Vi og de …. forbannete listene…?

Leser Qvindes innlegg under her, og nok en gang slår det meg: Hva er det med de pokkers listene – og oss? Eller noen av oss er kanskje mer korrekt? Det blir feil hvis noen skal føle seg utpresset pga de listene.

Hvor mye betyr de listene for hver av oss? Selv ser jeg med forundring (og litt skrekk) at jeg selv er snart på toppen av alle 3. Og det uten å bli linket av Sol. Er nesten som om jeg bør bremse litt med innlegg slik at jeg daler ned på et mer nøytralt nivå.

Sett fra den litt morsomme siden er det at en som aldri i praksis blir linket til av Sol topper over de som blir, en koselig liten dunk til Sol som burde gi en liten knehøne til de som velger ut innleggene de fronter. Samtidig gir det kanskje håp for de andre som aldri blir linket til at det er mulig selv om en ikke blir, og at Sol selv ser ut til å ikke forstå verdien i andres innlegg enn de som passer deres frontepolitikk.

Men siden jeg nå merkelig nok topper listene, bør jeg da forvente dirty angrep og sammensvergelser for å få jekket meg ned? (som om det ville bitt på meg, men det er en annen sak)

Nå er det vel kun onkel Alias som har mer eller mindre innrømmet at målet er toppen. At det er motivasjonen hans. Ok det for min del, dessuten er han ærlig omkring målet om ikke annet.

Min ærlige mening er at det er ok å finnes på listene et eller annet sted slik at folk finner meg enkelt. Selvsagt er det veldig hyggelig at noen leser det en skriver og at det står noe i forhold til innsatsen.

Uansett blir det feil at noen skal føle seg mobbet ut pga de f…. listene, da er det noe feil med oss, ikke listene..

19 kommentar to “Vi og de …. forbannete listene…?”

 1. Mona-Lisa Says:

  Mulig jeg er dum, men… Jeg forstår ikke hvordan disse listene virker enda jeg! De siste 30 dager… Er det et automatisk telleverk som genererer opp- eller nedrykk? Hvis ikke; sitter det da noen å teller manuellt dag for dag? Og hvorfor er disse listene der? Gjelder det reklame eller hva? Nei, dette er vrient

  Mona-Lisa.

 2. mariee53 Says:

  Samme her Tor Eneste grunnen jeg ser i listene er at det er lett å finne folk når jeg er utlogget f eks. Selv tror jeg ikke jeg er så høyt oppe, blir heller ikke sur om jeg daler nedover, men det er jokjekt om noen leser meg av og til da. Kan hende de som henger seg sånn opp i disse, virkelig trenger dem, ikke forstår jeg det, men men..Ha en fin dag videwre…Mariee53

 3. Anonym Says:

  Ikke særlig etterrettelige Ikke særlig etterrettelige dem listene for flesteparten av folkene som har skreve her har dratt sin kos. På grunn av andre folk som har blitt sperra og mangel på trivsel.

 4. Teia Says:

  Innlegg å innlegg fru Innlegg å innlegg fru Blom..
  Mere en redegjørelse,.
  Er det ikke suttring for det ene, så er det fan flette meg noe annet.
  Det kommer alt ann på form og farge.
  Merket fort at om man vil opp på lista, ja så er det bare og skrive deretter. Noen vil ligge der, andre kunne ikke gitt mere blaffen. Men at man skal føle seg "mobbet" av det, den går jeg ikke på.
  At enkelte tolker det dit hen, jada det ser vi jo fra tid til annen.
  Men det er ett stykke fra å tro, til at det faktisk er reelt..
  Fan heller det ligger jo en 25-30 stk på di listene til enhver tid..
  Er ALLE mobbet pga det.
  Bare fjas etter mitt syn..
  At du ligger der er da ikke rart.
  Folk flest liker deg og det du kommer med… Sånn er det bare:)

 5. bramaputra Says:

  både og Kansje det er rett at det hadde vert lurere å fronte koselige blogger-for det skriver jo ofte skalden- det virker som det må være en provoserende/engasjerende, spenst i en front blogg-.jeg er nå glad for mangfoldet-som kunne vært rikere om ikke noen fant det så utrivelig her,eller skapte det- Jeg har påtatt meg skyllen for denne Q sin forsvinning- og beklaget og tryglet og bedt henne om å være her om hun trives- bloggeier eller meg sjøl kan slette denne komentar- i tilfelle den trekker til seg-anonyme,som slenger dritt.Listen er for å søke en blogger direkte er det ikke?/altså aktuell?

 6. Anonym Says:

  Merkelig! Du skriver eller kommenterer ofte listene i forhold til at du ikke kunne brydd deg mindre. Du poengterer også gang på gang at du ikke er på forsiden, men likevel er så populær.
  Tror de listene er viktigere for deg enn du skal ha det til.

 7. Ingeborg Says:

  Tittel … det er vanskelig og velge. Kan ikke tenke meg at "listene" er viktige for Tor.
  Det var ikke det jeg logget meg inn for å kommentere.
  Men dette … Vi ble utsatt for en mester i manipuleringens kunst.
  "Listene" er bare et skalkeskjul. Hensikten er jeg ikke så sikker på.
  Noe helt annet … ser alle bruker navnet Tor (jeg også), men Jærskalden er sånt et koselig navn. Det er bare så mange bokstaver å skrive.
  Nå går jeg tilbake til honningslynga mi
  Ha en fin kveld alle.

 8. Først og sist Says:

  Toppe lister!! Nei da..hvorfor er det noe poeng?? Om noen skulle toppe så må det vel være to tre grunner..Enten populare gode bloggere…eller noen som bruker hele sin fritid her inne…eller noen som bare "spammer" vas og uintresanne innlegg med bare egen forlystelse… resten i den solide bunnlinje er vanlige hyggelige bloggere som ikke bryr seg om tall..

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  De skal virke automatisk De skal virke automatisk Mona-Lisa. Altså er det meningen, men ofte henger de seg opp, og gjør kanskje et rykk etter noen dager.

  Hvorfor/hensikten sier vel overskriftene på listene noe om. Du finner utav det etterhvert sikkert.

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det er en praktisk Ja det er en praktisk nytteverdi med at det blir lettere å finne bloggerne marie, men skulle ønske Sol forlenget de slik at de viste flere. Over tid har det vist seg at noen få synes det er viktig å komme seg oppover, helst helt opp, ok det, men da skal man ikke angripe andre som klatrer oppover.

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ble litt usikker nå på hva Ble litt usikker nå på hva poenget ditt er sett i relasjon til innlegget mitt Anonym (16:43)?

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er det slik at noen blir Er det slik at noen blir mobbet bort herfra pga de listene, da er det noe feil Teia. Og det er ikke listene som mobber noen bort.

  Problematikken er ofte realtert mer eller mindre til linkingen fra Sol, den kan slå veldig mye ut på listene, selv med svært få innlegg. Og dermed kan kanskje noen føle det urettferdig, vet ikke, men det er Sol som linker, ikke bloggeren, da bør en heller la Sol være "målet" og altså ikke bloggeren som blir linket.

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja bramputra, jeg har sagt Tja bramputra, jeg har sagt min mening om endel av innleggstypene Sol liker før, og da rettet mot Sol. Men selvsagt, Sol ønsker oppmerksomhet og lesere. Det er jo det de lever av.

  Samtidig bør de kanskje ikke glemme at på en måte er linkingen og en slags reklame for bloggen. Dermed kunne de med fordel variert litt mer for å få med mangfoldet.

  Det er vel ikke til å stikke under en krakk at endel innleggstyper som blir linket/frontet av Sol trekker til seg mye useriøse mennesker som kommenterer.

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «Ofte» er jeg ikke enig i "Ofte" er jeg ikke enig i Anonym 17:38. Og jeg tror at dersom listetopp var min motivasjonsfaktor skulle jeg rimelig enkelt klart å skrive innlegg Sol ville "elsket", men som du ser er det vel heller tvert om..

  Så nei, de betyr kun for meg at folk finner meg lettere. Noe jeg bruker listene til selv og når jeg skal finne andre.

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei, men kun en praktisk sak Nei, men kun en praktisk sak som nevnt Ingeborg og som de er greie å ha til.

  For meg er det akkurat det samme om folk bruker Tor eller Jærskalden, men jeg underskriver jo alltid med Tor, så det blir vel mer "personlig" å bruke det kanskje? Og her er vi jo som en slags storfamile..

  Lager du honning? Det er godt, på så mangt..

  Ha en fin kveld

  Tor

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg tror de aller fleste Jeg tror de aller fleste ikke bryr seg særlig om hvor de er på listene Først og sist, men for noen betyr de kanskje mer enn for andre, og det skal de ikke "henges" for. 

  Selvsagt avspeiler de og litt hvor mange innlegg en person skriver, men samtidig kan Sols linking få en med bare en hånfull innlegg til hoppe til topps, noe som kanskje de som skriver mye gode innlegg og aldri blir linket kan synes noe "urettferdig"? Men det er Sol som styrer dette, ikke vi bloggere.

  Tor

 17. bramaputra Says:

  jeg er enig i at sol er ansvarlig for det som kommer på forsid forsiden. at det kommer der altså-det er nå litt kreti og pleti de setter der og,og det er bra.klatring på listen? man må gi en galant blaffen i de listene,men at den er grei som søk,syntes jeg er inlysende.så sånt sett er det fornuftig-

 18. Teia Says:

  Joda Tor.. Det er sant…
  Men er det bare jeg som er ekstremt tett i huet nå da? Hvordan kan noen MOBBES pga av listene?? Jeg har nå vært her ett par år + – og har aldri sett noe tegn på det. Jo, jeg har sett enkelte som har fått kommentarer når det har vært 25 innlegg på en dag, men det er da ikke annet å vente. Ja, satt på spissen.
  Neida, jeg synes også at det til tider ligger mye fjas på forsiden, men det henger jeg meg heller ikke opp i. Ikke mitt bord.
  Jeg har vært mange ganger der, og kan med hånda på hjertet si at det er fler enn ett innlegg jeg helst hadde sett bare ble "intærnt" siden ingen andre vil ha håp om å skjønne hva jeg snakker om.
  Men jeg tar det som kommer, og lar det bare være for det det er.
  Nei, jeg ser ikke den helt store dramatikken, men kansje en dag….

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Neida Teia, du er ikke tett Neida Teia, du er ikke tett i huet, snarere tvert om. Det har vært endel antydninger av forskjellig art oppover til flere. Og det kan oppfattes negativt på forskjellige nivåer for enkelte kanskje med ord og hint i den retningen. 

  Men nå fikk jeg sagt hva jeg mente om dette, nok en gang.

  Venter på at du skal trø til igjen med nye innlegg.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: