Jo, kanskje årgangsrosa?

Snører ryggsekken passe stram – et hvin kommer når jeg henger den på ryggen. Begynner å klatre oppover, forsiktig med greinene så de ikke skader ansiktet med krøller på toppen bak der i ryggsekken – "oiiisaaa" kommer det stadig vekk fra sekken, og herlig latter. Kikker over skulderen – hodet som stikker opp fra sekken har store øyne og rund liten måpemunn.

Smiler – og klatrer resten. Etterpå, nede igjen, hun kikker opp på treet og peker. Vil opp igjen og begynner å klatre oppi sekken "meer!". Sukker og må le litt, vanskelig å forklare at jeg ikke er 25 lenger. Setter henne på en stor grein og gynger den litt. Gledeshylene føles langt inn i sjela. Etterpå leier hun meg opp i postkassen, åpner, så må jeg løfte opp litt – "Neeiii" rister på krøllehodet, no post i dag.

Søndag i oktober, grå – men stille og tørr. Mildt. Mildt er alltid relativt, årstiden bestemmer når det er mildt, eller ikke. Hva gjør man på en søndag midt i grensemåneden? Oktober – en rolig tankemåned. November, da får man servert Jul opptil et snes ganger pr dag. Synes det er nok med selve Julemåneden – og etterpå er det Påske i 3-4 måneder..

Desember, det klinger Jul av den, klokker og engler skjul – og alle smiler og er happy. Det var slik ihvertfall da jeg var liten, uten krøller riktignok. Og alle barna var jo snille – vi sa alltid det til nissen. Og vi var sikkert snille og – hm.. ja det var vi..

Men det er desember, ikke oktober. Og – kanskje best nissen bare spør de små om de har vært snille? Hm.. hva hadde jeg svart nå? Tja? Kommer an på? Si det du…? Nei.. tror jeg hadde snakket det bort, man skal jo si sannheten til nissen, selv om han var onkel? Humrer litt når jeg tenker på alle nissene, hehe..

Oktobersøndag i tankevær. Napper ut et ørehår, et glemt på den ene fliken. Hvorfor, ja hvorfor, må jo ha det med? I passe porsjoner? hehe.. Men hvorfor, ja vet mange har spurt om det før, men hvorfor.. jo men, ja. Jo men hvorfor er det slik? Hva da? Hm.. det var det ja, hehe.. Hvorfor flytter håret seg ned i ørene? Deler av det altså. Eller er det deler av skjegget som flytter opp? Jo, kvinner har ikke skjegg eller hår i ørene? Vel samme det.. Er jo bare hår. Men hvorfor… forresten, glem den siste her.. Det unevnte.

Røde Kristin bytter kontor, javel? Who cares? Lurer på om hun har fått litt blåfarge av å sitte på sparegrisen vår? Kanskje er hun litt lilla nå? Lilla Kristin..? Jeg mener enda at hadde hun og Siv tatt på seg lange fletter og satt seg på krakken ville de blitt tatt for ekte budeier.

Vel, the valgparty er over for denne gangen – tenk så mye styr og støy, og så er man fremdeles på samme sted?

Grå menn i grå dresser med dagsfrisyrer

Grå kvinner i grå skjørt med grå damevesker

Grå menn og grå kvinner sitter rundt grå bøkebord

Grå mennesker snakker i grå skygger om grå hemmeligheter

Grå oldemor og oldefar blir værende i grå kott med sine rosa håp

Lurer på om jeg skal male gammelrosa? Kongerosa. Her altså. Har et rom igjen med naturfarge. Og det er her jeg sitter og ser på naturen, og skriver tanker, eller maler tanker. Må bli en rolig farge – skarpe farge passer bedre på lerret. "Dominante farge på vegger lager uro i sjelen" – er noe i det ordtaket. Lyse rolige farger, blonde farger. Pasteller av fred og ro. Jordfarger, de lyse. Naturlige farger. Kan ikke leve i utrykningsrom. Fare, Danger – looking for the nødutgang, den er skrikegrønn med lys i..

Jo, kanskje årgangsrosa?

Hva nå? Noe er glemt – musikken var det..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»262″ height=»198″>

2 kommentar to “Jo, kanskje årgangsrosa?”

 1. Moonlight Says:

  Det hørtes trivelig ut å
  Det hørtes trivelig ut å gå tur med en slik "skatt" i sekken. Slike små mennesker får frem smilet uansett hvor bratte bakkene er ..

  Ellers skriver du om Kristin og Siv med en hårpryd de ikke har, jeg velger å tenke på Jens og Jonas med en skjeggpryd de ikke har ..

  Likestilling vettu …  hehe

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja, er det Moonlight, man Ja, er det Moonlight, man blir faktisk yngre av det og, hehe Men ja, det føles godt for sjelen, meg..

  Jens og Jonas med skjegg? Nei du, det våger de ikke, er ikke tøffe nok, hehe

  Vel, selv likestillingen har sin naturlige begrensninger, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: