Oppklaring fra Sol.

Sett i ly av spekulasjoner som har vært, og i tillegg som kom frem i innlegget mitt i går, har nå Sol kommet med en fyldig oppklaring. Og den var en bekreftelse (takk og pris) på det jeg selv har antatt måtte være det eneste korrekte omkring hvem som har tilgang til våre blogger og profiler.

Jeg hadde håpet at Sol skrev selv et eget innlegg om denne viktige oppklaringen, den gjelder vår sikkerhet her som brukere og samtidig setter et punktum for usikkerhet og spekulasjoner en gang for alle. Personlig synes jeg denne saken er meget viktig, og ønsker at flest mulig skal se/få denne avklaringen og lager da et innlegg om dette.

Svaret fra Sol er forøvrig å finne i dette innlegget: http://blogg.sol.no/blogg/mirapisani-er-sletta

Her er forklaringen fra Sol:

Av SOL redaksjonen den 22 september, 2009 – 09:10

Det ser ut til å være noen misforståelser ute og går hos noen av dere brukere. For å oppklare et par av disse misforståelsene, vil vi påpeke følgende:

1. Det er kun ansatte i SOL som har tilgang til å fjerne kommentarer, blogginnlegg og bloggere. Kundeservice har én ansatt. Det kunne sikkert være en idé for vanlig brukere å få tilgang til å moderere, men dette krever utvikling av selve bloggtjenesten. Her er det andre funksjoner som har langt høyere prioritet for øyeblikket, f.eks forhåndsgodkjenning av kommentarer en funksjon som ikke er langt unna.

2. Vi har høy takhøyde her på SOL og tillater mye. Negative kommentarer i egen (og andres) blogg bør man tåle når man først er her og skriver, men når det går så langt at det går over i gjentatte personangrep og ren trakassering eller andre brudd på våre retningslinjer, sperrer vi brukeren. Brukeren selv vil i de aller fleste tilfeller få beskjed om grunnlaget for dette og kan om ønskelig ta dette opp med oss per e-post.

3. Vi fjerner de verste innklagede kommentarene, men minner samtidig om at hver bloggeier fritt kan fjerne kommentarer i sin egen blogg.

4. Vi har overhodet ingen problemer med å få kritikk og kan vanskelig se hvordan vi skal kunne gå inn å stoppe kritiske kommentarer om oss selv. At vi fjerner brukere som kritiserer oss, faller på sin egen urimelighet.

Håper dette er oppklarende.

………………

Mine kommentarer til dette:

1. Da spamming (særlig i helgene) nå ser ut til å dessverre ha blitt et nesten fast innslag på bloggen i perioder, og da av en karakter som ødelegger mer eller mindre mulighetene for bloggerne når dette pågår, er det ønskelig med en eller annen autostopp for slik aktivitet, dog bør denne ikke da gå ut over oss vanlige bloggere når vi f.eks redigerer våre innlegg, dvs slik at redigering ikke telles som nytt innlegg.

Jeg tenker her da hvis man må sette en begrensing på antallet innlegg pr blogger pr døgn, eller pr time osv. Slik jeg har observert spammingen kommer det da et nytt innlegg ca pr 3-4 minutt.

2. Angående punkt 1: Er dette å forstå slik at ingen utover Solansatte har tilgang til våre profiler? Jeg tolker dette slik, men ønsker et helt klart svar slik at den spekulasjonen og da vil legges helt død.

3. Angående punkt 3: (og da som en kommentar til oss bloggere, dvs min mening) Vi har alle et ansvar for å ikke la noen bruke våre blogger til trakassering/mobbing osv av andre. Er bloggeier klar over at dette skjer (f.eks tilstede) er min personlige mening at da bør vedkommende slette kommentarer fra andre som er trakassering/mobbing mot andre.

Er bloggeier klar over at slike kommentarer finnes i vedkommendes blogg, men lar de stå, anseer jeg selv da bloggeier som delvis medansvarlig i trakasseringen/mobbingen. Vi som bloggere har et ansvar i å ikke la andre bruke våre blogger til slike agendaer.

 

4. Angående egne moderatorer for bloggen: Av forståelige grunner kan Sol selv ikke ha muligheten til å følge opp bloggen 24/7. Av egen erfaring over lang tid sier dette meg at man bør/må finne en løsning med moderatorer som da kan avlaste/hjelpe Sol (og bloggerne ikke minst). Jeg mener Sol bør prioritere en eller annen løsning omkring dette høyt.

 

18 kommentar to “Oppklaring fra Sol.”

 1. davyen Says:

  bra forklaring,men joda forklaringen var grei nok den ,men burde ikke begge parter utvises da ? Dersom det var så  fælt dette .
  jeg har sett verre saker her på bloggen enn dette her.
  davyen

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen:
  Dette svaret fra Sol davyen:
  Dette svaret fra Sol (og mine kommentarer) er generelle og ikke direkte linket til sperringen av mirapisani. Samtidig er dette viktige avklaringer som var nødt til å komme da det over lang tid har versert diverse rykter/spekulasjoner omkring disse forhold.

  Jeg antar at Sol (som før, og som antatt er korrekt) ikke ønsker å uttale seg offentlig omkring de forhold som angår sperring av konkret bruker, på samme tid kan (og bør) selvsagt medbloggere fremføre sine meninger, enten via bloggen, eller direkte til Sol, dette siste er kanskje det mest fruktbare.

  Tor

 3. davyen Says:

  God morgen Tor 11. 16 Ser at du kom deg helskinnet gjennom den travle  kvelden.
  Kan ikke ha vært morsomt. Vel vel .
  Gjett tre ganger på om jeg skal si min mening om hele supperådet og om de sletter meg så er det bare en fornøyelse fordi jeg vet hvorfor.
  Jeg har andre steder å gå……….
  ønsker deg en god dag.
  davyen

 4. SOL redaksjonen Says:

  Svar 1. Da spamming (særlig i helgene) nå ser ut til å dessverre ha blitt et nesten fast innslag på bloggen i perioder, og da av en karakter som ødelegger mer eller mindre mulighetene for bloggerne når dette pågår, er det ønskelig med en eller annen autostopp for slik aktivitet, dog bør denne ikke da gå ut over oss vanlige bloggere når vi f.eks redigerer våre innlegg, dvs slik at redigering ikke telles som nytt innlegg.
  Jeg tenker her da hvis man må sette en begrensing på antallet innlegg pr blogger pr døgn, eller pr time osv. Slik jeg har observert spammingen kommer det da et nytt innlegg ca pr 3-4 minutt.

  Vi er enig i at spammingen av bloggforsiden har vært et økende problem i det siste og tiltak som vil sette en stopper for dette, er nå til testing. Det er likevel verdt å merke seg at de gangene dette har skjedd i kveldene og i helgene, er disse brukerne blitt fjernet i løpet av et par timer. I utgangspunktet svarer vi kun på direkte henvendelser i kontortid på hverdager, men i stedet for å opprette en egen moderatorrolle, har vi mer tro på å selv være mer tilstede utenfor kontortid.

  2. Angående punkt 1: Er dette å forstå slik at ingen utover Solansatte har tilgang til våre profiler? Jeg tolker dette slik, men ønsker et helt klart svar slik at den spekulasjonen og da vil legges helt død.
  Det stemmer. Dersom noen av en eller annen grunn skulle være i tvil om dette, så kan det bekreftes at ingen andre enn ansatte i SOL har tilgang til deres profiler.

 5. Wakka_innom Says:

  Ikke verst! At SOL selv kom inn og dementerte endel spekulasjoner.
  Men som vanlig; Det nytter vel ikke å svare engang for SOL.
  Noen forholder seg bare til «Den som klarer å klemme fram dagens saftigste skandale», uansett hvor horribelt løgnaktig den er.
  Var det noen som sa såpeopera? Jotakk.

 6. Anonym Says:

  Såpeopera ? Sånne innlegg Såpeopera ? Sånne innlegg er bråkete.

 7. Anonym innom Says:

  Ad adgang til profiler så Ad adgang til profiler så husker jg en person som sa at denne kunne se i post på profiler. Er hacking det da ?

 8. Anonym Says:

  SOL og vi? At SOL er de eneste som kan fjerne noen her er naturlig. Det er en selvfølge. Dette forhindrer ikke at SOLs medarbeidere kan være på forskjellige plasser samtidig. Da jeg studerte hadde jeg to jobber.
  Når bloggere her så danner egne nett samfunn for å organisere massive klager. Hvordan
  skal SOL bloggere da forsvare seg mot slikt? Hvor er tryggheten?
  I går hadde SOL på sin forside et tilfelle om en 15 år gammel jente som til slutt tok sitt eget liv fordi hun var mobbet på nettet. Her er det klare likhetstrekk. Skal det et selvmord til før SOL forstår hvordan de løser slike konflikter i et slikt samfunn? Vi er mange som har sett og iakttatt denne konflikten.
  Når SOL foretar en sletting som dette, er dette et språk. De tar et ansvar på samme måten som de løser en konflikt ”face to face”
  I slike tilfeller er det viktig å ha regler og å være objektiv. I dette tilfellet etterlyser jeg en mer edruelig objektiv forståelse.

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Sol:
  Jeg tror at Sol:

  Jeg tror at spammeproblemet vil man ikke komme til livs før man har en autostopp der, og bra at det jobbes med en løsning.

  Det er positivt dersom Sol nå ser behovet for å følge opp bloggen bedre, noe som har vært et sterkt ønsket over lang tid. Men, selv om så skjer så har Sol naturlige begrensinger i hvor omfattende en slik oppfølging kan bli. Jeg forstår og det problematiske i oppbyggingen av bloggsystemet som antagelig skaper problemer med moderatorer fra utsiden, men tror at selv Sol vil måtte innse at man ikke kommer utenom tilleggsmoderering, og må finne måter å løse de forhold som pr i dag gjør dette problematisk.

  Vi som bloggere er avhengige av et "overoppsyn" som en stabil seriøs skanse som beskytter oss, vi er alle sårbare her og tiden har vist at det dessverre har blitt endel offere for at denne skansen ikke er god nok pr i dag.

  Tor

 10. Wakka_innom Says:

  Anonym 12:35 Du mener altså at mira(utgangspunktet for Tor første innlegg) var et mobbeoffer og kommer til å ta livet av seg fordi hun er sperret herfra, er det det du indikerer?
  Tja. Hun ville ikke være den første her inne som følte det.
  Jeg finner dine spekulasjoner og synspunkter intressante, fordi du her går ut i fra at hva som blir skrevet av tidligere anonyme(deg selv, antagelig…) i Tors forrige innlegg har så mye som et korn av sannhet. Jeg ser det her forsøkes nok en gang å plantes tvil angående hvilken rolle»samfunn utenfor sol» spiller i denne saken.
  Jeg kan ikke si annet enn at disse tankene kun ble lansert av ett eneste menneske, som faktisk er sperret nå.Pluss du overivrige anonyme.
  Om du hadde lest skikkelig igjennom sols svar, hadde du sett at de faktisk gir svaret på hvorfor hun er sperret. Gjentatte personangrep og langvarig trakassering.
  Dette handelt ikke om et isolert tilfelle, som noen ynder å innbilde seg.
  Men for de som ikke engang orker å løfte blikket opp fra sin egen navle, er ikke dette så mystisk.
  Nå kan jeg jo si i samme slengen at ikke bare nevnte blogger led. Det har vært mange her som har vært så dypt deprimert pga direkte ondsinnet sjikane at man har vurdert både det ene og det andre.
  Men det er vel slik at om man blir utsatt for trakassering, så skal SOL tillate den som ble utsatt for å gjerne gå enda lengre med å plage ANDRE brukere igjen. Ja. Sånn er det. Den som blir plaget, har lov si hva som helst til hvemsomhelst og er hevet over ansvar for egen oppførsel.
  Blæh!!!

 11. ¨bamse¨ Says:

  Det var godt SOL kom inn på Det var godt SOL kom inn på banen med sine avklaringer.
  Betryggende det. Men det jeg nå lurer på er hvorfor jeg ikke lengre får svar fra SOL på mine henvendelser ang klager….

 12. Anonym Says:

  Anonym 12:35 «Når bloggere her så danner egne nett samfunn for å organisere massive klager.» Hvor har du dette fra? Det hele handler ikke om annet enn at det klages over trakassering. Folk kan da lese og resonnere selv, og de aller fleste har vel en oppdragelse om å kunne skille mellom rett og galt…?

  Lion

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 11:55:
  Tviler på at Anonym 11:55:

  Tviler på at du eller andre vil få en hvilken som helst bedrift til å frivillig innrømme eventuelle svakheter i deres systemer. Som brukere av nettbaserte tjenester som f.eks denne, bør enhver uansett tenke egenbeskyttelse uavhengig av hva leverandørens sikkerhetsstandard tilsier, å være 100% safe på nettet kan nok ingen garantere deg tror jeg bestemt.

  Sol svarte her hva deres sikkerhetsstandard bestreber angående brukernes sikkerhet. Men man har faktisk i tillegg et eget ansvar for å beskytte seg best mulig, og dette glemmer mange føler jeg.

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Til dere som Til dere som kommenterer:

  Vennligst bruk vett og alminnelig folkeskikk når dere kommenterer, jeg godtar IKKE hva som helst i min blogg som jeg har ansvaret for, og kommer til å slette dersom jeg føler noen går over grensen.

  Tor

 15. Anonym Says:

  Interessant! Det interessane her er at Tor sin blogg i går, som handlet om SOL sin sletting av en bestemt blogger, i dag blir til en avklaring om at det ikke var noen utenfor som slettet. Selvfølgelig er det viktig å markere at det var SOL som slettet. Vi kan få bruk for akkurat det i fremtiden. Det også viktig at SOL får beholde sin autoritet og integritet, men da får de vise en bedre innsikt i hva som foregår på bloggen. Wakka kommenterer jeg ikke.

 16. Anonym Says:

  Det er kun ansatte i SOL som Det er kun ansatte i SOL som har tilgang til å fjerne kommentarer, blogginnlegg og bloggere
  ogda er det også sol ansatte som kan finne våres passord,,I rest my case….Dustaa.

 17. Wakka_innom Says:

  Merkelig At hver gang jeg legger fram realitet og ikke spekulasjon kommenterer man meg ikke.
  Jeg regner med at det er uspennende med andre enn sin egen spekulative side av saken.
  Som vanlig.
  Ikke leser man hverken innlegg eller blogg fra meg, men stadig er det spekulasjoner som direkte går på mitt forum og meg som person. Til å bry seg så inderlig lite med noen, er det høyst intressant å se hvor mye ugreie man har med alt det menneske foretar seg.

 18. Anonym Says:

  Passord De fleste server systemer er satt opp på en slik måte at serveren selv genererer passord, med andre ord er det ikke mulig for Sol sine ansatte å gå inn i serveren for å finne passordene. Det ser dere om dere glemmer passordet deres, da får dere en e-post med et nytt passord, som er automatisk generert, og dere må selv sørge for å bytte til det gamle når dere logger inn igjen.

  Så enkelt🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: