Kveldstanker..

Hello, my name is… nei. Var ikke den starten nå?

Kveldsroen omfavner de tusen hjem – på et skjær sover Hans Hettemåke og drømmer om fetere dager og Lubbalita som er dratt til Wales på besøk til kusinen. I en liten Engelskblå stue i vierkrattet legger Mina en ny kubbe inn i ovnen og kikker på flammene mens hun nynner og ønsker seg 3 ting: En snill mann, en ny motorsag og en Toshiba varmepumpe.

Hvor er du nå? Hun ropte fortvilt ut i natten, ordene tok nattedisen med seg, over enger, gjennom daler, over fjell, over hav – da disen endelig kom tilbake hadde den glemt å ta med svaret – alt hun fikk var et ekko av sitt eget såre rop..

Her er Frøken Fiiin..

Hun bor og her, leien er å fremvise seg for meg i passe doser. Noe hun gjør og vel så det..

En sang du kan ta med videre i ordene:

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»234″ pluginspage=»http://www.macromedia.com/go/getflashplayer» play=»true» loop=»true»>

Vårt livs største under er våre egenskaper til å føle. IQ er bare et arbeidsredskap, og hva skal man med pidestall-iq i den sammenhengen? Det å føle, det å være et komplett menneske – på godt og vondt. En utrolig viktig del av våre evner ligger i empatiens forunderlige kompleksitet. Av en eller annen ukjent årsak ble mennesker skapt slik at empatiske evner ikke skulle likedeles naturlig mellom alle mennesker. Hadde det skjedd, ville krig vært et ukjent ord..

Grovt tror jeg at man kan dele empatien i to nivå, empati for seg selv, og empati for andre mennesker. Jeg har i mitt liv møtt såpass mange forskjellige mennesker tett at jeg vil nesten hevde at de med overvekt på empati for andre er villige til å ofre seg selv i ytterste konsekvens for å la andre bli glade, lykkelige, smile. Kanskje til og med ofre sin egen lykke, for andre. De med størst empati for seg selv vil aldri evne å kunne forstå det som ligger bak det motsatte som er nevnt før denne siste setningen her..

Og forklare det kompliserte er umulig, enten forstår man uten forklaring, ellers vil man aldri evne å forstå..

Mer musikk?

Ok, hva med James Last?

Her med "Slavonic dance"..

Bare for voksne, den er litt.. sånn der..

Hm… deilig sensuell? Jepp vi sier det…

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»234″>

Har fått dilla på vingeknoker, krydrete grillete kyllingvingknoker, nam! Spiser de som rene snopet. En kjapp runde i microen og så, nam! Jes..

Tror jeg er kommet til den enigheten med meg selv at jeg skal ta influensavaksinen. Ikke særlig for egen del, jeg lurer faktisk på om jeg hadde den tidligere da første utbruddet var, hadde en uke med forferdelig hodeverk, verk i kroppen, feberrier og litt tung pust. Men, jeg tar den og fordi jeg selv ikke ønsker å risikere å smitte andre rundt meg dersom jeg blir syk. Jeg synes det er mitt ansvar.

Nå viser det seg at den influensaen er uberegnelig, også friske og unge mennesker kan bli alvorlig syke, og i verste fall dø. Aldri om jeg kunne levd med mistanken etterpå at kanskje var det jeg som smittet den lille der, eller den, eller andre. Ikke tale om, det er mitt ansvar som voksen. Tenk hvis jeg smittet mammaen til krølltoppen som bor her midlertidig, eller krølltoppen, og det verste skjedde. Vet ikke om jeg kunne levd med meg selv etterpå..

Selvfølgelig kan man si at ja men, de kan og. Jo, men det avskriver ikke mitt ansvar synes jeg, vi voksne kan ikke bare skyve ansvaret bort fra oss alltid. Og selvsagt kan hele influensaen renne ut i sand, men – det våger ikke jeg gamble på. Dessuten med å si det nå, uten å vite, så ville jeg bare prøvd å rømme fra ansvaret mitt, nemlig å ikke ende som en smittebombe selv..

Egentlig, for de som kan ta den, men ikke gjør det, jeg synes det er litt uansvarlig, egoistisk på en måte. Hvordan ville du taklet å resten av livet føle at du var den som kanskje smittet en som ble alvorlig syk og døde? Nå døde det vel er ungt menneske til i dag..

Hvorfor denne strie motstanden? Tror mørkemenn har fått litt for lett spill her. Folk har vaksinert seg mot den vanlige influensaen i årevis uten en lyd..

Nei, jeg er for glad i livet til å gamble, med mitt, eller andres..

Noen små busker utenfor er snart nakne, de har en fargeflora som er unik i mengde når det høstes. Plenen rundt buskene ser ut som en usynlig kunstner har lekt seg med hele palettens fargesirkel. Fantastisk dekker ikke en brøkdel, får håpe det ikke blir noe vind i natt, for da skal jeg fotografere i morgen før det blir for sent.

En passe avslutning, frihetssymbolet – ørna (selv om det er den amerikanske hvithodeørna så er den like stolt og fri). Og Abba’s "Eagle"..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»480″>

2 kommentar to “Kveldstanker..”

 1. tante BØ Says:

  Hehe … Byr du opp til dans Hehe … Byr du opp til dans Tor ??
  Vågalt spør du meg når jeg veit hvor dårlig du liker å danse : ))
  .
  (og til dere som lurer nå … jeg har lest det ikke opplevd det  )
  .
  Nå må jeg gå … kommer innom seinere i dag og leser mer : ))

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Dans? Åh nei tante B, da Dans? Åh nei tante B, da stikker jeg i mørkeste hjørne eller rusler ut en tur heller, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: