Verdens vakreste..

Nok en gang bor vi i verdens vakreste land. National Geographic har satt Norges fjorder på topp – igjen. Selv er jeg ikke overrasket etter å ha selv opplevd flere av de.

Men hvor mange har egentlig sett Fjordnorge? Antagelig flere av oss godt voksne enn mange av de yngre. Allerede før jeg begynte på skolen fikk jeg oppleve flere norske fjorder. I voksen alder ble det ikke glemt, og flere turer kom som en følge av å ha opplevd det fantastiske som fjordene er.

Ferie-og reisemønsteret til mange nordmenn har endret seg dramatisk på veldig kort tid. Stadig hører en noen uttale at de ikke har hatt ferie uten å ha vært på tur i utlandet. Å se andre land er en opplevelse det og, selv jeg liker det, i passe porsjoner.

Men selv om jeg ikke har reist jorden rundt så tror jeg neppe jeg finner noe som er vakrere enn mitt eget land. Og de som da sitter i det panelet som stemmer, tror de fleste har reist mer enn vi andre noen gang klarer, så de har et rimelig godt grunnlag for å bedømme.

Jeg har og møtt og snakket med mange utenlandske turister i Norge når jeg har fartet rundt i bobilen, og de alle skryter uhemmet av landet. Man kan lure på om det til slutt blir slik at nordmennene selv i hovedsak reiser fra landet i feriene, og utlendigene kommer hit i store mengder.

Husker en amerikansk gruppe som stod på en kai et sted i Sognefjorden og filmet og knipset, som amerikanere flest var de rimelig høylydte. Jeg satt på en benk og nøt synet selv. Den ene av de sa plutselig: "Hvis jeg fikk bo her så ville jeg aldri forlate stedet resten av mitt liv, det har alt man kan drømme om.."

Ofte har jeg vært imponert om hvor mye turistene kan om Norge, tydeligvis har de satt seg grundig inn i både historie og geografi.

Er vi i ferd med å blir et folkeferd som glemmer hva vi selv har? Som stort sett er knapt kjent i vårt eget fylke, eller hvor slektninger bor? Blir vår iboende oppdagertrang synonymt med det som er utenfor landets grenser? Og at nordmenns feriering og kjennskap til eget land mer eller mindre dør ut med dagens godt voksne generasjoner?

Uansett, de aller fleste andre land ville bevart godt det å få renome som verdens vakreste land, og vært stolt av utnevelsen. Er du det?

( link http://traveler.nationalgeographic.com/2009/11/destinations-rated/list-text )

4 kommentar to “Verdens vakreste..”

 1. Moonlight Says:

  Om jeg er stolt av Om jeg er stolt av utnevnelsen Norge fikk som verdens vakreste land .. ja, det er jeg virkelig. I tillegg er vi utnevnt til verdens beste land å bo i .. hva har gjort oss Nordmenn fortjent til så mye å være stolt av og glad for?

  Har reist på flere ferier i Norge, og blir stadig imponert over hvor vakkert landet vårt er ..

  Det at årstidene her i Nord gjør landskapet så forskjellig fra årstid til årstid er også en del av sjarmen. Våren er min favoritt, og hvilke land kan vel da vise frem en større blomsterprakt enn landene her nord?

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kanskje er mange blitt for Kanskje er mange blitt for vant med at vi stadig får slike "best i verden" på flere områder Moonlight? Og da at det nesten tas som en selvfølge?

  Norge er vakrere enn mange aner, eller ønsker å finne ut selv. Føler at for mange er Norge blitt landet de bare bor i men ikke landet de ønsker å finne mer ut av. Nesten som om det er et kjedelig land på en måte, noe det ihvertfall ikke er.

  Om ikke annet står Norge høyt i kurs hos "resten av verden" og forhåptligvis vil da turismen nyte stadig bedre av dette, for i fremtiden vil turismen bli en av de økonomiske bærebjelkene for Norge.

  Tor 

 3. Moonlight Says:

  Prøvde å slette en Prøvde å slette en kommentar – men det var lettere sagt enn gjort.

  Ha ei fin helg ..

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei tror ikke man kan slette Nei tror ikke man kan slette egen kommentar(?), men kun fjerne teksten.

  Ha en fin helg du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: