Tanker under en hvit paraply..

Etter å ha stekt en halvmeter lapper med en skvett rømme i – altså, alle menn med respekt for seg selv mekker sine egne lapper, man er da mann for pokker. Men etterpå tok jeg en rusletur i mørket, en hvit paraply med bøkehåndtak ble med og skaffet tak over et rufsete skaldehode.

Det er litt koselig å rusle i mørket med en paraply når det trommer på duken, en slags intim kosefølelse. En går der på en måte litt beskyttet for elementene, nesten som en mobil telt-tur. De fleste husker vel hvor koselig det er å ligge i soveposen i teltet når regnet danser på duken. Ble mye kos der i det avsnittet, skal prøve å forbedre meg i neste.

En og annen gul lampe tittet gjennom den tynne duken som laget kosen, eh – ja. Og fra stilige grønne støvler med sløyfe på kom det koselyder når de koste seg på lys grusvei med noen små koseplask nedi en og annen koselig dam. Tro jeg gir opp for kosen.. Gir meg over.

Det er en egen god stemning når man rusler der i mørket. Tankene får puste litt, man ser verden fra litt andre vinkler. Livet kan være rimelig greit under en paraply i mørket. Av og til. Og i dag behøvde jeg den lille timen trygt og godt i min frie verden under min paraply alene.

Jeg tror vi alle av og til behøver en tur i vår egen lille verden alene, en verden å puste ut litt fritt i. Ofte er man egentlig alene med sine innerste tanker, ikke alle tanker man føler for å dele, ihvertfall ikke med alle og enhver. Tror det er litt av det samme for noen av oss når vi skriver f.eks på en blogg. Og derfor vi ønsker å forbli ikke gjennkjennbare med navn og nr. Er man ikke identitetsløs her, da er man ikke i sin frie verden – alene under denne paraplyen her..

Det er valg hver enkelt tar. Men man er seg selv like mye som andre selv om man ikke legger ut kartet til kåken og sine mål og andre personalia. Og kanskje er de identitetsløse av oss her de som kan være mest oss selv på en slik plass, vi er jo under vår egen paraply, alene, og kan kanskje dele tanker vi ikke kunne dersom kartet lå her.

Men i sum er alle her ekte mennesker, man må aldri glemme det. Både vi som ikke oppgir kartet hjem, og de som gjør. Vi henger heller ikke normalt ut naboen på hver stolpe med fullt navn for et eller annet negativ, vi ber han heller ikke offentlig dra til helvete, vi skriker heller ikke på en krakk på torget at naboen ikke er naboen, men en i neste fylke, og slettes ikke sender vi brev til naboen og sier vi skal fjerne han fra jordens overflate.

Så hvorfor gjør endel dette her? Det er ingen forskjell på en her og naboen din annet enn adressen, resten er det samme, et menneske av kjøtt og blod med følelser..

Kanskje flere bør ta seg en tur under sin paraply i deilig regnvær og føle kosen der, man får litt bedre perspektiver på livet da..

.

.

.

Noen rolige vakre rolige toner som kunne vært med under en paraply..

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»338″ height=»222″>

8 kommentar to “Tanker under en hvit paraply..”

 1. luxcat Says:

  Du sier noe der, Tor… Det om paraplyen. Og om teltet. Og om de tankene man ikke deler.

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ja luxcat – og noen tanker Ja luxcat – og noen tanker kanskje ikke alle forstår alltid, men mulig nå. Litt bedre om ikke annet. Det at en blogg har en litt spesiell funksjon for noen av oss, vår paraply alene, men som andre får være med under – kanskje..

  Tor

 3. Cerridwen Says:

  Gode tanker Synes det var noen gode tanker du har her. Ønsker deg en god natt fra ei som heller ikke har tenkt å legge ut kart til veien hjem  

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Perspektiver kommer ofte Perspektiver kommer ofte videre former ved sceneskifte og når man da får puste alene litt Cerridwen..

  Nei, i lengden har det ihvertfall for min del skyld vist seg at det er best å trykke kartet inntil brystet – man kan være mye mer seg selv her under denne paraplyen og puste lettere..

  En god natt til deg og..

  Tor

 5. anick Says:

  Starter dagen ..med chillisangen din,jeg. En vakker sang å starte dagen med! Takk skal du ha for sangen og tankene-og humoren og alvoret og ettertenksomheten jeg får i det du skriver.

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godt for kropp og sjel med Godt for kropp og sjel med den typen musikk anick..

  Ha en rolig og fin dag..

  Tor

 7. Tante Label Says:

  Enig! Jeg fikk litt sånn «noia» her enn dag…da en jeg kjenner i RL hadde kommentert bloggen min…vet ikke om jeg ble gjenkjent, men det var ingen god følelse….en vil jo helst være anonym, selv om deler av mitt liv kan være lett å gjenkjenne…
  De som kjenner oss…kan nok lett gjenkjenne personen bak…det bør man alltid ha i tankene…at man ikke skriver noe som kan være lite kjekt å få slengt imot seg senere…alltid lurt å tenke over konsekvenser….jepp…🙂

  Go klem!! ( Miss U )

  Tante Label

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det må bli enten eller Det må bli enten eller tante Label, en mellomgreie går ikke, og det er noe en må bestemme seg for før en begynner å ordlegge seg. Det du forteller sier jo endel av det som da vil surre i bakhodet hele tiden og sette grensene.

  I tillegg skriver jeg om scenene, og personene for å gjøre det vanskelig, i tilfelle. Men kjernen er der uansett, det andre er bare fasader som det jo er mange av i verden. Man har et ansvar og for å ikke røpe andre og deres private "saker" i RL når man skriver offentlig.

  Men i dagens verden er det stadig mer vanskelig å være seg selv, få aksept når man ikke vil legge frem sitt kart. Ikke alle forstår at ikke alle har behov for å vise seg 100% frem. Men man er den man er i det som ordene formidler og hvordan man oppfører seg også her på denne nettarenaen, det kan ikke skjules.

  Go klem tilbake..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: