Dette holder ikke Jens.

Forundret leser jeg artikkelen om Karita Bekkemellems selvbiografi, og forstår godt at AP ikke ønsket den ut før valget. Den er rimelig avslørende om Jens Stoltenbergs sanne medmenneskelige ansikt, og da i betydningen av mangel på medmenneskelighet, ansvar og forståelse.

Landets øverste leder skal inneha mange kvalifikasjoner og egenskaper. Og når jeg leser denne saken, sitat:

"Kjernen i kritikken er måten Bekkemellem hevder Stoltenberg opptrådte på da Bekkemellem intetanende ble kastet som statsråd.

Bekkemellem har notert innholdet i SMS’er og telefonsamtaler. Og i en av samtalene med statsministeren i sluttfasen av hennes tid som statsråd, skjer følgende ordveksling, etter at hun har ringt Jens:

Bekkemellem:– Dette er jo helt uholdbart, Jens. Jeg har ikke hørt fra deg hele uka, men ut fra det du sa på mandag, går jeg ut fra at jeg skulle gå av i dag?

Stoltenberg: – Ja, jeg skulle altså ha ringt deg, men det har vært noen uforutsette ting. Det har ikke gått helt som planlagt. Det er ikke riktig klart ennå. Det går noen dager til, sannsynligvis en uke.

Bekkemellem: – Hva? Er du klar over hvordan dette er for meg? Jeg har krevende oppgaver å utføre, jeg har media hengende over meg hele tiden, og jeg svever helt i det uvisse! Jeg synes du behandler meg elendig!

Stoltenberg: – Ja, jeg skjønner det, Karita. Beklager dette. Jeg skulle ha ringt deg. Jeg skjønner at dette må oppleves som veldig tøft. Jeg skal love å ta meg sammen, og jeg skal informere deg så fort jeg vet noe mer. Jeg skal ta meg sammen…

Da avgangen endelig skal skje en uke etter, har Stoltenberg fortsatt ikke ringt. I stedet får hun en gul meldingslapp.

Det endelige dødsstøtet kommer fra statssekretær Karl Eirik Schjøtt–Pedersen.

«Han (Jens) bruker sitt sendebud. Jeg synes det er latterlig, det er feigt og pinglete.»

«Jeg har vært så lojal at jeg kunne gitt høyrehånden mi. Og så er han (Jens) ikke engang mann nok til å ringe meg og fortelle hvordan ting går, ikke en aldri så liten prat.» " sitat slutt.

– så viser den at Jens er en ledertype som er  middelmådig og slettes ikke slik man skal forvente av landets øverste leder. Beklager Jens, men dette står til stryk.

AP er gjennomsyret av arroganse, og man kan med rette og spørre om ikke den finnes helt til toppen innad i hirakiet og. Hadde denne saken kommet før valget tror jeg AP ville tapt stort, for den viser AP’s sanne ansikt, og at Jens er knapt en middelmådig leder og egentlig kun AP’s gallionsfigur uten substans.

Dersom det Karita siterer er korrekt, da bør Jens vurdere sin stilling, for dette er ikke holdbart av en som skal være landets øverste leder. I en bedrift ville slikt fått følger.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3345223.ece

9 kommentar to “Dette holder ikke Jens.”

 1. Anonym Says:

  ikke direkte overraskende det ..

  Et typisk eksempel på en leder av typen «skarp hjerne, spisse albuer og stor evne til å tenke egen vinning». Der er dessverre mange av dem ..

  De virkelig gode lederne er mer ydmyke og medmenneskelige, og ikke så opptatt av å få være ledere ..

  utlogget Moonlight

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei ikke direkte overraskene Nei ikke direkte overraskene Moonlight, på en måte, på en annen kler dette Jens helt naken – og synet av den nakne Jens er ikke akkurat noe som kan betegnes som vakkert.

  I grunnen synes jeg det er utrolig at han kan fortsette etter denne avsløringen, for den sier mye mer enn akkurat det man leser konkret..

  Tor

 3. ¨bamse¨ Says:

  Men er ikke SMS’er private Men er ikke SMS’er private da?
  Allt for å få penger og PR….

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei dette gjelder et Nei dette gjelder et arbeidsforhold bamse, og sier vel sitt om Jens Stoltenberg som leder og menneske. Som landets øverste leder kan man ikke være så ansvarsløs og blottet for medmenneskelighet.

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Nei det var vel ingen voksen Nei det var vel ingen voksen og ansvarsbevisst måte Jens gjorde det på der,
  Han burde ha takla det på en mye bedre måte,
  men jeg mistenker Bekkemellem for å være en litt sutrete "Diva" åsså.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei jeg er overrasket tante Nei jeg er overrasket tante B for det er en total uproff ansvarsfraskrivelse, og rett og slett ikke holdbart av landets øverste leder.

  Joda, hun har kanskje noen tendenser, men jeg ser på denne saken bare siden den er såpass spesiell.

  Tor

 7. Peppe Says:

  Jens Juger’n i et nøtteskall Jeg er ikke overrasket.

  Ut fra hva jeg husker (mulig jeg husker feil, mulig noe er feilaktige «rykter», mulig noe er overdrevet – men det danner likevel grunnlaget for min subjektive oppfatning av Jens pr idag) – så er ikke min oppfatning av mennesket og lederen særlig positiv.

  For meg fremstår Jens som en typisk broiler, alet opp i sin akademiske overklasse-familie med et for øye: Å bli en maktperson. Og makt får man (dessverre) lettets i Norge ved å slå igjennom i Ap.

  Han har utdannelsen (sosialøkonom), han har nettverket via Gamle-Torvald og partikameratene, han har utseende enkle damer faller for.

  At han egentlig er ei femi pingle som feks hatet gymtimene og for den saks andre fysisk aktiviteter har man bevisst endret på gjennom imagebygging og rådgivning.

  Har hørt en historie om da han skulle danne sin første regjering og Nils Arne Eggen under en idemyldring ble foreslått til en ny ministerpost for ungdom/fysisk fostring, spurte han: «Hvem er det»? Under RBK’s storhetstid! Og at han som sagt ikke var særlig glad i gymtimene på skolen.
  Sånn sett føyer episoden i høst hvor han jaktet tamrein seg inn i det er noe kunstig over friluftsmannen Jens: Jeg tror ikke han gjorde dette av jaktinteresse, men som en del av en strategi for å fremstå som et mer friluftsmenneske, mer maco, enn han er.

  Legg til episoden hvor han bulka en bil på en parkeringsplass, lot som han la igjen navn + telefonnummer før han kjørte videre, så sier det meg en del mer om de menneskelige egenskapene hans.

  Summa summarum oppfatter jeg Jens som kunstig, tillært og uekte – et overklassemenneske født med sølvskje i munnen som liksom skal representere «arbeiderne». Han er kun opplært til å manøvrere seg inn i den posisjonen har pt. har i Ap-mafiaen – og som politikere flest ute etter en ting: Å mele sin egen kake.

  Den viktigste egenskapen for en politiker på Stortinget er tross alt å ha så tykk hud at han/hun kan stå oppreist uten ryggrad!

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vel, uansett Peppe, så er Vel, uansett Peppe, så er den episoden med Karita uansvarlig av en som skal være landets leder.

  Tor

 9. Anonym Says:

  Arroganse Den måten han behandlet Karita på er utilgivelig. Statsministeren viser til stadighet hvilken arrogant feiging han er. I dag lot han en annen møte opp for å forsvare biodiesel-avgiften.
  Jeg tror også at de andre partiene han hersker sammen med (over ) har blitt presset til å gå mot sin egen overbevisning. Skulle ønske at det gikk an å kaste ham ut av regjering, sammen med resten av » undersottene hans.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: