Solskinnstirsdag med farger på..

Kikker ut i svarte natten, eller svarte morgenen. Det er forbanna tidlig og kaffetrakteren forbanna sløv selv om den er ny. Selv i mørket lyser en rød rosebusk tvers over plenen. Klaser på en stamme. Lagrer i minnet at den må det tas bilder av før et eller annet stikker av med de røde refleksbrikkene.

Myser trøtt på kaffelars – det var da snodig farge på kaffen? Usj – har glemt i ørska å ha i kaffe så den pumper ut norsk kildevann. Trøtt som et esel i evig motbakke, svihøna i ryggen stjeler nattesøvnen, må flire litt av den gamle stribukken som en gang vil gå ned med stahetens flagg til topps. Blir vel som på den morsomme filmen at kisteskruene blir skrudd opp fra innsiden av mens presten besvimer under minnestunden.

Klokka viser at steamen må opp, skal kjøre en til flyplassen så han når første morgenflyet til Oslo, stresskoffertflyet – det består 99% av menn i dress med kroner eller dollar i blikket. Den siste prosenten består av han jeg skal kjøre. Jeg må slutte å si ja blindt – en taxitur hadde ikke kostet særlig mye.

Senere, tilbake igjen og skriver på en mail til en fjomp i en kommune, krølltoppen prøver å rive ned de nye bokhyllene og har tømt alle malingstubene på gulvet, heldigvis med korken på. En aktiv sak den tassen og jeg må le høyt av iveren og pågangsmotet, dermed får jeg en klem som bare små krølltoppen kan gi og den føles like inn i sjelens inderste kroker.

Noe får meg til å kikke opp fra tastaturet som overhøvler den kommunale paragrafrytteren – en meter utenfor vinduene sitter Henrik Spurvehauk og kikker på meg. Bak er himmelen helt utrolig vakker. En perfekt bakgrunn. Griper sakte etter kameraet som ligger til høyre for meg, sakte løfter jeg linsa opp mot vinduet, men der for Henrik..

Skurer microen innvendig med Zalo, gjør det hver 3. dag, hvis jeg husker det. Ufattelig alt som ender på vegger og tak inni den kassen? Jeg liker å ha det rent – passe rent, men ikke hysterisk rent. Kampen mot skitt og støv vinnes uansett aldri – det eneste man kan gjøre er å holde det på akseptabelt nivå og så ikke tenke mer på det. Setter på en omgang i vaskekassen med 40 graders mørke klær, har lært meg det der håpløse greiene med å ikke ødelegge mer enn 10% om gangen. Not bad..

Støvsuger en runde med krølltoppen på slep på slangen, hun får støvsuge i en sofa. Bærer inn nye lass med deilig duftende bjørkubber med hvit pen bark. Vasker bad og gjestdass i samme slengen. Drar av sengklær og stiller opp dyner, puter og madrasser mot høstsola på terrassen, de trives i friluft. Fyller på frømateren, lukter på rosene og noen orange blomster jeg ikke aner navnet på. Slenger ut katten til lufting.

Spiser lunsj, sardiner ned som dessert, kikker ut på et nydelig vær, stille og sol, mildt som en vårdag. Skriver ord på en blogg – undrer meg på hva de som leser oppfatter av et menneskes ord og tanker, kan hende synes de han er noe rar og merkelig, men det er ok. Men en dag er hans ord de siste og stille ble det som med andre mennesker som kom – og forsvant.

Ringer mor, hun er enda småsjuk, verker i ledd og føler seg slapp. Hun var hos legen i går – endelig, er like sta som meg. Kanskje den berømte influensaen var beskjeden, dog syntes de det hadde vart noe lenge. Hun begynte å hangle 3 dager etter vaksinen. Den tar jo 2-3 uker før den virker, hvis den virker da. Hun får streng beskjed av sønnen om å gå på nytt til legen i morgen hvis hun ikke er bedre. Merkelig, men vi begge gir ordrer til hverandre når vi er sta, dog har jeg holdt kjeft om ryggen og sier jeg er frisk som alltid når hun spør. Jeg er flink å skjule..

Bang! sa det nettopp, det var bare krølltoppen som deiset en biograf om De Gaulle i gulvet, nå danser hun samba etter musikken fra pc’en og jeg må le og danse litt med. Straks jeg snur meg for å avslutte her tømmer hun en kasse Lego i en haug bak og drar i meg: Bygge! er beskjeden.. Vel, får avslutte her med en låt, ha en fin tirsdag hvor dere enn er i landet. Her er det en solskinnstirsdag med farger på..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″>

7 kommentar to “Solskinnstirsdag med farger på..”

 1. Trultus Says:

  Hehehe – herlig dag, Hehehe – herlig dag, Tor!
  Ønsker meg litt av den energien din! :))

  Kos deg sammen med Krølltoppen, du – og ha en fortsatt herlig dag!🙂

 2. Lillesøster Says:

  Fly flillern! Skal du fly Fly flillern! Skal du fly over regnbuen? Det var det jeg sa, jo, du er en flyflille! Hvem er han som synger? Ganske fin rytme! I hvert fall flotte fjell! Kanskje det er i Afrika?

  Lillesøster

 3. tante BØ Says:

  Så koselig lesing Tor Så koselig lesing Tor : ))
  Alt sammen bortsett fra en setning … men en dag blir hans ord de siste …
  Håper det blir evig lenge til : ))

 4. bramaputra Says:

  ja koselig og flott!

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja noen dager er gode Ja noen dager er gode Trultus, ikke alltid de er dagene med de store hendelser.

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe nei Lillesøster, Hehe nei Lillesøster, kanskje rastløs av og til, men mye i ro og ingen flyfille. Heter? (Måtte sjekke på videoen) Yves LaRock står det. Hvem nå det er da.

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk tante, jeg beklager at Takk tante, jeg beklager at jeg ikke har svart før, men de få gangene jeg ville inn og svare hang Sol, og da vet du at – ja jeg gidder ikke vente, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: