Urostid..

Partilederdebatt? Uff nei, har sett nok av det før, kjedelig. Vil heller se på dette – vært der igjen, nå. I dette sekund, sitte der i kveldslys med lange skygger. Sitte i le og drømme seg bort, undre seg på livet og alt det vakre.

Sitte der igjen, føle solvarmet sand, havets lukter, småblomster i marehalm. Bare være stille, nyte roen og la sjelen få puste uten forstyrrelser. Det har vært så mye uro i det siste, og rastløshet. Kanskje påvirker og gryende høst, ser tegnene rett utenfor vinduet hver dag, blader får rynker og mister farge, den friske levende fargen. Sakte, nesten synlig, litt hver dag – som oss mennesker. Ikke noe varer evig, ikke vi heller.

Leter etter roen hver dag, men den skjules alltid av et eller annet. Nytt eller gammelt. Kanskje jeg bør stikke av for å finne den – igjen. Nei – jeg stikker aldri av fra noe. Er ikke meg det. En følelse av et eller annet. Både uro, lengsler, rastløs sjel. Rastløs når den påvirkes av de nevnte elementer. Kanskje her?

Er en stund siden nå, sist var vel i vår. Rødprikkete aurer lurer i strømmer og bak steiner, klar for steikepanne og rømme. Snart er det tid for de store å sige nedover bekken, ned for å finne seg gyteplass de skal sloss om. Høst. Hm.. Lurer på om jeg allerede venter på neste vår? Mars.. Nå – nå når sommeren enda føles? Eller er det melankolien som har slått rot?

Uro – den ubestemmelige. Den har og tatt litt bo i to pekefingre som trykker på knotter med bokstaver på, bokstaver andre mennesker kanskje leser. Mennesker er ikke alene helt på samme måte alltid som før, skjønt bak knottene kan man jo føle seg alene – ensom, man trykker kanskje ikke på "ensomknotten" fordi… ja fordi… fordi man kanskje ikke vil… vil – være til bry…? Det er jo så mange ensomme i dag så…. man vil ikke belaste andre med en til? Seg selv..

Der oppe er det godt å være, der oppe på midten hvor kveldsola enda når – der opp under det runde fjellet over grønnlia. Der er det kjærlig å være – en gang elsket jeg der – i 3 døgn. Utenfor teltet kysset vi ved et lite kosebål mens vi så på sola gikk ned. Man ser havet i det fjerne derfra. Til slutt kysset vi røde kyss i rødt lys. Det var den gangen det. Lia og plassen er den samme, lyset og, telt finnes, og… jaja.. fint bilde?

Minner, mennesker samler på minner, gode, vemodige, noen litt triste. Kanskje. Men hva var vi uten minner? De gode minnene sier at det gode finnes – viktig det. Viktig selv om det ikke finnes akkurat der og da, men det finnes. Man må bare finne det.

Men det var den uroen. Får håpe den finner fred snart..

.

.

.

%26hl=en%26fs=1%26rel=0″ width=»300″ height=»202″>

Sarah Brightman – Songs from "La Luna"

5 kommentar to “Urostid..”

 1. davyen Says:

  Natt God natt Tor.
  davyen

 2. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Godnatt til deg og Godnatt til deg og davyen..

  Tor

 3. mariee53 Says:

  God morgen Tor, Tror også det er høsten som virker på oss Selv er all sorgen kommet som kastet over meg igjen, sitter som en verkebyll i magen, og da er det bare naturen-for meg bølger og strandlyder, som lindrer litt. Ha en god dag videre!Varme tanker fra Mariee53

 4. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Kanskje det er høsten som Kanskje det er høsten som sniker seg sakte inn marie, men for min del er det sikkert flere samlete årsaker, tror jeg. Naturen er god medisin for sjela synes jeg og. Håper sorgen du føler letner og forsvinner igjen snart.

  Ha en fin dag med mye fred og ro..

  Tor

 5. Jærskalden Tor Vidle Says:

  Starbear:Vennligst ikke Til sletta Starbear:
  Vennligst ikke forpest bloggen min med mobbing av andre. Nei, jeg støtter ikke deg, for hvem kan støtte noen som kan få seg til å skrive det du gjør her? Eier du pokker ikke skam? Nei, du behøver ikke svare, jeg vet jo svaret.

  Om jeg støtter mira av forskjellige årsaker betyr ikke det at jeg støtter din respektløse fremferd. Så ikke dra veksler på den saken til fordel for deg selv. De fleste her vet at jeg kjører mitt eget løp, og støtter på kryss av andre av og til, med grunnlag i mine egne vurderinger. Men slik du turer frem får du ingen støtte av meg..

  Og jeg sletter kommentaren din, jeg aksepterer ikke at min blogg brukes til å spre dritt om andre..

  I grunnen er det pokker så frekt av deg å bruke andres blogger til din misjon..

  Tor


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: