Relativitetsblabla.

Mye er relativt – også relativt selv er relativt. Når blir man "gamlingen" – eller "gamla"? Minnes endel kompiser som var rundt konfirmert pubertetsalder sa det om sin mor og far som da var enda ikke kommet til førtiårskrisa.

En fjortiss med tyggi og antatt innlegg, ropte i sinne til en søster på 25 på et kjøpesenter: "Di gamle merr!" – hvorfor forblir ukjent, men den gamle merra tok det oversminka frøet i det bleika håret og plasserte en halv softis midt på den obsternasige nesen. Man kan si det ble en liten sisters fight, men etpar unge gubber skilte den unge og den gamle.

På et gamlehjem satt en eldre herre og spilte trekkspill og sang "Piken i dalen" – og piken han henvendt seg til med håpefulle øyne, den unge piken i dalen, var tante Tulla Mia Farenhot på 93 år og 7 måneder. Både i begynnelsen av livet, og i slutten tar man ofte og med månedene på alderen. Og i begge ender er man ung sett med deler av relative ståsted. Ihvertfall det siste stadiet.

Satt med ørneblikk og pusset linseglass, gnikke-gnikke-pusse-pusse. Fant en perle i en skog sist jeg skulle nå tilbake til og fotografere i lavlys med vidvinkelen, men akkurat når sekken var ferdig pakket tok noen lyset og himmelen ble mørk. Selv det mørke er relativt. For meg ble det svart/hvitt. Men for andre kanskje bare skyet, eller grånyansert – kommer an på sittested. Så det ble og relativisert når solen ble tildekket.

Dermed ble det ingen ettermiddagstur, så jeg støvsuget kåken heller – og ønsket jeg kunne støvsuget bort skyene. Har jo sentraldings så den rommer vel et hull stort nok til solen? Den tåpelige stillingen av urverket frem og tilbake – kun mennesker kunne funnet på noe så idiotisk. Er det pokker ikke mørkt nok om høstkveldene? Eller er de ikke lange nok? Tvert om burde man heller stillet klokka enda en time andre veien. Folk på jobb rekker jo ikke solnedgangen lenger.

"Se på de lange beina Tor, WoW!" – jeg kikket, jo han hadde litt rett, de gikk helt opp til der de var koblet på skroget. De og. Hvorfor mange av oss menn har en fetisj for long legs aner ikke jeg? Men de fleste av mennene ender opp med stuttbeinte koner høres det ut som. Så lange bein må jammen være sjeldent? Hvor går grensen for lange bein? Jo, selvsagt er det og relativt, men? Jeg har lange bein, men ikke skjørt – så ingen gidder WoWe på meg, sukk..

Snart mørkt ute, ser ut vinduene – en og annen enslig lykt lyser gult i det fjerne. Når ikke våren er her, så venter jeg alltid på den – også nå. Kan liksom ikke gå raskt nok frem til januar, våren kommer her rett etterpå. Kanskje jeg skulle reist der det var vår nå? På andre siden av kulen. Er vel vår der nå? Et eller annet sted..

6 kommentar to “Relativitetsblabla.”

 1. Teobald Says:

  Tja.. hvordan kan du være så sikker på at ingen ser på dine
  legger (selv om ikke har skjørt) og sier WOW ?

  Selv om jeg absolutt ikke er noen homo selv, så har
  jeg da fått med meg at alt er relativt – også på dette
  området ……………..

 2. tante BØ Says:

  Relativitetsblabla …. Relativitetsblabla …. hehe
  og her sitter ei relativt forfjupset tante som ikke finner no
  relativt sakelig kommentar : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Usj, tror du det Teobald? Usj, tror du det Teobald? hehe..

  Jaggu godt jeg ikke går i skjørt nei med mine premieknær og pipestilker, hehe

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  hehe tante B, har tenkt på hehe tante B, har tenkt på det av og til, kan sannelig ikke alltid være lett å kommentere alt det rare som kommer herfra, hehe

  Tor

 5. Mona-Lisa Says:

  ALT er relativt, er det ikke det da? Jeg er mest interessert i hva den relative alder er for å bli ansett som relativt gammel… eller (enda?) relativt ung… Vet du det? Mon tro om det har noe med relativitetsteorien å gjøre…?

  Hilsen en relativt forfjamset Mona-Lisa…

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei «Mona-Lisa» – det vet Nei "Mona-Lisa" – det vet jeg ikke siden det vil være relativt. Forsåvidt bryr jeg meg ikke særlig heller, for det er som sagt relativt.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: