Tankevandringer..

Våkner – noen vasker ansiktet mitt, første tanken er katten, men en liten tass med hundreogen skrutrekkerkrøller vasker med våtserviet. Så ler hun når jeg smiler. "Hente" sier hun og løper med de små føttene med rosa tøfler på. Snart kommer hun inn igjen – med en vedkubbe. Legger den oppå dyna mi. Så ler hun og sier: "hente"….

Neste er en ball med prinsesser på, den triller bak ryggen min til stor begeistring. "Hente" – nå kommer en korg med legoklosser. Tømmer de over meg og ler – og klatrer oppi senga. En nuss gir hun på kinnet, så: "Bygge!" Ingen nåde, reiser meg opp halvsittende med puta i ryggen, hun hermer og lar de små føttene forsvinne under dyna. Så bygger vi..

Hører et kjent skrik ute, det er Henrik – spurvehauken. Han bor her han og nå. Hver dag er han her ofte og henter seg frokost, lunsj, middag og kvelds. Noen ganger stikker de fjærkledde måltidene hans inn i en kvisthaug, da løper han rundt oppå kvisthaugen og herjer på for å få de ut, jeg ler av synet. Av og til prøver han å komme ned i haugen, inni mellom kvistene og stuper ned så fjær og kvister flagrer rundt.

. .

.

Vandrer rund i storskog, det er mørkt – nei ikke helt, oppe er himmelen dyp marineblå og stjerner lyser, men i toppen av skogenes konge, høyt, høyt oppe lyser en samling lykter. Solens siste kveldstråler når såvidt frem og skaper reflekser, reflekser av liv som var. Stopper og kikker. De virker både ensomme og alene langt der oppe. Prøver å fange de for evig før de aldri vil lyse mer. Må ut på en kveldsmørk høyde med telelinsa for å nå de – etterpå sitter jeg på en stein helt til de slukker og vandrer rolig hjemmover i kveldstanker..

.

Sitter ved havet – venter på kveldslyset. Tankene rømmer ut i horisonten, den uendelige. Den trekker alltid i meg, dragninger mot ukjent, mot lengsler og håpet i det ukjente. Litt som vidda, de uendelige vidder – men det er alltid noe der fremme et sted, kanskje noe godt. Havets horisont er enda større, lenger – evig. Og vil alltid forbli ukjent. Men tankene kan dra, fly avsted. Og drømmene følger med på søk etter det gode som finnes et sted, håpet lever i sjelen så lenge den er her..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»306″ height=»25″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

(James Last & Gheorghe Zamfir – Einsamer Hirte)

9 kommentar to “Tankevandringer..”

 1. tante BØ Says:

  Så krølltoppen kom på Så krølltoppen kom på besøk : )) Høres ut som hun har noe av Bestefar i seg : ))
  Bevares så flott spurvehauken er. Spessielt detførste bilde der.
  Jeg står nesten med ett bein i senga. Er stuptrøtt og langt på overtid.
  Fint å ha deg her igjen : ))
  God natt Tor : ))

 2. Moonlight Says:

  .
  Flotte bilder..

  Fint du er tilbake – og god natt.

 3. fritanke Says:

  denne nøt jeg sangen var bare krona på verket🙂

 4. Lillesøster Says:

  Så nydelige bilder du tar! Så nydelige bilder du tar! Så det er slik en spurvehauk ser ut? Jeg er helt analfabet når det gjelder fugler. Fikk bare med meg kråka, skjæra, "måsen", ugla, tjelden, dua, rypa og havørna. Alle de andre spurvene med forskjellige mager og alt det der…. det ble for mye for meg. Men det var trivelig at de var der. Ja, jeg ser dem jo fortsatt. Vet hva en påfugl er og sånt, men du skjønner, jeg er milevis fra ditt nivå. Mannen min kan masse om fugler, så lurer jeg på noe får jeg vanligvis svar fra ham, en levende fugle og blomsterordbok, til tider, selv om det er mye han også ikke vet, som han sier. Han er også flink til å ta bilder, som du er. Takk for at du deler det med oss. Denne sangen du har lagt ut liker jeg! Har aldri hørt den før. Fløyte kan være veldig fint. Panfløyte? Ensom hjort? Er det dét det betyr?

  Lillesøster

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  (jeg har problemer med (jeg har problemer med nettet her, faller ut stadig, men er lovet at de skal fikse det nå i kveld, så selv om jeg står innlogga så er jeg ikke det alltid)

  Ja alltid koselig det tante BØ, det er noe herlig uskyldig med unger selv om det av og til kan være litt krevende så er det mest positivt synes jeg.

  Har en haug med bilder av "Henrik" etterhvert, og noen av de er riktig så bra. Han krasja i morges inn en av leveggene mine som er med glass i, men tror det gikk greit for han kom seg på vingene kjapt igjen. Katten satt nesten ved siden av han, men våget ikke prøve seg, hehe. Jeg var på taket akkurat da det skjedde, men dessverre uten kameraet, det ville blitt litt av noen bilder med en groggy Henrik på plenen og katten 5 meter unna, hehe.

  Håper du fikk sove godt..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Moonlight (men Takk Moonlight (men garanterer ikke om eller hvor lenge jeg blir)

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja den er nydelig fritanke, Ja den er nydelig fritanke, blir aldri lei av den..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk Lillesøster, er kjekt Takk Lillesøster, er kjekt å ta bilder synes jeg. Ja, den ser slik ut, dvs både hønsehauken og spurvehauken er nesten helt like, dog er hønsehauken ofte litt større og litt mer grov.

  Måke ja, der er det og mange typer, men de fleste ser alt som "måker", hehe. Samme med duer og ugler og forsåvidt. Men har du en god fuglebok som f.eks Gyldendals Store Fugleguide som omfatter alle Europas fugler (er i håndboksformat) så behøver du ikke noe annet, og vil etterhvert raskt lære deg forskjellene på de vanligste artene.

  Blomster er jeg mye dårligere på å huske navnene, elendig mange ganger. Selv om jeg vet hvilken det er så ikke alltid jeg husker navnet.

  Oversatt er det vel "Den ensomme hyrde (gjeter)" dersom ikke skoletysken min svikter helt nå(?)

  Tor

 9. Lillesøster Says:

  Å ja, det var hyrde. Ja, vi Å ja, det var hyrde. Ja, vi hadde en del fuglebøker, men så var jeg så dum å gi dem bort til en skole, noe gubben aldri har tilgitt meg, men han kan dem jo… Kom på at jeg vet hva kalkun, høns, stork og en sånn langhalsa fugl også er, men jeg klarer ikke å imponere en ekspert uansett.

  Lillesøster


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: