Fredag..

Det er fredag – visstnok og i fredens tegn. Mennesker deler ut fredspriser til hverandre, nå som før, men fred? Kikker ut vinduene, de er nyvaskete – noe som ble nøye utført i morgensol mellom trær. Fredagens morgensol. Utsynet til verden må være klart, det er mye vakkert der ute.

Kikker på frømateren, blåmeiser og kjøttmeiser krangler, en rødstrupe er sjefen og jager pøbelen, på bakken tusler en bokfinkhann, 4 gråspurver og en tyrkerdue. I trær og busker syder det av liv. Og den lille verden utenfor vinduene virker da deilig fredlig, selv uten medalje og omtale. Årsak: Er ingen mennesker der..

Knipser av en serie bilder av en travel blåmeis – blir aldri lei av å se på de ivrige standhaftige små fjærbyltene, riktig noen tøffinger er de. Er ikke størrelsen som teller. Og sjefen; rødstrupen som holder orden på rekkene, stopper hissige våpendragere, den får ingen fredsmedalje. Ikke behøver den heller for det ligger naturlig innebygget i den..

Luer er inn står det i dagens morgenavis, og man har knipset et utvalg og deres eiere, og capser, så jeg er visst inn uten at jeg visste det. Dog uten at jeg bryr meg om jeg er inn eller ut. Luer er vel et fornuftig plagg vil jeg vel heller si? Var slik da jeg var liten ihvertfall. Men utvalget er mye større i dag, og ja, noen er rett nok med på å gjøre de vakre enda vakrere. Vakre mennesker – utenpå. Det som betyr noe er det luen beskytter, det indre..

Var en tur i havna i morges, røde stråler lekte med den speilblanke havflaten, måker på master fikk rødskjær og skrøt høylytt til hverandre om hvem som var vakrest. En sjark tøffet fredlig utover – og jeg bannet stille for at jeg ikke tok med kameraet. Kikket ned i vannverden, noen stinter jaget etterhverandre som russiske akrobater i et sirkus fra barndommens minner..

Fredag – den er virkelig fredlig – selv uten visjonene til Obama, han er ikke her såvidt jeg ser. Mennesker er flinke til å skryte av hverandre, hedre utpekte for noe vi kanskje burde hatt alle. Men det er ikke nok medaljer. Og vi burde ikke hatt behov for medaljer heller når en tenker etter. Men ok, pressen må jo ha mat, og noen ha sysselsetting, så heis et flagg til topps, dvs heis det videre fra halv stang der det ellers pleier å befinne seg..

Tankedag på en fredag. Mine tanker. Vi mennesker er alene med store deler av vårt tankeunivers. Mennesker er flokkdyr sier de ultrasosiale – nja, mon tro det da? Er ikke det en tanke omgåelse av sannheten? Litt desperat det uttrykket – som om noen ikke våger å si sannheten for å være redd for å ikke være trendy og passe inn i det vedtatte falsum?

Der er rødstrupen igjen, sjefen, den naturlige fredsmegler uten medalje, jeg må knipse litt, den er naturlig vakker i solskinnet..

2 kommentar to “Fredag..”

 1. -trultemor Says:

  nyvaskede vinduer og blåmeis:)) Da trenger jeg egentlig ikke lese mer;
  Begge deler er en fryd!!

  Idag skinner sola, og det var en kald mårning. Helt perfekt egentlig…helt til jeg kom på jobb.
  Arbeidsplassen min ligger nesten ved sjøkanten i den største jordbruksbygda i kommunen.
  Og … idag spres det særdeles ille lukt på jordet bak huset her. Urrrggghhh – gyseligere en gysligest.

  Idag får pusefrøkena endelig slippe ltt ut i friluft…etter 14 dager «hjemifisering» inne:)
  Det tenker ejg blir både skummelt og frydefullt.

  Nå kommer godsbilen her, så da er det slutt på freden (som egentlig ikke har vært, hehe…men jeg tok meg 5min!)

  Ha en flott fredag:)

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe trultemor, mulig jeg er Hehe trultemor, mulig jeg er litt uttypisk mann der, men jeg liker å ha klart syn ut vinduene, og vasker de med en trall, hehe

  Nydelig her og, og som vanlig blir det da noe kveld-og morgenfall i temperaturen, dog enda godt over nullpunktet.

  Ahh den kjekke møkkalukta, hehe.. Vel en får ta det som endel av det positive å ikke bo mellom betongbygg og asfaltgress. Vær glad at ikke vasken din henger akkurat der i dag, hehe

  Koselig at dere har fått en ny pus, og utetilvenning må til, men det går nok bra, de skal ikke være mange dagene et sted før det blir deres hjem.

  Ikke stress, samme hvor mye som tømmes ut av godsbilen..

  Ha en flott fredag du og..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: