Hm.. Hva skjer?

Når man ser på lesertallene, de daler sakte nedover for samtlige. Selv de som er linket til av Sol på fremsiden.  Totalt er de sikkert snart halverte for bloggen som helhet. Ikke er det ferie, ikke er det travel sommer med utetid.

Har sett utviklingen, og den siste har gått rimelig kjapt. Og jeg tror faktisk den akslererte nedover etter at Sol foretok sine innstrammingsgrep da vi hadde problemer med helgespammingen.

Det jeg og har merket som en ny tendens er at det blir stadig færre og færre anonyme kommentarer, og da tenker jeg på de positive. At de negative er minket er jo en fordel, men de positive som tross alt dominerte, selv de minker. Nå er det snart bare vi bloggere som kommenterer hverandre. Dette startet og etter at Sol strammet inn såvidt jeg har følt.

Flott at vi ble endelig kvitt spammen, men har Sol strammet inn for mye rett og slett? Jeg vet jo ikke nøyaktig hva som er gjort annet enn det grove i å sperre ip’er fra utlandet, og at de som vil fortsette å sette ord her fra en utenlands adresse må ta kontakt med  Sol for å få en "godkjenning". Kort fortalt slik jeg oppfattet det.

"Utlandet" – kan være mange nordmenn i utlandet, også faste Sol-lesere. Vanlige mennesker med gode hensikter. Tror de er sterkt i flertall kontra bråkmakere. Noen kan være på ferie, noen kan være på jobb, noen på besøk, noen på skole osv. Kan bli mange til slutt. Og for alt hva jeg vet kan det være norske bedrifter som kjører via utenlandske servere..

Høst og vinter har normalt vært den tiden da bloggen har vært mest aktiv. Nå er trenden motsatt. Og det er første høsten jeg har sett det så lenge jeg har vært her. Det kan være tilfeldig, men litt besynderlig at det startet når Sol foretok sine grep mot spammen. Gadd vite om samme trenden er for debatt og? Kanskje og for hele Sol?

Så – hva skjer? Med denne farten i nedgangen risikerer vi at det om kort tid sitter 15-20 noenlunde faste bloggere igjen og leser hverandres innlegg og "bytter" på kommentarer seg i mellom.

Man kan nok en gang, og berettiget – spørre seg hvorfor man ikke får opp antallet faste bloggere her. Og nå svikter både lesere – og da og kommentarer fra de som ikke leser lenger i tillegg..

33 kommentar to “Hm.. Hva skjer?”

 1. virre501 Says:

  virre501  hmm….klart virre501  hmm….klart det….dem om engasjerte er jo borte.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vet ikke om vi tenker likt Vet ikke om vi tenker likt der virre, men dersom bloggens overlevelse i lengden skal være avhengig av stadig bråk, så tror jeg både jeg og sikkert flere hadde til slutt takket for oss, som mange har allerede gjort bakover i tiden når det har vært slike fohold.

  Tor

 3. bramaputra Says:

  dette er et åpent forum og er avhengig av at kvalitet slår seg ned og etablerer seg-der ligger ikke noe hokkus pokkus i det-en skvaldre side for skvaldrere er ok.det må det og være plass til-dagbladet har økonomiske problemer-er det ikke de som driver denne saken?-jeg vet ikke- Der finnes ikke bedre alternativer- jeg liker denne saken.- Kvalitet er nøkkelen til suksess. det er bare blogg felleskapet sin skyld at det ikke blir bra- det er mangen frlotte sterke profiler som har pakket ut her fra.- det har man ikke råd til. så snart må jeg nok gå over til skrivemaskin igjen- emigrasjon er ikke aktuelt for meg.
  Jeg er en trofast natur-  Vi må få til denne bloggen
  Folk må begynne å være posetiv- og skrive lesbare blogger
  som kan leses pag verdi om 100 år!

 4. kogi Says:

  reklamere for SOL Å reklamere for SOL.BLOGGEN på nettby eller Facebook,hadde kanskje hjulpet?

  Carl Andreas

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hva er «kvalitet» i denne Hva er "kvalitet" i denne sammenhengen bramaputra?

  Lesbare blogger? Hva er egentlig det – i dag?

  Kanskje leserne har gått lei av oss? Kanskje vi bør flytte på oss slik at man kan begynne fra null av her?

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja kogi, hva skulle man så Tja kogi, hva skulle man så reklamere med? Nettby er vel gjerne en aldri så liten konkurrent til Sol Alias tror jeg?

  Tor

 7. Anonym Says:

  Trist ,men slik er livet opptur og nedtur.Jeg siterer Jerry lee «The killer » Lewis.
  When your hot ,you`re hot .When you`re not you`re not .
  klem til dere alle fra Davyen

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei davyen,
  kanskje er vi Hei davyen,

  kanskje er vi ikke "inn" lenger nei (hvis vi noen gang har vært det da, hehe). Så muligens vi alle bør byttes ut? For den siste utviklingen omfatter oss alle i grunnen.

  "Let’s all move (er det med v eller w der?) to where nobody knows us"

  Håper alt er bra med deg..

  Tor

 9. bramaputra Says:

  slutt å kødd i framtiden må vi ta vare på hverandre når psyko tilbakestående idioter lager helvette,sikkert fordi de blir ut argumentert eller kjerringen deres blir det- for det blir man i debatter- og da skal man trekke lærdom av det- ikke forandre nick- jeg er full hører janis joplin  a woman left lonly- og dette er det siste jeg skriver før jeg drikker opp wiskien og går ut døren- glad i dåkkar- (man blir det!)
  Sol og som orker dette
  sol har et stort hjerte!

 10. Gudrunn Says:

  Dere må gå i dere selv.
  De Dere må gå i dere selv.
  De fleste lever i ruinene av sine vaner.

 11. mariee53 Says:

  Siden det faktisk er kommet mange nye her inne Har vi som har vært her en stund kanskje et ansvar å lese de nye litt mere, og kommenterr, for de forsvinner fort når de ikke får noen respons. Jeg prøver å ønske nye velkommen, og jeg leser dem når jeg er inne, men overskrifter som tydelig bare er ute på å skape krangler og ufred, overskrifter som ligner og mistenkelig skrives likt folk som er blitt sperret, ja de bare hopper jeg bare over, for jeg orker ikke ufred, det er det nok av i verden. Jeg liker de hverdagslige normale tingene, osv. så de må gjerne skrive om både kaffekopper og dyrene sine, hverdagene er nemlig det vi har mest av i livet. Varme tanker fra Mariee53

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok bramaputra, hehe, tror Ok bramaputra, hehe, tror ikke jeg helt forstod..

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. hva mente du med det Hm.. hva mente du med det Gudrunn? "Vaner", alle har vel en del slike enten de skriver blogg eller ei? F.eks skriver noen blogg av vane – mens andre samtidig av vane glor i tvkassen. Hva er forskjellen?

  Edit: Poenget var at om mennesker har vaner så behøver det ikke være ruiner i vanene? Om det var, så hvem kan dømme hvilke vaner det er ruiner i? Og hvorfor sier hvem at hva var ruin? Med hvilken bakgrunn for utsagnet (og dømmingen)?

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Har alltid vært et viktig Har alltid vært et viktig poeng det marie, men de kan jo lese og kommentere selv og litt? Både de andre nye og kanskje noen av de gamle. Og ikke minst gi en liten returmelding på de kommentarer de får, ser at det momentet er det mange som setter pris på.

  Jeg prøve å være litt innom både her og der, men rekker ikke alle alltid. Men hovedtanken bak innlegget var det med den brå nedgangen over hele fjøla etter at Sol strammet inn med et eller flere grep.

  Tor

 15. Qvinde Says:

  Kan hende folk stenger for Kan hende folk stenger for kommentarer fra anonyme. Det gjør i hvertfall jeg hver gang.

 16. Qvinde Says:

  brama psyko tilbakestående idioter. Hehehe.. Den var god.

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Neppe mange som gjør det Neppe mange som gjør det Qvinde, tror jeg? Det er forsåvidt enkelt å se dersom du går inn på bloggen ulogget om hvem som har stengt eller ikke for anonyme.

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Et paradoks: innlegget jeg Et paradoks: innlegget jeg skrev før dette brukte jeg ca en time på, med bilder og hele greia, et seriøst innlegg. Den eneste som har kommentert det er bramaputra. Mens dette innlegget som er skrevet på kjappe 5 minutter og er ikke som blogginnlegg av særlig tyngde, raste det straks på med kommentarer.

  Hva kan man trekke av den? Seriøse innlegg er liten hensikt å skrive her? Mens raske spekulasjonsartete ord er det som er mest interessant? Forstår egentlig ikke at slike innlegg skal være så interessante kontra f.eks de med egensubstans som er unikt for det mennesket som skrev innlegget? Berikelsesverdien av slike innlegg som dette er jo nær null for mitt vedkommende, selv om det kanskje har en viss allmenn interesse.

  Tor

 19. glad dame Says:

  hei jeg tror at noe av årsaken til nedgangen i besøk kommer fra tellerne til sol, er det noe man kan være helt sikker på så er det at ingenting stemmer når det gjelder sol, bare se på innloggingen det, det kan stå at det er over 2000 innlogget men når man sjekker kan det være bare tredve stk som det lyser grønt hos. tror nok ved den siste justeringen hos sol så ble det vel noe med tellerne,
  det jeg syns er en trist utvikling her inne er den stadige ned rakkingen på de som skriver disse så utskjelte hverdagsbloggene, ta vekk de og dere sitter igjen med bare krangel og negative innlegg om sol.virker som det er en del her inne som er mer opptatt av å skrive om solbloggen og negativt om andre en de er av å skrive blogg, jeg har altid trodd jeg at en blogg er ett sted hvor man får ut tanker og meninger og skriver om store og små ting man vil dele med andre, ikke å krangle og debatere, for det har man jo egne debattsider for, en god diskusjon skader ingen men det er vel ikke en konstruktiv diskusjon enkelte etterlyser.
  at lesertallene stiger når det er skikkelig bråk her inne er vel kanskje fordi de som er involvert i bråket hele tiden går inn for å lese om det, således vil jo besøkstallen stige.
  jeg personlig syns at bloggen som den har vært i den siste tiden har vært hyggeligere enn på lenge, men så er vel jeg en enkel og fredelig sjel som ikke liker å lese drittslenging og sure kommentarer å da
  ha en flott kveld videre

 20. bramaputra Says:

  øldjm istede for å gå til byen gikk jeg til min kjære x- drømte bare på tobakken hennes og fikk rødvin,-  som jeg har sagt- en blogg skal både være hummer og kanari og helst litt mer-jeg mener at om man driver blogg for mitt vedkomende så må det være at man kan søke opp og lese mangen blogg inlegg,ikke det som er på topp av forsiden,men det en blogger skrev en eller annen gang- slik kunne det vært om ciantippe eller hva de nå het de bloggerne som var her en gang hadde vert her-var her-
  lesverdige
  skriverier  for min del-  den menneskelige felles hverdagligheten kan man ikke være foruten- så man trenger ikke være spessiell for å bli elsket. sånn som den godhjertede marie 53- jeg blir alltid glad for å se at hun lever-og hun har minst like stor grunn til å eie dette forumet som noen annen.-smask sier jeg bare-du er sjønn marie!

 21. Anonym Says:

  Ikke rart sol bloggen raser Ikke rart sol bloggen raser i leser oppslutning. Hvor mange har dratt herifra i løpet av kort tid?? Ulva, Wakka, Lady, og davyen sletta eller bare dro av egen frie vilje, og Mirapisani ble sletta av sol sammen med Csam like før. Dem fleste skjønner hvorfor folk har reist og stiller ikke engang spørsmål om hvorfor. En skal være blind eller gå med skylapper når det spørres om hvorfor.
  Miljøet her er rått brutalt og folk blir brukt og tilogmed misbrukt for å dekke et personlig ego. Sånt vil ikke folk bli med på særlig lenge. Derfor har dem dratt.

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er kjent at tellerene Det er kjent at tellerene ikke funker helt som de skal, glad dame, men de gir en viss total pekepinn når de sånn ca hver 3. dag tar en runde og oppdaterer seg. Dette innlegget var omkring tankene om den totale nedgangen, selv de som ligger øverst og da frontes på fremsiden til Sol har halverte tall for tiden.

  Ja er enig at man må slutte å rakke ned på de som skriver sine hverdagsord, de er egentlig ryggraden til bloggen, men noen forstår ikke hvordan dette funker. Nei, er nok endel som elsker når det stormer her, men disse får ikke sette dagsorden mener jeg.

  Jo det har vært rolig en stund nå, og slik det vel bør være for å skape trivsel for flertallet. Får håpe det fortsetter på den måten.

  Ha en fin lørdag..

  Tor

 23. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja mangfoldet leve Ja mangfoldet leve bramaputra. Vel de "forbannete" listene sier ofte lite, ikke uvanlig ligger endel på toppen på grunn av at Sol har linket de, og kanskje har de til og med ikke skrevet mer enn en håndfull innlegg, det slår veldig ut på lista om man blir linket eller ei. Kanskje burde linkingen ikke tellet så fikk man fred for det maset?

  Tror man kan si at "leserverdi" er subjektivt og personlig følt, ingen oppskrift kan gis.

  Tor

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja Anonym (11:35), de Tja Anonym (11:35), de fleste du nevner der har vel sluttet før denne nedgangen jeg nå snakker om? Tror og man bør skille hva som er hva når folk slutter her, noen sluttet av seg selv, noen få av Sol.

  Hvorfor er ikke likt nødvendigvis, altså hvorfor de nevnte og flere har sluttet, du snakker som om det kun er en felles årsak, men det stemmer ikke.

  Det siste blir bare spekulasjoner, og de er det nok av i den sjangeren, tror man heller bør begynner å kanskje prøve å forstå hvorfor den, eller den , eller den sluttet, og ikke tror at alle sluttet pga samme forhold, for det stemmer ikke..

  Tor

 25. Kværna Says:

  Glasshuset slår til. Alle veit hva årsaka til Sols forestående falitt skyldes. Nemli alle hetserne som var og er her. Dem starta med å syteklage seg ihjel over Paliaq og SB for ca 2 år sia, og sia har det fortsatt me det samma mot Mirapisani, Csam, å sikkert Lalinnea no sist. At noen av dem mobberane sjøl blei kasta ut (Lion) var rettferdi. Ulva dreiv mobbing av fleire under div. nick, men hu har trekki seg. Likeens med Wakka & co.
  Davyen fikk og nok, og trakk seg smart nok ut. Så det er klart at alle som er blitt MOBBA ut er dem som kunne skrive, å hadde noe å fare med, men det tåle ikke «småsjefene» her,og klaga å syta til Sol helt til dem utestenkte dem!
  Og for vær nye blogger som kjem inn her nå, kjem det anonymt kommentarer om at det er Stearber som er tilbake i ny drakt eller noe sånt. Jeg trur at noen av dere gamle faste her har fått SB på hjerna, å lir av forfølgelsevanvidd om han, å trur at alle nye er han, å sånt må vere idioti å galskap!
  Pga sånt kan dere takke dere sjøl for at Sol ser ut til å gå rett i dass. Vellbekommen til dere!

 26. Cerridwen Says:

  Poenget Tor 00:12 Da oppdaga du nok et godt poeng. De som bruker tid på å skrive et innlegg de blir ikke lenge her på Sol. Jeg ser det på det lille jeg skriver sjøl her. Jeg legger aldri inn det jeg virkelig bruker tid på. Det havner på steder hvor jeg får tilbakemeldinger på det, for det får jeg ikke her. Regner med at mange andre har det på samme vis. Dermed så blir det et mye dårligere gjennomsnitt på det som er av blogger her. At leserne ikke liker det er logisk. Sjøl så flytter jeg min snart også, de leserne jeg har her inne er få, de fleste som finner innlegga mine finner de på Google. Hva skal jeg da med det trege systemet til Sol?

 27. bramaputra Says:

  overhode uintresant med lesere Strindberg er strindberg og vi bloggere er vi bloggere- sån er det
  strindberg kunne vert blogger og .
  det at dette mediet finnes får vi rope hurra for-jeg er veldig fornøyd med sol blogg-og håper at dette skal være et springbrett for folk som skal utvikle seg som skribenter- for det er ingenting som kan måle seg med å være skribent- edgar allan poe var jo det-emmerson og witman og for å bare ta amerika- ingen ting er så betydningsfult i tiden som skribenter- ingenting!

 28. bramaputra Says:

  bra jeg ikke fikk logget ut det jeg skrev der var en god komentar
  stolt av meg sjøl noen ganger
  (begynner å bli voksen)

 29. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mine tanker nå var altså Mine tanker nå var altså kortsiktig Kværna. En brå nedgang på kort sikt, og kan ikke se at dine spekulasjoner skulle påvirke den korte horisonten jeg undret meg over her i dette innlegget.

  Vel, selv bryr jeg meg null om hvem som måtte være hva eller hvor og hvem, jeg ser heller på hva mennesket sier, så får det være hvem som helst for min del.

  Tor

 30. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Solbloggen har nok alltid Solbloggen har nok alltid mer eller mindre vært litt av typen korte innlegg Cerridwen, de fleste innlegg er korte. Hvorfor er jeg litt usikker på, men endel har kanskje med alder å gjøre? Vi litt voksne skriver ofte lengre og mer omfattende detaljert enn mange yngre. Selv om det finnes motsatt i begge grupper.

  Jeg er litt vant med det etter å ha fått mose på her, men det er et tankekors av og til at straks det er en viss lengde og kanskje kompleksitet i innholdet så er det ofte mindre lesere og markant færre kommentarer.

  Men for andre som kanskje bruker mye tid på innleggene er det antagelig ikke særlig inspirerende å se at "et brøl på to linjer" rett over får tredobbelt med lesere og kommentarer. Lite å gjøre med det, man kan ikke styre hva folk liker eller finner interessant.

  For egen del kunne jeg nok skrevet mange flere innlegg med mer konsistens og dybde, men føler det ikke er rette arenaen, dermed blir det mer blandete spredte løsord og tanker som regel..

  Tor

 31. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange kjente mennesker Mange kjente mennesker bakover i historien kunne nok vært bloggere dersom mediet fantes den gangen bramaputra.

  La oss ihvertfall si det slik at man blir ikke dårligere å skrive, ordlegge seg, ved å skrive blogg. Men når man skriver på en åpen blogg som f.eks ikke er fagrelatert bør man holde seg til de enkle ord, man kan trylle selv med 1 bosktav alene..

  Tor

 32. bramaputra Says:

  ja vi har dette mediet i fanget for noen år siden fantes det ikke-det gjelder å holdet tungen temmelig beint i munnen-når man bruker det.

 33. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja man må vise respekt her Ja man må vise respekt her og bramaputra, nettet er mennesker det og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: