Råkjørende paradokser..

Det er mye rart i denne verden. Og det er alltid "de andre" som er "fy skamme seg!" Avisenes beste deler er som regel de lokale små og store saker, her kan man både le og riste på hodet – eller kanskje kjenne seg selv igjen noen ganger.

Ganske ofte i løpet av et år ser man småbarnsmødre og fedre stå frem med store bilder og typer og peke på den fæle trafikken til skolen eller barnehagen. Man krever tiltak, nedsatt hastighet er da vanlig, for deres små må jo beskyttes fra alle råkjørende biler, og da alltid fremlagt som om de råkjørende da er yrkessjåfører eller alle andre som selv ikke har barn.

Så skjer det igjen, man tar noen fartskontroller på skole-og barnehageveier, og man behøver vel ikke gjette så mye før en kan fastslå at fangstene består av småbarnsforeldrene selv. Ja sågar klarer noen av de i tillegg det kunststykket å bli tatt 2 dager etterhverandre der de spinner rundt hjørner og over fartsdumper for å levere sine små håpefulle til skolen eller barnehagen.

Og plutselig er det ingen foreldre som vil stå og peke fy skamme seg – stillheten senker seg atter over skoleveiene, bortsett fra noen burnende mammaer og pappaer..

Det minner meg på sist jeg ble tatt i fartskontroll. Hvem sjekker skiltene nøye hver gang man kjører samme vei man har kjørt i 30år? Dvs om noen har plutselig forandret på et tall en natt? Ikke jeg ihvertfall. Og særlig ikke i kølsvarte høstkvelden og når skiltet det gjaldt er knapt synlig i bjørkeskogen. Gatelys er jo bare for puddinger, slikt finnes ikke over hele Skaldeland.

Vel, der kommer en stilig skald kjørende en mørk forblåst kveldstime, som vanlig holder han akkurat passe over 60 grensa, den har jo vært der i 30 år. Plutselig kommer det en villmann med grønn lysstav løpende ut fra intet midt i veien. Sheriffen. Det var 3 hår fra at han ble most, og gummimerkene fra bremsende hjul står der enda 5 år etterpå.

Etter å ha landet fra sjokket skjeller jeg lovens idiot ut. Han må bare bøye seg og beklage oppførselen. Så vil han skrive en bot. Hva pokker?  Så viser det seg at de dagen før har byttet det 30 år gamle 60 skilt med et som kun viser 50. Gjett 1 gang om jeg ble enda mer sinna. Han var forsåvidt enig, skiltet burde fått stått lenger før de tok kontroll, men ordren deres var å ligge på lur for å fange blant annet intetanende for å statuere eksempler på at nå var farten nedsatt.

Men, så peker han på en bil som står lenger borte hvor en dame gestikkulerer og krangler med en annen onkel. Hun har kjørt såpass kvasst at lappen ryker. Så kommer paradokset: Den samme damen er den som har ledet en gruppe som har mast i 10 år om å få satt ned farten på samme veien – det er så mange råkjørere her, etter hennes meningen…

4 kommentar to “Råkjørende paradokser..”

 1. mariee53 Says:

  Ha ha til pass for henne Her oppe, er det også foreldrene som lager kaos, Det er stopp forbud skilt like ved min utkjørsel, men tror du noen bryr seg. Jeg har nesten gitt opp å komme ut i 12 tiden. Nå venter jeg eller kjører ut tidligere. Samme foreldrene som klager på trafikken. Ifjord på foreldremøte, så sa jeg høyt , før de klaget,:" at alle nye, det er en stor god plass nedenfor mitt hus, der kan ungene komme etter skolen og bli hentet"Tror du noen ha kommet, nesten ingen! Kun lærerene som parkerer der. De kan snu en buss her uten å måtte rygge, men det er ikke asfalt, så GURI de kunne jo få støv på bilene sine, eller ungene sand i skorne…Varme tanker fra Mariee53

 2. mirapisani Says:

  Skjelle lovens idiot ut.., hahaha..! ;D) Det var en god vending Tor. Hihi.., noen ganger ler jeg meg fillete når du har denne takten når du skriver.

  Men på begyneslen av teksten måtte jeg sitte med bøyet hode i skam.
  Vi bodde langt inne i skauen når barna var små, og jeg innrømmer at jeg kjørte som en gris til tider. Selv om det var øde landeveier så var det jo like fullt livsfarlig. Både for et og annet uforutsett menneske og for elgen.
  Men nå kjører jeg pent. Så pent at en viss bamsegutt sikkert hadde kjørt i hekken på meg om han havnet bak meg og ikke kom forbi.

  Jeg kan tenke meg det kokte godt i toppen på deg når han ville skrive ut bot til deg. Jeg hadde sikkert spist sokkene mine i forbannelse, og for ikke å rive fra han blokka å rive den i fillebiter. 
  Mira  ;))

 3. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Det er ikke første gangen Det er ikke første gangen det jeg fortalte har skjedd, og det er noe merkelig når der er de samme som klager som selv kjører for fort marie.

  Slik sett fryder jeg meg litt, og ler godt, hehe

  Tor

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  God vendig mira? God vendig mira? hehe, mulig det, men jeg var skikkelig forbanna, for det var rett før jeg kjørt han ned – han beklaget seg veldig etterpå og med en lite holdbar unnskyldning synes jeg.

  Tja de fleste gir vel på litt av og til, men det er fonøyelig når de som klager på andre selv blir tatt..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: