Hjertegodt..

Våkner av noen drar meg i håret og det ene øret, små hender. Åpner øynene og kikker rett inn smilende øyne til en liten krølltopp. Så ler hun som bare små krølltopper kan, "noppp" roper hun og vrir på nesen min. Selv om kraften i den lille hånden får frem smertetårer, kan jeg ikke annet enn å bare le – og smertetårene blandes med lattertårer som kommer fra hjerteroten. Det er bare å stå opp – og den lille hopper opp og ned i glade hyl når skjeve tær plantes i gulvet..

Spiser egg uten skrell, et bit til meg, et til krølltoppen som elsker egg. Kikker ut vinduet, vakkert vær. Drikker juice, en slurk til meg, en til krølltoppen, etter hver munnfull sier hun "ahhh" og jeg må flire. Kikker på en gråtrost ute som spiser rognebær, den skinner rødlig i morgensolen. "Pang" sier det når glasset med juicen bak meg klasker i gulvet av den lille som ler og hopper opp og ned på stolen, jeg må bare le selv og..

Daffer rundt på terrassen med kaffekoppen, den lille har fått lue på med rosa dusk og løper rundt med ville indianerhyl av glede, hun elsker å være ute. I hånden holder hun "sin" plastkopp med tut på, må selvsagt gjør som meg, og hermer når jeg slurper kaffe, og jeg må le mer. "Nooopp" – hun vil løftes opp og sitte med beina dinglende på rekkverket. Løfter den lille tassen opp og holder henne dyrebart fast mens hun peker på alt..

Sitter på gammel gråmalt trebenk og kikker på verden, skyer og natur, fugler, katten – og den lille krølltoppen som leker i singelen. Rett som det er kommer hun bort til meg med en liten pinne eller noe smårusk og sier "ææssj" – hun rydder i singelen, og jeg fyller bossdunken med rusket hun finner, så klapper hun i hendene og hyler fornøyd før hun fortsetter å rydde..

Postmann Pat’s røde kasse triller forbi, "ooii bila!" kommer det med store øyne og ivrig munn mens hun peker på Pat. Drar meg i hånden og jeg reiser meg opp – og sammen går vi opp mot postkassen. Jeg må gå bøyd for å holde hånden, hun leier og vet hvor vi skal. Mine skritt blir små og trege, hennes små og raske, ikke så greit når en er bare 19 måneder. Løfter henne opp til lokket, "ooiiii se" og hun drar opp reklame – og en altfor stor regning..

Rusler rundt i hagen med bøyd rygg, leier på en liten krølltopp, hun holder godt fast med små varme fingre, hun elsker å være i hagen, leke på plenen, og når jeg løfter henne opp i høye trær og setter henne på en grein. Så løftes hun opp til allverdens herligheter, får ta på blader og blomster, bær, plukke plommer og pærer, og hyler i fryd hver gang stilken slipper taket i greina, så må det smakes på, også jeg må smake..

Triller vogn med rosa tak opp på terrassen, den lille inni sover etter turen. Setter meg ned i en hvit stol og parkerer vogna på siden – hun snorker. Titter inn i vogna, smiler av det uskyldige som ligger der, må kjenne litt på en liten hånd, i søvne klemmer hun rundt tommelen min. Så sitter vi der og holder hånd, mens jeg tenker på livet. Krølltoppen vil en dag ikke vekke meg mer, hun bor her bare foreløpig, en liten del av hennes liv – men en god stund i mitt hjerte..

10 kommentar to “Hjertegodt..”

 1. fialotta Says:

  hmmm Her oser det kjærlighet,,,  du skriver så nydelig,,,
  Kan nesten se deg og denne herlige krølltoppen…..
  Føler dere også,,, smiler for meg selv og nyter stunden..
  Ha en fortsatt nydelig helg…
  Jeg tar sjansen……..
  Klem fra Fialotta

 2. -Lady- Says:

  Åhhh.., nydelig!
  Blir rørt Åhhh.., nydelig!
  Blir rørt her jeg sitter å leser.
  Dette er minner man ikke glemmer.

  [img]http://i114.piczo.com/view/4/8/9/6/g/k/3/m/7/e/u/h/img/i285886411_25019.gif[/img]

 3. ¨bamse¨ Says:

  Har du begynt å gå med Har du begynt å gå med barnevogn igjen?

  Ha en fin helg!

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk fialotta, og det Takk fialotta, og det stemmer nok, er umulig å ikke føle kjærlighet til et lite uskyldig barn. Barn setter livet i litt perspektiver vi alle behøver tenke over, og barn blir altfor raskt store.

  Ha en nydelig helg selv, og en klem tilbake..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk lady, nei man glemmer Takk lady, nei man glemmer aldri slike minner, de sitter så lenge man lever, heldigvis..

  Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe bamse, man blir aldri Hehe bamse, man blir aldri for gammel til det. Men det er bare en midlertidig "løsning" og ikke noe som vil vare..

  Ha en fin helg du og..

  Tor

 7. Penselsvingeren Says:

  Jeg sier bare: nydelig, mer kommer jeg ikke på.

  Hilsen Penselsvingeren

 8. --Natalie-- Says:

  Det var… hjertegodt å lese dette Tor.

  Så får du nyte den krølltoppen, og jeg skal nyte en lys lygga krølltopp til i morgen ;o)

  Har min nevø på 15 mnd her i helgen og koser oss

  God helg til dere begge ;o)

 9. Anonym Says:

  :)) minner….. *smiler*

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mange takk penselsvingeren, Mange takk penselsvingeren, natalie og anonym, og beklager sent svar..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: