Etter 4 år på Sol..

Satt og kikket på bloggen her – plutselig slo det meg at mye har skjedd på den tiden jeg har vært her, forskjellene mellom før og nå er i grunnen dramatiske. Tidligere var det stabilitet med 95% faste bloggere, og noen få nye som dukket opp, og noen av disse ble værende, noen ikke. Nå er følelsen av det motsatte påtagelig – alt er omsnudd og de faste er nå de 5%..

Etter 4 år totalt på Sol, både blogg og forum, litt chat – sitter mange inntrykk igjen.

Og inntrykkene er det alle menneskene som har skapt. På de 4 årene er det blitt mange mennesker, veldig mange. Og med så mange forskjellige mennesker blir det mange forskjellige opplevelser, både gode og ikke gode.

Mange mennesker som kom – og gikk, forsvant. Og jeg lurer på av og til hvordan de har det i dag. Mange mennesker, noen prøvde jeg å hjelpe, støtte, særlig i begynnelsen da jeg var rimelig grønn og ikke forstod alt. Noen takket veldig og smilte, og gikk videre, ikke alltid så mye som skal til, etpar ord, litt forståelse. Andre slet meg nesten ut, de krevde mer og mer, og ville ha all oppmerksomhet, helst døgnet rundt.

Så ble det for mye, jeg byttet nick og ble mer forsiktig og hadde lært noe. Gradvis forstod jeg mer av mye, men stadig slet jeg meg å ikke bry meg. Så ble det å bytte nick igjen for å bryte nok et mønster. Så sitter jeg her da med nick nr 3 på 4 år. Og er blitt rimelig forsiktig utover det åpne her, ja veldig forsiktig, helst skikkelig tilbakeholden – vanskelig å komme innpå.

Det har vært mange gode mennesker på disse 4 årene, ja flertallet har vært det.

Samtidig har det og vært negative opplevelser, og ord som er mottatt av typer jeg aldri før har fått i livet ellers. Ord mennesker som kjenner meg i RL ville bare ristet på hodet uforståelig av at noen kunne si.

Heldigvis er jeg sterk psykisk, og ikke helt ukjent med mennesker som gir pokker i andres føleser og dyrker sin egoisme. Av og til må en bare holde hodet kaldt og tenke før en sier noe. Jeg har alltid vært opptatt av rettferdighet, og har som regel alltid reagert dersom noen blir behandlet urettferdig, men da blir man som regel neste skyteskive selv. Akkurat på det området lar jeg meg ikke imponeres eller målbinde. Kyniske mennesker bør holde seg unna meg.

Men selv har jeg på disse 4 årene gjort mange tabber og sikkert urett, og har beklaget og unnskyldt mange ganger, noe man bør gjøre som en selvfølge mener jeg. Men ikke alle gjør det, deres stolthet og syn på andre mennesker gjør at de ikke synes det er på sin plass.

Jeg har smilt, ledd så tårene har strømmet, gledet meg på andres vegne, takket for all forståelse med hjertet, men jeg har og vært sint, oppgitt, og blitt såret, mye mer enn mange nok ser og tror, jeg er flink å skjule.

Så hva sitter jeg igjen med etter disse 4 årene? Kanskje mest markant er tilbakeholdenheten blitt. Forsiktigheten med å la noen slippe lenger enn til utpå fasaden. Ansvaret med å ikke skape følelser er sterkt, man har et ansvar der man ikke kan løpe fra. Tross alt er det mennesker med følelser her, noe en ikke kan si for ofte, eller minne en selv på.

Fremtiden – tja. Pr i dag når det f.eks gjelder bloggen er det vel mest Sol som har sviktet og må ta hovedansvaret for den negative utviklingen. Selv Sol bør forstå at bloggen er et lite samfunn bestående av mennesker med følelser, og at de bør lytte til hva vi sier. Å ikke lytte, vel, man ser resultatet selv. Over tid slites selv den seigeste ut her med alle problemene som kunne vært løst dersom viljen var der. Og ansvaret ikke minst.

Men først og fremst har disse 4 årene bestått av mange mennesker, inntrykk og følelser..

 

45 kommentar to “Etter 4 år på Sol..”

 1. davyen Says:

  Vakkert Tor Vakkert Tor
  På meg høres dette grangivelig ut som et farvel brev .Er det det ?
  i så fall beklager jeg din avgjørelse .
  davyen

 2. tante BØ Says:

  Holder pusten i nervøs Holder pusten i nervøs spenning hva svaret blir på Davyens spørsmål ….

 3. Anonym Says:

  Tja du, ikke alle bloggere Tja du, ikke alle bloggere blir møtt med ett varmt hjerte her da..

 4. mariee53 Says:

  NEI du må ikke forsvinne Tor Da er det over og ut her ja, for du er en av dem som gjør bloggen verd å være på…klem og Varme tanker fra Mariee53

 5. medi Says:

  Ikke så mye  Ikke så mye  pyntemuligheter til  tiggerbrevet mitt…men jeg bruker det som må til for å beholde deg.
  Vær så snill å bli værende.
  Om du forsvinner blir jeg lei meg.
  Bloggen lyser opp med dine innlegg.
  Nå har jeg sikkert blammert meg med overforbruk av smileys.
  Det bryr meg katten, i så fall.
  For da tar jeg bare på forkledningen min, og ingen vet hvem jeg er.
  Hands up for deg.
  englehilsen medi.

 6. davyen Says:

  Til anonym. Ikke alle fortjener det heller.
  davyen

 7. ¨bamse¨ Says:

  Ja….desverre ikke så Ja….desverre ikke så mange av "oss gamle" igjen her da….
  Lurer også på i blant hvordan det har gått med dem som har forlatt oss….

  Men du setter i hvertfall "farve" på SOL-bloggen…
  …og jeg håper å kunne få lese mange flere ord fra deg…

 8. Annaps Says:

  Mange leser det du skriver. Jeg håper du blir her og fortsetter å skildre naturen og alt rundt deg, som bare du kan…koselig  lesestoff på morran. For ikke å snakke om alle de flotte bildene med musikk til. Nå kommenterer ikke jeg så mye, men leser bloggene jeg liker her. Mange gode og varme mennesker her og du er en av dem, så du må bli..

 9. bramaputra Says:

  tror ikke dette dreier seg om å slutte å blogge her- Tor blogger som han vill,og er vel bare fustrert over verdens elendige mangfold.- Denne bloggen til tor er jo blogg kunst,som vi andre kan lære av,.-
  Sånn skal det gjøres,sant?

  jeg mener man skal forholde seg til ordene,og ikke danne forhold til bestemte profiler, man blir ikke klok på menneskene,-

  gleder meg til flere presentasjoner av verden din Tor 
  Du er det ubestridte ener når det gjelder blogg kunst!

 10. Tante Sofie Says:

  Håper ikke – du pakker snippesken, Jærskalden. Da er det snart ikke noen vits i å klikke seg inn på SOL-bloggen lenger.
  Klem fra Tante Sofie

 11. Anonym Says:

  Bli værende, please Bli værende, please

 12. Anonym Says:

  davyen,trodde vi var venner davyen,trodde vi var venner her inne jeg…men tok vist feil..

 13. -trultemor Says:

  og av disse 4 årene har jeg kjent deg i 3?? Som tiden har flydd;)
  Veldig glad for å ha «møtt» deg:)) Et vennskap som du vet jeg setter stor pris på!

  Jeg har ikke giddet oppholde meg så mye her i senere tid, man bli jo lei. Og mange forsvinner liksom samtidig…(ja, eller tar pause)

  Stor klem

 14. May-Britt Says:

  Hei=) Flott skrevet Tor=)
  Jeg tar ikke dette som ett varsel om at du gir deg, ser det som at du tenker og drøfter med deg selv litt=)
  Kjempefint at du er her, fortsett på samme viset du .
  Ha en fin høstdag videre .

  Ps….Anonym 15:19- Du gjorde endel ufine ting her inne, derfor ble folk lei av dette! Men du er jo her ofte uansett ser jeg .

 15. Anonym Says:

  Ufine ting her inne,,dere Ufine ting her inne,,dere driver emd dett selv da…Jeg ble for polulær her inne på kort tid,derfor dere frøys meg ut..Men greit det, tar det igjen på privaten æ sjøø

 16. Anonym Says:

  populær sku der stå da populær sku der stå da sjø..

 17. la-linea Says:

  Fornyelse e’ væl bra? Mæn d’ høres dramatisk ut me’ 95% faste bloggera før i tia. D’ koinna da umuli’ itj vær’ så mang’ bloggera her da som no? Og at d’ no bærre e’ 5% gamle igjæn hørres åsså dramatisk ut! Har du nå’n påliteli’ statistikk som oinnerbygge d’ du si? Fornyelse av folk må da værra bra åsså for dokker gamle, for å få nye impulsa, itj saint? Mæn åsså¨æ syns d’ e’ i overkaint my’ nye om d’ du si e’ rætt. D’ kainn æ sei sjøl om æ e’ ny hær sjøl. Mæn æ tru’ d’ koinna vært en fordel om fleir einn æ hadd’ skreve’ på dialækt, da bærre bokmål bli’ for stakkato å læs overaillt.

 18. maiaren Says:

  Trist med alle som slutter Trist med alle som slutter å blogge her…Mister litt gnisten jeg også når det er så mange som forsvinner..Kjekt å lese deg, så jeg håper du blir værende:-)

 19. davyen Says:

  Anonym Aner jo ikke hvem du er.du er jo anonym ,og det er jo sandt .Ikke all fortjener å bli behandlet med varme her.si hvem du er så vet jeg i hvertfall
  hvem jeg taler med.
  davyen

 20. davyen Says:

  Kjære Tor Jeg sier det samme til deg  som du engang sa til meg da jeg hadde fått nok.
  Vi trenger deg her inne .Du blir, ikke sandt .Din plass er umulig å fylle .
  Hugs Fra meg .
  davyen

 21. rosl Says:

  Tor Regner med at det er en oppsummering av dine første år på SOL du her foretar. Håper og tror det i alle fall.

  Jeg synes du er et lyspunkt på SOL.

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen:
  Nei ikke enda, som davyen:

  Nei ikke enda, som jeg har sagt før vel er den ene foten ute pr i dag, om den blir der og får følge av den andre, vet jeg ærlig sagt ikke selv foreløpig.

  Tor

 23. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Svaret er som du ser tante B Svaret er som du ser tante B "avgitt", disse ordene i innlegget var en slag meget kort ukonkret oppsummering av min tid her på Sol. Mye har skjedd på disse årene, og da begge veier.

  Tor

 24. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «anonym 13:59» :
  Jeg kan "anonym 13:59" :

  Jeg kan bare snakke for meg selv der, normalt pleier jeg å ta i mot alle nye likt. Stort sett føler jeg at de andre faste bloggerne og følger den linjen, men kanskje etter alt bråket som har vært kan det skje at endel er litt skeptiske til nye i en periode før de har vist hvem de er. Tror en bør huske litt på det momentet.

  Tor

 25. davyen Says:

  Ahh godt Tor. Jeg er en ganske så hardhudet person ,men når jeg så hopalong cassidy ri mot solnedgangen fikk jeg en klump i halsen og den samme følelsen fikk jeg i dag da jeg leste inlegget ditt.Egentlig skulle det jeg skal si deg nå bare vært for dine øyne ,men skitt la gå .De som vil hetse meg og kalle  meg blaut får bare gjøre det. Det siste inlegget mitt Pytt Pytt bare en liten blogger .skrev jeg i raseri og fortvilelse over kreftene som driver oss ut og som kanskje du også var  blitt et offer for.Og flere nå som forsvinner betyr "The End, Finito,Fine,Slutt" og "Elvis has left the bulding."
  Jeg krysser fingrene igjen for et fortsatt liv her inne.
  Bear Hug
  fra
  davyen

 26. Jærskalden Tor Vidle Says:

  marie:
  Jeg er her enda, om marie:

  Jeg er her enda, om ikke på annet enn "halv maskin" ihvertfall. Det er mange som gjør bloggen verd å være på, men takk for den vennlige tanken.

  Klem tilbake..

  Tor

 27. Jærskalden Tor Vidle Says:

  medi:
  Jeg blir rent rørt av medi:

  Jeg blir rent rørt av ordene og tankene dine og vet ikke helt hva jeg skal si annet enn: Takk..

  Tor

 28. Jærskalden Tor Vidle Says:

  bamse:
  Nei, er ikke mange bamse:

  Nei, er ikke mange igjen av oss "gamle" dessverre.

  Jeg tenker og rett som det er på mennesker man har møtt her, eller der på Sol, hvordan de har det nå, om alt er bra..

  Takk for ordene..

  Tor

 29. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Annaps:
  Jeg er her enda Annaps:

  Jeg er her enda litt, på halv maskin som jeg sier. Normalt ville vært ca dobbelt så mange innlegg pr måned. Takker for det du sier, alltid motiverende og koselig å høre at noen mener noe positivt om ordene og tankene mine..

  Takk..

  Tor

 30. Jærskalden Tor Vidle Says:

  bramaputra:
  Det var noen bramaputra:

  Det var noen tanker om det jeg har opplevd her på Sol i mine 4 år. Du har rett i at man bør forholde seg til ordene og hva mennesket egentlig gjør.

  Takker veldig for alle de flotte ordene om bloggen min, det gir glede å få servert på en så fin måte..

  Tor

 31. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tante Sofie:
  Ikke helt enda Tante Sofie:

  Ikke helt enda ihvertfall, men du har jo sluttet selv, håper inderlig at du kommer tilbake?

  Klem tilbake..

  Tor

 32. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «anonym 15:19»
  Jeg er her "anonym 15:19"

  Jeg er her enda som du sikkert har lest nå, men takk for tanken..

  Tor

 33. Jærskalden Tor Vidle Says:

  trultemor:
  Ja det er vel 3 trultemor:

  Ja det er vel 3 år nå? Takk for det du sier, og det er stor gjensidig glede over vennskapet. Men det er synd at du og har gått lei her, i grunnen har jeg alltid tenkt at jeg kom til å "flytte ut" før deg, jeg har jo vært litt borte før som kjent.

  Ja er en god del som er borte for tiden, enten for godt eller pauser, og det er jo litt trist. Håper de fleste finner tilbake her, men bloggen er veldig forandret i forhold til før.

  Stor klem tilbake..

  Tor

 34. Jærskalden Tor Vidle Says:

  May-Britt:
  Jeg har May-Britt:

  Jeg har "drøftet" og gjør stadig det med meg selv fremdeles. Tror tiden må brukes, det er for min del mange faktorer som spiller inn, men til slutt er det dobbellstrek under "motivasjon" som er svaret, dvs om den er der eller ikke.

  Ha en fin kveld..

  Tor

 35. Jærskalden Tor Vidle Says:

  «anonym 17:13»:
  Jeg må bare "anonym 17:13":

  Jeg må bare si at jeg ikke helt forstår hva du mener? "For populær"? Er noen veldig "populære" så pleier det vel bli motsatt av hva du hevder?

  (mulig du svarte noen andre? Kjenner ikke til noe privat med en anonym jeg?)

  Tor

 36. bramaputra Says:

  på et bloggsamfunn vil vel folk ramle inn og ut,det er vel som i livet ellers,-gradvis forandrer ting seg.- men med deg er det jo denne bloggen-du er jo kunstneren
  som vi alle kan lære av,-ikke at du alltid er perfekt og super,men generelt
  den som kan dette,- klart det betyr noe for mangen mennesker.- og så dette posetive som du klarer å formidle,-med en blogg som dette kan du nå mye lenger en du aner,eller forventer.- det var veldig bra bilder.du får bli med meg på båtur og ta bilder en gang.jeg håper på jeg får meg flere turer,men kan ikke dette med å redigere og legge inn bilderpå bloggen.er glad boksen i veggen , virker uten å lage problemer,jeg ikke kan løse.-det er kjekt med datamaskiner,og internett-Spesielt når du er der.- Vi elsker deg Tor!

 37. Jærskalden Tor Vidle Says:

  la-linea:
  Det var flere la-linea:

  Det var flere bloggere før i tiden her, nå er det ikke mange dersom du tar bort de som nesten ikke har innlegg pr måned, eller de som bare slenger inn etpar for å prøve blogg for så å forsvinne igjen uten en lyd.

  Ikke misforstå meg, jeg er ikke i mot fornyelser, tvert om har jeg hevdet at jeg har ønsket det alltid, men ikke på bekostning av de stabile bloggerne som alle bloggsamfunn er avhengige av for å bevare et godt og stabilt miljø.

  Enig med deg i det du sier om dialekt, det farger språket og bloggen.

  Tor

 38. Jærskalden Tor Vidle Says:

  maiaren:
  Ja det påvirker maiaren:

  Ja det påvirker oss alle, normalt vil det alltid være noen som slutter av forskjellige årsaker, men her har det vel vært faktorer bloggmessig som har gitt årsakene til at flere er borte, og det er jo ekstra ille.

  Tor

 39. Jærskalden Tor Vidle Says:

  rosl:
  Ja du har rett der, rosl:

  Ja du har rett der, tanker om mine 4 år her, det som er opplevd, menneskene, følelsene..

  Takk for de gode ordene..

  Tor

 40. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen (22:49):
  Ingen av oss davyen (22:49):

  Ingen av oss er upåvirkelige, usårlige, følelsesløse, samme hvor mye "mannfolk" vi liksom er for da ville vi ikke vært mennesker. Hvis noen "hetser" deg for å vise at du har følelser, så er det de som mangler forståelse, eller respekt.

  Jeg har dessverre ikke rukket å lese noen andres innlegg, fikk nesten sjokk da jeg så alle kommentarene her og håper jeg har fått svart alle nå og ikke glemt noen.

  Mine "årsaker" for manglende motivasjon er kanskje mer komplekse enn andres. Når en har vært her så lenge som meg så har en sett og opplevd mye, og sett tendenser og utviklingen. Mange slitsomme perioder med bråk har det vært, tekniske problemer on mass osv. Og, så ser man at de faste forsvinner en etter en til slutt. I tillegg er det personlige årsaker jeg ikke ønsker å utbrodere, men de veier og tungt.

  Tor

 41. Jærskalden Tor Vidle Says:

  bramaputra (23:26):
  Jo, det bramaputra (23:26):

  Jo, det er naturlig at endel folk slutter over tid, men det er ikke kun det som har skjedd her, dvs at det er endel felles negative bloggelementer som har påvirket flere. De fleste som har vært her over en viss tid slites sakte av disse elementene, tross alt skal det være en positiv opplevelse å blogge, ikke det motsatte.

  Jeg kan ikke annet enn å igjen bøye meg og takke for dine rosende ord.

  Når det gjelder bloggtekniske saker som forskjellige ting med bilder osv så kunne godt Sol ha laget en fyldig hjelpeside om alle mulighetene, men det skjer neppe..

  Tor

 42. Anonym Penselsvingeren Says:

  Jeg må innrømme at jeg holdt pusten da jeg leste.
  Det kunne tolkes som om du skulle gi deg.
  Det skal du heldigvis ikke, så jeg på svarene du gav andre som trodde det samme. Og det gjør meg glad.
  Jeg skriver ikke så mye men leser gjerne andrres ord, det er jeg god til.😉

  Ha en fin dag videre.

  Penselsvingeren
  (Har forresten vært på hvite strender igjen, og badet. Det var mye varmere enn jeg trodde)

 43. mirapisani Says:

  Først nå tør jeg kommentere. Jeg så innlegget ditt etter at den anonyme som du slettet hadde kommentert, og det holdt på å ta fyr i hue på meg, så derfor sa jeg ikke noe. Som du kjenner til, hvist det først tar det først fyr i toppen på meg blir det rene uktontrollerte skogsbrannen av det til tider. Har blitt litt flinkere til å holde kjeft når det er smartest.

  Men jeg fikke ikke samme inntrykk som noen av de som tok dette som et avskjedsbrev. Tror jeg forsto sånn cirka som innlegget var ment.
  Og jeg er glad du skrev dette, for her kom det frem flere oppklarende ting gjennom noen av kommentarene.
  Ha fine dagen Tor.
  Mira  ;))

 44. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja forstod etterpå at det Ja forstod etterpå at det kunne tolkes slik penselsvingeren.

  Badet nå? Rene vikingen du, hehe. Men alltid godt å være på hvite strender.

  Ha en fin kveld..

  Tor

 45. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Joda, er av og til bittelitt Joda, er av og til bittelitt fres i deg Mira, men nå er de kommentarene historie og ikke mer å tygge på.

  Godt at du ikke ble "alamert" som endel andre, jeg får ta det på egen kappe at jeg skrev det uten å tenke den veien..

  Ha en fin kveld..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: