Skremmende?

Trodde du at eg ikkje såg deg? Eg ska fjerna deg frå jordås overflate! Berre sjå du, nå kjem ein dæsj Jif Baderom og utraderar deg! Om ikkje anna alltid er på halv kvartpå ska ingen kunne seia at badrommet mitt ikkje skinne..

Det var dagens dose i den retningen – tid for seriøsitet..

Halloween, i en blomsterbutikk her selger de skikkelige gresskar, du vet slike som Donald har, helt like, både farge og form, ja til og med stilken er bøyd riktig.

Da jeg var liten hulte vi ut roer, de som ser ut som en stor kålerabi, tror de blir eller ble mest brukt til å fore kyrene med? Så laget vi skremmeansikt på den hole roen og satt i stearinlys, deretter ble roelykten satt midt i veien i den mørke høstnatten. Vi unger satt bak nærmeste steingjerde og ventet på at en bil skulle komme, den gangen kom de ikke hvert sekund.

Det var alltid veldig spennende å se reaksjonen, og ikke minst hvem som kom kjørende, som regel kjente vi alle som hadde bil. Noen bråbremset, andre kjørte over lykta, de ble belønnet i neste sving med et snes egg som haglet over bilen.

Morro var det – helt til presten en gang ble så skremt at han kjørte utfor veien. Heldigvis var det en flat utmark, skjønt noen passe store steiner gjorde bilen såpass invalid at den ble værende på bilenes sykehus i etpar måneder. Selvfølgelig hadde ingen av oss satt lykten midt i veien, den stod der når vi kom "gående", så lensmannen fikk ingen å arrestere.

Men jeg husker ikke at vi ringte på alles dører og truet til oss hele huset samling av snop? Kanskje blir det nå en brems på dette da det ble advart om at snopet kunne inneholde den skremmende influensaen?

En tanke slo meg da jeg leste det i avisen, tenk hvis en som fra før av er sur for han fikk egg klasket over døren i fjor fordi han ikke var hjemme og nå er influensasyk, kjøper en stor bærepose smågodt, tar seg noen timer og nyser og hoster nedi posen, gliser rått og åpner for alle i sorte piratklær og så åpner smilende posen med snop og… ja, hehe.. uff.

Hm.. tror jeg hopper over den snoperunden i år? hehe

Nå er influensaen snart tema samme hva og hvor, kanskje en dose vel mye? Føler det er slik at alle snart går og skumler på hverandre, kremter en i butikken har vedkommende straks halve butikken alene. Er man sist i en eller annen kø er det jo bare å ta et lite host så er man først på et øyeblikk. Fortsetter det slik kommer vel snart de fleste med gassmasker, tette kjeledresser, sterile hansker luskende med nervøsne øyne og 20 meter mellom hver..

Nok om det. Rett til venstre utenfor meg er det en liten dam, bitteliten, men stor nok til å alltid inneholde nok vann til at fuglene kan bade og drikke. Det er mye morro og glede å se på når de plasker og skvetter nedi der i småflokker. Jeg tok noen bilder i dag av badegjestene, får se senere om jeg kan legge ut noen.

Det minnet meg på at jeg ikke er ferdig å polere alle dingsene på badet..

10 kommentar to “Skremmende?”

 1. ¨bamse¨ Says:

  Er det i kveld det er Er det i kveld det er haloween?
  Greit å være forberedt på all dørklokke ringing….

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er det ikke i morgen bamse? Er det ikke i morgen bamse? Den 31. trodde jeg? (håper det for jeg er ikke ferdig med å sy i siste knappene i piratjakken min, hehe)

  Tor

 3. ¨bamse¨ Says:

  Er ikke sikker Er ikke sikker jeg….
  …men du står vel klar med Jif’en i døra?

 4. Tineling Says:

  haloween MOOHAHAHAHA

  Bare vent til Kenwoodmannen tør seg inn dørene her
  MOOHAHAHAHAHA

 5. Anonym Says:

  jeg tar på meg den fryktligste masken du kan tenke deg og når jeg åpner døren blir det masse hyl og skrik før ungene skjønner at jeg spøker med dem. Hehehehe.Kjemmpe skrekkelig reaksjon ,men deretter blir det jo noe munngodt på dem og da sitter latteren løst.Virkelig gøy tipset er hermed overlevert herr Jærskald Tor.
  god Halloween fra davyen.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jifen bamse? Høh! Nei – Jifen bamse? Høh! Nei – brannslangen, du vet ungene i Skaldeland er litt villere enn de fleste, hehe

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ble rent skremt her Ble rent skremt her Tineling, hehe (du håpet vel på det, hehe).  Bøøh!

  Kenwoodmannen? hehe, den var ny for meg, hehe

  Tor
   

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har prøvd det der davyen, Har prøvd det der davyen, kledd meg ut som Sorte Vidle, men de bare ler av meg, kan du forstå det? hehe

  Greit at ungene har det morro sålenge de ikke pøbler alvorlig.

  God Halloween til deg og..

  Tor

 9. bramaputra Says:

  kjekt å lese deg tor du kan det å skrive- har ikke lest deg de siste dagene, jeg liker å følge med på andre,håper dere forstår det at jeg er glad i menneskene- dere- selv om jeg kan være litt rar av og til-  det er fugleinfluensaen samfunnet øver på.
  Den kommer til å virke som rene pesten om den slår til- de aner at det kan sje-men vet ikke når.(ref en av verdens fremste eksperter på virus) naturen prøver bare å beskytte seg med å framstille sånt når en art blir for suksessfull- naturen vil ha mangfold- og helst bestemme alt sjøl (den var på god veg med å begrense menneskene-da legevitenskapen plutselig tok innersvingen på den,med enkle grep- men den gir seg ikke- den vil ta oss-og vi kriger i mot.  begge kan vinne

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk, og kjekt å lese deg Takk, og kjekt å lese deg og bramaputra, håper turen var vellykket.

  Man blir litt glad i de som er her etter en stund, det er noe med denne lille bloggen, kanskje dens styrke?

  Rar du? Pøh, ikke prøv å ta meg ned fra Rarietetstronen her, hehe

  Tror vi skal tenke på de unge og la oss stikkes, så kanskje vi bidrar til at færre unge blir alvorlig syke.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: