Frå egget..

Verdå e grå i dag, eg e og gråe. Sjølv kaffikannå e grå. Ude e det grått – og ikkje eit vindpust. Stille… Eg og e stille, kattaflusså sovar på siå, udan å snorka, det e ikkje kvar dag. Kikkar ud tri vinduar foran meg, kikkar på verdå, kikkar ud her eg sitt inni egget mitt.

Det kjem någen lydar frå ogen, gamla fru Jøtul. Hu burar og gjer seg raud og varm, vil varma meg. Men eg varte ikkje varm i dag visst, hufsar meg og småfrys. Magen e helle ikkje normal. Så eg sitt her og kikkar ud, av og te kjem ein blåmeis på vinduet og kikkar inn på meg, lurar på om eg ikkje vil fotografera han i dag og. Så eg knipsar litt.

Ikkje gidd eg lesa nyheder heller, dei e ikkje mine – ikkje i dag. Det ringar og eg kikkar på maså, nei eg e ikkje her i dag, så vær vennleg og hald kjeften. Sikkert berre ein selgar, eller någen annen så ska ha fatt i n’Tor, men han e ikkje her i dag så dokk får prøva ein annan gong..

Kikkar ud – ikkje eit strå rørar på seg, sko tru verdå og va inni eit egg? Skjønt fuglane levar og kranglar og sloss som vanleg kvar dag. Eller – nei dei e roligare i dag? Dei og..  Hiv innpå någen bjørkekubbar og ein liter kaffi – nei, varte ikkje varm i dag.

Tankane fer ikkje, dei e rolige, grå dei og. Henta dynå og pakka meg inn i kos. Men ikkje tru at eg ikkje er tøffe sjølv om eg ikkje e her i dag. 6 tyrkarduar spiss på markå, dei e særs yndige. Sjølv om dei og e grå. Dei e alltid i par, heila året. Hauken e her kvar dag nå – sjølv om han og e gråe. Eg fekk någe fine billeder av han her ein dag så eg ska visa når eg kjem ud av egget atte.

Der pausa eg beint fram – någen banka på dørå te egget. Ein liden krølltopp så ville inn og klemma litt og at me sko sjå i ein bok med mange dyr i og laga deira lydar..

Nå sitt eg her og kikkar ud igjen, kan henda e det litt rosa skjær i dei grå fjørå te tyrkarduane? Ligavel..

Berre venta litt, eg må finna ein song te å avslutta med..

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″>

4 kommentar to “Frå egget..”

 1. Lillesøster Says:

  Ja, jeg skulle gjerne også Ja, jeg skulle gjerne også ha dratt avsted, ikke med fly, men med tog, men vet ikke når jeg får gjort det… Har ikke vært hjemme på 9 år. Håper du blir snart frisk igjen (skal be om det  )

  Lillesøster

 2. tante BØ Says:

  Er det «bare» det Er det "bare" det melankolske som har tatt overhånd i dag,
  eller er det svine(riet)vaksinen som gjør deg i ulage ??
  Når du nevner "egget", kom jeg til å tenke på …
  var det ikke Grannemann som sa til Willock :
  Hele norges kjæledegge, nettopp krøpet ut av egget : ))
  .
  Du kommer vel snart ut igjen du og håper jeg
  Ha en god dag videre Tor : ))
  Klem.

 3. Amelia Says:

  Flotte tankebaner. Poetisk og lavmelt. Men jeg ble litt melankolsk.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til dere anonyme som jeg Til dere anonyme som jeg sletta i dette innlegget og i et annet:

  Bli voksne!

  1. La mira være i fred.
  2. Jeg klarer fint å forholde meg til alle her på bloggen, enten det er den ene eller den andre.
  3. Har dere lest hva jeg skrev i innlegget over? Javel – men er det pokker så vanskelig å ta hensyn? Må dere forpeste selv et menneskes nededager med deres agendaer som jeg ikke har noe med eller er en del av? Eier dere ikke en teskje samvittighet?

  Når jeg sier av og til at jeg "sitter inni egget og kikker ut" så betyr det noe – at jeg kanskje ikke har det så helt topp, slik som alle mennesker kan ha av og til en dag, eller flere av. Selv om jeg kan si det på min måte, men ikke si hvorfor alltid kanskje fordi jeg bør ta noen hensyn, så betyr det uansett at jeg er rolig pga noe som kanskje er sårt for meg, og som og da gjør av og til at jeg er borte fra her og, selv om ikke noe/noen på bloggen er årsaken..

  Men alt dere tenker på er deres fuckings gamle feider som dere aldri vokser i fra, og feider som ikke er mine ihvertfall, så hvorfor forpester dere mine såre stunder med deres evige feider som jeg ikke er en del av?

  Ærlig talt, nå får dere se å våkne og få opp øynene og ta en selvransakelse..

  Og der er dere stengt ute pga dere selv..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: