Hvis kvinner var menn et år..

Jeg tror faktisk at da ville kvinnene og hatt stilig småskjegg i perioder. Kom på tanken da jeg nettopp hadde dusjet og trimmet det stilige småskjegget. Når man tenker på de vanlige daglige forskjeller på praktiske saker mellom kvinner og menn er det i grunnen ganske store forskjeller, men de er naturlige.

Ta først kvinners 100kg + med alle mulige slags saker de skal ha i ansiktet eller på kroppen. Ok det, for det er naturlig for kvinner. Også det å pynte seg med disse sakene.

Men vi menn – vel, vi har stort sett barberskum, høvel, sånn der underarmenestoff, og litt sprit med godlukt til å av og til svi ansiktet med. That’s it i praksis. Ja og kanskje en hårtrimmer.

Slik sett: Vi menn har ingen naturlig vane i å sminke oss, eller smøre oss med 33 kremer her og der, eller oljer eller hva nå alt er. Ikke skifter vi farge på håret, ikke lager vi allslags frisyrer, ikke hestehale eller skikkelige fletter. Nei vi menn har kort og greit bare en kort enkel frisyre. Og ikke danderer vi oss særlig med smykker eller øreringer heller.

Og da gjenstår egentlig kun skjegget som vi kan varierer oss selv med. Valgene er da: Glatt, bart, småskjegg og helskjegg.

Ta klær når først tanken er der: Kvinner har sine kubikkmeter med klær, ofte og plagg vi menn ikke aner hva kalles, eller hvor skal anvendes. Men ok, det er naturlig for kvinner.

Vi menn derimot, vel ikke bruker vi skjørt, kjole, bh-med eller uten blonder, ikke string, ikke stay-up, sit-up eller hva de nå alle kalles, ikke hofteholdere, ikke utringte bluser, ikke bikinier, ikke sko tilpasset hvert eneste plagg eller farge og da selvsagt ikke stiletthæler heller (fatter ikke at dere klarer gå i de der, jeg tryna rask og hælene knakk og skoene revnet, hehe), belter tilpasset alle plagg og farger, osv osv.

Nei vi menn har stort sett noen varianter av benklær, noen dresser med slips vi bruker helst bare når vi absolutt må, noen skjorter, boxere, noen sokker, endel t-skjorter, noen få belter og sko av to typer: de som må pusses og de man slipper å pusse.

Og når man er i selskap, tviler særlig på at mange av oss menn studerer andre menns klær, hår og sko, men det gjør kvinner med deres medsøstre, de ser på deres klær, hår, sminke, smykker, sko, neglelakk osv, og nok mer enn vi menn ser på det samme hos kvinner. Men ok, sikkert naturlig alt, og er "bare slik"..

Man kan og si at kvinner har endel fordeler som menn ikke har, vi kan ikke skjule et trøtt tryne så enkelt som kvinner kan med sin sminke, vi bør helst ikke glinse i kremer, vi har ingen atributter vi kan jekke opp og kløfte, vi har ingen glinsende silkekjoler som kan få selv en potetsekk med motor i til å fremstå eggende og kvinnelig, vi kan ikke stå frem med betydelige hårfrisyrer som blikkfang på rette måten, osv osv..

Og alle mulighetene kvinner har til å skifte stil, utseende, klart at de da lettere kan se f.eks yngre og friskere ut og, mens vi menn kun egentlig bare er oss selv i råformat hele livet. Tenk det kvinner, tenk å gå hele livet igjennom uten et milligram sminke? Egentlig er vi menn råtøffe i forhold til kvinner, hehe..

Men, har dere kvinner noen gang tenkt på dette med at dersom dere var mann en periode med da menns naturlige saker og ikke noe annet? Tipper dere ville variert skjegget rimelig ofte når det var hele muligheten, hehe..

17 kommentar to “Hvis kvinner var menn et år..”

 1. Qvinde Says:

   Hehe.. Når jeg leser  Hehe.. Når jeg leser dette høres det forferdelig komplisert ut å være kvinne. Kjenner meg ikke mye igjen gitt. Dårlig med klær, sminke, kremer, høye hæler, neglelakk, blonder, og skjørt her. Jeg burde kanskje vært mann. Hehe..

 2. Qvinde Says:

  PS  Hvordan har du forresten fått lagt inn eget bilde øverst på bloggsiden din? Har sett andre her inne som har gjort det samme..

 3. bramaputra Says:

  for meg har det aldri betydd en shitt,- med de klærene,og alt stasjet,jeg tor dette er en viktig faktor for å få mening med livet-det blir kastet bort på dette fenomenet.
  det er helt greit og det holder foretningstanden i livet at folk bruker lønningen på slikt-og så blir de lykkelig et øyeblikk,når de kjøper nye greier,de egentlig ikke har brukt for.-det dreier seg ikke bare om kvinner-moderne menn blir nok like etterhvert-for noen måneder siden opdaget sønnen min på 12 at det var spessielle merke klær og sko- han vil ikke ha annet. det er merkene på klærne som betyr noe- en drømmekunde.Tenk om oldemor hadde sett slikt?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe Qvinde, men husk at det Hehe Qvinde, men husk at det er sett fra en manns ståsted, selvsagt finnes det variasjoner, men poenget er det de grove forskjellene, som jo forsåvidt er blitt til pga naturlige forhold.

  Bilde:
  Du må først lage et bilde som har et visst mål, mitt er 770 x 225 piksler, dette for at det da skal passe inn i størrelse slik du ser det hos meg.

  Så må du lagre bildet et sted på nettet, ikke hos Sol da det formatet ikke er mulig her, jeg bruker et gratis sted som følger med bildeprogrammet picasa som jeg og bruker til å lagre alle bildene jeg viser her, eller lager slideshows.

  Deretter tar du linken til bildet og koipierer inn på rette stedet i "innstilninger for bloggen" som du finner opp til venstre her og lagrer forandringen til slutt.

  Det som er litt arbeide er lage bildet som egentlig har et bannerformat, men kjenner du noen som kan bildebehandling er det kjapt gjort.

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja bramaputra, men det er Tja bramaputra, men det er endel av dette som alltid mer eller mindre har vært naturlige forskjeller mellom kvinner og menn, ihvertfall ser jeg det slik. Om det blir rokket ved disse naturlige forskjellene nå i moderne tider vet vi vel ikke, at unge i dag, av begge kjønn er merkebevisste er kanskje ikke så veldig unaturlig i en moderne verden med mange påvirkninger?

  Mitt poeng var bare litt det morsomme, om kvinner har prøvd å se det den veien, hehe

  Tor

 6. Qvinde Says:

   Forklaringen på det med  Forklaringen på det med bilde, hørtes litt for komplisert ut for meg. Nei, jeg kjenner nok ingen som kan bildebehandling. Er ikke helt trygg på å laste ned ting, og dessuten låner jeg pc. Takk for svar. 

 7. ¨bamse¨ Says:

  Det er faktisk noe i det du Det er faktisk noe i det du skriver…
  ….men…..så du har prøvd deg på stilettstøvlene altså???….hh ha ha….
  Kanskje har du lest for mange KK i det siste???

  Beklager, men mente ikke å mobbe altså, men kunne ikke la være å le når jeg leste bokstavene dine….

  Ha en fortsatt fin kveld!

 8. seterjenta Says:

  ** Skjønner ikke hva du snakker om. Stakken og fletta duger i massevis, eller hur..;*
  Drømme søtt ***😉

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, får håpe det dukker Ok, får håpe det dukker opp noen på bloggen som kan kanskje konkret lage en til deg og andre Qvinde, jeg har dessverre ikke særlig tid nok til å begynne med det for andre akkurat nå, kanskje senere i vinter..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe bamse, har ikke du Hehe bamse, har ikke du prøvd? hehe.. Alle ville manner må jo prøve alt som er mulig å prøve, hehe. Men det kosta meg et par nye til henne jeg prøvde de av.

  For mange KK? nei leser bare av og til når Sol har linket noe til forsiden, det er mer enn nok for meg, for jeg blir bare irritert hver gang, hehe

  Du behøver ikke beklage noe, jeg har en stor porsjon selvironi og tar meg selv lite høytidelig..

  Ha en fin kveld..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Stakken og fletta Stakken og fletta seterjenta? Flette er jo en fryd både for øyet og… ja… (sensur) hehe.. Skikkelig flette er jo stilig og, synes jeg da..

  Tor

 12. tante kamel Says:

  Menn utan skjørt… Eg har aldri forstått kvifor kun damer går med skjørt. Kven har definert det til å vera kvinneleg? Skottane har jo drista seg inn i stakken, då. Og kjortel har vel til tider og på visse stader vorte borne av vel så mange menn som kvinner. Det ville rett nok sett passe rart ut for meg òg med ein mann i skjørt. Men kvifor? Damer går jo både i bukser og skjørt. Så kvifor går menn kun i bukser?

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei tante kamel, det var Hei tante kamel, det var lenge siden og alltid koselig!

  Eh.. mener du at vi menn burde gå i skjørt? Seriøst? hehe (jeg har prøvd bastskjørt, men det klødde noe inni hampen på de hårete premiebeina mine, hehe)

  Selvsagt har du noen poeng, dette hvorfor det har blitt slik. Jeg tror jeg har lest om den utviklingen en gang, men husker ikke detaljene lenger. Den forekom meg naturlig som endel annet i vår utvikling. Det ble vel samtidig definert mer og mer kvinnelig som en konsekvens av den utviklingen.

  Men det var det "skjegget" som var hovedpoenget i min "omsnuingstanke" – hvordan ville tante kamel ha taklet den siden ved å være mann? hehe..

  Håper alt er bra med deg, mulig du er på det samme naturskjønne sted enda med ekte elvebrus og natur på hver kvadratmeter?

  Tor

 14. tante kamel Says:

  Bart med krøll på… Nei eg meiner ikkje at menn burde gå i skjørt. Som sagt ville det for meg òg sett rart og ein smule urovekkande ut. Eg berre undrar meg på kvifor det ser rart ut. Kven har retten til å laga slike definisjonar, at skjørt er eit kvinneplagg? For det er jo det det er no. Men kvifor? Men eg skal ikkje protestera på det. Det er forsåvidt ei grei ordning. Eg er berre nysgjerrig.

  Skjegget ja. Eg kunne gjerne tenkt meg og vore mann for eit år. Det kunne sikkert gitt meg mange svar. Eg ville nok ikkje prøvd ut bart med krøll på. Heller ikkje nisseversjonen eller Per Oddvar Hildre-versjonen. Eg ville nok landa på 3-4 dagarsskjeggvarianten. Den er ikkje så dum. Den er ganske mjuk og god å ta på og.

  Alt er bra med meg ja, takk. Eg er framleis omgitt av elvebrus og fjell. Her blir eg verande.

  Håpar du òg har det bra i havgapet.

  tante kamel

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  En god og givende egenskap En god og givende egenskap å være nysgjerrig tante kamel. Plaggets utvikling gjennom århundrene – svarene ligger der, du får pløye bekledningshistorien, hehe

  Interessant at du kunne tenkt deg å være mann et år. Hypotetisk ville nok begge kjønn ha lært mye viktig av å ha byttet plass en viss tidsperiode. 3-4 dagersskjegg? hehe.. det var interessant for ofte sier da kvinner: Nå må du barbere deg! Og klager på at det stikker og at mannen ser sjabby ut, hehe

  Det er på en måte betryggende å høre at du har funnet ditt sted der inne, et sted å rote seg på. Og det er en perle som vil gi mye verdifullt tilbake til kropp og sjel.

  Her rusler det i vante formater av alle slag, noe som vel ikke er noen bombe, hehe.. Men som du nok vet er Jæren og en perle for kropp og sjel, ikke minst sjelen..

  Tor

 16. tante kamel Says:

  Per den hårete… Sjabby? Nei det vil eg ikkje sei. Eg tykkjer det ser tøft ut. Og stikkeproblemet er vel størst ved eindagsskjegg? Det kan vera kvasst.

  Jæren er utan tvil ei perle, ja. Eg var der sist helg og naut det i fulle drag. Haustvêret sette òg ein spiss på det. Lyset kan vera magisk nokre gonger. Og at det gjer noko med sjela er sikkert og visst. Ganske fascinerande i grunnen, at me menneske vert påverka av slikt. Det blir som eit samspel. Me høyrer saman. Menneske og natur.

  Har Per òg emigrert til det flate landskapet? Per den hårete (ja, ikkje i form av skjegg, men i form av pels).

  tante kamel

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok, men en god del kvinner Ok, men en god del kvinner vil si sjabby til den typen skjegg tante kamel. Aner ikke når stikkeproblemet forsvinner, kommer mye an på skjeggtypen – dessuten har jeg ikke erfaringer i å prøve ut klemmer på menn slik at jeg ikke kan uttale meg særlig der, hehe

  Det er i løpet av historien skrevet uendelige sider og verk om Jærens unikheter. Og ikke uten grunn, men man må ofte ha opplevd Jæren selv på kroppen over en viss tid for å forstå det storslagne. De som bare har kjørt forbi, eller stoppet for en kopp kaffe et sted aner ikke noe.

  Det er vel kjent at lysinntrykk påvirker mennesker, men nok i varierende grad og måte. Noen ser ikke annet enn "himmel og sol, skyer og hav", hvorfor er vanskelig å vite, men vi er ulike i dybden. Jeg er glad for at jeg selv ser mer, for det gir meg mye å se og føle det storslagne. Som en sa: "På Jæren er det ikke et kjedelig minutt for oss som har åpne sanser"

  Pus er her selvsagt, og like sjefete, til tross for alderen – men så er jo Per damepus som kjent, hehe

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: