Å være..

Et blått blikk nedover sier at tantene holder fortet. Nå som før. Til med vår alles kjære tante Label har steppet trofast inn for å holde den lille befolkningen her samlet samt tante Teia, tante Bø, tante May-Britt, tante Trultemor, tante Trultus, tante Mira, tante Marie – og onkel Alias og onkel Omholt. Pluss de andre tanter og veldig få onkler. Er noe trygt med bloggtanter.  Her er en onkel til – på besøk om ikke annet.

Noen dager er som å sitte på en himmelhøy stolpe med stoppet skinnsete og leselys. Sitte og skue utover verden, mennesker og alt annet. Som om en ikke er en del av alt – som om en betrakter verden utenifra. Bare universet deler tankene, og undringen.  Jorden, en ball med maur på som stresser forvirret i alle retninger, noen i Mercedes, andre med store våte øyne som tigger mat i en rusten blikkboks i eksosrøyken fra alle Mercedesene.

Mennesker, noen rå egoister. Noen av de – ikke alle. Edit: Mange av de, altfor mange, jævlig mange (sorry for å nevne det stedets synonymatiske begrep). Hvorfor blir det slik? Generasjon etter generasjon. Nytter ikke med frasen "Gudene vet" – de er som kjent på telttur in the Melkeroad. Eller deromkring.

Nåja, lite å gjøre med det fra stolpesetet. Bedre å ta frem langkikkerten "Oh Jess" fra det innebygde barskapet med iskrem i og speide etter vakre skapninger som gir sjeleføde. Til dømes budeier og deres like som traller fra en li i roselys. En kan ikke bære verdens mange uretter og annet faenskap på egen rygg, selv om den er sterk og seig. Noe må man bare ta på triple solskinnsbriller mot – dessuten kler jeg stilige solbriller selvsagt..

"Kiss me – and ittepå kan me gå ein tur i Paradis.." Iskrem ja, det er godt, liker alle sorter bortsett fra den spygrønne avarten. 

"Alvaneset" .. et vakkert navn. Min husk på navn står ikke i stil med iq’en, men det får så være, når man er blond får en ta det med et smil – forresten, hvem var det som sa det? Karin? Hun var ihvertfall ekte blond, og vi er vernevedige. Eller kanskje det var …. meg som sa det til Karin? Jo.. Stemmer det, jeg tapte, men det var verdt det..

Og.. noen ganger bør man tape, med vilje. Man må ikke vinne alltid, det er pokker så egoistisk, nei – jeg snakker ikke om vanlig spill, lek. Ikke det, jeg taper aldri med vilje mot en ego, de bør man vinne over heller. Det handler om å bygge selvtillit, andres – dersom man kan hjelpe. Slik sett har jeg "tapt" mange ganger, men det gjorde godt – å vinne ville ikke gitt glede etterpå.

Selvtillit og selvfølelse, det er ikke noe selvsagt for alle, heller tvert om. Det handler mennesker. Men noen spiller med andre mennesker som brikker – måtte de bli sjakk matt selv en dag all verdens uvær rår..

Noen ganger er det godt å sitte på stolpen, en får bedre utsyn til virkeligheten derfra. Kanskje faller det av noen bører, tanker man har bært tungt på. Å være menneske er en uendelighet i tanker og følelser..

.

.

.

Nok en gang en mine favoritter til å dra tankene inn i drømmeland..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″>

.

(rekker dessverre ikke å lese noens blogger akkurat nå, skal prøve i morgen)

10 kommentar to “Å være..”

 1. camille Says:

  🙂 nydelig musikk og du må ha en fantastisk utsikt fra stolpen din Tor. Du skriver så levende.. nesten så jeg får lyst til å be deg på en kopp te..😉 med nåkå attå..;
  camille*

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  (jeg så før jeg skulle (jeg så før jeg skulle legge meg at jeg burde føre på noen tanter til, så ingen ble sure, hehe.. Skjønt listen kunne vært mye lenger med alle gode "bloggtanter" som holder livet gående i bloggen her)

  …….

  Takk camille, te? Nypete er godt ihvertfall, hehe – og sikkert noko attåt og. Noen ganger er det god utsikt fra "stolpen", andre ganger er det bare skyer og tåke, er nok slik for oss alle..

  Sov godt..

  Tor

 3. May-Britt Says:

  hei onkel trivelig å sjå dæ her inne=)
  du er heldig som har en stolpe du, alle burde ha en=)
  ha en god natt da villamann og drøm søtt=)

 4. mirapisani Says:

  ;))) Bloggtanter.., ;D)
  Mira  ;))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hei tante May-Britt, og Hei tante May-Britt, og takk. Viktig med en "stolpe" til å betrakte tingenes tilstand på av og til.

  Ha en fin dag May-Britt..

  Onkel Tor

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jepp tante Mira, hehe. Jepp tante Mira, hehe. Bloggtanter er bloggens ryggrad, vi onkler er mer uregjerlige og stikker avgårde på ville utflukter av og til, hehe..

  Onkel Tor

 7. tante BØ Says:

  Zombie tanta henger med hu Zombie tanta henger med hu og, men det går litt tregt med meg om dagen.
  Jeg har ikke tenkt å forsvinne, bare så det er sagt.
  Bare så dere veit det hvis det skulle bli stille fra meg.
  .
  Se bare på de setningene … det sviver bare ikke rundt i toppetasjen.
  Hjælpes …

 8. virre501 Says:

  virre501  for og se,,så virre501  for og se,,så må man ha øyne ?? og hjerne for og resonere over livets gang:))

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det går i bølgedaler for Det går i bølgedaler for de fleste tante B, selv har jeg vært lenge nede i en bølge, og står med en fot utenfor. Men det er personlige grunner.

  Din lyst kommer nok snart tilbake skal du se..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Riktig virre, men vi ser nok Riktig virre, men vi ser nok med forskjellige øyne, fra forskjellige ståsteder..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: