Rastløs i november..

Nakne fingre peker mot himmelgrå. Vannet renner fra tuppene nedover armene og glaserer mørke stammer. Lappeteppet jeg går på er vannmettet og med ekstra fjæring i. Vanndøgn er her. Kikker opp på et ærverdig eiketre’s slanke fingre 20 meter oppe. Kontraster består av svart og grånyanser. Og et brokete lappeteppe.

Gynger videre i grønne støvler nr 45 med snorkant. Videre – stadig videre, fremover, ikke bakover. Uten mål – nei, ikke helt. Støkker et rådyr under diger einerbusk. Kjenner på leiet, tørt og varmt. Noen hår. Videre. Et vann, ekte vann med ender som aldri blir våte til skinnet. Fisker frem kikkerten i et fåfengt håp, men den er lammet av fuktighet. Videre, plaske på..

Der! – Nei. Anstrenger husken, hm… var det ikke der ved den helleren? Kikker rundt i vannhelvete. Sikten gir ikke noe gratis. Der.. ja sannelig. Husken er enda ikke rustet bort. Der stod teltet, er helt sikker nå. Setter meg på en druknet stein. Hele området – nei hele verden er bare vann nå. Det var sommer den gangen. Og tørt og varmt. Ja.. og… jaja… Minner, livet er fullt av minner. Kikker en siste gang, hodene våre lå der… Snur – og vasser videre i vannverden..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»120″>

.

.

Kloggene klaprer koselig på brosteiner. Gågater er ok så lenge kjerra kan settes ikke altfor langt unna. Og her er det edle steiner som selv blakken gikk på en gang i forrige århundre og bakover. Sola når ned mellom blandingshus med små butikker. Smiler for meg selv på vei mot endes, målet. Smiler og tilbake til noen – enda finnes det mennesker som ser – og smiler. Men de fleste haster i vei med blikket stramt fremover, usynlige skylapper på, usynlige for andre..

Stiger inn i en høståpen dør. Mange mennesker. Dufter dingser og – parfyme..? Snadder bak glass, snadder på vegger – shopping kan være deilig og barnslig godt. Juleaften hele året, når en vil selv. Endelig min tur, en hyggelig ung mann fra sørlandet. Sier hva jeg skal ha med barnslig glede i sjelen. Litt rabatt fåes på ditten og datten av tilleggsdingser. Åhh jeg elsker nye dingser! Slår inn koden og betaler det femsifrete beløpet med ekte glede!

Kloggene klaprer koselig på brosteiner. Gågater er ok så lenge man kan shoppe dingser! Smiler hele veien tilbake med stor bærepose med nytt kamera og div, og div og litt mer div oppi. Videre, rastløst hjemmover for å pakke opp Dingsene mine! Jessss.. Nynner happy etter en låt i fra høytalerdingsene i kjerredingsen og gir faen i mobildingsen som vil ha oppmerksomhet…

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»120″>

.

.

Setter spor i havsand. Rusler i bølgemålet alene, det er hverdag i november. Sola spiller med dyssende bølger. Måker svever lydløst over verdens store vann. Videre.. Småskjell føles på, husker da jeg var barn og lekte på samme strand. Samlet småskjell til mamma. Smiler av minnene..

To kråker sloss om restene av en flyndre, drar i hver sin ende. En gråmåke står en meter unna og venter på sin sjanse. Stopper og ser på. Plutselig slipper den ene kråka og den andre flakser med overlast og vinger som berører bølgetopper. De andre to etter og biter den i halen. Det får bare en ende – kråka mister godbiten i havet, og der regjerer måkene. Ingen kråker har svømmehud mellom tærene..

Selv novembersol gir varme, synet varmer om ikke strålene når frem. Fryser man i sjela nytter ikke selv den sterkeste sol over Middelhavet. Støvlene har fått saltrand etter vandringen på havets tunge. Smaker på – jo, ekte havsalt.

En flaske renner opp og ned med bølgene, flaskepost? Nei.. ikke denne gangen heller. Det er lett å gå i dag, let å gå på havets kant. Havet – det ekte element frisker opp i sjela, særlig i flomålet. Tunge tanker letter en stakket stund og det blir lett å vandre som menneske. Alle burde kanskje hatt en strand å varme sjela på – selv i november..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»120″>

4 kommentar to “Rastløs i november..”

 1. Lillesøster Says:

  Det du skriver om kråka og Det du skriver om kråka og måkene har jeg sett ørten hundre ganger, de er ikke nådige mot hverandre og klarer alltids å få stjålet en godbit fra noen om de går veldig hardt inn for det og har flaks i tillegg. Sang nr. 2 høres helt ok ut, men jeg har bare sovet seks timer i natt, så jeg må ta den når jeg har fått meg kaffe…  Siste sang der ser ut som Nord-Norge. Du skriver som en god forfatter! Går du og spaner på gamle elskovsreder til dådyrene i skogen, eller? Du er heldig som har med deg tung pengebok gjennom skogen så du kan gå på "manne-terapi-julshopping" når du kommer ut på andre siden (av skogen). Var det ikke slitsomt å drasse på alt tilbake igjen?

  Lillesøster

 2. Moonlight Says:

  .
  Enig i at november er en lang tung og mørk måned. Nå har vi bare to dager igjen av "elendet" – og deretter er det kun tre uker til sola snur 

  I dag er tida inne for å henge stjerna i vinduet og sette den sjuarma i karmen .. 

  Drar så krakken bortåt glaset og set meg der og ser .. 
  å pøve finne leia der julestjerna er .. 

  Moonlight

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Både kråker og måker eter Både kråker og måker eter alt de klarer å få ned Lillesøster. Samme hva det er så spiser de det. På en måte er de et slags naturens renovasjonsvesen.

  Hm.. sover dårlig? Ok – litt som meg da, skjønt jeg har alltid sovet lite, selv når jeg var liten. Behøver ikke visakort for å gå i naturen, nyte den er gratis, men man må kunne nyte for å få glede av det.

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  November er ok dersom en November er ok dersom en ikke tenker på det Moonlight, for meg betyr det mest å vippe nyttår, og da må og november leves på den veien. Jeg prøver å glede meg hver dag litt samme hva måned og årstid.

  Stjerna henger der nå ja, og lys i vinduer må til..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: