Ripskrem med noko attåt..

Vel, pannekakene var gode om ikke annet, men 4 timer til ingen nytte. Hils på Knerten forresten, han er en liten bestemt fyr.

. .

Knerten bor her, mer bestemt i hagen, jeg krever ingen leie for da ville han blitt for kjeftete. Men rett som det er kommer han inn gjennom vinduet når jeg sitter og skriver, eller rett og slett sløver av. Eller noe annet viktig. Nederst prøver han å skrive et brev til Knerteline som han sjekker opp, men han ble rasende for at tastene mine ikke funker på hans språk.

Men det var 4 timer, og jeg sa nei. Noen tror visst alt er mulig. Først ville prosjektet tatt alvorlig lang tid, og tillegg kun 10% sjanse for at DN ville satt godkjent på tiltaket etterpå. Ikke nok med det, en halvfattig bonde fra skrinne strøk – neppe kunne jeg krevd mye for arbeidet heller. Så jeg sa nei på en forhåpentligvis fin måte, han forstod til slutt, tror jeg. Og etterpå fikk jeg pannekaker med ripskrem inni, de var jaggu nesten verd 4 timer..

På vei opp fikk jeg noen flotte bilder av noen svaner, men de får være til en annen gang. Alle var sky unntatt en som kom helt nær og gjorde seg riktig vakker og kostbar. Ble helst sinna når jeg sa det var ikke mer strøm igjen og skulle gå.

Merket høsten var kommet lenger oppe i høyden, mindre klær på trær og busker, mer gulfarge på marker og i liene. På et reigrasjorde stod  et rådyr i halvmørket da jeg var på vei hjem igjen, og jeg bannet stille for å ikke ha tatt med ekstrabatteriet til kameraet, den forfengelige svane spiste opp nesten hele strømmen, resten gikk til han med pannekakene.

Det er noe med å kjøre på nesten tomme veier i mørket, noe tankefullt. Verden blir annerledes, og tankene vide. Ikke noe som forstyrrer, bare trigger.

Kjøpte noen nye sett superundertøy her en dag i forrige uke. "Medium takk.." Alt medium av plagg passer på meg. Vanligvis. Veldig praktisk med et medium skrog i slike henseender. Men da jeg skulle ta på meg den nedre delen – altså stilongsen, hva pokker? Beina var stramme som vanlig, men strikken i livet slakk. Og rompa liten, selv for min som virkelig er liten slik den alltid har vært.

Kjørte avgårde igjen til sjappa. Forklaringen, "ahhh har den nådd undertøyet og nå?" Som kjent syes klær ikke like på mål til hele verden. F.eks en medium japs er noe mindre medium enn en viking fra slettene. Over tid har snittnordmannen lagt på seg i takt med velstand og mindre fysisk arbeide. Dermed har de etterhvert stille økt målene. Produsentene. For de vil jo ikke fornærme noen..

Det merkelige her var at de kun hadde økt mediums livvidde. Dermed oppstod et problem for medium meg, jeg har som kjent ikke økt livviden. Så hva nå? Kunne ikke gå ned til smal, det ble for korte og tynne bein. Til slutt ga jeg opp, kan jo for pokker ikke bruke bukseseler på en stilongs? Vår del av verden eser visst ut på flere områder enn jeg ante..

Men den ripskremen var sannelig god, synd jeg har gitt all ripsen til fuglene..

6 kommentar to “Ripskrem med noko attåt..”

 1. Ingeborg Says:

  Himmel og hav … jeg ble helt dåra av han knerten. Så læeste jeg om japaneren som er liten. Da kom det for meg en liten episode fra min tid som salongjente i utenriksfart.
  Messepiken og jeg var i land i Japan, bh var noe av det som stod på handlelista. I en overbygd handlegate gikk vi nokså fritt mellom reolene. Vi fant masse bh-er. Og langt hjemmefra, uten belærende mødre over oss, ja, så prøvde vi bare bh-ene utapå de lette sommerkjolene som vi hadde på, der mellom reolene. Vi var nok i skjul trodde vi, helt til vi oppdaget en masse små japser som stod på tærne for å få øya over reolkantene. Japsejenter har som kjent veldig små pupper. Så det var ikke tvil om at den dagen hadde vi store fine pupper.
  Så til slutt, så ler jeg så tårene triller. Bukseseler på stillongsen.
  Unskyld, jeg ler igjen, men praktisk kan det i alle fall være.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja han er bedårende Ja han er bedårende Ingeborg, selv om han er en liten hissig fyr med skarp stemme, hehe..

  Morsomt det du forteller fra Japan, hehe.. Dere raget vel over reolene tenker jeg? Synes jeg ser de stirrende japanere for meg, hehe

  Nei blir ingen bukseseler her, hehe

  Tor

 3. Doltina Says:

  Skjønnaste Knerten😉 Detta innlegge gjor dagen min Mye Mye bedre🙂 Takk for d e sånne så deg her inne🙂

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, han er nusselig Doltina, Ja, han er nusselig Doltina, og mange takk for dine gode ord. Koselig at dagen din ble bedre av ordene og Knerten..

  Ha en god natt..

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Nydelig liten tass, men Nydelig liten tass, men "etternavnet" er det Gjerdesmett ??

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja det stemmer tante B, Ja det stemmer tante B, Herr Knerten Gjerdesmett, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: