Opplevelser..

Her er mange viker og bukter det mellomlander mye vadere og andre fugler i på vei sørover. Også sjeldne arter som kanskje kommer fra langt nord i f.eks Russland. Pakket sekken og for avgårde i formiddag, kamera og stativ. Ikke før kommet frem drypper det fra himmelen og i neste sekund lar noen alt vannet der opp renner ned, dermed ingen fotografering.

Men fikk da sett endel fugl med kikkerten, det er alltid spennende å se om nye arter dukker opp. I dag var det ingen sjeldne, og i grunnen ikke så mye fugl å se i møkkaværet. De stopper ofte noen dager her og feter seg opp før de flyr over havet sørover. Endel arter har nesten aldri sett mennesker før og er nær håndtamme.

Hovedtrekket varer noen få uker så dabber det av. Og det er en salig blanding av ungfugler og voksne av forskjellige årganger, og flere har byttet ut sommerdrakten, dermed er det ofte vanskelig å artsbestemme nærliggende arter, underarter.

Våknet her en natt av heftig tordenvær, opp og på med klær. Det regnet ikke, men lynte og tordnet. Ut på terrassen med kameraet for å prøve å fange et lyn. Men, jammen skrudde ikke værgudene av herlighetene akkurat i det jeg entret arenaen. Og det ble rolig igjen.

Et plaster på såret ble hengt ut til ære for meg, en vakker måne som laget utrolige scener mellom skyer i en åpning mellom to trær. Fyrte av noen serier, men det var vanskelig å få fokus i mørket og lyset som skiftet hele tiden ettersom skyer gled over månen i hurtig tempo. Helst burde det vært filmet, men en fantastisk opplevelse som jeg samler på sammen med alle andre.

Under er et av bildene fra seriene, det er enda ubehandlet så det går å fikse litt på skarphet osv. Men det får bli senere..

6 kommentar to “Opplevelser..”

 1. Teia Says:

  Så Tøfft.. Vi har jo nordlyset i tide og utide, og alle di vakre fargene som følger en solnedgang, men den der har jeg ikke sett før..
  Når det gjelder fuler å den slags, så melder jeg meg ut fullstendig.
  Så vidt jeg ser forskjell på ei kråke å en (ugh) måse…

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vi har mye fantastiske Vi har mye fantastiske oppvisninger på himmelen her jeg bor Teia, men de fleste ser ikke opp og ser bare at i dag er det skyer, eller sol.

  Fugler hadde jeg som lidenskapelig hobby da jeg var liten, men har beholdt interessen, dog var jeg bedre på artsbestemmelsen den gangen.

  Tor

 3. tante BØ Says:

  Det var ett stilig Det var ett stilig bilde.
  Lurer på om jeg kan ta sånne bilder jeg ??
  Må vel klore med no innstillinger da vel ??
  Jeg har jo ikke greie på sånne moderne greier jeg.
  Er ikke tolmodig nok til å sette meg inn i det heller.

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk tante B, tviler litt Takk tante B, tviler litt på om du klarer det dersom det er et "vanlig" kompaktkamera du har(?). Men du kan prøve ved å velge en innstilning som lar deg ta bilde uten at blitsen popper opp. Så må du ha støtte for kameraet slik at du holder det helt i ro for lukketiden er ganske lang, og beveger du kameraet før lukkeren har gått igjen så blir bildet ødelagt.

  Men det kan være mulig dersom du altså klarer å holde det i ro lenge nok, i tillegg må du få månen i sentrum slik at autofokusen på kameraet ditt vil få nok lys til å ville reagere.

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Kamera mitt er ett «ganske» Kamera mitt er ett "ganske" dyrt kamera og ganske så avangsert.
  Kan filme med det også.
  Problemet er vel at jeg ikke kan bruke det skikkelig.
  Det er så himla mye innstillinger på det,
  og innstruksjonsboka er så tjukk som fy.
  Jeg får vel bite i det sure eple og finlese litt i den : ))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Les litt, se om det finnes Les litt, se om det finnes noe om "nattfotografering" tante B. Antar at det vanskeligste blir å holde kameraet helt rolig lenge nok, men med støtte og litt øvelse går det som regel brukbart etter en stund.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: