Back from Ohio..

Yes, eg e back from Ohio – og det luktar svidd pels her inne? Well, før eg går viare kan dokk ta og trø på denna og få opp någe steam:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»130″>

.

"Don’t play med meg", eg sa det ein gong. Følte det sko då for pokker vera nok – så eg sa don’t play med meg, men nogen he enten pluggar av øyrevoks, eller feil sagmugg i knollen. Så då måtte han eda ordå og svelga dei sure eplå før eg heiv han ud..

Så eg berre seie: Don’t play med meg – eg e ikkje fydde bak udedassen..

.

Over te sista vegå på boknorsk:

Det har vært en travel uke, har snudd om på diverse indre gemakker, og noen små arbeidsuhell må påregnes. Og en tur på sykehuset, men det er ikke noe å snakke om siden jeg slapp ut igjen etter en dag med å love å ta det rolig (hehe… pøh) samt gå med  den pokker forbindingen rund halve overkroppen. Egentlig er det Ikea sin skyld, det var der det startet.

Jeg har fra før av noen stilige solide bokhyller med skuffer osv i kirsebær heltre, og skulle hatt utvidet de i begge retninger, som sagt før drukner jeg i bøker (og en million andre saker). Dessverre har de sluttet å lage de jeg har fikk jeg beskjed av en selger i en møbelsjappe. Men… sier han lavt, Ikea har noen som ser nesten like ut, dog er de selvsagt ikke heltre. Ikea? Øhh… Ok, kjørte til Ikea og brøytet meg vei mellom 10.000 kvinner med ekstatiske øyne.

Og sannelig, de bokhyllene kunne jammen stilmessig bygges på de jeg hadde uten at synbar forskjell ble hatobjekt. Men, prisen var så latterlig at jeg ble mistenksom på kvaliteten. Prisen for 3 nye seksjoner ble ikke mer en jeg betalte for etpar av hyllene i mitt praktstykke hjemme. Etter å ha sjekket og "testet" ut (de må jo tåle å klatres i) så, ok. De virket solide nok. Holdt de ikke mål så kunne jeg jo fyre med de i ovnen, ble billig ved.

Betalte og fikk beskjed om at de kunne hentes på lageret et annet sted. Ok, kjørte avgårde til lageret. Vel, det er ikke for ingenting at det kan bli billig på  Ikea. Det satt en av våre nye, en ung som kikket på lappen min og sa at de var der og der og der mens han pekte på en kode for lagring, en ansatt i en lagerhule på en halv kilometers lengde og 50 meters høyde, that’s it. Hente selv altså, ingen hjelp der nei. Etter å ha trillet rundt fant jeg endelig langt inni hulen mine (svintunge) pakker. Både tunge og lange, over 2 meter.

Endelig fått svina oppå trallen som nektet å stå i ro oppdaget jeg et eldre ektepar som minst må ha vært pensjonister i 20 år stå og se oppgitt på noen pakker i stativene. Kort fortalt hadde de mer eller mindre gitt opp å løfte xx-svina, langt mindre få de på trallen, egentlig hadde de nok med å klare å skue på trallen. Men så kom skalden frem. De to fikk beskjed om å prøve å holde trallen i ro så skulle jeg slenge pakkene oppå. I 4. løftet skjedde noe der bak, og Tarzan Skald måtte svelge et jungelbrøl og smile med sammenbitte tenner.

Mer musikk (som passer til arbeidet som nå kommer):

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»130″>

.

Hjemover (dvs før jeg forlot hulen med no service plantet jeg et avskjedsmerke som takk) med svihøne i ryggen. Det viktige altmuligrommet til skalden ble så totalt demontert og alt endte i stua (utrolig hva jeg fant i alle krokene, ting jeg ikke ante var mine nesten). Etter å ha støvsuget opp 386 døde edderkopper og jaget de levende på dør så jeg endelig rommet slik det en gang var. Så var det å movere på blyskap og bokhyller, og inn med de nye. I mens sved det bare mer og mer bak der, selv med sterke smertestillende. Et lite hendig uhell knekket og fiskesnøret som er nettkabelen min, den er såkalt "fiber" – men ser ut som et vanlig pilkesnøre.

Etter å ha begynt å sortere alle bøkene (et hvilket som helst ordinært bibliotek ville blitt rimelig misunnelig av haugene) ble jeg lei av brannen i ryggen og for inn der jeg kun til nøds oppholder meg, dvs sykehuset. Kort der og så fikk jeg altså til slutt etter røntgen og diverse håndspåleggere og div "hmm.." med alvorlige øyne lurt meg hjem igjen med den maxibandasjen rundt den eksellente overkroppen og lovet høytidelig å være snill og tam gutt (haha!).

Hjemme fortsatte så prosjektet, dog en dag forsinket. Og nå – endelig skuer jeg stolt utover landskapet med bøker fra gulv til tak i sirlig orden, og ikke minst: Jeg ser forsyne meg hele rommet nå, det er lenge siden sist. Nå er det bare igjen ca 10 lass til bossplassen. Og jeg fant nye bøker jeg ikke kunne huske at jeg hadde, så nå er det mye spennende nytt å lese. I tillegg har jeg ordnet med skikkelig orden og plass til alle malesakene mine og de andre tusener av saker. Og veggene fulle med malerier. Og annet.

Her jeg sitter ser jeg hele Ohio, det er det mange år siden. Ser alle grensene. Ah.. sorry dere kan jo ikke vite om Ohio. I endel av rommet som er inni en vinkel er det en lang smal avdeling – innerst hang det en plakat jeg hadde fått av søsteren min der borte over havet. Så en gang for mange år siden var det en på besøk, han tittet innover den lange tarmen, så sier han: "Og her har vi jo Ohio!" Og nå har jeg restaurert Ohio, men hev plakaten. Den måtte vike veggplassen til fordel for noe annet, veggplass er det alltid for lite av..

En avsluttende trall før Dreamland – og videoen slukker og sakte lyset..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»324″ height=»222″>

17 kommentar to “Back from Ohio..”

 1. tante BØ Says:

  Jeg tror aldri jeg har vært Jeg tror aldri jeg har vært så glad for å se en ny blogg fra deg : ))
  Jeg hadde på følelsen av at noe ikke var helt som det skulle : ))
  Du har jo aldri uteblitt så lenge.
  Nå får du ta det litt pent så skrotten får leges litt da.
  Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg dratt deg litt i øra : ))
  Glad du er tilbake : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for koselige ord og Takk for koselige ord og velkomst tante B, jeg beklager at jeg ikke har gitt lyd, men var uten nett da jeg kappet kabelen, etterpå har jeg bare såvidt tittet inn etpar ganger, men ble irritert av noe jeg leste og så, dermed klabbet jeg bare igjen og gikk ut før jeg ble for varm. Jeg er usikker enda på om jeg blir, får se, og tror jeg kanskje skal be Sol våkne litt. Har ventet på at de skulle våkne, men som vanlig er de ikke tilstede..

  Ta det rolig ja, hehe. Jo, jeg må nok det ellers får jeg ikke sove. Men er jo ferdig nå, så da får jeg heller slappe av, skal og sjekkes igjen og kanskje ta noen behandlinger dersom det ikke bedrer seg.

  Håper du har hatt en flott helg, og sov godt tante..

  Tor

 3. Ingeborg Says:

  Endelig var du der. Undra meg fælt på at du hadde så lang Pc- trøbbel.
  Så har vi fått det endelige svaret og alt er bra (nesten), du er tilbake igjen.
  Det "nesten" må du stelle godt med. Det har tante sagt.
  Nå sover flere av oss rolig. Du med.
  God natt.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei Ingborg, som sagt Hei Ingborg, som sagt beklager at jeg ikke har gitt lyd. Noe er kabelen som fortalt, annet er noe personlig, samt noe her.

  Ja tante B passer på meg, hun er altfor snill med en som meg som ikke tar særlig hensyn til meg selv. Men jeg bare må ta det med ro denne gangen så jeg slipper noe langdryge greier, det har jeg ikke tid til, hehe

  God natt Ingeborg..

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Ja, helga har vært koselig Ja, helga har vært koselig den. Vi fikk montert den nye vedovnen
  og fikk fyra opp. Ble godt og varmt : ))
  Jeg har sitti å titta litt bakover her jeg og Tor, og det er ikke no særs trivelig opplevelse. Det er mer enn en ting jeg har reagert på.
  Eller kansje den gjennomgående  "tonen" man finner i bloggen.
  Får første gang sitter jeg og å lurer på om det har no for seg å fortsette
  å blogge. Trivselen er ikke den samme lenger.
  .
  Sov godt du og Tor : ))
  Vi snakkes : ))

 6. Moonlight Says:

  .
  Offf .. Dine 386 døde edderkopper fikk meg til å lure på hvor mange av deres artsfrender som befinner seg bak min bokhylle ..

  Fint å se deg tilbake her  ..

 7. Anonym Says:

  AV: mirapisani Nå har jeg lest og lest og lest om igjen, men jeg skjønner ikke hva du har gjort ryggen din?
  Hvilke bokstaver er det jeg ikke ser i dag da? Eller står det noe som helst om det?

  Til nyåret skal jeg bygge bokhylle. Og den skal stå fast i veggen. Ikke noe klikk-klakk eller skruer og sånt dill. Den skal skjæres, høvles og spikres fast i selve veggen. Og jeg skal kunne klatre i den når jeg ikke rekker opp. Jeg tror det skal gå fint med slikt tjukt trevirke som er i den veggen. Jeg må sikkert krangle litt med fagfolk, men det driter jeg i. Det jeg har igjen av bøker ligger i kasser på loftet stort sett.

  (du må ikke gi deg med å blogge tanteankeret 😦 da blir det trist her inne)

  Håper ikke du blir borte i flommen Tor. Så nylig noen bilder fra de kanter.
  Ha fine dagen.
  Mira ;))

 8. Lillesøster Says:

  Var damene på Ikea Var damene på Ikea ekstatiske i øynene fordi du kom?🙂

  Lillesøster

 9. bramaputra Says:

  nei det var sikkert shoppoholikere kan jeg tenkte han mente

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skal svare litt senere hvis Skal svare litt senere hvis Sol finner frem til speeden igjen, det henger hele tiden her akkurat nå.

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt å høre tante B, Godt å høre tante B, koselig med ny ovn, og du er vel rene fagkvinnen på det feltet, hehe.

  Nei, bloggen er forandret, jeg vet ikke hvorfor, man kan ikke skylde på oss få "veteraner" som er igjen, vi skaper ikke noe problemer for andre. Det er og blitt en ny trend med folk som bare stikker innom og skal prøve blogging, så er de borte uten en lyd etter noen få innlegg, eller bare ett.

  I tillegg er det litt vel mye svilukt fra en pels, men Sol våkner vel snart som de andre gangene.

  Ja du har rett i at det går ut over trivselen.

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Moonlight, tror de Hehe Moonlight, tror de finnes i store kvantum i selv de beste hjem hvor møbler blir stående på samme sted i årevis. Og bak listene bor det ofte og en hel bøling, du vet særlig de som heiser seg ned over hodet ditt når du sover, hehe

  Takk for tilbakehilsen, men garanterer ikke at jeg blir..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Bare et hekseskudd, eller Bare et hekseskudd, eller svihøne Mira, eller en vridning som ikke bør prøves av noen som helst, så don’t try this at home, hehe..

  Før bygde de alltid bokhyllene fast i veggen, dvs ofte som en del av veggen. Jge har gjort det hos andre med gamle hus, men selv synes jeg det er ok å kunne flytte på de, selv om det nesten aldri skjer i praksis. Bokhyller kan aldri bli for kraftige, mange underdimensjonerer de og da får man hengemager etter en stund.

  Nei ingen flaum flytter på meg..

  Ha en god natt..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei Lillesøster, det var de Nei Lillesøster, det var de over å være på Ikea, når jeg kom så rømte de til alle sider, også bak de indiske jukseteppene som lukter ku i stedenfor kamel, hehe

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Stemmer bramaputra..
  Tor Stemmer bramaputra..

  Tor

 16. Lillesøster Says:

  Åja. Jeg synes også det Åja. Jeg synes også det kan være spennende å gå å glo litt på Ikea, men sønnen min klarer aldri å stå i ro, han stresser hele tiden, og jentene maser hele tiden og jeg får bare lyst på en kopp kaffe og kake, og så alle bilene på parkeringsplassen som aldri blir ferdige med å finne ut hvor de skal hen… Litt for mye mas. Men det finnes jo roligere tider på dagen/året kanskje. Bymas.

  Lillesøster

 17. bramaputra Says:

  pretenders har en sang som heter my citty was gone-
  den handler om ohio-og å reise der fra-
  skal tenke på deg-når jeg spiller den i framtiden


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: