Inflasjon i ordbruken..

Kun for voksne: Det er på mote med "fuck you" – men har folk glemt hva "fuck" betyr? For noen år siden var jeg oppi en morsom variant av den. Av og til brukes og "fuck you" i vennskaplige morsomme situajoner. Det var 3 engelskmenn, dvs 1 mann og 2 kvinner, samt meg ved elva. Jeg skulle lære de adle å kaste med bedre med flue. Altså fluestang med fluesnøre for de som ikke er kjent med kunsten.

Om de er aldri så mye "adel" så gjelder "fuck you" privat der og hos mange. Både den morsomme varianten, og den ikke særlig hyggelige, men hos noen er bruken såpass stor at vi andre kanskje undrer oss litt, det går en smule inflasjon i bruken. Da vi hadde en pause og spiste lunsj i elvegresset, fant den noe rødmussete engelske herre ut av vi skulle ha en konkurranse, engelskmenn elsker konkurranser og veddemål.

En pils ble åpnet og tømt oppi en tom lunsjskål med blå blomster i krans rundt, skålen ble så satt 25 kortbente engelske skritt unna på bakken og lunsjduken rullet sammen til en pølse med en norsk pen rullestein oppå i hver ende ble der deltakerne skulle stå i forhold til skålen med pilsen. Det ble så lagt en ny norsk pen rullestein oppi pilsen, den stakk opp som et slott, "The Castle" med vollgrav av pils rundt.

Målet var steinen, The Castle, den som kom nærmest med flua vant. Alle fikk 5 kast i en rundtur på 5. Jeg meldt meg sist i hver omgang og satt og studerte fluekastene til de andre. Da det ble min tur var den av de andre som ledet sånn ca 5 meter unna målet. Alle hadde sin spesielle fargete rullestein som hele tiden markerte deres nærmeste kast.

Mens de kastet; straks en kom litt forbi en annen: "Fuck Youuu!" selvsagt med en nesten morsom tanke, litt alvor er det alltid i konkurranser for engelskmenn. Men så ble det min tur altså – for å ikke stresse de opp sa jeg bare at jeg "jumpet until fifth" altså hoppet over alle omgangene unntatt finaleomgangen. Unisont kom det fra de 3: "Fuck youuu Tor!" Og da med mye latter. Heldigvis.

Etter deres 5 omganger, og en haug "fuck you" ble det da jeg som skulle avslutte med mitt eneste kast. Egentlig var jeg nå blitt noe lei av alle "fuck you’er", tror det blir såpass en vane for mange at de ikke legger merke til det lenger til slutt. Nå var nærmeste av de 3 ca 399 cm unna The Castle. Jeg gjorde et kast – og vips dalte flua pent ned midt på The Castle. Først var det helt stille, i grunnen ganske lenge, så kommer det forventa: "Fuck Youuuuuuu Tor!" Et "Fuck!!" x 3 ble slengt på ekstra av de måpende kuleøynene.

Så sier jeg: "Thanks, but what if we all fuck together?" Igjen ble det stille, så brøt det ut stor latter, og noe rødme hos de 2 "fuck youu!"-kvinnene. Men adelsmannen synes det var et king of the art utsagn og ville understreke styrken: "Fuck youu Tor! That was…" så stoppet det, og han lo såpass høyt av brøleren at alle hønsene i soknet løp inn i hønsehuset i forskrekkelse og verpet et ekstra, dog skall-løst egg..

Resten av weekenden ble det betydelig mindre "fucking"..

7 kommentar to “Inflasjon i ordbruken..”

 1. Jettegryta Says:

  Fucking HAHAHA!

  Utrolig artig å lese..
  Nå har klokken endelig kommet seg over tretallet, og klokken har beveget seg som sirup i hele dag. Jeg stirrer ned i en kaffikopp med «rett i koppen-kakao» nedi.. og venter på at det skal bli «kaldt» nok til at jeg kan drikke av den.

  EN god historie må jeg si.

  *klem til deg*

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei Jettegryta, kjekt å se Hei Jettegryta, kjekt å se deg innom. Det ble morsomt ja, men ikke særlig morsomt å høre det uttrykket på fast rep annenhvert minutt, hehe

  Ok, klokken din går sent? Min går altfor raskt, men tror det har endel med alderen å gjøre av og til? Rett i koppen er ikke usmakelig, greit å ha med på tur og.

  Håper det går bra med deg.

  Klem tilbake..

  Tor

 3. mariee53 Says:

  he he ja Jeg har jobbet med scotter og engelskmenn, så jeg vet godt det der ja…De hører det ikke selv engang, tror jeg..Varme tanker fra Mariee53

 4. la-linea Says:

  Språkfattigdom tru æ. Ainna kainn d’ itj vær, da dæm heilt tydeli’ itj har ainner dækkandes ord.

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe ja marie, men heldigvis Hehe ja marie, men heldigvis er det ikke standard. Nei jeg tror nesten det samme som deg, det at de ikke er helt klar over det selv..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tja la-linea, språkmektige Tja la-linea, språkmektige var disse ellers ihvertfall, selv med den uvanen..

  Tor

 7. Jettegryta Says:

  Tor Ja, jeg er innom til tider vet du..
  Og noen ganger gir jeg lyd ifra meg, du vet hvordan det er..

  Klokken min har gått sent mens jeg har vært på jobb denne uken.
  Arbeidsdagene har vært umåtelig lange. Og når jeg kommer hjem, så har klokken passert midnatt på et øyeblikk. Rart med det, men jeg er ikke så sikker på at det har noe med alderen å gjøre. Jeg tror egentlig ikke det er så mye som har med alderen å gjøre.

  Joda, jeg humper og går. Eller, livet humper og går, mens jeg henger med i svingene.
  Slik er det bare, ser ut til at jeg bare må fortsette å klamre meg fast.

  Rett i koppen er grei å ha når jeg ikke drikker kaffe og te, og når jeg trenger en varm drikk å varme meg på. Kaffe/kakao-maskinen i kantinen stenger rett etter lunsj. Tåpelig. Hehe.

  Jeg håper det går bra med deg også.

  *strilekos*


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: