Litt slit – og sommeren som aldri glemmes…

En travel dag er gått over i åpne sluser fra himmelen og mørke nærmer seg. Jeg er sliten som noe unevnelig, derfor vil jeg heller ikke nevne hva det unevnelige er, det kan gå ut over mitt image, og det kan jeg ikke gamble på, hehe..

Men med någåt attåt kan noe nevnes, holder på i hagen og snur om på diverse, flytter rosebusker osv osv. Har kappet ned en nabodames 50 meter høye grantre til ca halvdelen, og hun løp rundt i ring og oiet seg med telefonen klar til 113 når jeg gynget og hoiet oppi toppen der.

Så ringte jeg ned fra toppen og sa jeg var sulten og kaffetørst. Dermed løp hun inn og sveivet  frem en halvmeter med vafler og en kanne kaffe som jeg heiste opp i en tau bundet til et lilla(!) handlenett. Dermed ble det en ekstra frokost sittende oppi tårnet der, en nydelig utsikt, kunne se helt til jordens ende. Hadde jeg hatt tid skulle jeg bygget meg en hytte der oppe, men det hadde jeg ikke tid til, dessverre, hehe..

Etter lunsj måtte jeg bare avgårde og avreagere litt mer, så jeg tok med meg frk Visa som hylte av fryd i lomma. En fotobutikk ble og besøkt, og jeg fikk beføle det nye vindunderet, Canon 7D, kun en demomodell da de har enda ikke fått det inn på lager. Det er et kjempe kamera. Kan og filme i ekte HD kvalitet med det. Så jeg vet jeg kommer til å falle for fristelsen før eller senere, og det er jo ypperlig.

Innom mor, sage ned et tre til, og få siste oppdatering over helsetilstanden til alle hun kjenner, og alle hun har snakket med, eller sett, eller lest om i avisen osv osv, man kan si ørene ble og litt slitne. Jeg håper hun snart finner seg en kjæreste eller hva det kalles i den alderen, hun er såpass sosial at hun kan snakke i ett hele døgnet. En kjæreste ville gjort henne godt, det er ikke greit å være alene for henne. Og jeg ønsker hun skal ha det godt i sine siste år i livet..

Til slutt var det den vanlige runden og fylle en handlekorg, de blir det jammen mange av på et år? Men ok, jeg synes det er, ja ok å handle mat, ikke noe å klage på..

Dette ble et utypisk meg-blogginnlegg, men, det er alltid et "men" her, jeg snakket nettopp i annet innlegg om det å trigge gamle minner frem, de som er der, men kommer frem bare når de blir trigget av noe. Og jammen skjedde det ikke igjen nå da jeg skulle spille noe musikk fra youtube mens jeg skrev det ovenstående.

Plutselig kom det opp i den lista til høyre i youtube: "Young Girl by Gary Puckett and the Union Gap" – og vips var jeg tilbake i tidlig de tidlige tenårene og da jeg ble rundkysset i 2 uker i strekk, hehe. Jeg var på hytta til farfar, og ei av de som bodde der fast på øya ble forelsket i meg og skulle "lære" meg å kysse.

Jeg tror jeg aldri har kysset så mye etterpå som i de to ukene, hun var utrolig, det er ubeskrivelig rett og slett. Leppene mine var hovne i 1 måned etterpå, og mor lurte veldig på hva som hadde skjedd den uskyldige gutten hennes da han kom hjem, men jeg bare mumlet noe. Antagelig røpte farfar meg da hun ringte for å høre med han. Farfar synes det hele var både morsomt og uskyldssøtt. Og han kjente jenta fra før og syntes hun var både snill og søt.

Vel, på kafeen på Lillebergen hadde de en jukebox, og den spilte alle sangene til Gary Puckett and the Union Gap, og hun som alltid holdt på meg og alltid kysset, var og flink å synge, så hun kunne alle sangene utenatt. Så når vi satt i båten om kveldene og liksom fisket (det het så, men som regel fikk jeg ikke snøret uti, for hun skulle kysset, hehe) så nynnet og sang hun rolig sangene, det var en vakker stemning der vi lå og drev utpå fjorden i deilige varme stille sommerkvelder.

Her er 3 av de sangene om ikke annet..

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″>

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″>

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»250″>

Kanskje noen andre husker de og?

For meg betyr de mye siden det er sterke minner som kommer når jeg hører de, ekte sommer, forelskese med nærhet hele døgnet, myke hender som lekte sammen, øyne som elsket å kikke på hverandre, ord, stillhet, fredlig, og uendelig mye kyssing som begge elsket. En sommer som aldri glemmes..

Eneste triste var når jeg skulle reise hjem igjen, men det ønsker jeg ikke snakke om, det bryter det gode, det glade..

6 kommentar to “Litt slit – og sommeren som aldri glemmes…”

 1. bramaputra Says:

  har det ikke regnet på gjæren før nå? på vestlandet har det regnet siden fellesferien begynte omtrent-men det var kjempe bra før det-  kappe trær er ikke tingen for andre en proffer, går først noe gale der så?- og det sjer!     ja hva koster et slikt kamera da?
  hva får du for det gamle?- er det bare huset du kjøper?  kan man ikke bytte // opdatere det gamle huset?  lurer på om jeg kan sette digitalt bakstykke på leca aparatet mitt?- tror det-  men det er vel for dyrt- 1500 kr er kamera for meg-jeg liker egentlig best lysbilder.-tror ikke jeg får til å legge bilder ut på bloggen-eller gjør jeg det? har en mac-og de er litt sær-ofte må man vel legge pc programmer inn-eller betale abonemang til apple  for at ting skal fungere?

 2. tante BØ Says:

  Jeg ler meg skakk av deg. Jeg ler meg skakk av deg. Har du nå vært ute å klatra i tretoppa igjen ??
  Du har vel ikke mer enn grodd siden sist ??
  Hørtes flott ut med kaffe og vaffel der oppe i toppen da : ))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Skal ikke klage på Skal ikke klage på skiftende vær her ihvertfall bramaputra, det har vært mange flotte dager og kommer sikkert flere.

  Det går fint å kappe trær når en vet hvordan, og tar rette sikkerhetsforhold som f.eks tauer som styrer retningen på fallet osv..

  Det nye koster foreløpig rundt 15.000,- (og det er bare for kamerahuset, objektiver må du kjøpe utenom, og de koster flesk, men jeg har objektiver fra før av).

  Jeg har 2 Canon fra før, men tviler på at jeg selger noen, er greit å ha reserve, eller montert med forskjellige objektiver på. Når dette er sagt finnes det i dag meget bra tilbud på digitale speilrefleks som er gode nok for de fleste. Den klassen jeg snakker om nå med 7D er såkalt "semiproff" og mest for oss som er litt "galne" hehe (de helt sprø kjøper proff modeller til 30-50.000, men får ikke bedre bilder enn fotografen klarer de heller)

  Men det finnes meget bra digitale pocketkameraer og i dag, og de koster fra under en tusenlapp og oppover, skal man kjøpe er det best å lese tester først.

  Enkelt å legge ut bilder her, er jo en egen bildeknapp på verktøylinja, klikk på den og følg veiviseren. Jeg bruker ikke den, men picasa og det er noe mer komplisert, men man behøver ikke det.

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det gjør ikke særlig vondt Det gjør ikke særlig vondt lenger tante B, så da er det godt nok for meg, ellers sløvner jeg bare hen, hehe

  Ja det var en fantastisk utsikt, etterpå kom jeg på at jeg skulle heist opp kameraet og tatt noen bilder, men da var det for sent når treet var halvert..

  Tor

 5. Trym Says:

  Å felle tre! Fin kjensel det!
  Når store tre susar i bakken,- kjemper fell!
  Det gjev ein rus som eg trur jegrar kjenner i desse dagar, –
  -eg er sjølvsagt for pysen til jakt på dyr – men eg et dei gjerne!

  Men LITLEBERGEN!
  Det er no heilt i nærleiken det!
  Knutepunkt på den gamle motorvegen mellom Bergen og Nordover!
  -den tida då fjorden ikkje var eit hinder for å kome fram,-

  Kjekt å lese om kvardagen din i dag – og dei gamle heltane!

  God natt!

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei Trym, kjekt å se deg Hei Trym, kjekt å se deg innom. Ja er det rett å felle treet så er det ok, men noen ganger føles det ikke rett. I dette tilfellet stjal storgrana nesten hele morgensolen, og den må jo ikke skjules.

  Så det er i det området du bor? Skikkelig vakkert der. Vi hadde hytte på en av øyene der og kjørte med båten bort til Lillebergen. Ja har skjedd store forandringer i det området med nye veier og broer, mye idyll er borte, men det blir slik når fremskrittet kommer.

  Håper alt er bra med deg og dine..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: