Oh jes..

Strålen sveiper stilig i pendeliumistiske rytmer. Tror kanskje en nabo blir rent misunnelig av å se på den effektive skalden med det stilige småskjegget og den atletiske body’en og tilhørende stilig caps med passe mengde patina som de malingsflekkete gårettoppitøffelskoene. Kroppen gynger i takt til siste låt hørt mens vannstrålene spyler ren skaldens asfalt Oh jes..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

.

Pusler rundt i skaldekåkens hage, høstrydder litt her og der. Sola skinner, vinden er hos de vindløse, tempen er 14 og nesten vår i lufta. Raker litt her og der borte, rydder på terrassen – fint må det være. Sjekker tak og renner, hilser på en måke som sitter på pipa.

Blomster her og der – november? Pytt, gjelder ikke her, bare hos de andre rundt i landet. Luker litt, bare for å ha lukt i november. Skulle ha frisert plenen, men det får vente litt. Flytter noen heller, jøss så mye makk? Makk… fisketur? Kanskje ja, sprøstekt aure i rømme.. Må bli senere..

Ser på rosene fra en benk mellom noen busker, røde som lepper mot høsten, tette klaser. Minner kommer plutselig fra en sommer på Voss med bobil i vannkanten på vannet og Enya  med China Roses stille fløt ut fra høytalere i kvelden mot det speilblanke vannet – nesten andaktig. Kaffekruset varmer sammen med tankene..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ loop=»true» play=»true»>

.

Inne, ser på bilder som er tatt, også de i morges da alt var oransjerødt, de gyldne sekunder som kommer når solen står opp og når en bestemt vinkel. Klarte å fange de med kameraet i morges, bare flaks – for en må være klar i rette øyeblikk. Brukte HDR for å være sikker på å få med alle fargene.

HDR bilder skapes ved at kameraet tar lynraskt 3 bilder etterhverandre med 3 forskjellige eksponeringer. Så settes de sammen i et program, de på en måte legges sammen lagvis oppå hverandre. Dermed får man mulighet til å få justert og få frem alle fargene og dybden på en helt annen måte enn ved å ta bare et bilde. Det er mange i verden som er eksperter på dette, jeg er enda ikke særlig dyktig for det krever lang tids erfaring.

Mange av de bildene man ser på nettet som man lurer på hvordan de har klart å få til så fantastisk, er skapt ved å bruke den nevnte måten som gir alle muligheter man behøver for å skape rett inntrykk. Her er min morgen, tatt fra siden av kaffetrakteren mens jeg ventet på nok dråper til den første koppen..

Traff blink på sekundet nesten, se glorien som er over trær og busker, tilsynelatende er det slik, men det er et slags synsbedrag som er både ekte og bedrag på samme tid. Vakkert er det uansett, men et minutt etterpå var det borte for denne gang og himmelen mer ensfarget guloransje før den stadig blånet mer og mer, og da forsvant også alle nattens skyer..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

(Frank Duval – Alaya)

.

.

Oh jes…

8 kommentar to “Oh jes..”

 1. Lillesøster Says:

   Hihi…var det deg som  Hihi…var det deg som sang? Han hadde ikke skjegg, så det var det kanskje ikke. Har på følelsen at jeg burde vite hva det bandet heter, men der er jeg helt grønn, men melodien, "låta", har jeg hørt mange ganger før, og den liker jeg veldig godt!! Selv om broren min ikke sa det så veldig ofte til meg da vi vokste opp… Han var og er veldig teknisk… så han lagde sin egen alarm. Lillesøsteralarm. Men katta var den som gikk på den først, og hun HOPPET vettskremt opp i været. Han la matta foran døra si, for han var så irritert på at jeg klødde på alle modellflyene og bilene han hadde bygget. Og så likte han ikke at jeg stilte spørsmål, for han var så opptatt av å bli så flink på skolen, noe han ble… hm. Dama under der har jeg aldri studert nærmere for noen sa hun var en sånn New-Age-dame, men hun synger bra. Frank Duval under der er også flink, men noen ganger er jeg bare litt utålmodig med sånn søt musikk, er litt for rølpete. Men nydelig himmelbilde! Du er veldig flink! 

  Lillesøster

 2. tante BØ Says:

  Jeg misunner deg litt det å Jeg misunner deg litt det å bo på Jæren nå om dagen.
  Jeg lengter litt etter å holde på litt ute. Det er jo ikke akkurat vinter her ennå heller da, men får den tak nå så varer den gjerne til ut i mars.
  Jeg er glad for hver dag som går uten at det kommer snø som legger seg.
  Heldigvis går tiden fort, og snart er det tid for hytta igjen : ))
  .
  Nok en gang har du klart å få til ett utrolig flott bilde.
  .
  Ønsker deg en god natt : ))
  Klem.

 3. Annaps Says:

  Utrolig fint bilde! Ser Utrolig fint bilde! Ser nesten ut som det er brann i bakgrunnen. Du driver fortsatt med hagearbeid..heldig du. Ikke så mye snø her heller enda, men det frister liksom ikke å drive på i hagen lenger..hehe. Fin musikk forresten. Husker jeg hørte "angel of mine" for første gang i en episode av Derrick og falt pladask for den, og det er Frank Duval som synger den også. Ha en fin dag

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Var heldig med det bildet Var heldig med det bildet Annaps, akkurat rett sekund. Ja, pusler litt rundt av og til, er jo høst, men mildt her. Såpass at det har fått et bjørketre til å komme ut med raklene på feil årstid faktisk. Måtte se to ganger for å tro det.

  Ja den sangen du nevner er nydelig, helt fantastisk, jeg har vel et innlegg for en tid tilbake med den i..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Som regel er det standard Som regel er det standard med rundt 10 +/- her om vinteren tante B, men enda er det ikke det vi kaller vinter så da er det 10-15 grader, som regel viser værmeldingene for lave temperaturer her. Men, det kan jo selvsagt komme noe frost og snø noen få dager på det kaldeste som ofte er rundt årsskiftet.

  Når jeg kommer til uti november så gleder jeg meg til to ting, først jula, men aller mest til 1. januar for da går det mot våren med kjappe skritt.

  Ha en god natt du og, jeg har problemer med nettet her hjemme og får ikke vært her så mye for det tar en uendelig lang tid bare å få inn noen ord.

  Klem..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Meg? Nei Lillesøster, da Meg? Nei Lillesøster, da jeg var på hans alder (han som synger er Billy Idol) så såg jeg mye villere ut enn han, bare se:

  Alle ser jo villmannen der, dog forkledd som en sømmelig sjef akkurat der da, men du ser jo det ville blikket du og? hehe

  Jeg har forresten lagt inn flere sanger av han i mitt siste innlegg "Forresten", hehe.. Men er nok flere som spiller den låta her tror jeg.

  "Lillesøsteralarm"? den var stilig, en luring han broren din, smart gjort, hehe

  Jeg liker mye musikk, mye forskjellig. Noen ganger litt friske saker så jeg kan få ut litt av galskapen, andre ganger tankefull musikk, toner som får meg bort litt..

  Tor

 7. Anonym Says:

  hey litle sister det var nok godt din bror ikke sa alt det der til deg.. 😉

 8. Anonym Says:

  lille søster Godt nytt år, Tor Vidle! Så ikke at du hadde svart meg og lagt bilde her før nå. Det tok en stund før jeg lærte meg å trykke på knappen som gir meg beskjed når folk svarer. Så du har vært sjef med bart og greier! Takk for svar og hilsen. Jeg aner uansett ikke hvem du er, men – ja, nå må jeg stikke, gubben skal ha hårklippingshjelp…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: