Dagens bildesign.

Ble sittende i en lang kø tidligere i kveld – forbannet være den, og selvsagt bare i min retning, andre veien trillet det allslags kjerrer i normal fart. Mens jeg satt der studerte jeg bilenes design, de passerte forbi av alle typer.

La oss først ta BMW:

De Suv’ene til BMW ser helt grusomme ut. Nesten på grensen til rene misfostere stilmessig. Vet da søren hva de minner meg om? På en måte som om de er satt sammen av 3 forskjellige gamle japsekjerrer, en fremme, en bak og en på sidene. Finnes liksom ikke noe stilrent å hvile øyet på, bare et sant kaos man blir stressa av å se på.

Og personbilutgavene, vel de er og begynt å se ut som om de er limt sammen av 3 forskjellige japser, bare litt nyere utgaver. Ingen harmoni, masse buer og kanter sammen som skaper liten helhet, og de største ser helt grusomme ut bak, gudene vet hva han som tegnet bakparten tenkte på? Altså, BMW av i dag ser ut til å ha hatt 3 designere, en til sidene, en til fronten og en til bakenden, samtidig har de vært sta og ikke vil tilpasse seg de hverandre eller studere hva de andre 2 holder på med.

Mercedes.

Uoversiktelig kjerre etterhvert, altså utvalget. Noen er direkte stilige, typisk Mercedes. Andre ser ut som et eller annet merksnodig skjedde fra midten og bakover – som om han som laget kjerra først i voks krympet sakte og endte som en liten dverg på 50 cm når han kom til baklyktene. Pen fremme, men resten er ubeskrivelig – et eller annet.

Men så har de noen vakre kupeutgaver. Etpar av de er en nytelse å se på. Men hverken BMW eller Mercedes kan lage vakre stilrene muskelkjerre med kalesje eller nedfelt tak, de ser alle ut som rumpetroll med panser på, hvor panseret er 4/5 deler av rumpetrollet. Føreren sitter i kofferten nesten, eller rumpetrollets rumpe.

Opel.

Stakkars Opel, de vil så gjerne bli mer rå, ungdommelige. Prøver så godt de klarer, men beklageligvis er de enda kjedlige hattebiler som har verdens mest trofaste kjøpere.

VW.

VW – tja, hva er de i dag? Golf og passat, ja og den lille kvinnebilen Polo. Og Transporteren. Pluss de andre kassene med de rare navnene. Golf… hva kan man si om den? Estetisk mener jeg. Har den ikke sett lik ut i 15 år nå? Joda, ny grill og sånt der av og til, men – den er enda bare en… kjedlig golf. Passat, tja, prøver å leke Audi, men får ikke lov? Pen.. jo, forsåvidt ikke stygg, men, ja kjedlig. Selv navnet er kjedlig.

Transporteren, den er jo et ikon for VW. Men… etter at de skippet motoren bak og fikk mer "moderne" former mistet den sin sjel, nå er den rett og slett kjedlig, bare en varebil som og leveres med seter..

Audi.

VAG- konsernets oppkjøp av Auto Union skulle da bli en satsing for å kjempe med de "edle gutta" dvs BMW og Mercedes. Stilmessig er 4/5 av dagens Audi på rett vei. Og selv om de er i sum estetisk mer fullendt enn de andre to, så er der en viss utvklingstendens der og til å helle stadig mer nedover på bakre halvdel av skroget. Særlig på Avantutgavene.

Estetisk danker Audi ut rivalen BMW på alle nivå. Mercedes er bedre på noen utgaver som er rene perlene, men håpløs på andre. Mulig en uavgjort der er foreløpig korrekt.

Franske biler.

Franske bildesignere er verdensberømte, liksom deres likesinnete Italienere. Peugeot er rimelig store i Norge. Og høster stadig ros for designet på de fleste utgaver. De kan skape linjelekre doninger. Harmoni er vel nøkkelordet. MEN- usj, en eller annen idiot på toppnivå bestemte en gang at nå skulle og Peugeot ha svær grill. Dermed kom den berømte (og grusomme) haikjeften som finnes på de siste års modeller. Sorry, men den saken ødelegger hele bilen som ellers er vanligvis superb estetisk. Den grillen ser helt grotesk ut på den vakre svanen den er montert. Fysjameg! Spark fyren!

Renault. Tja, kan man si noe mer enn tja? Vanskelig å mene noe om dagens Renault’s utseende? F.eks Megane, et hav av utgaver, håpløst. Så har man den Megane som ser ut som en pen ordinær bil fremme, men en båt bak. Kjører man bak en slik sak, så venter man hele tiden på at skipperen skal dukke opp og vinke i snekkevinduet.

Citroen, hm.. Er der mer enn en utgave? Ja som varierer litt i size. Hva kan man så si om den saken? Grå mus som leveres og i svart og sølv? Ja, en Citroen er kamuflert av seg selv, man sliter med å se den, selv i dagslys. Og hva som er fremme eller bak..

Så har vi japsene.

Tja, er ikke de typiske japanske enda? Litt sånn der ok, ordinære, kjedlige? Kan ikke huske sist jeg så en som burnet med f.eks en Toyota Gorilla? Sorry, Corolla.. Eneste de kan skryte på seg litt desigmessig er at de plagieres av BMW. Ellers, når snudde man seg etter en japansk bil sist?

Italiano.

Alltid særpreget design, man ser at den er italiensk, ser den er "Mamma Mia", eller Mio – nei den siste var elskerinnen vel – elskeren? Men de er sjeldne i nyere former her i landet. Tiden da de ble levert ferdig rustet som nye ødela mye for de italienske smekre lekkenbiskerinner.

Det var bare noe grove tanker i en kø over bildesign. Forresten, Porsche Cayenne – grusom, ser ut som et misfoster, som et eller annet laget i Russland. Sammen med BMW sine Suv’er bør de helst ikke sees på uten at man har lukket øynene.

Jess, så var det noen busser, trekkvogner, mopeder og sykkelfantomdrakter, men de få være til en annen gang..

16 kommentar to “Dagens bildesign.”

 1. davyen Says:

  Jeg synes å ane et stilskifte på din blogg .Jeg er ikke så sikker på at jeg er helt begeistret for det .Det er liksom ikke den gale villmannen Tor som skriver og den altid høyt hevede og untouchable Tor Synes å ha bleknet litt.Make no mistake.Jeg er ikke ute etter å kritisere for hvem er jeg som kunne gjøre noe slikt ?, Jeg bare synes…. og kanskje jeg tar feil .
  Ha en god natt kjære venn.Tid for medisinering nå. Vi snakkes.
  Hilsen Davyen den frafalne.

 2. Teia Says:

  Hø… Min nydelige Hø… Min nydelige sorte Nissan X-Trail Sport Exclusive.
  Som musikk i ørene, å som ett syn for guder.
  ( Ja, litt ekstra utstyr, og litt ekstra krom he he)

  ¨Kom ikke å si at ikke den er lekker:)

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Muligens davyen, men jeg Muligens davyen, men jeg prøver å ikke binde meg til noen enrettethet, noen ganger "seriøs", andre ganger useriøs, noen ganger drømmende, noen ganger vill osv osv.

  Saklig kritikk tåler jeg, men tror du vil snart se helheten, og at det skifter raskt..

  Ha en god natt og god bedring..

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Teia, lovende navn på Hehe Teia, lovende navn på saken om ikke annet. Men… ser den ikke japansk ut? hehe..

  Tor

 5. Penselsvingeren Says:

  Hei Tor
  He he,
  jeg tror du liker best sykkel. ;-)))

  Hilsen Penselsvingeren

 6. davyen Says:

  Takk Takk min venn.
  Takk for både forklaring og ønske om god bedring..
  Snakkes "Plutselig "
  davyen

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sykkel penselsvingeren? Joda Sykkel penselsvingeren? Joda jeg har da en sykkel, et eller annet sted, enda – tror jeg, hehe..

  Tor

 8. Penselsvingeren Says:

  Oi, Davyen. Håper du blir frisk snart
  Ønsker deg god bedring.

  Penselsvingeren

 9. bramaputra Says:

  jeg skal starte honda scoopy klubb- det blir vel bare meg som tilfredstiller kravene for medlemskap,før det hadde jeg sykkel klubb"iron gliders"- gamle trøsykler-alle medlemmene ble sparket,pag regel brudd-utenom meg/Tegner seg vel en spykopat bak dette ja!
  Min far har vert bilgal og satt familjeformuen over styr,flere ganger,da de var ung- jeg liker klassiske biler- men syntes de er for stor- hester likte jeg bedre-og trøsykler-   de tyske bilene tror jeg har tapt litt renome av div grunner,bare sladder jeg har fått med meg på nett.Jeg føler ivertfall ingen forpliktelser for hvordan jeg skriver bortsett fra at jeg har programforpliktet meg til å skrive svada-og at jeg muligens sletter de bloggene som ikke er det etter hvert?  

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Honda Scoopy bramaputra? Er Honda Scoopy bramaputra? Er ikke det en scooter?

  Trøsykler – husker når vi mekket rennebiler, så satte jeg en mopedmotor i min, da ble det fres, hehe. Og lys på. I tillegg slapp jeg gå opp bakkene, hehe.

  Jeg har hatt en haug med biler selv, såpass mange at jeg ikke har tallet på de, og av de fleste merker. Det var gøy på en annen måte før enn nå med ny bil. Men jeg ble kjapt lei av de og byttet til noe helt annet neste gang, hehe

  Synes ikke du skrive "svada", og hvem kan sette en svadalapp på noe? Med hvilken grunn?

  Tor

 11. bramaputra Says:

  sludder god sludder er målet å få til- det blir jo da i fiksjonsform-denne kogi publiserer noen riktig snodige slike-nå om forhistorisk verdenshistorie,
  problemet er vel at folk selger huset og tror på fiksjonene-
  men noe skal man tro på- min kjære mor var veldig new age.
  kommentarer var seriøse,vet ikke hva de er lenger.
  Honda scoopy er kåret til verdens beste motorsykkel gjennom tidene-jeg har en 85 modell- det er en scooter ja-lenger strekker ikke jeg meg,som bor sentralt i byen.

 12. tante BØ Says:

  Moderne biler …. Jeg ser Moderne biler …. Jeg ser søren ikke forsjell på bilene lenger jeg.
  Hverken amrikanske eller europeiske.
  Sitter jo å titter litt på de opp og ned fra Larvik hver helg.
  Den eneste jeg kjenner fra de andre er Megane … den skiller seg ut
  sett bakfra og det er ikke i positiv retning : ))
  Den er styggere enn de andre stygge : ))
  Jeg har sett EN bil det siste året som har hatt fine linjer, og det var en Chrysler 300 stasjonsvogn, fjorårets modell. Den hadde litt svong over seg.

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt «sludder» kan da være Godt "sludder" kan da være leseverdi bramaputra? Og igjen: Hva som er "sludder" i denne sammenhengen vil være subjektivt.

  Har hatt flere Honda mc’er selv – de er nydelige smykker og tekniske herligheter som man bare må beundre.

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nå var det en uhøytidelig Nå var det en uhøytidelig vurdering av den massen kjørtøy man møter tante B, glemte endel, men måtte vel helst stoppe før det ble for langt. F.eks Ford, hva er det i dag? Ingen perler, ikoner som før. Volvo? Kjedlige design som lever på et navn fra fortiden. Saab, vel de har en stasjonsvogn som er rimelig stilren, osv osv.

  Du sier det selv og, ser man rekker med biler er det helst grå supper med få rosiner som glir forbi. En lapskaus med få kjøttbiter i.

  Tor

 15. bramaputra Says:

  godt sludder kan vere svært lesverdig men det er vanskelig å bevise-(å lykke med det) da blir skriftverket som et maleri ,da jeg skrev "paranoid solbriller" og den etterfølgende bloggen- så var det -det jeg var ute etter å lage som kunst- da blir det skisser  som,kansje må jobbes mer med.Jeg syntes det er utrolig artig å jobbe med svada- vi trenger det i dene verden!  

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mennesker trenger ord i alle Mennesker trenger ord i alle gode fasonger bramaputra. Og ord er ofte kunst.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: