Nye spor i sand..

Spor i sand, som i diktet – mange spor, lange føtter går sakte. Det er godt å gå i flomål, og mye å oppdage. Spor i sand, bare mine – alene. Mine strender helt alene, ikke helt kanskje, en lang dame gikk alene på den ene, hun smilte fredlig for seg selv da hun svevet rolig forbi meg som satt og spiste niste i marehalmens svøpe.

På slike dager, og slike strender kan man smile både utenpå og innvendig. Hvert skritt gir noe, hvert skritt på de tre strender jeg ruslet tankefull langs i fred og ro i dag. Evige bølger, de vil være her til alt er slutt en gang, og jeg bare støv.

En god dag, trengte den i dag. Det har vært mye uro i det siste, både i tanker og omgivelser. Ta vare på dagene sier jeg alltid – og dag har jeg tatt vare på dagen. Både i sjelen og kroppen, og en haug med bilder jeg knapt enda har sett på. Det får bli kosejobb i mørke høststunder når værgudene har svelgt lyset og truer med å spise huset.

Tankene flyter så uendelig lettere med rolige skritt langs strender man eier alene. Og det skjer alltid noe ved havet, noe fredfullt. Vi er heldige vi som bor her, vakre strender som perler på snor ligger de der i åpne landskap med uendelig utsyn. Og himmelen, den er fantastisk, ingen andre slår Jærhimmelen. "Himmel og hav" heter et lite spisested i strandkanten jeg ruslet forbi, og sannelig bærer det navnet med rette.

Trøttheten har en litt annen form i dag, kilometre av strender, tusenvis av inntrykk, ren havluft, fugler og pur natur. Og en lang grasiøs slank dame med et fredelig smil – hun trengte sikkert denne havdagen hun og..

Under et bilde fra en av strendene..

 

.

Og et glimt av den enslige som vandret i flomålet hun og, jeg lurte meg til noen skråbilder da hun var gått smilende forbi, jeg håper hun tilgir min freidighet og at jeg for sikkerhets skyld har gjort henne litt uskarp selv om hun gled vakkert inn i omgivelsene med sine nydelige duse farger..

Søvnen vil falle lett i kveld kjenner jeg..

.

9 kommentar to “Nye spor i sand..”

 1. tante BØ Says:

  Deilig å finne roen Deilig å finne roen : ))
  Nydelige strender.
  Sov godt Tor.
  God natt.

 2. mirapisani Says:

  Nydelig Tor.   ;D)  Natta blir lettere å sovne i når jeg leser dette.
  Mira  ;))

 3. tante BØ Says:

  Måtte svinse innom før jeg Måtte svinse innom før jeg dro for å ønske deg god helg : ))
  Klem : ))

 4. mariee53 Says:

  Hei Tor. dette var så fredelig og godt Jeg ser du skrev det akkurat da jeg hadde logget av, så jeg får heller si at jeg håper natta var god, og at du får en herlig helg med din kjære budeie. For noen fine bilder, ligner nesten på strendene her dette da. Så ja vi har en strandlinje i dette landet som vi må være veldig stolte av. Ser bare den punten jeg av og til går helt rundt(ca 1 time) Der er det ti steender, store og små medregnet. Varme tanker fra Mariee53

 5. Penselsvingeren Says:

  Så fine bilder Det nederste kan jo bli et vakkert maleri. Og så kan du ta det med deg på stranda når det er ferdig og se om du finner damen. ,-)))))

  Heldig er du som bor nært slike strender
  Ha en fin helg.

  Hilsen Penselsvingeren

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja behøves av og til tante Ja behøves av og til tante B, og det er mye å velge i her rett rundt hjørnene, det er fritt valg av hva en ønsker av natur..

  Ha en fin tur dit dere skal i helga!

  Tor

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Håper du fikk sove godt Håper du fikk sove godt Mira, og får en fin helg..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Her er mange strender marie, Her er mange strender marie, det er bare å velge. Og rett ut er storhavet så surfere liker seg her og med alle havdønningene som leker seg innover. Jeg setter pris på all natur og heldigvis finnes alle typer her, det er bare å velge..

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du sier noe der Du sier noe der penselsvingeren, jeg har flere av samme scene med den damen, hun beveget seg grasiøst og ledig som en modell på ferie nesten.
  Og klærne passet superb til omgivelsene, normalt legger jeg ikke særlig merke til slike ting, men det var som om hun var skreddersydd til opplevelsen og stemningen, bestilt nesten..

  Ja vi er heldige her, et mininorge på et brett med alle typer natur..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: