Moderator her? Ja takk, gjerne det.

Et kjapt blikk sier at div meninger om forskjellig her på bloggen er mer eller mindre tema i dag. Privat, ikke privat, grenser osv. Noe som opptar meg og som de fleste vel har forstått før. I steden for å plage med lange kommentarer hos andre tar jeg heller noen av mine meninger her i eget innlegg.

Hvis vi forholder oss til "her" dvs Sol, her er chat, blogg, debattforum og disse arenaer er da under paraplyen "Alias". På alle disse arenaer handler det om mennesker, det er mennesker som gjør arenaene, det er mennesker med alle følelser som ellers i livet. Tror de fleste neppe legger bort følelsene når de går inn på nettet. Det skal normalt være en umulig oppgave og.

På alle de nevnte arenaer opplever man følelsene til menneskene, positive, negative, osv osv  – hele aspektet de menneskelige følelser har, og nettopp fordi det handler om mennesker. Dette er helt logisk og naturlig, og burde ikke overraske noen. Men som ellers i livet, her må og finnes grenser.

Her er alt unntatt "privat på chat" og "Apost" offentlig. Og det nevnte private skal forbli privat, det er en grense man ikke skal overstige og gjøre offentlig, det er mitt sterke prinsipp. Blir man trakassert osv på de private arenaer skal de ordens der, man kan blokkere, anmelde – eller "krangle" videre hvis man absolutt må det.

Så til denne arena, bloggen. Her er og levende mennesker. Med sine følelser – en gang glad, en gang trist, en gang sinna, en gang sur osv. Det er og skal være lov å vise følelser, MEN man skal ikke henge ut andre direkte. Man kan f.eks spørre hvis blogger A her henger ut blogger B om blogger B da ikke bør få "hevne" seg? Vel, det er en vanskelig sak, for det kommer an på hva man snakker om, og hvem. Ja hvem også, fordi noen med sterkere meninger enn andre kanskje må tåle litt mer – kanskje(?)

Min mening om det forholdet er at blogger B heller bør klage på blogger A (som startet greia) til Sol. Ellers har det lett for å balle på seg i innlegg etter innlegg. Hovedgrunnen til at slike forhold får periodevis foregå er i all hovesak mangel på moderering. Noen ganger følger Sol med, men det er unntakene. Eneste måten å stoppe slik ukultur på er å drepe det i starten. Men dessverre makter ikke Sol den oppgaven. Kanskje noe forståelig og, tross alt er ikke bloggen deres livsåre.

Følelser. Man kan ikke nekte mennesker her (eller i andre deler av verden) å uttrykke følelser. Blogg er jo personlig i tillegg. Man må kunne si at "i dag er jeg deprimert, lei, trist osv." Men man bør slettes ikke da si at årsaken er blogger D som er min samboer eller hva som helst relasjon. Fordi, slike forhold er private og har ikke uvanlige flere sider. Selvsagt, er samboer eller hvem det er, totalt ugjennkjennelig beskrevet er det litt annerledes.

Det er vanskelig. Veldig vanskelig og en stram balansegang. Men man kan ikke peke på en og uten videre skape en "syndebukk alle kan se". Personlig synes jeg dog det må være greit å peke på et menneske og si f.eks: "Jeg er glad i deg" "Takk for klemmen og du er god" osv – altså noe godt, noe positivt.

Jeg? Niks, jeg er slettes ikke feilfri jeg heller, har garantert gjort overtramp jeg ikke burde, noe jeg beklager, men jeg prøver å være forsiktig, uten å bli helt følelsesløs da. Tross alt finnes ikke overmennesker, hvis noen trodde det.

Men, oppsummert, så er jeg blitt mer og mer for at Sol bør på en eller annen måte innføre 2 moderatorer her, og da med vidsyn og forståelse – det siste man behøver her er maktsyke stivbente moderatorer..

43 kommentar to “Moderator her? Ja takk, gjerne det.”

 1. retired Says:

  Moderator? Tiltredes!!

 2. mirapisani Says:

  Aiiiiiiiiiiijjj..!!! Jeg er så i skuddlinja her; men kan du Tor …
  S K R I V E   D E T   N E D  T I L M E G…?
  J E G   E R  L I T T  T R E G. . . ! ! !
  Mira  ;))

 3. luxcat Says:

  Nja… Blogger som direkte angriper navngitte personer kunne sikkert med fordel vært moderert vekk, men min erfaring med moderatorer, er at de modererer vekk for mye. Man får tannløse blogger og debatter om alt som er egnet til å støte en eller annen gruppe skal fjernes.
  Ellers er jo jeg for at om blogger A henger ut blogger B osv, ja da får blogger A vente svar på tiltale. Jeg ser ditt poeng med å klage til SOL osv, men problemet her er at blogger A’s blogg i mellomtiden (før SOL får gjort noe med det) har blitt lest av x antall mennesker.

 4. mirapisani Says:

  Nemlig..! Moderaturertryner..!!!
  Mira  ;))

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det henger på merkelige Det henger på merkelige måter her nå, kommentarer går inn etter en passe tid for serveren, men er borte igjen etterpå? Får prøve litt til før jeg gir opp.

  retired:
  Tror det til slutt er ingen vei utenom, dessverre.

  Tor

 6. davyen Says:

  Samme her mira Det er ikke bare du som føler at du er i skuddlinjen .Jeg er også en av dem tror jeg.
  Jeg akter i midlertid ikke  å passe den store Bergenske kjeften min noe særlig mer enn jeg har gjort hittil .Jeg skal selvfølgelig ikke såre noen bevisst ,men jeg har "baller" og dem vil jeg beholde og  ingen moderator i verden skal få kutte dem av meg..Det siste jeg  ønsker er en tannløs blogg hvor det mest spennende er klapp på skulderen Som man også må få lov å gi når det passer seg .og et lite "Fy skam "av og til skal jeg nok tåle.
  davyen

 7. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Mira:
  Jeg tenker på hele Mira:
  Jeg tenker på hele bloggen, og fremtiden. Selv tåler jeg mye, men ikke alle gjør det. Er du i skuddlinja nå? (jeg har ikke fulgt med særlig den siste tiden)

  Neida, du er ikke "treg".

  Tor

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Luxcat:
  Du sier det jo selv Luxcat:

  Du sier det jo selv i første del av første linje. Man kan ikke få i pose og sekk her. Og det har vært for mange bevisste overtramp over tid her.

  Jeg skrev vel hva jeg mente man ikke behøvde, altså hva "moderatortype" vi ikke har behov for. Å moderere blogg er litt annerledes enn debatt (antar jeg). Dessuten er det nok ofte mer personlig i bloggene, og da er man mer sårbar.

  Teknisk gjennomførlighet er en annen sak, men alt lar seg løse på en eller annen måte.

  Jeg er ikke enig i din tanke om øye for øye, det vil bare ikke funke, for man får da, tann, kjeve, nese, øre, hår osv som påfølgende, altså en evig greie med møkk frem og tilbake. Har aldri forstått hvorfor man må ha som hevn som gyldig regel. Er lite fornuft i det for alle parter til slutt. Blir litt vel mye huleboergreie for min del.

  Tor

 9. luxcat Says:

  Ikke hevn, men sin egen side av saken🙂

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen:
  Vi er flere som i davyen:

  Vi er flere som i perioder er i skuddlinjen, selv har jeg fått både kanoner og granater med sursaus mange ganger før i tiden. Men, noen av oss takler litt bedre enn andre, jeg tenker mer på de som ikke har samme "styrken".

  En annen sak er at denne bloggen er rimelig beryktet for all krangel og gapestokktilfeller, noe som akkurat ikke lokker inn seriøse bloggere, men heller jager vel noen over tid, at de blir lei bråket. Nå har det vært rimelig "rolig" i din tid her, selv om det har vært noe da.

  Er ikke snakk om tannløshet, men at tennene ikke brukes til å spise andre mennesker med. Greit å både diskutere/småkrangle sak så skriften blir rød, men ikke greit å la mennesker lide.

  (alt sagt her var generelt og ikke med noen adresse)

  Tor

 11. Teia Says:

  Vel… Jeg ønsker Ikke å bli moderert..
  Det går jo ikke ann.. Er det ikke andre løsninger som kan prøves først?? Uten at jeg sitter på no kloke ideèr.
  Tro mine i utgangspuktet håpløse blogger, om ikke dem skal omskrives til noe mere stuerent.. Nei, da gidder jeg ikke.
  Det er ikke lov å gå ut med navn og nr og en masse annet.. Å det gjør jeg ikke heller. Jeg forholder meg til reglverket ( som jeg ikke engang har pløyd igjennom ) og bruker sundt jæv.. skjønn.. He he he, sorry språket:)
  Nei, blir det bare barnehage her så gidder jeg iallefall ikke, men støtter deg faktum at SOL burde reagere raskere på direkte ufine folk som kun skal skape kvalm. ( og som tydeligvis får det forbausende godt til ).
  Som Luxcat sier lengre ned…. Jeg bruker eksempelvis og si svarte faen i flere anledninger, men det er fordi det er en del av språket mitt, og jeg har ikke en eneste gang brukt det i rasistiske sammenhenger. Skal folk sitte og luke ut det som ikke passer, så blir det en steike kjedeli plass, dette..
  Bare  hva JEG synes:)

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Luxcat 18:05
  Vel, grensene Luxcat 18:05

  Vel, grensene for det motsatte blir som regel resultatet, altså en drittkasting andre veien igjen, har nesten tilgode å se noen rolig forklare sin side av en slik angrepssak, som regel kastes det både sminkevesker og rustne skiftenøkler begge veier i en evig strøm.

  Tor

 13. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Teia:
  Tja, er ikke det litt Teia:

  Tja, er ikke det litt feil å tenke slik? Ingen sier at "alt" blir moderert som i "sensur", men her snakker vi om å få bukt med de tydelige overtrampene mot personer som skjer altfor ofte. Sol makter ikke å følge opp, det kan en bare drømme om. Vi som har vært her lenge har sett det gang på gang.

  Om du banner eller lignende så hva så? Men bruker du f.eks alle bannordene mot et annet menneske åpent her, da er det en annen sak. Det er to forskjellige vinkler hvor den ene er alvorlig og den andre kun "løskrutt" i lufta.

  Greit at noen modererer meg dersom jeg begår overtramp mot andre mennesker. Det synes jeg er rett og rimelig.

  Tor

 14. mirapisani Says:

  Nå har jeg rammla helt av her… Eller kanskje hjelper det om jeg hopper opp og ned og knusebanker fotsålene mine?
  Nå forstår jeg ikke hva dere snakker om lenger…

  Er vel litt trøtt kankje…
  Mira 😦

 15. bramaputra Says:

  det babelske tårnet let etter kjekke blogger å komentrer.
  jeg slaktet en profil som skulle mobbe feite damer igår,-
  det syntes jeg var rett og rimelig,eller?

 16. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, gjør ikke noe det Hehe, gjør ikke noe det Mira, ikke alltid lett å følge med på slike diskusjoner. Tror det er bedre du tar støvkosten og kiler deg på fotsålene enn banker de, hehe

  Tor

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  bramaputra:
  Hvis noen har bramaputra:

  Hvis noen har sterke meninger i den leia du nevner, så får de tåle litt kritikk. Dette sagt uten at jeg har lest hverken innlegget eller kommentaren din. Men kan tenke meg hvilken blogger du snakker om..

  Tor

 18. Teia Says:

  Om du mener … at jeg tenker feil, det får så være.
  Du vet like godt som meg at jeg synes respekt passer seg på ett sted som dette. Og om Sol noensinne skulle finne tid, og resurser til og være på bloggen kontinuerlig, så hadde di sikkert funnet folk som kunne reagert på ufinheter noe raskere òg…
  Å hvem skulle avgjøre hva som skulle modereres og ikke..??
  Vi har noe forskjellig syn på saker og ting, alle sammen.
  Kan hende ting som du finner krenkende, ikke berører andre noe nevneværdig.
  Så får det heller være at jeg tenker "feil"…!

 19. mirapisani Says:

  Men Teia..! Jeg krenker jo hele tiden jo…
  Krenker meg også egentlig.., faktisk.
  Jah.., etter normal oppdragelse så gjør jeg nemlig det ja…
  Mira  ;))

 20. davyen Says:

  Klar over det Tor Klar over det. Jeg er ikke ute etter å krangle ,men vil gjerne få ytre min mening om dette og hint selv om noen skulle føle seg tråkket litt på tærne.
  Selvfølgelig uten å bruke navn .Jeg er redd  for  at en eller annen maktsyk moderator Kunne bli "the end "på samfunnet vårt .Jeg er redd for at folket hadde blitt så forbanna at de rett og slett hadde pigget av. Det hadde vært forferdelig trist for det vi hadde stått igjen med da hadde vært en slags Liten "Mickey Mouse" Kose klubb og det er ingen tjent med.
  Jeg synes at det er bra nå ,bortsett fra alle disse som helt bevisst spammer ned side etter side med allerrede oppleste og vedtatte sannheter og  saker. At durabelige fighter og kontroversielle saker her inne har sitt publikum kan du se på lesertallene,og Ikke tror jeg at "Sol "ønsker at de skal bli mindre.,bare se på gjengangeren som topper listen på forsiden av sol i dag.
  Hilsen davyen

 21. Anonym Says:

  Moderator på bloggen… …er en dødfødt tanke. Hva med ofeeret som blir moderert vekk? Det har vel vært nok av eksempler på at vedkommende blir trakkassert i stykker i desto høyere grad i lange tider etter utestengelse! Og den utestengelsen som SOL i mange tilfeller praktiserer, går jo også ut på at den utestengte også blir totalt avspist fra å forsvare seg!

  Og igjen; denne gang til Teia:

  Det er ikke forbudt ved norsk lov å kunngjøre medbloggeres personalia på bloggen så fremt ikke kunngjøringen også inneholder sjikanøse, eller annen form for uthenging av personen! Dette forbudet finnes kun i SOLs reglement, og håndheves ingen steder i norsk lov om personvern!

  MVH
  Lion

 22. Teia Says:

  He he he, Ja, Mira du er grusom!!
  Skitt samma..
  Men om ett innlegg skal igjennom godkjenning før publisering, ja da er det mørkt og svart for min del. Å hva med kommentarene? Hvem skal bestemme hva som er ok og ikke? Har du guts nok til og være kontroversiell, så er du tøff nok til og ta meningene som følger med.
  Å selvfølgelig skal usakligheter og møkk besvares på akkurat samme
  nivå:)

 23. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Teia 18:48:
  Jeg mente det Teia 18:48:

  Jeg mente det ikke slik "feil", og ja jeg vet at du mener det med respekt, men oppover historien her på bloggen har det dessverre vært mange som ikke ga respekten som du og de fleste finner naturlig å gi.

  Sol har moderatorer på chatten og endel av debattforummene. Og da moderatorer som ikke er ansatte av Sol, men opptrer på vegne av Sol. Slik sett ser jeg ingen forskjell, eller grunn til at bloggen ikke skulle og kunne hatt moderatorer. F.eks uten moderatorer på chatten, kunne man bare lagt den ned etter en dag, det ville blitt et "helvete" uten like. Dessverre.

  Ja du berører noe viktig i det som du sier om å avgjøre, hva som er krenkende for en, behøver ikke være det for en annen. Men de tilfellene jeg tenker på har mange reagert mot, og dermed har de vært rimelig opplagte overtramp.

  Nei, du tenker ikke "feil", jeg sa det kanskje bare på feil måte, beklager det..

  Tor

 24. Teia Says:

  Leone.. Hvor er du???
  Nei, bare poengterer at man stort sett burde oppføre seg..
  Men er helt for at man skal kunne både forsvare og forklare seg dersom det er nødvendig. Jeg slenger uten samvittighetskvaler, dritt tilbake dersom det skulle skje. Selvfølgelig!!
  Jeg aner ikke hvem som er hvem her inne utenom på nick.
  Å enda flere stykker vistnok har flere profiler, så klarer jeg ikke å se hvem det skulle være engang..

 25. Anonym Says:

  Utestengelse. Og den form for utestengelse som jeg viser til ovenfor, strider i aller høyeste grad mot personvernsloven og er vel også brudd på ytringsfriheten…!? Jeg synes det bare vil tjene mot sin hensikt å konstruere opp en større barnehage på hva SOL likevel allerede er. Å innføre moderatorer, vil bli bloggens sikre død!

  Lion

 26. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen 19:03
  Selvfølgelig davyen 19:03

  Selvfølgelig ville det krevd moderatorer med et klokt og fornuftig gangsyn med rett takhøyde for å moderere bloggen, man kan ikke sette "hvem som helst" til den oppgaven, selv jeg ville reagert kraftig kom det en moderatorer med maktsyke og uvett, liten forståelse inn her. Det finnes mange moderatorer allerede på Sol, men dessverre er ikke alle oppgaven voksen.

  Som jeg vel sa så har det ikke vært særlig med bråk i samme dimensjoner som tidligere nå i det siste, men av erfaring pleier det ikke holde seg slik i lengden.

  Angående "spamming" er det et vanskelig tema her, for grensene er lite laget for hva som er hva. Kan hende er noe bevisst spamming, kan hende er noe bare en overivrig blogger osv, vanskelig for oss å si noe konkret om det, det vil være opptil Sol å måtte eventuelt si/gjør noe.

  Tor

 27. Anonym Says:

  Teia. Der er vi helt på linje med hverandre..;-))) Og for den som har et årvåkent øye og følger kontinuerlig med på hva som foregår av sjikane og trakasseringer på bloggen, så foregår også dette innenfor strekt fordekte sammenheng, som i for eksempel gjennom dikt og prosa. Jeg har ved mer ennen anlednig peronslig vært votne til at noen av mine venner blir helt sønderknust av slike aktiviterer, som ganske ofte kan være mye verre enn å gå til direkte personangtep! Og hvordan i huleste all verden skal en moderator kunne avsløre dette!!????

  Lion

 28. mirapisani Says:

  Som jeg sa tidligere Teia, jeg har rammla for lenge siden… …Får bare med meg halvparten, og knapt nok det, av hva dere snakker om.
  Men sånn som jeg leser deg nå så dreier det seg om :  Hva da..?
  SI DET TIL MEG TEIA, JEG ER TREIG.  ;D)
  At noen skal moderere hva vi skriver eller no..?  Og til og med kommentarene..???
  Ha et godt liv her sier jeg bare. Jeg blir ikke her under noen som helst diktatoriske tilstander…!!!!
  Mira  :P)

 29. Anonym Says:

  Moderering Min mening er vel at Sol burde hatt samme system som mange andre steder, men tatt det et skritt lenger. Ikke moderere blogginnleggene, men sette det opp slik at kommentarene må godkjennes av den bloggeren som får dem før de publiseres. Da vil bloggeren stå ansvarlig for det som publiseres på hans eller hennes blogg, og vil dermed være den som må ta følgende av både sitt eget innlegg og kommentarer. Tror det ville sørget for at mange bloggere tenkte seg om litt før de publiserte noe som helst da.

  Samtidig burde selvsagt enhver trakasering av andre bloggere i en blogg føre til direkte utestengelse. Det burde ikke engang være nødvendig at vedkommende som følte seg trakasert skulle se det, der burde det nemlig være en plikt for Sol å passe på litt. Altså en viss form for kontroll, men ikke fullstendig. Det er et menneske som står som ansvarlig redaktør her, men vedkommende kan jo umulig følge med 24/7 så at det trengs noen flere er sikkert. Og aller helst noen som har litt erfaring som redaktør.

  så vips er jeg tilbake her igjen også🙂

 30. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion 19:14
  Jeg ser ikke det Lion 19:14

  Jeg ser ikke det som "dødfødt" det funker ellers i dette systemet. Jeg snakker ikke om en moderatorsak som skal kun kaste ut  bloggere. Men i første omgang kunne slette innlegg som er direkte sjikanerende mot f.eks andre bloggere, gi advarsler.

  Nytter ikke dette så bør en vurdere siste advarsel og ut (og da vurdert sammen med den andre moderatoren pluss Sol, jeg ønsker 2 moderatorer som ikke kjenner hverandre) dersom den ikke overholdes. Noe slikt. Men av erfaring vil moderatorer også ha en preventivt effekt etterhvert. En god moderator skal inngi tillit og respekt, og avgi tillit og respekt, forståelse.

  Vel, Sol reagerer litt forskjellig, ofte nok fordi de ikke har nok dybdekjennskap til hva som rører seg her, noe rette moderatorer nok antagelig ville hatt en større mulighet til.

  Tor

 31. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion (til Teia 19:32)
  Logisk Lion (til Teia 19:32)

  Logisk nok vil moderatorer etter en viss tid ha mye bedre evne til å kunne forstå/se eventuelle slike forhold du nevner enn Sol klarer. Sol er ansatte som er stort sett tilgjengelige på dagtid og har mange oppgaver og ikke anledning til å konsentrere seg om bloggens dybde. Det er derfor de og har moderatorer utenifra på chat og debatt.

  Tor

 32. mirapisani Says:

  Nåh.., der var blæra på plass. Ups.., og der gikk det hull på den. Sorry til den som hørte det.  ;D)

  Vedkommedeeer har blitt trakasert i stykker ja…
  Du har vel kanskje litt å forsvare her Lion/ Leone?
  Mira  ;))

 33. davyen Says:

  Tor Det er ikke Det er ikke snakk om EN overivrig blogger men flere og ingen av dem har noe foto på sin profil,bare det samme grå hodet .Så enten er dette etbevisst samarbeid eller så er det den sammepersonen som prøver å okkupere hele bloggen vår.Her trengs litt Pofessionell hjelp,for ikke tror jeg at dette er tilfeldig .
  davyen

 34. davyen Says:

  Brama Du var konge
  davyen

 35. Anonym Says:

  Moderatorskjønn. Med en moderator med begrensede fullmakter er man jo egentlig like langt. Da har SOL egentlig bare opprettet en resurs som de langt på vei forvalter selv allerede…

  Med så mye legfolk som finnes blant bloggere, ser jeg for meg et helt berg av spekulasjoner gjennom masse diskusjoner på bloggen over hvorfor den og den ble moderert. Dette vil gjennomsyre bloggen i så stor grad, at bloggen mister sin funksjon for hva den er ment som i utgangspunktet. Vi har jo også nok av eksempler på at slike diskusjoner dukker opp med jevne mellomrom, og holdes liv i under lange tider etter at folk har blitt kastet ut fra andre fora hos SOL som ikke har noe med bloggen å gjøre i det hele tatt!?

  Og ta mitt eksempel om fordekte personangrep: Hvis offeret her tar til forsvar mot dette, ser jeg for meg at det vil bli OFFERET som til sjuende og sist blir moderert! BEGRUNNELSE:Slik som det er i dag, sitter mange av bloggerne kun med store kulrunde naive blå øyne og roser sjikanerende dikt og prosa langt opp i skyene! «Dikt og prosa» som ikke har annen hensikt enn å støte medbloggere maksimalt! Når ikke engang den store helhet blant bloggere skjønner bæret av det som foregår, hvordan i hule heite skal en moderator skjønne det!???

  Lion.

 36. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 19:36
  Det er en Anonym 19:36

  Det er en evighet siden vi ble lovet av Sol at vi skulle få muligheten til å forhåndsgodkjenne anonyme kommentarer, men som man se så skjer lite og intet på den fronten.

  Men slik jeg forstår deg (og det var en ny vinkel for meg) så mener du at bloggeier bør godkjenne alle kommentarer og dermed er ansvarlig på alt som kommer ut på hans/hennes blogg? Og dermed er bloggeier ansvarlig både for innholdet i innlegget og kommentarene.

  På en måte er det forsåvidt en korrekt tanke, for lar man som bloggeier f.eks en sjikanerende kommentar mot en 3.person få stå, altså ikke sletter den, kan man nok si at da lar man ens egen blogg brukes mot andre.

  Det er 2 "men" i en slik fremgangsmåte i praksis:

  1. Bloggere som gir blanke vil ikke kunne stoppes med mindre de da modereres. Skal man vente på Sol, kan det ta rimelig lang tid. Om noe skjer overhodet. Mens moderatorer ville antatt kunne reagert mye kjappere.

  2. Kommentarflyten blir unormal. Vanligvis er de fleste vel ikke inne og sjekker kommentarer hele tiden, og da kan det ta tid før kommentarer vises, noe som kan lett påvirke manges interesse for å kommentere, ofte kommenterer mange komentatorer hverandre og, som her f.eks. Og skulle jeg her nå bare slengt ut innlegget og så dukket opp i morgen en gang, ville det blitt lite diskusjon av dette.

  Men jeg støtter det med å ikke la andre bruke ens egen blogg til en agenda mot 3. person, noe som bør være selvsagt.

  Vips er du tilbake? Håper da det, selv om jeg er usikker på hvem du er.

  Tor

 37. Jærskalden Tor Vidle Says:

  mira 19:34
  Slapp av, ingen mira 19:34

  Slapp av, ingen her vil akseptere noen diktatoriske tilstander, og slettes ikke jeg ihvertfall..

  Tor

 38. Jærskalden Tor Vidle Says:

  davyen 19:50
  Jeg har ikke davyen 19:50

  Jeg har ikke hatt anledning å følge med her i det siste, men mener du eller andre det er noe som Sol bør se på så send de en Apost, det pleier å funke greit.

  Tor

 39. Anonym Says:

  Til Tor 20:03 Er ikke helt sikker på om den kommentatorflyten vil bli særlig hemma. De fleste er som du sier ikke inne her hele dagen. Dette systemet fungerer i ulik grad på andre systemer, noen steder kan man sile anonyme, andre steder alle osv. Dessuten så er det vel gjerne sitt eget innlegg man vil at skal kommenteres? Er det ikke det som er meningen med en blogg kontra et debattsted? Vil man ha en debatt så kan man da velge det i stedet for. Ikke sant?

  Det jeg mener med at bloggeier da blir ansvarlig, om mitt foreslåtte system brukes, er at da er det bloggeier som muliggjør sjikanering. Om det samtidig er fungerende moderatorer i systemet så vil jeg tro mye vil bli løst.

  Men som du sier, det er mange løfter fra Sol, de fleste følges ikke opp. Jeg er like spent hver gang jeg kikker innom for å se om systemet har endret seg noe.

 40. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion 19:59
  Hvorfor «bare» se Lion 19:59

  Hvorfor "bare" se på potensielle minus og glemme de positive?

  1. Det er allerede mange moderatorer på Sol chat og debatt, uten ville disse ikke fungert, dessverre. (Så kan man som jeg mener si at ikke alle moderatorene er oppgaven voksen, det er dessverre det og, ofte er det slik at en moderator er kanskje for ettergivende, mens en annen er for diktatorisk dersom man siler ut de som ikke burde hatt funksjonen)

  2. F.eks kan og bør en moderator som da f.eks fjerner et innlegg eller en kommentar så gi en begrunnelse offentlig hvorfor dette ble fjernet. En moderator må kunne stå for sine handlinger, men også kunne beklage dersom feil er begått, noe som er en svakhet hos flertallet av de moderatorene jeg har opplevet, dvs at de aldri beklager opplagte feil. Men heldigvis står Sol over enhver moderator.

  3. Angående det du hevder vedrørende "dikt og prosa", hvis du klarer å se det du mener du ser, så burde en moderator og kunne klare det etter en stund. Og ihvertfall mange ganger bedre enn Sol. En annen sak er hvor grenser går når det er "fordekt" som du hevder. Hovedproblemet slik jeg oppfatter det er det som ikke er fordekt, det alle ser, det at alle ser på den som er satt i en gapestokk.

  Det finnes ingen 100% løsning på dette, men bedre enn det er i dag er det rimelig enkelt å få til.

  Tor

   

 41. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 20:16 (Til Tor Anonym 20:16 (Til Tor 20:03)

  Vet ikke, bare antar at flyten vil bli oppstykket og hakkete, miste flyten rett og slett dersom man ikke følger opp hele tiden. Og at folk vil miste interessen for å kommentere når de ikke vet når deres kommentar kommer frem.

  Men, å forhåndsgodkjenne anonyme kommentarer burde være et valg for de som har problemer med slike i perioder, selv er det ikke ofte jeg føler det som et problem, men kan en sjelden gang når innlegget er sterkt personlig gardere meg ved å stenge av for anonyme kommentarer.

  I utgangspunktet er antagelig bloggeier ansvarlig for det som blir stående, også fra andre, dette siden bloggeier har full mulighet til å slette kommentarer eller velge å la de stå. Svakheten her er dersom det går lang tid mellom hver gang bloggeier sjekker bloggen.

  Vel, Sol er Sol, nå som for vel 4 år siden da jeg først kom her, henger stadig, noe som nå er nesten slik at man gir opp og flytter. Ellers skjer det bittelitt av og til, men det verste er deres totale mangel på info, men det er jo og som før..

  Tor

 42. Anonym Says:

  Ved innsetting av moderator, Ved innsetting av moderator, bør det ha foregått en meget nøye konsekvensanalyse på forhånd, hvor alle fordeler og ulemper blir belyst. Det handler tross alt om menneskers rett til å uttrykke seg i henhold til norsk lov, og dette er som kjent vanskelig nok både for legfolk og fagfolk å forstå seg på. En moderator vil i veldig liten utstrekning kunne se absolutt alt. Og en prøveordning for å «se hvordan det går seg til», er en lettvint måte å løse det på.

  Enda en gang…: Det handler om mennesker! Se for eksempel bare på hvordan det tolkes at personalia blir offentlig lagt ut på bloggen. Jeg måtte skrive et brev til Datatilsynet for å få svar på dette…

  Lion

 43. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Lion 20:43
  Jo selvsagt Lion 20:43

  Jo selvsagt måtte en nok både prøve og feile seg frem til best mulig løsning. Det vanskeligste ville nok kanskje bli å finne rette typen mennesker til å passe funskjonen på best mulig måte. Man kan neppe bare bruke f.eks mennesker som er vant med å moderere chat eller debatt. Blogg er litt annerledes, mer komplisert å forstå da det er ofte mye personlig, hver sin blogg er hver sin personlige "dagbok" eller hva du vil.

  En god moderator skal og kunne tåle seriøs kritikk, og evne å forstå dersom vedkommende har gjort urett, en moderator er bare et menneske det og, selv om endel over tid selv tror at de kanskje er noe slags ufeilbarlighetssymbol.

  Jepp det handler om mennesker, noe jeg selv har påpekt..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: