Åh…. stille..

Kviskre ditt navn… synger Lynni Treekrem – du og du for en nydelig sang, kan ikke huske om jeg har hørt den før. Har alltid likt Lynni – det lidenskaplige fyrverkeriet fra nord…

Sangen dukket tilfeldig opp når jeg søkte etter en annen – etterpå kommer jeg ikke videre..

Ble rent andaktig her nå, ord vil bare forstyrre stunden, tonene og stemmen til Lynni..

Lar Lynni få si ordene og heller serverer noen inntrykk fra dagens Skaldeland..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»25″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

.

.

Morgensolen jager natteskyer, frem stråler livslyset – verden får lysets håp..

.

Frokost i gryningen..

.

Ta meg med…

.

Hei Tor, er du våken? – Hei Berit, joda… tror det..

.

Hm.. ka ska eg ta te lunsj i dag? Rista Pilfink? Ein feide kjøttmeis?

.

Hvis Henrik Spurvehauk skal bo her flytter jeg Tor! – Hm.. Gunnar då?

.

Hjemmover til vidda før natten faller på..

.

Siste lys… Godnatt Skaldeland..

20 kommentar to “Åh…. stille..”

 1. davyen Says:

  Lynnie er strålende Tor ,men langt fra nord ? nei Bare fra Kristiansund Møre og romsdal,men fyrrigheten tilhører nok en sjel fra varmere strøk.
  davyen

 2. Lillesøster Says:

  Ja, nå er jeg med! Fin Ja, nå er jeg med! Fin musikk og nydelige bilder. Det er noen som har utsikt! Og godt kamera og fotoøye. Hadde ikke du nettopp fløyet til USA. Er du en sånn derre "flyfille"? 

  Lillesøster

 3. tante BØ Says:

  Det er rart …. men jeg har Det er rart …. men jeg har aldri lært meg å like damer som synger.
  Det blir liksom for tynt og kjedelig.
  Det er svært få kvinnemennesker som har trøkk nok synes jeg,
  men for all del … det finnes unntak : ))
  Lynni Treekrem synger hvertfall ikke kjedelig.
  .
  Nydelige bilder igjen : ))
  Jeg blir helt fasinert av blikket på Henrik Hauk.
  Det ser ut som han er forbanna på den greina han har hekta stjerten over : ))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hun er ihvertfall lenger Hun er ihvertfall lenger nord enn meg davyen, hehe. Hvor sjela tilhører vet ikke jeg.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Lillesøster, det er Takk Lillesøster, det er vakre toner ja.. Utsikt eller ei, ser man ikke verden og detaljene nytter det ikke å bo på verdens topp engang. Flyfille jeg? Nei, men katten min er en skikkelig flyfille, hehe..

  Fløyet jeg? Nei, er jo her..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg liker enten det er menn Jeg liker enten det er menn eller damer som synger tante B, nei Lynni synger ikke kjedelig og er nok heller ikke kjedelig tror jeg, er ei med futt og bein i nesa er jeg sikker på, hehe.

  Du tar jo flotte bilder du og, så det handler litt om å se motivene. Nå er det litt vanskeligere med kortere dager å få tid, men noen bilder blir det hele tiden.

  Ja Henrik er en tøffing og er her flere ganger til dagen. Men ikke alltid han er så lett å få tatt bilder av for han er skikkelig urolig og så kjapp når han flyr at man nesten ikke klarer å følge han med blikket, men stilig når han freser rundt busker og kratt i 200 hehe. Vel, den halen henger båder her og der når han herjer på, særlig når han skal nedi buskene eller greinhaugene for å få tak i en steik, hehe

  Sov godt tante..

  Tor

 7. Lillesøster Says:

  Ja, det er sant. Men jeg Ja, det er sant. Men jeg klarer å se blomstene i grøfta, de fine åsene og at skjæra har "englevinger" på nakken. Ser man ikke det, så ser man bare skyer, og det kan være trist, hvis man ikke svever på den.

  Lillesøster

 8. tante BØ Says:

  Åssen går det med ryggen Åssen går det med ryggen din. Jeg har tenkt på deg.
  Dere lærer jo aldri : ))
  Nå skal F&S snart ut å klatre i juletujan sin. Bare han ikke reiser i bakken.
  Gubben / vaktmestern her fikk juletre levert om fredag. I dag satte han det opp. Så blir det klatring på ham og i løpet av uka
  .
  Sov godt du og Tor.

 9. May-Britt Says:

  Hei Fine bilder og Lynni…topp dame=) Jeg har den CD`n.Den heter tusenfryd og er delvis spilt inn i Chile tror jeg det var, med musikere derfra, masse fint på den ja=)

  ha en fin kveld alle

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg angrer litt på at jeg Jeg angrer litt på at jeg skrev om ryggen tante B, men det ordner seg nok. Egentlig var jeg stupid og burde visst at jeg tok en risk jeg ikke normalt gjør, men jeg ville jo bare hjelpe de to gamle.

  I grunnen er det et horribelt system av Ikea for å spare penger, dessuten; her snakker vi regelrett om et visst fareområde hvor det er digre reoler opp til taket over alt som innholder så tunge kolli at de må heises opp med truck. Blir noen skadet alvorlig der tror jeg Ikea vil få store problemer. Slike høylager på slike reolsystemer er av en viss fareklasse, og jeg fatter ikke at Ikea er så lite proffe og ser farene.

  Juletujaen? hehe, de er jo bare barnemat, har en hel rekke av slike som er flere meter høye, lurer på om de heter "smaragd"? De er ikke hekktuja, men ekte søyle og dypere grønne enn de vanlige som folk bruker til hekker.

  Juletre nå? Du mener på jobben? Tja, tipper et juletre får man kanskje se englene litt bedre? Med glitter, hehe

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En sjelden fugl, May-Britt, En sjelden fugl, May-Britt, altfor sjelden. Håper alt er bra med deg, og du er savnet veldig.

  Ja hun er spesiell på en flott måte, en livlig farge. Jeg fant ikke særlig mer på youtube dessverre, men kanskje det kommer flere senere.

  Ha en fin kveld du og May-Britt..

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skjæra er i grunnen en Skjæra er i grunnen en staselig fugl Lillesøster, ser man den som i å se, så oppdager en den utrolig vakre fuglen den er, og ikke at den bare er ei skjære. Før var det jo stas å ha skjærereir på gårdene, så den ble jo og kalt for Tunfuglen da den ofte laget reir i tuntreet og gikk rundt på tunet.

  Tor

 13. Mona-Lisa Says:

  Lynnie Treekrem i små doser er bra. Utover det synes jeg hun blir noe repeterende og anmasende faktisk. Det er noen utrolig flotte bilder du tar! Jeg misunner deg utstyret og evnen

  Mona-Lisa.

 14. Lillesøster Says:

  Ja, den har en nydelig Ja, den har en nydelig turkis farge innvevd i de sorte fjærene, og flott skarpt nebb, men den kunne godt ta sangtimene sine andre steder. Men det er min egen feil når jeg kaster ut mat til den. Forresten, Lynni Treekrem, jeg vet bare om en sang hun har laget, og den kommer vi nordmenn vel aldri til å glemme? Sangen til mannfolkene, at hvis de ikke oppfører seg så får de smøre brødskiva si sjøl? Tror jeg må ta den med på bloggen min, hehe, lillesøsters nasjonalsang?

 15. davyen Says:

  Lillesøster da
  A post til deg.
  davyen

 16. davyen Says:

  Sorry lillesøster Jeg tok feil .
  Lynnie har sunget Denne  linjen om brødskiva  Den er fra låten.
  No ska eg ferra te Mexico.
  Beklager.
  davyen

 17. Lillesøster Says:

  Jeg vet ikke hva et tuntre Jeg vet ikke hva et tuntre er, vet ikke om det vokser under de himmelstrøk jeg kommer fra, for der var trærne kryptiske. Men, noen liker å sperre innsyn fra naboer og lar trærne få stå i fred og vokse til de blir hundre år, antar jeg, og da er de like store som hagetrærne her blir etter noen få år… og da slår skjæra seg gjerne ned i "de eldgamle trær", så den bor ikke i tuntre, men i gammel-nok-tre, har jeg hørt. Det er synd at det tar så lang tid å få litt skygge, men det gjør ingenting, for der jeg kommer fra er det så lite sol, og så er det temmelig kaldt, hele året. Om vinteren blåser det sånn at de stakkars skuddene som kom opp, knekkes…. Stakkars. Og når man skal klatre i fjellene så må man strekke seg veldig langt for å få tak i en kvist som er tjukk nok til å holde seg fast i så man ikke skal falle bakover, for der er faktisk fjell der! Det ENESTE som er bra med alt dette, kanskje, er at når du er på fjellet så kan du SE noe, for trærne er ikke i veien. Så man KAN faktisk se skogen for bare tre, for der er bare tre tre. Derav navnet Treekrem. (Vi bruker å ha krem i kaffen når vi går på fjellet, skjønner du. Det er litt sånn spanjol eller indianerblod i mange av oss. Dette til oppklaring.) Men nå er jeg litt trett, så jeg må ha meg en skrivepause.

  Lillesøster

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok «Mona-Lisa»..
  Tor Ok "Mona-Lisa"..

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Den har smoking på seg sa Den har smoking på seg sa alltid oldefar Lillesøster. Studerer man fjærdrakten nærmere ser man og metallglansen som skinner i sola. Synge har den (som meg) aldri kunnet, hehe

  Har hørt flere sanger av Lynni, men husker aldri hva de heter. Men hun synger vel sammen med Jonas Fjeld i "Engler i sneen" og?

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Her kan står litt av den Her kan står litt av den gamle betydningen omkring et tuntre Lillesøster: http://www.caplex.no/Web/ArticleView.aspx?id=9338628

  http://www.haave-treprofiler.no/hellige.htm

  Tuntreet var og sett litt på som et stastre, et merke, landemerke man ofte kunne se lang vei pga størrelsen. Jeg kunne skrevet mye omkring dette, men har dessverre ikke tid akkurat nå.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: