Vennligst ikke kom på legekontoret…?

Eller: "Vennligst ikke kom på legekontoret hvis du hoster, har feber og generelt føler deg dårlig". 3 ganger har jeg hørt at noen nå har fått en lignende beskjed. Den siste mistenker jeg selv at har bronkitt eller lungebetennelse. Men, "helst ikke kom på legekontoret" var beskjeden hun fikk.

Nå skal vi måtte drive med selvdiagnose. I tillegg selv om "diagnosen" da blir at man nesten ikke får puste bør man altså holde seg unna legekontorene. I tilfelle man har svineinfluensa. Jeg synes det høres uforsvarlig ut, totalt uforsvarlig. Helt på jordet.  Og viser vel at myndighetene ikke har kontroll på situasjonen eller normale praktiske rutiner klare til å takle dette.

Pokker ikke rart det var så få mennesker på venterommet sist jeg var der, de er bedt om å holde seg unna. Herregud – er det mulig?

Her har man kommet med en lang liste over alle som er i "faresonen" dersom de får svineriet, men hva hjelper det når de mer eller mindre må true seg til en time, eller kanskje si de har vondt i ryggen heller? Hva med alle de tusener som ikke våger si i mot? Garantert har noen av disse andre saker (kanskje i tillegg) som bronkitt eller lungebetennelse. Og helt klart kan mange av disse igjen utvikle farlige tilstander dersom de ikke får medisiner tidsnok.

Hva skjer egentlig? Man burde ha rutiner for å takle dette på lik med den vanlige influensaen som og smitter på samme måte. Eller bedre, for de har jo ingen rutiner for slikt heller. Kan det tenkes at de vil holde alle unna inntil vaksinen er klar? Den stadig færre våger å ta, for hvem ønsker å være prøvekaniner for en vaksine produsenten i en eksklusiv og unik avtale med staten slipper å ha ansvaret for dersom det går til helvete?

Jeg tror man nå driver et høyt spill, en gambling som er vedtatt i mørke kott og skal holdes unntatt offentligheten.

Men å nesten nekte syke å kunne dra til legen fordi de er syke, det er helt på trynet..

22 kommentar to “Vennligst ikke kom på legekontoret…?”

 1. trultemor- Says:

  er det hysterisk eller er det ikke?? det går da an å ta sine forhåndsregler på et venterom også.
  De kan ha dispensere med antibakterielle servietter stående…og utdeling av munnbind for den del…
  Smitte spres da over alt…mennesker møter man over alt!
  Ja, hva med de som er i faresonen…og gjerne blir dødssyke fordi de ikke får komme på helsesenteret..
  Ja, enig!-helt på trynet!!

  Gonatt:)

 2. Annaps /ikke pålogget) Says:

  Jepp… og når legene nekter å ta i mot gravide ,som har feber og hodepine,,går det over alle grenser. Dette opplevde dattera mi, ble bare avfeid med at ingen skulle testes og for all del IKKE kom hit til legekontoret.Dette er helt uforsvarlig,mener nå jeg….

 3. mirapisani Says:

  Huff, så skremmende. :-/ Ikke bra i hele tatt. Neineinei… 
  Mira  ;))

 4. Channo Says:

  På legesenteret her,- så har de oppretta et "smitterom"…, lurer på hva som skal skje der? Skal man gå dit for å bli smittet, mon tro..?

  mvh Channo.[IMG]http://i11.tinypic.com/6gv74ua.jpg[/IMG]

 5. Teia Says:

  Hmm, jeg var hos legen i Hmm, jeg var hos legen i dag, jeg..
  Folk satt som normalt, og jeg ble pådytta ei sykemelding.
  Merka ikke no`til noe hysteri, men det kommer vel hit det og..
  Sååå med ei sykemeldt knette her, så blir jeg vel og flytte inn på bloggen.
  Men jo.. Håpløse beredskapsplaner. Eller fravær av sådanne..

 6. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Du er inne på noe der Du er inne på noe der trultemor, her formaner mydighetene befolkning til å "ta det rolig" så er de nær hysteriske på legekontorene? Høres ut som om de redd folk har en eller annen pest.

  Jepp, etter den lange listen de har laget over folk i faresonen er det egentlig svært få som ikke står der etterhvert, selv unge kan jo bli meget syke.

  Godnatt..

  Tor

 7. angel_dame68 Says:

  Uten at jeg skal forsvare Uten at jeg skal forsvare hverken myndighetene eller legekontor. Bare et par spørsmål + noen kommentare?
  Mener du at myndigheten SKAL eller MÅ ha detaljerte planer for ALLE mulig situasjoner? Det jo alltid en viss fare for veldig mange ting, som feks krig, antomutslipp, +++.
  Da rekker man jo ikke å styre landet – tenker – da vil de ha nok med å utarbeide planer.

  Har man stor nytte av legetime enten ved S influense eller vanlig influensa?
  Er du blitt smittet og syk ?

  Hvis det siste stemmer, så ønsker jeg deg riktig god bedring.

 8. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hva sier du annaps? Høres Hva sier du annaps? Høres jo uvirkelig ut, her har de jo nettopp påpekt at gravide kan være i faresonen? Og så får hun og beksjed om å ikke komme på legekontoret? Skremmende. På samme tid er det antagelig som jeg mistenker, den "politikken" er noe som er vedatt på høyeste hold. Eller "gamblingen" er vel mer rett ord.

  Dette går bare ikke an, noen må ta ansvar.

  Tor

 9. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Nei mira, slettes ikke bra, Nei mira, slettes ikke bra, elendig og skremmende. Tenk på alle som ikke våger å kreve en time, for man skal ikke måtte "kreve" å få komme til legen..

  Tor

 10. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Ok Channo, de har altså en Ok Channo, de har altså en slags "plan"? Og den kan da kanskje bli slik du antyder: "Smitterommet".

  Ser for meg en stor plakat:

  "Alle som så mye som kremter er nødt til å gå inn i rommet med den røde døren!"

  Tor

 11. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kommer sikkert til der du Kommer sikkert til der du bor og Teia. Har hørt ymt om dette før, men ante ikke at de var så nesten totalt avvisende. På grensen til ansvarsløse.

  Tror de beredskapsplanene er rimelig slappe. Svarene på hvordan dette går får vi vel ikke før etter noen ukers skolegang. Skolen har jo nettopp startet igjen.

  Vel, er litt "indisponibel" selv og for tiden med div greier, så jeg knoter og mer enn vanlig her, men er rimelig småirritert og lei, ville manner skal jo pokker ikke blir syke! hehe

  Tor

 12. Jærskalden Tor Vidle Says:

  På en måte både ja og På en måte både ja og litt nei til ditt første spørsmål angel. Man kan jo stille motspørsmål: Hva er myndighetenes oppgave? Hva skal vi med myndighetene? Vel – det finnes nok faktisk beredskapsplaner for de ekstreme teoretiske tilfellene du nevner.

  Slike ting som det å ha beredskapsplaner er en del av det å styre landet.

  Nytte, vel, mange kan bli alvorlig syke av influensa, uansett type, og utvikle sekundære følgesykdommer som kan være livstruende. Her har myndighetene satt opp en lang liste med grupper av mennesker som kan være i faresonen med denne nye typen influensa. Selvsagt er den lista satt opp på bakgrunn av medisinske råd og erfaringer. Man kan ikke først gjøre en haug mennesker nervøse og redde for så i neste omgang nesten be de holde seg unna legen dersom de blir syke.

  Denne influensatypen er spesiell sier selv myndighetene, den kan og ramme meget hardt unge friske mennesker i tillegg til alle de som ellers er i risikogruppene.

  Uansett skal man ikke nesten nektes adgang til legekontoret fordi man kanskje er smittet, det er jo en ikke akseptabel situasjon. Man går til lege fordi man er syk, og det skal ikke finnes unntakssykdommer som man ikke får komme med, det er totalt på jordet..

  Tor

 13. ¨bamse¨ Says:

  Kjenner til flere som har Kjenner til flere som har fått den beskjeden….
  Synes det er blitt for mye hysteri ut av det nå…

 14. tante BØ Says:

  Jeg skjønner ikke detta Jeg skjønner ikke detta hysteriet heller jeg da. Uansett hvor mye man gjør for å slippe å bli smitta, så blir man det vel til slutt.
  Jeg mener, hvis influensan skal vare hele vintern som den pleier …
  hvor mange ganger utsettes man da for smitterisiko ??
  Uansett hvor du går .. jobb, skole,butikken … besøk av nabo’n ..
  for man veit jo ikke hvem som "hosta" på ham sist.
  Jeg er en vandrende fare for mine omgivelser for jeg har ikke tenkt å vaske henda med sprit, eller gå med munnbind, slutte å omgåes folk på grunn av smitterisikon.
  Eller … kansje jeg bør nekte Gubben å komme nedover i kveld ??
  Han har jo virra rundt på Lambertseter og utsatt seg for smitte hele uka.
  Eller kansje jeg bør bli her på øya … ikke reise hjem .. jeg hoster og nyser jo … jeg kan jo ha blitt smita da jeg var i butikken (?)
  Nei fader heller … det får komme det som komme vil.
  Nytter ikke å slippe unna det der, og har man fått den, er man jo imun og slipper å tenke mer på det.

 15. Annaps(ikke pålogget Says:

  Jo,det er sant Hun fikk beskjed om at når hun hadde vært syk i 48 timer,kunne de ikke gjøre noe,da måtte influensaen bare gå sin gang. Hodepinenen ville ikke gi seg, så tilslutt måtte de jo ta det alvorlig.Hun ble sendt til sykehuset og sjekka grundig. Nå er hun frisk og sprek igjen,heldigvis. Kom hjem i går. Dette er helt uholdbart, grenser til det uansvarlige,

 16. trultemor- Says:

  annaps virkelig skremmende! Da men vet at hodepine for gravide kan være tegn på svangerskapsforgiftning. Det må da gå an å bruke fornuft!
  Godt det gikk bra:)

 17. Annaps(ikke pålogget Says:

  Heldigvis. Ja, sant det trultemor. Denne gang gikk det bra. Men hva med alle andre som blir avvist og ikke kommer inn til legen, skal de ligge hjemme og håpe at de kanskje blir friske igjen? Synes dette er rene hysteriet. De som er i faresonen skulle prioriteres, men det virker ikke sånn i det hele tatt..herregud!

 18. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Hm.. du og bamse? Uten tvil Hm.. du og bamse? Uten tvil er den praksisen noe de må ha koordinert fra sentralt hold. Vi skal ta det med ro, men helsepersonellet er smittet av et stort snev av panikk..

  Tor

 19. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Denne influensaen kommer Denne influensaen kommer dessverre i tillegg til den vanlige midtvintersinfluensaen tante BØ.

  En av de største smittekildene er handlevognene i butikkene slik jeg har forstått det, men har aldri sett noen vaske slike? Gudene vet hva herligheter som befinner seg på de håndtakene etter noen år? hehe

  Hvis denne saken brer om seg, og mange tusen blir syke, og ingen "får" komme til legen – tror det blir en skandale av de store. Og antagelig den farligste biten av hele sykdommen. Og særlig for de som er i risikogruppene, og der finnes det mange mange tusen etter listene til myndighetene.

  Uforståelig hvordan de har tenkt å løse dette hvis man bare skal håpe på det beste og helst ingen som skal bli sjekket..

  Du får nok bare bli på hytta i vinter, hehe..

  Tor

 20. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Høres uansvarlig ut annaps Høres uansvarlig ut annaps (08:38). Man kan ikke først gå ut og si at gravide er i risikogruppen for deretter å nærmest avvise og si at de ikke får komme til kontroll.

  Det er jo ikke slike tilstander på legekontorene når det er den vanlige sesonginfluensaen, så hvorfor akkurat nå med denne nye typen? De kan ikke komme her nå og si at det er "bare" osv, for selv å opptre som om det er snakk om rene pesten som de ikke vil ha besøk av.

  Og mange tusen som er i risikogruppene, skal de da bare "se det an"? Når ble hele folket i stand til å diagnosere seg selv?

  Håpløst, og kan skape farlige situasjoner, og mye unødig engstelse. Og det kan bli slik at kun de "tøffe" får behandling..

  Tor

 21. Anonym Says:

  Hm…… Siden mai har tremenningen til mine barn bodd hos oss fordi hans mor døde og far må jobbe.
  Under et besøk hos legen spurte jeg om hva jeg skulle gjøre hvis han ble smittet, og svaret var: han er jo i risikogruppen,men kom for all del ikke hit med ham.
  Sist helg ble han syk((er hos far i helgene) og lege ble kontaktet og han ble lagt inn på sykehuset.I går fikk vi bekreftet at det var s.influensa.
  Jeg har kronisk bronkitt og vet at jeg kan bli sykere enn andre, derfor prøver jeg å unngå store folkesamlinger, men det er ikke slik at jeg ikke tør gå ut.
  Jeg vet at om jeg skulle få det vil jeg fæ nødvendig hjelp.
  Men jeg ble også sjokkert når legen sa at jeg ikke skulle komme til legekontoret.
  MVH. veversken

 22. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Akkurat veversken, «ikke kom Akkurat veversken, "ikke kom her med han" og det selv om han er i risikogruppen. Føler dette er nær hysterisk av legene snart. Og vi andre skal bare ta det med ro en uke så er "sikkert" alt bra igjen. Vel, hun som ble nesten nektet å komme til legen som jeg skrev om, fikk i dag konstatert lungebetennelse, og jeg måtte kreve å få henne til sjekk..

  Synes dette "opplegget" virker lite betryggende..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: