Kanskje bør gyngestolen inntas tidligere?

Å sage ned trær, ikke bare bare det. Ikke selve jobben, den er kjapp og grei, men hver gang så må jeg tenke 11 ganger på om hvorfor. Hvorfor sage ned det treet, eller alle de greinene? Tross alt har det treet ofte blitt plantet med en hensikt. Dessuten har det tatt mange år å vokse seg stor. I løpet av noen minutter kan alle disse årene forsvinne, og man kan liksom ikke angre etterpå heller..

Etter å ha vurdert, siktet og siktet 11 ganger opptil flere runder i dag, har da noe blitt tynnet ut og motorsaga fått gått seg varm.

Jeg lette etter en sky å ta bilde av, men nei, det er bare skarp blå høsthimmel. Og alle små blader lyser som små kinesiske lamper i alle farger, du vet de som sendes i tusenvis nedover elva når et eller annet markeres. Tror det var i Kina? Et fantastisk syn med det skarpe lyset som lager tusenvis av små mangefargete reflekser på busker og tær. Et juletre ville blitt rosa av sjalusi..

Mildt er det og – plener vokser og er grønne som om våren. De må stadig friseres, samtidig støvsuges opp bladene som har sagt takk for seg. Jeg måtte kle av med det meste som var tatt på, solen varmer enda kjærlig over sitt vakre Jærlandskap.

Da jeg holdt på rett ved frømateren og pyntet på noen busker, hang det 3 blåmeiser på fettbollene bare snaue 2 meter unna som om jeg ikke eksisterte. Noen fugler er mer tillitsfulle enn andre, merkelig at det varierer så enormt fra art til art, selv med like levekår ellers? Etter etpar dager med tom frømater ser jeg endelig himmelen igjen, som kjent druknet den i hele omegnens gråspurver som i hundrevis hadde funnet et matfat, nå er det bare ca 100 igjen..

Kikker ut her jeg sitter og knoter ned noen hverdagsord, tiden flyr – og før man vet ordet av det sitter man der som en gråtass og mimrer i en utsøkt elektrisk selvgående gyngestol med innebygget stereo, pc og barskap – og blir sett på som kanskje en original eller noe..

Det er ufattelig og ubeskrivelig vakkert ute, øynene får ikke nok, tankene vandrer rolig rundt. På samme tid er resten av verdens ork ikke min sak. Ikke i dag. Mennesker har en egen evne til å selv sitte til ørene i mistrivsel, men tar allikevel og fyller på den allerede tunge sekken med resten av verdens problemer – som om det nyttet noe..

Hvorfor ikke bare gi faen i alt og heller elske? I stedenfor stresser vi rundt med alt mulig som om det var siste sjanse. Når vi er gone surrer alt som dagen før uansett, så hvorfor? Mange bør heller stoppe opp og stappe fingeren i den glitrende siste skriks isbøtta og spørre seg hva som virkelig er viktig i livet. Når man sitter der med pesende tunge ut i gyngestolen er det for sent..

Eller er det da det begynner? Da man endelig gir ekte faen og grabber den nærmeste av motsatt kjønn og bare elsker – nyter livet?

Kanskje bør gyngestolen inntas tidligere?

11 kommentar to “Kanskje bør gyngestolen inntas tidligere?”

 1. Anonym Says:

  Hola Tor Ønsker deg en god helg og takker for inspirasjonen du har gitt meg.
  Hilsen davyen .( Sliten og syk )

 2. medi Says:

  I det jeg leser bloggen til I det jeg leser bloggen til Tor her… ser jeg jammen davyen er innom…sliten og syk….god bedring, davyen…skal tenke på deg og sende ønsker for god helse opp/ut til Han som hjelper igjenom.

  God helse og god helg til dere begge….

  fra medi

 3. anonym Says:

  Hei medi kl 15.30 Ja kroppen er svak ,men hodet er kaldt og munnen villig til å snakke.
  og ja den beste hjelpen kommer fra oven.
  Klem og god helg til deg
  davyen

 4. fialotta Says:

  Jeg ser Jeg ser det samme som deg……… høsten og alle fargene, fantastisk, men jeg blir taus og kjenner gleden kryper inn i kroppen,,, du har alle ordene og betraktningene…. så jeg sitter her og smiler og nikker gjenkjennende når jeg leser dette,,,,,,,,,
  Så en ting til…. i en gammel svensk sang, heter det skynd deg og elske (kan ikke hele teksten)………. bare prøv gyngestolen av og til for å teste…
  Skynd deg å elske…………

  God helg og Klem
  Fialotta

 5. Moonlight Says:

  Hehe, du har ordene i din Hehe, du har ordene i din makt ja ..

  God helg til deg, med – eller uten gyngestol ..

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei davyen, kjekt å se deg Hei davyen, kjekt å se deg igjen.

  Syk og sliten? Huffda, du må ha god bedring og ta godt vare på deg selv. Håper det ikke er noe alvorlig?

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja ser det at han er syk Ja ser det at han er syk medi, får håpe han får en rask bedring.

  God helg og helse til deg og..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Selv om våren er min Selv om våren er min blomstringstid fialotta, så prøver jeg å se det vakre og positive i alle årstidene, og være glad for at vi har de markante skiftene her oppe, ikke alle land har så store forskjeller.

  Her jeg bor er det både lang vår og lang høst, ja lang sommer og, vinteren er i grunnen ikke ekte norsk vinter, mer som en litt mørkere høst, mer svarte farger, men fremdeles grønne plener.

  Jge har faktisk en gyngestol et eller annet sted, en jeg arvet etter farfar, den stod på hytta hans ved sjøen, og ble mye brukt av meg da jeg var liten..

  God helg og klem tilbake..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Njai, føler ikke det Njai, føler ikke det akkurat nå for tiden Moonlight, får ikke rette flyten..

  God helg du og – enten du gynger eller ei, hehe

  Tor

 10. Anonym Says:

  Enig Jeg er enig med deg…… vi er heldige som har disse variasjonene.
  Så er det så flott at vi er forskjellige,,,,, høsten er min favoritt,
  kanskje for at jeg er født på høsten— (??)
  Vi bor ikke så langt fra hverandre, så tror nok at værlaget er ganske likt,
  og vinteren er noen begredelige greier ( ser du jeg sluttet å være positiv,) hehe,
  men vi har ikke annet valg enn ta det vi får.

  ny klem
  fialotta (avlogget)

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja, tror du det har noe med Tja, tror du det har noe med når vi er født fialotta? Men jeg synes våren når alt livner til, fødes på ny er det store, våren og forsommeren. Samtidig har hver årstid sine store unike sider en får prøve å se og glede seg over.

  Synes den vinteren her er flott jeg, alltid grønt ute på plenen, og man venter liksom bare på at det skal begynne å spire igjen, og våren begynner i slutten av februar ofte. Og har man lyst på en skitur er det bare en liten time så er man i halvannen meter snø og x antall skitrekk for de som ønsker det.

  Klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: