Sånn.

Det brumler og gnistrer i øst. Før var det mye mer spennende for da var det alle trollene som sloss. Når man er blitt voksen er det kun gnisninger mellom luftlag. Før var det heller ikke alle mulig slags ledninger man måtte trekke ut for å ikke få besøk av trollene.

Det siste døgnet har vært som å bo i en bakerovn uten ferske boller. Over 30 med fønvind kan steke selv en skald litt vel mye. Effekten av vind og varme på det nivået er noe ekstremt. Klær tørker før man får de på en snor man helst må ha 10 klyper på selv en skaldesokk i 44, hvis ikke er den straks hos sognepresten, og han gir aldri noe tilbake.

Nå er det takk og pris bare de vanlige 20+ grader, standard med andre ord.

Jeg prøvde å ta noen bilder i hagen i går, det blomstrer enda. Men blomstene beveget seg såpass raskt i vinden at bildene ble ikke 100% klare, og det var og vanskelig å holde kameraet rolig da vinden truet med å la både mann og utstyr få en flygetur uten gjennomlysning. Litt av resultatet finnes under her.

Men, en ting er bakerovnen, når en i tillegg har bråfeber på nær 40 samme døgnet, da er det varmt ja. Har vært tung i toppen hele uka, i går utløste det seg en bråfeber. Det går noe faenskap i omkretsen i disse dager. Den ene som jeg fortalte om som ikke var ønsket hos legen, ble presset inn i dag av meg, og ja, kraftig lungebetennelse. Men det skulle altså bare "gå seg til" var beskjeden over telefonen tidligere i uka..

Selv er jeg bedre i tempen nå, men i går kom og gikk det sikkert over 40 i perioder. Jeg var inne en tur her i går kveld, men gikk ut igjen med en gang, det banket og varmet slik at det var umulig å lese. Hva greier det er vet jeg ikke, en merkelig sak. Ikke er jeg forkjølet av betydning heller. Bare knollverk, kroppsverk og feber. Skjønt det er levelig akkurat nå. I tillegg noe småtterier som knekte ribbein og stressa knær. Kjekke saker..

Det ordner seg nok som det heter. Etpar døgn med kos ville nok fikset biffen.

Sånn, der var beklagingen ferdig, over til plantene..

22 kommentar to “Sånn.”

 1. trultemor- Says:

  nydelige bilder:) men er du syk igjen?
  Den varmen som var igår kunne jo gi hvem som helst følelsen av feber!
  Men å faktisk ha feber itillegg må ha vært…ja, varmt!!

  masse god bedring:)
  Klem

 2. tante BØ Says:

  Der var det mange kjente Der var det mange kjente blomsterfjes : ))
  Her hos meg blomstrer det åsså bra enda, og noe har faktisk ikke begynt.

  Skal(d)ebank, kroppsverk og feber … det er vel influensan det tenker jeg.
  Og ribbena ??
  Stige opp og stige(stunt) ned ??

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Vet ikke trultemor, knær og Vet ikke trultemor, knær og ribbein kaller jeg ikke syk, men det andre er noe rare greier som flere her har hatt. Og den ene har altså fått lungebetennelse etter en god uke med greia. Ingen er blitt skikkelig forkjølet, bare litt snue og ferdig. Men kraftige feberrier. Jeg har følt meg som i en annen verden hele uka, og hatt tung toppetasje. I går var det skikkelig ille, og skikkelige feberrier. I dag er jeg mye bedre, selv om det er noe tungt oppi der og resten enda.

  Tviler sterkt på at det er svineriet som er på besøk. Da burde en liten tass her blitt veldig syk antar jeg, men hun har bare hatt litt snue, mens hennes unge mamma har vært skikkelig bad i en uke, og nå fått lungebetennelse. Jeg håper jeg for min del er ferdig med saken, hva det enn er.

  I går var det ekstremt varmt, en stund lå måleren på nesten 35 i skyggen, men det variererte mellom det og 30, og er nok veldig lokalt betinget. Lenge siden jeg har følt en så kraftig og så varm fønvind her.

  Takk for bedringhilsen.

  Klem

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du kjenner nok navnene bedre Du kjenner nok navnene bedre enn meg tante BØ, men er det ikke ringblomster noen av de heter? Har tatt mye blomsterbilder før og, men ikke lagt ut noen av disse enda, det tar endel tid når jeg skal lage det til slik jeg gjør nå.

  Nei, tror ikke det er influensaen, kan ikke tro det for jeg kjenner ingen som har fått den bekreftet, men de tester vel ikke særlig lenger.

  Vel, det andre får skrives på uhell-og stahetskontoen, hehe. Blir endel slikt i løpet av et år, men er litt vant med det etterhvert..

  Tor

 5. tante BØ Says:

  Jeg er ikke så flink med Jeg er ikke så flink med navnene jeg heller. Jeg blander i hop, men jeg tror den lille gule er Bergknapp. Åsså har du en hvit en der med sånn rar midt … litt stikkete … der er en Solhatt. Du hadde den i en annen farge åsså. Min Solhatt er mye mørkere i farge.
  Så hadde du en Søyleblom. Den er litt lilla i farge. Den begynner å blomstre i toppen først og videre nedover. Dønn motsatt av alle andre som begynner nederst : ))
  Åsså hadde du som du sier …Ringblomster : ))
  De andre veit jeg ikke navnet på.

  Nøff nøff : )) Jo … jeg tror … ettersom du har så kraftig feber.
  av de tilfellene jeg har hørt om, er det liksom ikke no mer.
  Man blir visst ikke snørrete og sånn, men får gjerne magesmerter, svimer av og får vondt i hue og i kroppen .
  Flere steder har de slutta å teste har jeg hørt. (østfoldsendinga på tv)

  Ønsker deg hvertfall god bedring : ))
  Åsså … prøv å hold deg unna å toppe den konton er du snill : ))

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Bergknapp, den lille på Bergknapp, den lille på slutten nesten? Er ihvertfall en staude som vokser som rene ugresset tante BØ. Ja stemmer det med den "omvendte" som du sier, hehe

  Solhatt og ja. Jeg har et hav av alt mulig som kommer opp til forskjellige årstider, men nå mot slutten av sommeren ser en at de fleste er noe slitte på bladene. Og ofte kan blomstene og bli småskadet av regn og vind. Det har hendt mer enn en gang at jeg har hatt nyutsprungne roser på julaften, her kan være veldig mildt om vinteren.

  Den selvlysende brannorange saken til slutt er det ingen som enda har gitt meg navn på, den er vistnok gammel, men lyser som rene refleksen..

  Men vanskelig å huske alle navnene, mor er bedre på det enn meg.

  Jeg tror selv at det ikke er den influensaen, kan ikke forstå at den skulle virke så ulikt og ikke minst komme så kjapt. Jeg håper jeg er ferdig med det verste hva det enn er, noe tiden vel vil vise.
   
  Dersom de kutter ut testingen får de vel mindre kontroll over hvor fort det eventuelt sprer seg, og om de bør sette inn tiltak på enkelte steder for å begrense saken. Synes det er merkelig at de avslutter testingen så raskt, for meg virker det som om de rett og slett har gitt opp å prøve og ha oversikt.

  Takk for god bedringshilsen..

  Tor

 7. Anonym Says:

  Aliastrollet. Konkret hva du snakker om
  Av Jærskalden Tor Vidle den 21 august, 2009 – 22:27
  Konkret hva du snakker om vet jeg ikke, men jeg kaller det for «aliastrollet» den suppa og alt som foregår der, et troll som spiser mennesker, både de som ikke forstår det, men og de som burde forstå hva som til slutt skjer når man leker med trollet..

  Man kan ikke skylde på Sol for det voksne mennesker roter til frivillig med åpne øyne i alias.

  (dette sagt uten at jeg dro noen konkrete paralleller til det du snakker om (hva det enn var), men folk burde være mer kritiske på alias er min mening, litt sent etterpå..)

  Tor

  Vel Tor. Her skal du få et lite hint: Det er noen som lider noe helt forferdelig etter det bestemte innlegget som du la igjen denne kommentaren. Og spør du meg, var dette uten tvil også hensikten!

  Herregud så kynisk og ondskapsfull bloggen har blitt. Spørs om jeg vil tilbake til dette!

 8. Anonym Says:

  OBS! Forrige kommentar er gitt av SOLs utestengte blogger Lion.

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg vil helst ikke blandes Jeg vil helst ikke blandes inn i andres private saker dersom det er noe slikt du antyder Lion. Ikke vet jeg, eller vil vite heller i detalj hva mira mener med hennes ord.

  Jeg bare uttalte min mening om aliasgreia, det at voksne mennesker har et selvansvar på den arenaen de ikke kan løpe fra eller overføre til andre eller Sol.

  Selv er jeg på alias kun for å få tilgang til bloggen, ellers ville jeg ikke vært der.

  Tor
   

 10. tante BØ Says:

  Den «selvlysende Den "selvlysende brannorange" tror jeg kan være en type Alunrot.
  Det må da være noen her på bloggen som veit det vel ??

  Nøff nøff :  Grunnen til de kuttet ut testing i østfold var at de vistnok ike hadde kapasitet og økonomi til å gjøre det lenger.
  At influensa kan slå til fortere enn fortest, det veit jeg, Jeg ble bråsjuk på 15 min. en gang med vanlig influensa. (sunami året)
  Det var også et innslag på tv (østfoldsending) hvor de interjuva ei
  jente som var bekrefta svineinfluensasjuk, og hun var nesten ikke annet enn slapp med feber.
  Den slår så forskjellig ut på folk så.

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Jeg skal sjekke den Jeg skal sjekke den Alunroten på nettet tante B (er det ok med bare tante B? hehe). Synes du har rimelig god husk på planter.

  Joda, klart det koster noen kroner å teste, men kan de da kanskje forebygge osv så er det verd det mener nå jeg. Penger er det nok av i dette landet.

  Har forstått at den kan slå forskjellig ut, men nekter liksom å tro at den er her allerede. Uansett er jeg bedre i dag, dog kanskje best å ikke være for "tøff" for tidlig? Mulig den hevner seg i morgen eller senere? hehe..

  Tor

 12. tante BØ Says:

  Kall meg hva du vil du Tor Kall meg hva du vil du Tor : )) hehe
  Jeg har så mange kalle navn fra før, så ett til spiller ingen rolle : ))
  Oppoi, Jørgen, Elvira, Ølkørk, (har ikke no med øl å gjøre ) haha
  Jeg husker ikke alle i farta … bare B. holder, eller tB.
  Er det så nøye a’ ??

  Natta på deg : ))

 13. mirapisani Says:

  Hvahavahavaaa…? Jeg leser om blomster og koser meg og så detter øya mine ned på mirablablabla…
  Pokker også. Det er kveld nå, Lion. Kan du gi deg med svadaet ditt og la folk være i fred?
  Jeg fikk et nydelig bilde i gjesteboken Tor. En blå blomst som jeg gjerne skulle ha visst navnet på. Gidder du å ta en titt og kanskje fortelle meg hva dette er?
  Jeg har så lyst på en sånn fordi den blåfargen lever inne i meg.
  God bedring med hvadetnåenner. Liker ikke at du er maroder.
  Mira  ;))

 14. Anonym Says:

  Bloggtrollet er like farlig Bloggtrollet er like farlig som aliastrollet for det er to sider av samma sak. Starbear har sine utsendte kappedisipler her inne men håper at folk skjønner det som skjer før det er for sent for dem selv. Håper du ser fella også. Den er redt foran deg:/

 15. mirapisani Says:

  Anonyme-08:38 (22.08.09) Stakkar.., plages du av tanken på Starbear?
  Jeg kan fortelle deg at det driter han en lang dag i, både deg og dine forsøk på å innvolvere han i en atter intrige her på bloggen.
  Det er kun når jeg tramper i gulvet at han gidder bry seg om dette svadaet.
  Så skal du nå frem til han må du nok gå gjennom meg, eller hans andre betrodde. (SOM IKKE ER FALSKE SØRPETRYNER)
  Mira
  (beklager Tor)  Frokost er godt.  ;))

 16. davyen Says:

  God helg . God helg til deg Tor.
  hilsen davyen

 17. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Synes bare det høres litt Synes bare det høres litt bedre ut med tante B, enn BØ. Det var litt av en samling kallenavn, hehe. Men de sier meg at du er en fargerik person, noe jeg vel har fått inntrykk av selv og.

  Tor

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Blå blomster er det mange Blå blomster er det mange av mira, mange vakre. Men tror du bør heller høre med tante B, hun er nok mye bedre på blomsternavn enn meg.

  Takk for god bedringshilsen.

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Anonym 08:38:
  Vennligst ikke Anonym 08:38:
  Vennligst ikke strekk flere spekulasjoner om ditt eller datt, for da sletter jeg og stenger for anonyme. Jeg klarer utmerket å passe på meg selv her, og har et veldig godt vidsyn.

  Om noen ønsker å ha kontakt med den eller den er ikke min sak. Jeg kan mene noe om slike forhold av og til, men holder tankene som regel for meg selv.

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Takk, og god helg til deg og Takk, og god helg til deg og davyen..

  Tor

 21. tante BØ Says:

  Mira : ))
  Den blå blomsten Mira : ))
  Den blå blomsten i gjesteboka var en Forglemmegei. (forglem meg ei)

  Tor : ))

  Bø .. er ikke for å skremme, men ble navnet mitt da ei litta jente ikke klarte å si tante Bjørg : ))

  Fortsatt god bedringsklem fra tante B.
  eller Bøggis : ))

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Se det, tante B hadde svaret Se det, tante B hadde svaret på blomsten.

  Forstår det med Bø, men "Bøggis"? hehe..

  Tak for bedringsklemmen, er rimelig feberfri, og håper det forblir slik videre, så er ihvertfall en av greiene ferdig.

  Klem tilbake til tante B..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: