.
  God natt

 6. ¨bamse¨ Says:

  Har aldri sett nordlys etter Har aldri sett nordlys etter at jeg emigrerte sørover….
  Men husker jo jeg kunne stå lenge ute på natta å se det bølge bortover nattehimmelen. Kjempeflott skue….

  Elers…er det ikke sånn nå a det vi ønsker oss og ikke får til jul, kjøper vi oss ellers i året???
  Var ikke sånn i min opvkst.

 7. Annaps Says:

  Tja.. Tror det var Phillips jeg hadde og batteriene var sånn medium store.Moren min bestilte den fra en katalog, husker jeg. Hvis jeg skulle hatt et sånt kamera som du har, så måtte jeg nok fått skikkelig opplæring i å bruke det.så jeg får klare meg med det lille billigkameraet mitt som jeg klarer å betjene. Hva er det med menn og alle mulige dingser, som de bare bare MÅ ha?..hehe. Nå laver snøen ned her og jeg skal ut.  Julestemningen er allerede på plass. Ha en fin dag

 8. Lillesøster Says:

  Nydelig fugl! Og foto av Nydelig fugl! Og foto av himmelen. Jeg savner ikke nordlyset, men når jeg tenker tilbake så var det en fantastisk følelse å stå å se opp på det, bedre enn fem millioner gudstjenester til sammen. Man får en andektig stemme. Kanskje reiser jeg snart hjem og besøker mine foreldre, har lyst til det.

  Lillesøster

 9. Anonym armageddon Says:

  Ekte er liksom det du liker Ekte er liksom det du liker og driver med da. Canonapparat med telelinse ekke billig. Men det er ekte glede sier du. At andre har ekte glede av noe anna virker ikke som er greit. Nei det er ikke greit nei. Mens du er ute på en eller anna handel med ei var det tung lommebok ?? Åsså er det også helt greit. Men når andre bruker penger er det moralsk forkastelig i dine øyner.
  Men er gjerne sånn når øynene leser det dem vil passer best.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Åh ja, stemmer Ingeborg, du Åh ja, stemmer Ingeborg, du kjøpte jo en lik den trultemor har. Må nok vurdere å få meg en jeg og, selv om jeg synes det er ok å støvsuge.

  Jepp, alle dingser er lekre, hehe

  God natt til deg..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har sett det noen ganger her Har sett det noen ganger her bamse, men ikke hvert år. På fjellet derimot har jeg sett det oftere om vinteren når jeg har vært på skitur.

  Er vel blitt sånn ja, stort sett kjøper vi vel det vi har lyst på hele året. "Velstand" kalles det visst, materialistisk velstand. Men ekte og varig sjeleglede kan ikke kjøpes, den kan bare komme naturlig..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg er usikker på hva Jeg er usikker på hva fabrikat min var Annaps, men synes å minnes at den tok store batterier, de samme jeg brukte i lommelykta, den med 6 batterier i, den var blank og fin, fikk den av en onkel, hehe

  Tja, digitale speilrefleks er snart "allemannseie" og prisene daler kraftig. De billigste tror jeg ligger på 3-4000 nå med objektiv. Og de er lette å bruke.

  Menn og dingser? Tja, nok litt det med gutten i oss og tror jeg, men det finnes da kvinner og som liker dingser, hehe..

  Snø? Ingen snø her jeg bor enda, men på fjellet ser jeg den er kommet..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er en blåmeis Det er en blåmeis Lillesøster, en riktig tøffing selv om den ikke er stor.

  Jeg synes nordlyset er fantastisk, men sjeldent det besøker meg her jeg bor. Håper du får til å ta en tur hjem til dine foreldre.

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ekte glede over noe kan Ekte glede over noe kan være kun for en å føle armageddon. Jeg er ikke helt sikker på hva konkret du mener? Men jeg har jo meninger om mye som du og andre og. Dermed er det ikke automatisk slik at jeg har konstant rett, eller ikke trør feil.

  Moralsk forkastelig? Har jeg sagt det? Kan ikke huske det selv, uten at det betyr at jeg ikke har sagt noe i den retningen. Vi er alle endel av tiden, også jeg, selv om jeg tror og håper jeg ser de menneskelige verdiene enda, at de ikke er druknet i det materialistiske begjæret som preger de fleste av oss. Det er viktig at det ikke dreper det medmenneskelige som står over alt glitter og stas, alle fasader..

  Tor

 15. Lillesøster Says:

  Åja, blåmeis, takk Tor, Åja, blåmeis, takk Tor, bare fin "fugl" alt her hos meg🙂 Tenkte etterpå, "Lurer på om det var spurv?"….hehe, typisk. Takk, ja, det hadde vært fint. Skjønte at jeg lengtet hjem da jeg for noen uker siden drømte at jeg var i Lofoten. Det er ikke der jeg kommer fra, men jeg har vært der et par ganger. Drømte at det var nesten helt mørkt og et landskap med spesielle fjell som minte meg nesten om Rio de Janeiro, et sånt rundt fjell. Jeg stod og så ut på de nydelige fjellene, på innsiden av et hus med store vinduer, helt innmed vannet, ved brygga, og det var så smertefullt vakkert! Jeg begynte å gå bortover veien alene, tenkte vel at jeg skulle gå hjem til mamma og pappa, men da måtte jeg nok ha gått temmelig lenge… Når jeg våknet hadde jeg lyst til å gråte, og bare jeg skriver dette nå så sitter jeg med tårer i øynene. Det er rart. Hopper kanskje på toget alene, for det er en del familiemedlemmer, litt dyrt for alle på én gang, og dessuten så elsker sønnen min tog… grøss, og springer helst fra "bakdør" til "fremdør" (hele tiden) hvor togførerne/sjåførene (hva heter det der de sitter?) er, så det kan jeg bare glemme. Det blir en marerittur, og det er grunnen til at vi ikke har reist. Reise = ekstremstress, nesten gledessløst, men jeg vil gjerne ha dem med.

  Lillesøster

 16. tante BØ Says:

  Enten er jeg trøtt i trynet Enten er jeg trøtt i trynet … eller så er min kommentar borte.
  Jeg veit jeg kommenterte med noen ord her fordl jeg skreiv
  Kanon Canonkanon og måtte sjekke meg sjjøl på stavinga : ))
  I alle fall … kortversjon : ))
  Gratulerer med kamera.
  Fin Blåmeis

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er nok ikke alle som kjenner Er nok ikke alle som kjenner igjen fuglene Lillesøster.

  Virker på meg som om du lengter sterkt hjem etter det du forteller, håper du får til å ta en tur hjemmover snart. Er nok ikke greit med sterk hjemlengsel for noen, på den annen side vitner den om noe godt tross alt, hadde det ikke vært noe å lengte til ville det ikke vært positivt opplevd..

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har hendt for meg og det Har hendt for meg og det tante B, noen ganger var jeg sikker på at jeg hadde kommentert et innlegg, men så finner jeg det ikke neste dag, hehe

  (Øhh.. nei, er ikke alderen, hehe)

  Takk for grattisen! 

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: