Forresten..

Du er meg en deilig sviske, ja du ja, nei ikke du – du vet du. Du.. hm.. hvordan sender man en mottagelig tanke til en deilig sviske? Nåja, ikke hver dag man finner en hel sviske i yoghurt’n. Frukter er som kvinner, men ikke alle gir det rette: Komma her min lille brødfrukta så skal vi megakose! No.. men: Åhh ja kyss mer Mangorita.. Kiwi? Søt som en kvinne innvendig, men lærhudete og småskjegga som en herda villmann utpå. Hm..

Nåja, dette innlegget (som jeg når prøver for 3. gang å konstruere pga et /%/(¤(/)?grrr?)hello you sweet thing(&!!!/%¤"#))!!Nå!&¤# nettet mitt som har fått en perkulerte kikhoste) blir det noen doser Billy Idol (igjen for noen). Ei jeg kjente da jeg var litt mindre var en stor fan av Billy (og meg, skjønt ubegripelig for meg da jeg synger som en dagenderpå kråke med halsbrann og forvokste mandler oa). Men etterhvert så fant jeg ut at Billy’n faktisk hadde noen bra låter..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»200″ height=»130″>

.

Sweet sixteen ja – husker du hva du gjorde når du var sweet sixteen? Jeg? Jeg spurte først – dessuten var jeg ikke sweet, men tøff (som alltid, eller av og til når det tar seg best ut). Da cruiset jeg rundt i Norges mest trimma og råeste Honda 125, i cowboyfrynser og boots – hatten hang på ryggen sammen med rypene. Når jeg inntok provinsbyene her ljomet lyden fra de to megafonene mellom hus veggene og de gamle kikket til himmels for å se om tyskerne var kommet tilbake. De lokale sheriffene siklet sånn på doningen at de glemte småting som bøter og prekener. Den ene spurte til og med om å få kjøpe den, dog uten rypa..

Og da passer det med denne:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»130″>

.

Ellers var jeg vel snill og sånn som alltid når jeg ikke er sinna. Men, kanskje litt vanskelig å komme innpå – da og… Ingen forstod særlig hvorfor jeg heller hengte på meg ryggsekken ofte og for i rypetrekkeren oppover til fjells, eller langt inne i skogene og teltet i helgene fremfor å spinne på hver fest med rype bakpå heller. Dog fikk av til en rype være med, men det var i såfall ikke hvem som helst. Ingen festryper med til fred og ro ved et vakkert skogstjern takk..

Forresten der lurte du meg, eller jeg lurte meg selv, samme det – spørsmålet var hva du gjorde når du var 16, hva din verden var..

Next – antagelig den jeg liker best av Billy:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»200″ height=»130″>

.

Eyes without a face – har mange ganger tenkt på de ordene. Selv ville jeg sagt omvendt – ansikter uten øyne – øyne ja, men fjerne. Ikke tilstede, ingen sjel som kikker ut de to vinduene..

Din lilla banana, jeg skal kosa mosa deg så du hyler av vellyst!

Traff en jeg ikke sett på mange år. Han kjørte nå i en gammel jungel rover, bulkete og velbrukt skranglekasse, de må jo som kjent slåes i hjel, dvs selv når de er gått gjennom pressa så hører man at den prøver å starte opp inni den metalklumpen som kom deisende ut.

Men, han hadde nå hestehale, øreringer, en naken kvinne rablet inn på armen og sånt der lite rødspraglete skjerf rundt halsen under skjegget. I tillegg så klærne ut som en omvandrende trubadur, dog spilte han om ikke annet fremdeles på kun cd-spilleren i kassen. Snodig, for fyren var alltid den mest perfekte kledde før, en typisk dressmann med polerte sko og filte negler, og polert BMW uten så mye som en selvmordsmygg på. En slags dandy kan man si. Og nå lo han ekte – før var det bare et dannet he….he  forsiktig der det var korrekt.

Han kledde faktisk øreringene, han hadde 2 på den ene side og 1 på den andre. Om han ikke akkurat så ut som Black Bill så var det ihvertfall mye bedre enn den kjedlige tørrpinnen som var han før. Men jeg passer ikke øreringer, er tøff og vill nok uten, de ville bare hatt motsatt effekt – og det kan vi ikke ha noe av nei!

Hello you sexy rosina…

(Blir bare rot dette, men de er vel vant med det) Skal vi se hvor var vi – nei jeg mener jeg. Fant ut at jeg må lage meg nye bokhyller, det flyter med bøker over alt og alle hyller er toppet med innpressing. Vanskelig å finne noen ferdige som er sterke og store nok, så det blir vel å snekre selv, men det er jo bare koselig. Slik det er nå kan jeg ikke ha det, finner ikke noe snart..

Egentlig er jeg en distre rotekopp… Ahhh nå kommer villmannen og angriper deg min fristende ananassa!

Avslutter med noe for sjelen, den er jo meg..  Enig min søte Lyché…?

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»480″ height=»344″>

13 kommentar to “Forresten..”

 1. Ingeborg Says:

  Ikke lur på det mer. Du har alt sent din mottagelige tanke til alle oss sviskene her på bloggen.
  Må lytte på neste melodi. I mens kan jeg fortelle at jeg tenkte: At nå skal jeg rette på ham. Jeg husket godt at du hadde hatt med ei jente på telttur. Du gikk ikke i den fella.
  Før alle melodiene er spilt så må jeg nevne at du beskriver helt suverent den bilen.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja er noe svisker her og der Ja er noe svisker her og der Ingeborg, hehe.. Nei, sjeldent jeg går i egen felle, er alltid (nesten) 100% ærlig får en vel skyte inn kjapt med før nettet stopper her hos meg igjen, hehe. Men sliter fordervet med å få inn noe før det stopper og jeg må vente og vente og vente, og akkurat der er jeg ikke alltid særlig tolmodig.

  Ja noen biler er bare slik, de lever evige føler en, og dør ikke av seg selv.

  Nå…? Du glemte noe? Hvordan var din verden når du var 16? Eller feiger du ut? hehe

  Tor som trykker på knappen i lynets hastighet mens det enda er kontakt..

 3. Lillesøster Says:

  Hei! Kjørte du bil da du Hei! Kjørte du bil da du var 16…. i gatene? Ja, da er man litt tøff. Du må ha begynt å øvelseskjøre tidlig.

  Sweet 16 var helt ok, bra laget. Jeg har hørt nummer 2, men den var jo litt vel het, den musikkvideoen? Passer ikke helt inn på min "side"?  Man kan jo brenne seg. Jeg for min del brukte nylig å blande Billy Idol navnet når jeg prøvde å skrive Billy Joel, han er en av mine største favoritter, og jeg ble temmelig overrasket da noen skrev at han er satanist? Jeg kan ikke for det, men jeg liker musikken hans veldig godt allikevel. Herlig satire og han er en fantastisk pianist!!! Og når du ser ham spille "I love you just the way you are", så ser han ut som en kjærlighetsfull prest, nesten. Klart, skinnet kan jo bedra. Han har i hvert fall vært ekstremt spandabel mot sin tredje kone (eks nr. 3)  Er ikke så greit å holde styr på alle x-ene. Han kan i hvert fall være glad for at slipper å skrive Æ Ø Å, for da ville øynene gått i kryss!

  Den tredje ble som en "åpenbaring" for meg i dag, jeg som startet dagen med å sende Stevie Wonder live med "Happy Birthday to you" (70-tallsversjon) til en venninne. For jeg drømte en sånn drøm i 1998 som Billy Idol synger om. Et øye uten ansikt, og jeg fortalte en venn av meg om drømmen for tre dager siden… Rart. Men han hadde et "vagt" ansikt som han som spiller i Titanic og The Aviator. Ved siden av ham stod Lene Nystrøm, Aqua Lene, og hun hadde en sånn frisyre som du ser i Billy Idols video! Rart! Og jeg vet hvem jeg drømte om. Det var en pastor som kalte seg kristen – som jeg hadde på den tiden. Ti år senere oppdaget jeg at han hadde hørt fra sin avdøde bestemor…. Hm. Spiritisme. "So pray your prayers", bare gå inn i ildringen. Fyren var trollete mot meg. Hadde et sånt apatisk, glatt, vennlig, sjarmerende ansikt, men skrapte du i lakken hans var han og hans kone harde som troll når de snakket til meg. De har vært en av mine verste opplevelser, som varte i 13 år, til jeg skjønte at her måtte man totalt vekk for ikke å havne i DERES "himmel"…. Abyss. God save their souls. Den nederste sangen har et nydelig bilde, som også minner meg om en drøm hvor jeg kom ned til vannet, men ellers får den meg mest til å tenke på meg selv når jeg øver på gitaren, litt sånn: "Nå bør jeg øve". Unnskyld at jeg skrev så mye til deg, storebror. Du vet jeg er en sånn typisk

  Lillesøster

 4. Lillesøster Says:

  PS Han fyren og kona bodde i USA, så jeg var heldig at jeg ikke hadde dem eller deres "menighet", sekt, rundt meg, bare kråka og "måsen", som kan være hundre ganger bedre!

  Lillesøster

 5. tante BØ Says:

  Ja du får da til det Ja du får da til det utroligste med bokstaver : ))
  Jeg har lest 1-2-3 ganger og hver gang flira av no nytt : ))
  Har aldri spillt no av Billy’n før.
  Har selvfølgelig hørt ham på radion. De låtene du plukka var hørbare de : ))
  Men hva jeg gjorde da jeg var 16 ??
  det har jeg gått å tenkt litt på i dag. Jeg husker ikke så mye, men det jeg husker veit jeg ikke om passer her : )) hihi

 6. Ingeborg Says:

  Jeg glemte ikke noe … for 16 års sommeren min den tenkte jeg glatt – å hoppe over.
  Men du utfordrer, så her skal jeg løfte på et hjørne:
  Jeg var stor jente, i ordentlig jobb, tjente mine egne penger. Det gjorde vi den gangen, straks vi var konfirmert.
  Det var mitt første år på hotel. Der var og en ung mann som startet på sin karriere som kokk. En kveld var det noen som hadde lagt flasker med øl i en fryseboks. De eksploderte og masse mat ble ødelagt. Maten ble pakket i gråpapir den gangen. Jeg hadde gått mange timer overtid, så jeg fikk gå når gjestene hadde fått det de skulle. Jeg behøvde ikke ta del i den dramatikken med fryseboksen.
  Og den kvelden hadde jeg prioritert en jevngammel skole kamerat. Han var for ung til bil, men hadde en eldre kamerat som hadde traktor. Der var det plass til, sjåfør, en jente på hver skjerm og en gutt bak på (ikke henger).
  Flere år etter fikk jeg forklaring på de frosne ølflaskene. Det var den unge kokken som hadde funnet en løsning. Legge noen flasker øl til hurtig kjøling, så ble de glemt på grunn av flere gjester. Jeg dro avgårde på en traktorskjerm. Han hadde tenkt han skulle be meg på rommet sitt.
  Han fortalte meg det sjøl, så jeg fikk greie på alle planene han hadde for den kvelden.

 7. Anonym Says:

  AV: mirapisani Godt å se at du har fått kribling i fingrene igjen Tor. Slike Utube videoer får jeg ikke sett, så det er blitt en gag hos meg med å kvitere med at det var fine bilder.
  Mira ;))

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei Lillesøster, kjørte mc Nei Lillesøster, kjørte mc i gatene, og bil ulovlig.. Er født tøff, lite å gjøre med dessverre, og noe jeg bare må leve med, hehe.

  Nei greit å ikke måtte ha kartotek på x-er (eller være et blad selv i et kartotek). Det var litt av en drøm du hadde der? Ok en glatt pastor altså? Jeg er hedning så de er ufarlige for meg, er vel heller jeg som er deres skrekk, hehe.

  Jeg liker best himmelen slik den er i virkeligheten..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kjekt å høre at noen kan Kjekt å høre at noen kan få le litt av mine ord av og til tante B, prøver å ikke være selvhøytidelig.

  Ja Billy har en håndfull gode låter som vel aldri blir for "gamle". Det passer ikke å fortelle om når du var 16 nei? hehe. Veldig så beskjeden du var nå da? hehe

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk for at du ville dele Takk for at du ville dele det med oss Ingeborg. Ja husker det gråpapiret. Traktor? Er hendig sjekkekjøretøy det, hehe. Tror det er flere som har glemt øl som ble lagt til rask kjøling i fryseboksen, hehe

  Takk for historien..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du må få noen til å fikse Du må få noen til å fikse det slik at du får hørt musikken Mira, er ikke noe hokuspokus det der..

  Tor

 12. Lillesøster Says:

  Det blir skummelt når noen Det blir skummelt når noen utgir seg for å være Guds profet i noen år, og til slutt får man høre at han hører også fra sin avdøde bestemor… De som driver med spiritisme dør åndelig, står det i Bibelen. Farlig sport for en som kaller seg kristen pastor… Jeg senset bare dunsten av avgrunnen og fikk meg litt bank i mellomtiden, av han og hans kone. Så har man lært hvordan den lukten er. Forhåpentligvis gjenkjenner jeg den ved en eventuell neste gang.

  Lillesøster

 13. Anonym Says:

  lille søster Jeg lette etter det jeg skrev til deg her. Oppdaget i dag at kona hans døde i forrige måned, bare 50 år gammel. Hun hette Lynn til mellomnavn, noe jeg ikke visste. Hvis du sier «Lene» på engelsk likner det på Lynn. Ante ikke at hun hette det. I drømmen stod hun bak en gardin eller teppe som hang ned fra telttaket; på en måte i mellom mannen hennes og henne, som om det var et todelt rom. Jord og himmel? De døde og de avdøde? (Da jeg våknet tenkte jeg på Aqua-Lene. Begge damene hadde rødt hår; på den tiden)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: