Hva nå?

Jeg er som en brokkoli, uanseelig kropp, det gode finnes i toppen. Men du må smake meg for å forstå, som med brokkolien. Jeg stusset noe på det utsagnet hun kom med. Var jo ikke noe uanseelig med den kroppen, heller tvert om. Men jeg var bare 19 da jeg møtte "brokkolien" og visste såvidt om grønnsaken engang. I ettertid har jeg lært meg sannheten i hennes ord, det gjelder for oss alle når en tar dybden i utsagnet.

Det er lørdag og det regner ute, sprayregn. Forsiktig regn med mikrodråper som faller på en bestøvende måte. Ovnen koser seg med prima bjørkekubber, er mildt ute, men bålkos er alltid deilig. Når en går tur om vinteren kan en lukte hvem som fyrer bjørk, det blir en egen eksos av bjørken, den lukter ikke pyton, men kos.

Innedag, lese og prøve å slappe av. Hadde planlagt en tur til et hemmelig sted, men det får vente til sola atter varmer Skaldeland. Hodet lider av skrivevakum i en eller annen potens – ordene drysser ikke, men må letes og lokkes frem. Utenfor vinduene spiser en gråtrost blå bær som jeg ikke aner hva heter. Mulig trosten vet, de ser ut til å smake godt.

Det er utviklet et nytt digitalt speilrefleks som snart kommer i salg. Spesifikasjonene irriterer meg, dvs de er for gode, og frk. Visa erter meg i lommen. Hun vil bli varm igjen, jeg stritter i mot, er da pokker ikke så lenge siden jeg kjøpte forrige kamera – men, jeg vet frk. Visa til slutt vinner, hun er sleip, men kjekk å ha. Tross alt.

Fikk en apost forleden fra et ukjent menneske med "Hvem er du?" Med trykk på "er" – ikke første gangen det kommer slike ord. Hva svarer man på slikt? Standardsvaret er som regel "Jeg er meg" og "morna".. Men noen godtar ikke standardsvar, så da havner de i søppeldunken til slutt, den er rimelig full av alt mulig etterhvert. Og jeg kan jo ikke lyve og si at jeg er en annen, men noen mener visst at jeg skal lyve før de blir fornøyde.

Opp igjennom årene her har det kommet mye rart den veien, både linker med personlige bilder med og mer eller mindre uten klær, og direkte invitter man ikke kan ta feil av. Forundret blir en av hvor direkte noen er. Som regel havner de i søppeldunken uten svar, men noen har vært direkte seige i sin ståpåvilje, selv når de har fått korte og konsise svar på å prøve neste heller. Man undres på om enkelte slettes ikke godtar avslag, ja noen blir sågar fornærmet.

Og der fløy trosten, den var tungt lesset uten tvil.

Hva nå? Jo, musikkens sted er ankommet..

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0%26ap=%2526fmt=18″ width=»292″>

6 kommentar to “Hva nå?”

 1. Tante Sofie Says:

  Kan ikke dy meg – men er jo bare nødt til å kommentere litt igjen!
  Synes ordene drysser ganske så bra, jeg! Formuleringer og tanker jeg aldri ville klart å prestere!
  La nå ikke lille frk Visa ta helt kommandoen i heimen da, Jærskalden! Synes det blir flotte bilder med det utstyret du har jeg, :-)))
  Musikken var akkurat så avslappende og deilig som jeg trengte på en stressende lørdag!

  Ha en fin helg,
  klem fra Tante Sofie

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Alltid koselig når du Alltid koselig når du kommenterer Tante Sofie. Selv føler jeg ordene ligger langt inne for tiden, men får håpe de finner tilbake igjen.

  Frk. Visa må jo degges med vet du, hun er jo kvinne, hehe. Og jeg har mine svake stunder hvor hun får viljen så blårøyk og hvin kommer, hehe Joda, er topp det jeg har forsåvidt, men det nye er enda mer topp, kan filme og med det. Så… vel…. vi får se hvor lenge jeg orker å stritte i mot, hehe..

  Har mange bra sanger Tanya Tucker, og jeg liker godt den spesielle stemmen hennes.

  Ha en flott helg og klem tilbake..

  Tor

 3. bramaputra Says:

  og jeg som hadde analog overbevisning.- kjøpte kodacrome fra de merkeligste steder,og fyrte dem i leica cl kameraet,.- scannet dem -og gjemte på slidesene?-så ble det vanskeligere og vanskeligere å få fatt på film.- og der ligger det søte lille cl kameraet,ubrukt-.- har et vantett digitalt olympus compakt.- det er slutt på foto interessen,sjønner ikke motlys og sånt på digita,lange eksponeringer etc.-  det har vel kansje? gått opp for meg at digitalt er bedre?- men det er ikke samme morroa lenger.- hvordan kan man bruke digitalt som analogt?

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Blir rimelig annerledes med Blir rimelig annerledes med digitalt speilrefleks enn vanlige digitale kompaktkamera bramaputra. En helt annen verden i muligheter åpner seg. Bildekvaliteten er og en annen verden. Med dagens moderne digitale speilrefleks kan man gjøre ting man bare kunne drømme om før med analoge speilrefleks. Kvaliteten særlig på høy ISO, er og mye bedre digitalt enn på film. Ellers funker instilninger ved samme prinsipp som før.

  Strengt tatt kan man velge forskjellige fabrikkinstilninger dersom man selv ikke vil eksperimentere, de er normalt gode nok for de fleste til normalt bruk. Men mulighetene ligger der den dagen man vil eksperimentere. I tillegg kan man berge mange digitale bilder ved etterbehandling på en måte som ikke fantes tidligere. Det er kort sagt blitt en fantastisk verden med digitale bilder.

  Jeg synes det er 10 ganger mer morro nå enn før da jeg brukte analogt speilrefleks og film.

  Tor

 5. Penselsvingeren Says:

  Hei Alltid koselige og gode skriverier.
  Jeg og har lyst på dig. speilrefleks, men det er så dyrt.

  Ha en fin helg
  Hilsen Penselsvingeren

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk penselsvingeren.
  Tja Takk penselsvingeren.

  Tja egentlig er innstegsmodellene ikke særlig dyre, og det finnes mange bra og billige brukte. Man kan få et godt lite brukt eksemplar for det samme som et nytt kompakt av en viss kvalitet koster. De store kjedene har ofte gode tilbud, elkjøp, lefdal osv. De 2 store er Canon og Nikon, selv har jeg 2 Canon, i hovedsak fordi jeg liker best deres måte å behandle fargene på, altså det resultatet som kommer ut til slutt. Det er selvsagt en smakssak. I tillegg har Canon et bedre menysystem synes jeg, og enda viktigere: et større utvalg av objektiver enn Nikon.

  Jeg bruker og å finne motiver som jeg da kan male senere, til det bruket er det ypperlig.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: