Kvinneblogg?

Som pasient er jeg nok et mareritt. Blir hurtig rastløs når jeg må være i indisponibel tilstand – antatt botemiddel er kun massiv sjel-og kroppskos av edel utgave. Da det ikke bare kan foreskrives på resept og hentes – rykes det rastløse ut på andre områder.

Etter en meters høyde i vedløing i dag fikk knivene i ribbeina viljen og jeg ga opp, vedløing skal være nytelse, ikke tortur. Deretter en runde på noen av takene, bare for å myse og se på storhavet. Himmelens sluser ble så lekk, og jeg måtte inn. Etterpå div runder rundt for å planlegge noe fremtidig fiks og ominnredning osv.

Til slutt en runde inn på det velkjente fotoforum hvor de krangler mer enn de kommer med særlige matnyttige saker i perioder. Tror endel mennesker bruker nettet til å avreagere når de ikke får viljen hjemme. Mange har blogger, rene fotoblogger, men og blanding med tekst om forskjellig. Joda, jeg har og blogg måtte jeg svare på en forespørsel. Hvor da? Ehh.. Sol…? Rå latter, hva i alle dager jeg gjorde på den kvinnebloggen?

Vel, hva skulle jeg svare? Kvinneblogg? Næh.. er jo menn der og – ihvertfall en håndfull..? Mer latter. Ok, det er ikke akkurat den mest hårete bloggen, men…. ja hva "men"? Deretter tok jeg en finte og sa noe negativt om Nikon, dermed ble bloggstyret glemt  – og 50 stk foretok angrep fra flankene – jeg hadde fornærmet deres avgud og det måtte hevnes. Selvsagt biter det ikke på meg, og de blir rasende, og da ler jeg. Så blir de hysteriske – og jeg koser meg, hehe..

Men hva gjør jeg her? Har fått noen "forespørsler" ettehvert om å flytte over til andre blogger, men er her enda foreløpig. Når man ser hva muligheter andre system gir, da blir dette her som litt moderne steinalder. Og så finnes det mer blandet kjønnsmessig. Men kjønn – hvor viktig er det til syvende og sist? Vel, bloggene blir på en måte videre i f.eks tema. Selv mener jeg enda at Sol’s nye strategi med å satse snevert på et kjønn, dvs kvinner og en viss aldersgruppe, er ikke noe de tjener på i lengden, kanskje tvert om.

Man ser jo dette ofte og på hva Sol egentlig fronter av innleggsmassen her på deres forside, straks det er et innlegg som kan få sinnene i kok hos kvinner er det på fremsiden – samme hvor stupid og barnslig det måtte være, samt alle kroppsrelaterte greier. Selvsagt pynter de av og til på fakta med et og annet innlegg om andre saker, men det er mer unntaksvis dersom det finnes innlegg av den nevnte type å velge i.

Forsåvidt ser man og den samme trenden i de debatter de velger ut, som regel kvinnebasert og ofte kropp/sex. Selvsagt, det er en valgt strategi fra Sol som de selv bestemmer, men er de ikke litt opptatt av å virke noe mer seriøse? Mange av debattinnleggene og endel av blogginnleggene de har frontet er jo mer eller mindre av pubertetstype/alder. Man vet jo at får man mer voksne "kunder" så får man og mer stabile/trofaste kunder som regel.

Vel, nok om det, ikke min sak, selv om jeg kan mene noe. Og jeg "mener" bestemt at utviklingen på bloggen blir påvirket i lengden, den vil aldri kunne tiltrekke seg særlige mengder mer "voksne" stabile bloggere og særlig ikke menn. Og mulig og at vi få menn er litt på feil sted her?

Så mulig de har litt rett i å kalle Solbloggen en kvinneblogg..

6 kommentar to “Kvinneblogg?”

 1. mirapisani Says:

  Fronter innlegg system debattkvinner.., forstår ikke… Men du kan våge deg å forlate oss..!  Jeg tråler glatt jæren jeg altså. Uten å mukke skal jeg finne deg selv om huldra kom og tok deg.
  Så det så..!
  Du blir hos oss.
  Miragnnngetteller annet  :-/

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hehe, da måtte du lett Hehe, da måtte du lett både i trær, på snaufjell, trollskog, langs elver og vann og uteløer og gamle setrer mira. Huldra i Skaldeland er ikke å spøke med, en bestemt dame det, hehe..

  Mulig jeg var noe svevende i ordene. Jeg mente ikke å si noe negativt om de som blogget her, enten kvinner eller menn. Hvis jeg regner med den gamle bloggen min (med sine over 800 innlegg) så har jeg vært her siden november 2006 og sett utviklingen.

  Sol er en av Norges mest besøkte portaler. Dermed skulle en tro at en Solblogg ville ha betydelige potensialer for å utvikle seg. Men etter at de la om strategien (og bloggsystemet) har det vel egentlig bare gått sakte nedover. I dag er det kun ca 30 bloggere som har fra 10 innlegg og oppover pr måned. Kun 30, noe som jo er ingenting i et bloggsamfunn.

  Antall faste bloggere med daglige innlegg er forsvinnende få i forhold til tidligere. Dermed får man og mindre antall faste lesere (og kommentarer) totalt sett. Forstsetter trenden, er vi snart ikke mer enn en rimelig stor familie tilsammen.

  Så kommer alle "hvorfor". Hvorfor antallet faste bloggere sakte men sikkert over tid daler når potensialet for en økning som nevnt over burde være stort. Det er og mulig at Sol selv har samme tankene, de burde ihvertfall ofre noen tanker på fenomenet da de jo søker økning av besøkende og brukere over hele fjøla, de lever jo av at folk klikker seg inn på alt som de eier.

  Slik sett taper vi få bloggere nok og litt ekstra på at vi blir stadig færre – få bloggere blir nok mindre prioritert hos Sol enn mange, dette er naturlig. På den annen side er det lite vi bloggere kan gjøre, det må en annen strategi til hos de som eier bloggen.

  Selvsagt er det naturlig at bloggere slutter av forskjellige årsaker, men like naturlig er det med nye tilskudd som oppveier eller får til en økning. Men dette skjer altså ikke her. Det dumper kun inn en og annen ny som bare skal prøve blogging, så forsvinner vedkommende kjapt igjen etter etpartre innlegg.

  Jeg selv, som alle andre, må ha en viss motivasjon for å blogge, og for å da være på den eller den bloggen. Og en stadig reduksjon i antallet faste bloggere når det reelle tallet er så lite i utgangspunktet, øker ikke akkurat motivasjonen. Utviklingen føles negativ rett og slett.

  Tor

 3. mirapisani Says:

  Æ skjønne bokstavan du skriv.., .., men det interessere mæ medt i rasstass. Og du skal ikkje ta det for gitt at æ ikkje e vant med det terrenget.
  Trær kravle æ oppi daglig, snaufjeillet flire av mæ når æ strække ut arman, trollskog går æ i ett med, elver og vainn e en befrielse. 
  Men uteløer og sæter.., hmm…skeptisk.
  Går som regel bra, bare det ikkje e folk der. Dyr e fint.  ;D)

  Æ finn dæ nok. Så bare ikkje prøv dæ på et forsvinnings-stunt, mannen… 
  Mira  ;))

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. er du en terrenggående Hm.. er du en terrenggående utgave mira? hehe

  (tror jeg finner meg en frittstående uteløe befolket av budeier – og huldra på taket)

  Tor

 5. davyen Says:

  Kvinneblogg .Vi er på feil sted Vi er det Tor. Vi er på feil sted .For mange ustabile engangs bloggere..Masing på samme tema til det kjedsommelige og lite spenning.Bitre pusle menn med hetse inlegg om kvinner..Selvfølgelig Forside stoff..Bevisst bruk av vulgære betegnelser på kjønn og. veldig mye "Grav alvor" Gode dikt og god forteller kunst .Alt for få menn som skriver.80 % kvinner ,  med   myke verdier.Altså .Nesten en ren kvinne og pubertets blogg. Bra for dem,men sier også mye om oss menn og vår uvilje  og ulyst  til  å blottlegge våre følelser og tanker her på SOL.Jeg begynner å bli litt vaklende i tanken på  å bli her,men jeg lever i håpet om bedre blogg tider.
  davyen

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Problemet slik jeg ser det Problemet slik jeg ser det davyen er Sol som ikke satser på bloggen, de ser ikke potensialet dersom de hadde brukt rett strategi.

  Og ved å stadig fronte useriøse pubertetsinnlegg gjør de selv egentlig en bjørnetjeneste ved å skape et inntrykk av at bloggen er en useriøs greie her på Sol. Og dermed skygger mange seriøse bloggere unna.

  Men lite vi få bloggere som er igjen kan gjøre, vi er prisgitt Sol’s valg.

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: