Ukultur.

Noe som irriterer meg ofte her er noen fås ukultur i å ikke holde seg til saken, men lar et tema som var en paynegrå silkebluse bli til mannen i månens evner i kasting av råtne egg. 

Særlig dersom det er personer omtalt sklir det ofte ut til å ende med en liten borgerkrig. Som kjent tjener borgerkriger ingen, og det ender kun med at flere enn før må slikke sår.

Ok å ha meninger, sterke og, men man får holde seg til tema, samt ordinær folkeskikk, og respekt for selv den hardeste motstander. Kan man ikke det, da får man holde seg unna.

Nå ba bloggere X om støtte for å få blogger Y inn igjen, samtidig ble det bedt om at man ellers skygget unna. Når det går så langt at Sol måtte stenge tråden, da er det ille synes jeg. Nøyaktig hvorfor og hvor mye de så har fjernet aner ikke jeg, men de har nok hatt gyldige grunner.

Det har vært mange slike innlegg hvor noen ber om en støtte for den eller den, det er ok, det må være slik i et demokratisk samfunn. Innleggskriver bør kanskje tåle en seriøs motstand som "Dette støtter ikke jeg", men man får holde seg til saken, og bruke normalt vett.

Selv, dersom jeg leser et slik innlegg (ikke alltid jeg får de med meg), gir enten min støtte (og da gjerne med en viss underbyggelse for støtten), eller sier kort den ene setningen, eller sier ingenting dersom jeg ikke har noen sterke meninger.

Man ser dette i andre innlegg og, det starter med en teskje og ender med en gravemaskin i Hula Bula. Og sinte kranglende mennesker som skyter på hverandre med sølekaker eller verre. I stedenfor å holde seg til teskjeen. Og ofte har man til det kjedelige hørt om Hula Bula i ørten krangleinnlegg før, og som regel stort sett fra de samme menneskene.

Det at Sol må stenge et innlegg bør få noens antenner til å rette seg opp, og de bør kanskje i tillegg jorde seg selv ved å stikke fingeren i solda matjord.

En annen sak jeg ikke godtar:

I følge en "beskjed" jeg har fått er jeg tillagt en Anonym kommentar om en slags melding til politiet. Dersom det er å oppfatte slik at dette er å forstå slik at den som mer eller mindre fremmet påstanden, mente den kommentaren kom fra meg, da ber jeg om en beklagelse for uriktig påstand fra vedkommende. Har jeg misforstått, da vil jeg vite hvorfor i såfall.

1. Jeg har ryggrad nok til å stå for mine meninger, dvs med mitt nick.

2. Det ville uansett vært idiotisk av meg å legge inn en kommentar som egentlig skapte problemer for den støtten jeg hadde gitt lenger oppe.

3. Ingen (av oss bloggere) kan med sikkerhet si hvem som er bak en anonym kommentar, og å påstå og peke, er nesten som å drive sjikane av en annen person.

4. Jeg er ikke idiot.

.

NB: Husk at jeg kan være nådeløs med sletteknappen.

.

Ellers er her pent vær med gul sol på..

11 kommentar to “Ukultur.”

 1. davyen Says:

  Jeg er en av dem som har denne tendensen og fra dags dato gir jeg faen i å kommentere noe som helst.  Ikke  på min egen bloggen gang .dette er pinlig.
  Bra Tor.
  davyen

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg ønsker ikke å peke på Jeg ønsker ikke å peke på noen konkret davyen, de får ta det til seg de som føler seg truffet. Vanligvis pleier jeg ikke skrive slike innlegg som dette, men det irriterer meg med en slik ukultur da den skaper mye unødvendig negativ personfokus.

  Tor

 3. davyen Says:

  Jeg vet det Tor ,men jeg syntes at det passe med meg Det passet med meg.
  davyen

 4. Ingeborg Says:

  Tidlig i innlegget til Tor … så kom der et ord som jeg har savnet i de fleste debattene her. Ordet er: Folkeskikk

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Da var den misforståelsen Da var den misforståelsen angående den anonyme kommentaren oppklart og beklaget av vedkommende via en apost, så jeg anser meg ferdig med den saken.

  Ellers står jeg fast på det med å ikke kaste ut påstander om hvem anonyme er når man ikke vet 100% sikkert hvem som er bak, man kan kun anta noe – og som nå vist i denne saken med den anonyme kommentaren, tok de som antok noe feil. Nok en gang..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja Ingeborg, plain Ja Ingeborg, plain folkeskikk, noe de fleste av oss burde kjenne til, men og gjensidig respekt. Jeg mener ikke at jeg er perfekt selv, men jeg prøver ihvertfall å ikke gå for mye feil på slike områder.

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til info ellers:
  Med glede Til info ellers:
  Med glede konstaterer jeg at nå er visst forhåndsgodkjenning av anonyme kommentarer på plass, dette burde løse endel for flere. F.eks kan de som ikke vil la bloggen stå helt åpen når de ikke kan følge med, som om natta f.eks, bare klikke på det valget og lagre innlegget på nytt – og dermed får fremdeles anonyme kommentere, men kommentaren vil ikke vise før bloggeier har godkjent den.

  Flott Sol! (med forbehold at det funker selvsagt, hehe)

  Tor

 8. ¨bamse¨ Says:

  Dentte inlegget var på sin Dentte inlegget var på sin plass nå….

  Men hjelp….må vi nå veie våre ord fremover…..
  Greit nok at vi ikke skal ha personangrep….men de som er her må jo tåle litt….. Er det ikke meningen at vi skal kunne stå for våre egne meninger?

  Men desverre blir ei fjær fort til ei høne her inne….

 9. Løve Says:

  Hvor lenge skal du holde på Hvor lenge skal du holde på med urotema her ?? Nå er det du som holde liv i bråket og det er utrivelig å komme inn for å lese her.

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Er ikke ofte jeg sier fra Er ikke ofte jeg sier fra hva jeg mener på denne måten bamse, men av og til føler jeg for å si noe.

  Joda, man får tåle litt, enig der, men en får prøve å holde seg til saken, og holde seg unna personangrep..

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du kan bare slappe av Løve, Du kan bare slappe av Løve, jeg vil helst ikke skrive slike innlegg, ikke derfor jeg skriver blogg. Dessuten er hensikten med dette innlegget det motsatte av hva du hevder.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: