Kanskje..

Er det årstiden? Eller kanskje jeg har vært her for lenge. For meg er begrepene "rettferdighet" og "gjensidig respekt" noe sterkt og naturlig innebygget. Jeg prøver å leve opp til de, men dessverre lykkes ikke jeg heller alltid. Og respekt må gå begge veier – ellers er den ikke gjensidig.

Jeg ønsker ikke å arrestere noen, ei heller blande meg inn i hva folk skriver så lenge de følger regelverket. Det har vel mer med helhetsinntrykket å gjøre. Mitt inntrykk. På en måte kjenner jeg snart ikke bloggen igjen, på en annen er enda endel av de gamle her. Mulig det er et veiskille. Eller et blaff som dør ut igjen.

Hvor ble alle de gode, glade og varme innleggene av? De litt småville man lo av i kor? Nå er det helst store bokstaver med dødsstraff, hat, motsatt verdi, de evige bloggspøkelser, repetisjoner av temaer ingen visst leser, noen kaller det spam, de kjedelige vanlige "hvertvalgsforbannelser av noen", "sukk & stønn" (eh.. forsåvidt faller kanskje dette innlegget inn i den avdelingen).. men så osv..

Alvorstiden innhenter oss ser det ut til. Eller er det bare fordi det har regnet for mye?

Hat… hva er det? Og da i "normal tilstand" og ikke i worst case hvor det kommer 9 lilla menn og hogger hodet av alle hunnkjønn i familien samt barn og bestemødre, dvs etter at de voldtok alle 9 ganger. Alle måtte jo være like onde. Etterpå gik de i baren og bestilte 9 halvlitere – mens de ventet på tappingen parterte de noen forbipasserende som de ikke likte nesene på.

Så hat.. ser man i det daglige livet og tar bort alle de lilla og de andre likesinnete, så hater jeg ingen. Må man hate noen? Er det unormalt å ikke hate noen, selv om noen kanskje har påført en smerte? Blir smerten mindre om man hater? Blir det omgjort om man hater?

I rett linje under og i samme gruppe kommer "hevn". Ser man igjen bort fra de overnevnte ekstreme busemenner: Må man hevne noe? Hvor går grensen før man bør absolutt hevne? Når man så har hevnet, blir man da lykkelig igjen? Eller fikk tilbake strømpebuksen med paljetter og stiletter? Det finnes selvsagt morsomme hevner, de man ler av alle etterpå, selv han som fikk vannstrålen. Men "hevn" – hva løser det, for hele årsaksforholdet, eller en selv?

Hat og hevn, mye menneskelig faenskap der, og mye smerte. Hvorfor? Her på berget har vi heller ikke gudsjelov nedarvete plikter for æreshevn, "du peke på meg – jeg kappe din hånd av".

Såret, ja alle kan vi bli såret, veldig og vondt. Også jeg. Men hat og hevn? Nei. Da ville jeg hatet meg selv etterpå. Dessuten har jeg ingen behov for hat og hevn, det løser ikke noe, bare gjør alt verre – mener jeg, ja ikke bare mener, men og føler. Så hvorfor må noen, mener noen?

Jeg er ikke meningsløs, åh nei du! Men, det er noe annet. Det er kun uenighet. Normalt og naturlig, og ikke noe å hate eller hevne det heller. Om noen kaller meg stygge ting, vel, er de happy med det så værsegod. Jeg har ikke behov for å hevne det med å sable de ned tilbake, selv om jeg er ordsterk.

Alle disse som får en rettferdig rettsak, de er dømte og straffes. Men vi kan ikke dømme de, ikke ekstra heller. Ingenting har vi å si der – heldigvis. Det eneste som betyr noe er at de får en rettferdig dømming, en korrekt dømming uten dommere som hyler i affeksjon. Om noen absolutt må kappe hodet av de – blir ugjerningen omgjort? Nei, noen fikk bare sin sterke drift av hevnlyst oppfylt. Men heldigvis slipper ikke noen til med ekstradommer.

Ferdig, ok?

Men selvsagt, folk fortsetter å skrive om det de vil samme hva jeg mener, for det mener jeg og at de skal – altså skrive hva de vil, ikke etter hva jeg ønsket at de skrev mer om.

Alle, hver og en av oss er med på å skape bloggen, hva den er, også jeg. Forsåvidt føler jeg vel at jeg har sviktet litt mine egne ønsker selv og en stund nå, av mine personlige grunner. Og, kanskje andre har sine  eller – regnet eller en ubetalt faktura. Kanskje begge deler.

Any sweet news? Someone kissing in the rain, snø er vel litt tidlig? Vel, jeg kunne om ikke annet dratt til med en lekse av noe wild and et eller annet, men – ikke nå, nei, selv ikke nå av meg engang..

Hm.. nei er vel bare meg..

15 kommentar to “Kanskje..”

 1. Teia Says:

  Men det er jo det jeg Men det er jo det jeg sier…!!!
  Kansje ikke med så mange ord, men det er jo nesten det samme.
  Bare at jeg ikke relaterer no til blogg-samfunnet.
  Bare spekulerer som vanlig.
  Men er enig i at det er en mørkere tone her inne.
  Enig i det. Og tror jeg etterlyste det samme på denne tia i fjor, men da sa alle at det ville komme til og bl litt bedre etterhvert. Mener og huske at det ble det og:)

 2. luxcat Says:

  Jeg hater… …og med rette. Jeg er ikke fortært av hevnplaner eller bitterhet, men livet mitt har ikke vært en dans på roser (og sier ikke med det at ditt eller andres har vært det), og slik er det. Mulig det har gitt meg andre tanker rundt dødsstraff, hevn, menneskeverd osv enn den gjengse mann og kvinne, men ok – forskjellige erfaringer gir forskjellige tanker –  og har jeg tenkt å fortsette å blogge om de tingene som opptar meg? Jepp, u bet u!
  Og det går helt fint å ha respekt for andres meninger selv om man mener noe helt annet.
  Og en ting til: Jeg synes jeg ser fullt av de sukkersøte bloggene, de som egentlig ikke sier noe særlig annet enn at det var godt med pannekaker og nyrørte (selvplukkede selvsagt!) blåbær til middag. Jeg ser også de som vekker smil eller latter. Men det er kanskje øye som ser, og hva mam legger merke til?
  Så denne: "Alle disse som får en rettferdig rettsak, de er dømte og straffes. Men vi kan ikke dømme de, ikke ekstra heller. Ingenting har vi å si der – heldigvis. Det eneste som betyr noe er at de får en rettferdig dømming, en korrekt dømming uten dommere som hyler i affeksjon. Om noen absolutt må kappe hodet av de – blir ugjerningen omgjort?"
  –> Hva er en rettferdig dom? Og jeg har ingen problemer med å dømme noen "ekstra", i den forstand at de er ikke-personer for meg, at jeg sprer ryktet om f.eks. dømte pedofile når jeg vet om dem. Heller det enn å risikere å dømme enda et barn til et helvete for å være PK. For å tro på mennesket når alle statistikker sier noe annet. Ugjerningen blir ikke omgjort, men man kan hindre den neste ugjerningen.
  Jeg skulle ønske jeg hadde en naiv tro på rettssystemet, menneskets ønske om forandring og rehabiltering, men virkeligheten har vist meg noe annet. Statistikkene viser noe annet.
  Så hva da , Tor? Fortsette å drømme om Nirvana på jorden, eller beskytte sine? Jeg velger i alle fall det siste.

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Tillegg:
  Ja!! Det kom inn! Tillegg:

  Ja!! Det kom inn! Bare 5+1 (er ikke i form til ukjent 6) forsøk! Og han i baren er enda ikke i sikte. Stor og alminnelig jubel overbringes Sol.

  Tillegg 2:

  I ventingepausen mellom forsøk 5 og det siste, ble katten, the sjef, båret ut. Men da bæreren tilfeldig i den mørke gang trødde på et blank pågulvetliggende skohorn av metall, laget dette en ulyd. Pelsdyret, the sjef altså, ble da så forskremt at den trakk ut alle (ca 100) nykvessete 10 cm lange klør fra hylsterne og kjørte de inn i de passe sixpacker (er ikke det på brystet?) til bæreren som kun var armert av en pen svak saharabeige t-skjorte. Etter en halvtimestid ca, klarte bæreren å få løsnet alle lansene og beroliget nok the sjef slik at denne fikk en liten flygetur som belønning. Etterpå ville forsyne meg dyret inn igjen! Hvem forstår seg på kvinner! Ja den er dame, the sjef altså.

  Nå ser brystet ut som om en liten kineser har lekt med en nålepistol magasinert med 10 toms spiker. Og blodet fra gulvet et støvsuget opp, meste delen om ikke annet.

  Ellers har det sluttet å regne, tror jeg?

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok Teia, jeg har enda ikke Ok Teia, jeg har enda ikke lest noen innlegg i kveld, bare kjappe blikk nedover, så håper mitt (tilfeldige) ikke føles som om jeg tok fra deg noen tanker, for det var slettes ikke meningen.

  "Mørkere tone" var et forsåvidt godt uttrykk. Joda, det har vært perioder før og, men forskjellen er den at mange av de den gangen faste bloggerne enda var der i mellom.

  Vi får se hva som skjer, ellers har det slitsomme henget til sol kanskje og kverket lysten både til den ene og den andre.

  Tor

 5. bramaputra Says:

  glade gode tor ta deg en tur og fisk ørret.- dette nettet er en nymotens opfinnelse,-den må opleves på godt og vondt.- jeg syntes det er spennende og lar meg ikke skremme.-men jeg skal ikke påstå det er noe høydepungt i livet.- heller en fisketur i en ørret bekk.- du er heldig som kan nyte sånt.-
  og disse ufulkomne menneskene,får du hversågod gi deg hen til,
  så stramm oss opp i sjortekragen da!

 6. ¨bamse¨ Says:

  Denne bloggen har desverre Denne bloggen har desverre forandret seg veldig, i negativ art det siste halvåret.
  Men jeg håper ikke det betyr at du har tenkt å forsvinne?
  Det ville da bli et enormt tomrom her inne.

  For min del har det medført at det nå er noen bloggere jeg ikke gidder å lese noe i fra.

  Gir du deg, har jo de som har påvirket bloggen negativt vunnet….

  Ha en riktig fin helg!

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg mente ikke, som jeg vel Jeg mente ikke, som jeg vel sa å "arrestere" noen luxcat, jeg tok bare en kjapp helhet. Teia sa det godt over her med det mørke inntrykket.

  Nei "dans på roser"- noe vi vel ønsker kanskje de fleste, men som vel ekstremt få opplever gjennom hele livet. Og for å tale til egen "minus": Jeg har nok selv og skrevet tidvis om tunge tanker og vonde følelser. Men i det siste har bare følelsene vært at det har vært vel tett i mellom her fra mange hold, og ikke så mye lys.

  Jeg vet jo selvsagt ikke hva dine personlige opplevelser er, men jeg har jo opplevd endel baksider selv og, mennesker som er blitt mishandlet, urett osv osv. Men har tross endel sterke opplevelser enda samme synet som jeg nevnte, og samme spørsmålene, samlet: Hva det løser å hate og hevne.

  Respekt for meninger i "normal form" er soleklart synes jeg.

  Selv ser jeg på helheten – at det er litt av alt er for meg det som gir meg mest, men ikke nødvendigvis alle. Sukkersøtt, tja, hva er nå det? Behøver vi alle ikke en dose det og i hverdagen? Kan vel ikke gå rundt å være dødseriøse hele tiden og glemme de søte tanker og smil, verdens ork kan vi ikke bære uansett alene.

  "Rettferdig dom" er slik et demokratisk og moderne samfunn lager lover man forholder seg til, og som da brukes som domsgrunnlag. Tross alt er vi krøpet ut av hulene og har kastet flinten. Øye for øye er ingen rett dom i følge det grunnlaget.

  Vel, er det ikke straffbart å spre slike rykter? Og "rykter", hva mener du med det i denne sammenhengen? Mange mennesker blir i den moderne altspisende kyniske presskverna forhåndsdømt, i rett forstand, om de så blir frifunnet er de dømte av samfunnet, oss alle, uten bevis. Er det rettferdigheten vi søker? Nei..

  Rettsystemet må en bare forholde seg til, noe annet ville skapt et samfunn ingen av oss ville levd i.

  Ja til det siste, dvs begge deler. Man kan ikke bare gå hele livet igjennom med klør og hoggestabbe klar "i tilfelle".. Mennesker må få puste og leve, drømme, uten å ha konstant vakthund ved sin side..

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ikke alltid jeg heller er Ikke alltid jeg heller er hverken "glad" eller "god" bramaputra, men takk for ordene.

  Jeg har vært på nettet lenge og kjenner det meste av sidene, både de gode og de dårlige. Det spennende er vel mest at man kan møte nye mennesker som f.eks her, mennesker som man aldri ellers ville møtt.

  Fisketur, eller alle turer i naturen, små eller store, de gi ihvertfall meg mye tilbake, de forer sjelen med noe godt jeg har tatt med meg fra barndommen.

  Tor

 9. davyen Says:

  Du er en klok mann Tor Du er inne på noe vesentlig her .alvor og humørløs tiden er kommet og dilletantene som bare har levet på VG og Dagbladets førstesider ruler grunnen for øye blikket med gørr kjedelige uspennende klip fra artikler og omtrent ingenting er melket fra deres eget bryst.Se og Hør gjengen har overtatt.
  God natt og god helg til deg Jeg logger meg ut nå.
  davyen

 10. mariee53 Says:

  Jeg putler og skriver det som jeg pleier men ser ikke ut som noen gidder lese vanlige innlegg lenger. Skriver likevel jeg, til jeg slutter helt her inne…Varme tanker fra Mariee53

 11. luxcat Says:

  Tor: Begynner med det siste: Hva er rykter? Her mener jeg dømte pedofile, ikke dem som kanskje er sånn eller slik. Om det er ulovlig? Aner ikke, og bryr meg ikke.
  Bra for deg om du ikke ønsker å ta igjen, vise den som har gjort deg/dine urett at de ikke slipper unna med det, at verden kan ta dem igjen også og comes around goes around, men sånn er det ikke for meg. Som sagt: Jeg går ikke rundt i bitterhet, men jeg ser det når sjansen er der til å vise drittsekkene at klovneskoene var ett hakk for små likevel.
  Det løser ingenting å hevne, ikke i den store sammenhengen, men det løser noe for meg. Nemlig å vise for hestkuk og andre rundt ham, at heisan – man slipper ikke unna med alt bare fordi man er ond/dum.

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Luxcat 02:27
  Ok, synes bare Luxcat 02:27

  Ok, synes bare jeg har lest at det er ulovlig og endel har blitt anmeldt for slik virksomhet(?) Et av problemene med å tillate private stolpevarsler er vel hvor grensene skal gå. Finnes mange mennesker som nok kunne tenkt seg å advare mot både den ene og den andre av div årsaker og ikke bare det du sier.

  "Bra for meg at jeg ikke ønsker ta igjen?" Du skulle bare visst hvor mange kyniske drittsekker av forskjellige varianter som har fått føle min harme (ikke voldelig harme). Du aner ikke hva du snakker om. Men, jeg lar ikke livet domineres av tankegangene om at de finnes. Kommer de foran meg i min sti så ok, da kan jeg reagere på min måte, men jeg hverken søker eller leter etter de.

  "Verden er full av onde, drittsekker og idioter" Mer rett: "Verden er full av mennesker av alle utgaver – og det finnes noen onde, drittsekker og idioter"

  I affeksjon er det for de fleste mennesker kanskje naturlig å "hevne" der og da, det ligger i vår natur. F.eks blir en gammel dame slått ned av en full av faen rett foran deg så reagerer vi kanskje instinktivt. Men det er ikke direkte "hevn". Det som er mer betenkelig er planlagt hevn. Hva løser det? Og i et moderne opplyst samfunn bør ikke slik adferd gis akseptert grobunn er min mening, for hvor skal grensene gå?

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er en viss ånd over Det er en viss ånd over bloggen ja davyen, men det hjelper kanskje litt dersom endel skaper noen andre vibber med noen sprell og lys, slik sett er det vel litt opptil oss alle som ønsker litt mer blanding å bidra noe selv.

  Ha en fin lørdag..

  Tor

 14. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Bra det marie, tror det du Bra det marie, tror det du sier ellers har nok flere årsaker, mange føler kanskje at innleggene deres drukner i alle "rop"? Og endel av oss er ikke her så mye akkurat for tiden, av forskjellige årsaker.

  Tor

 15. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Blogger forandrer seg hele Bloggsamfunn forandrer seg hele tiden bamse, det er en viss naturlig dynamikk i dette forholdet. Men retninger kan diskuteres. Og akkurat nå så er som jeg sa Teias gode beskrivelse min følelse..

  Jeg vet ikke, tenker på det daglig om jeg skal avslutte/flytte på meg, men det er personlige årsaker som veier mest i det forholdet. Og da årsaker jeg ikke ønsker å snakke særlig her om for å si det slik.

  Ha en riktig god helg du og – og da med mye solskinn håper jeg..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: